IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

На Амазон приходите и растят с по над 20% на година и най-вероятно ще продължат да растат още дълго време с подобни темпове. Като при това прави доста солиден положителен паричен поток.

Историческия парк е една поляна с кичозни постройки, без никакъв шанс за двуцифрен дългосрочен ръст на приходите и в общи линии с минимален шанс да излезе дори на зелено някога. Така че амазон се оценява като растяща компания с як паричен поток, а истторическия парк като колко ще вземеш ако ликвидираш.

С акциите на Амазон можеш без проблеми да вкараш или да изкараш по няколко милиарда на ден и дори няма да повлияеш на цената. Акциите на историческия парк очевидно не стават и за тоалетна хартия. Веднъж като си ги взел и са вечно твои - без никакъв шанс да ги продадеш никъде.

Като е толкова добра идея защо не си направиха IPO на борсата. Да привлекат ясен капитал. Но то отговора е ясен. Дори по някакъв начин да успее да мине през регулатори най-накрая няма да събере нищо. Защото там хората поне малко схващат какво правят и не обичат да правят подаръци на някой само защото страда от логорея в ютюб.

Прав сте. Ако съдим по нивото ви и ако приемем, че "дращещите" тук сте основните "играчи", които купуват акции на БФБ, със сигурност няма да се наберат повече от няколко хиляди левчета от там. Не казвам, че сте виновни, просто възможностите и знанията ви са за толкова.

Относно Амазон, приходите им растат, пък печалбата им - малка. КОЕ е по-важно, според Вас, за една компания - приходите или печалбата и?

Не ми отговаряйте, за да не се излагате повече.
    Last edited by marinoff; 07.02.2021, 16:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от marinoff Разгледай мнение

Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.
      Дали имат ДМА за 1 000 милиарда долара, как мислите?

По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...

За другите Ви сметки няма да коментирам...

И това ми било финансов форум и финансови специалиасти. СКЕПТИЧЕН СЪМ.
      абе вие бандата от историческата секта сте наистина супер нагли и нахални и бая сте се надценили и май много ама много сте се взели насериозно ве ..............

вие ся кво ?????????? С АМАЗОН ли почнахте да се сравнявате бре ????????????

Некъв си атракцион наречен исторически парк се сравянва с АМАЗОН ................. !?!?!?!?!?!?!?!?!?

вас бая ви кълве щъркела ............алоооуууу......

все едно 1 каруца теглена от магаре да се сравнява с Ламборджини .......... магарето с каруцата сте вие бандата нъл се сещате ......

Коментар

Amazon са имали пазарна капитализация близо 1 000 000 000 000 (1 трилион) долара към февруари 2020 г.

По същото време приходите им са били 87 милиарда, а нетната печалба малко над 3 милиарда, а цената на компанията 300 пъти по-голяма от нетната и печалба. Хм...

Аре са пак похвати за отбиване на въпроси
        Така ли ви учи гуруто на 'антикризисните финанси"
        Амазон няма нищо общо с вашия случай.
        Биодит също.
        Не е препоръка

Коментар

На Амазон приходите и растят с по над 20% на година и най-вероятно ще продължат да растат още дълго време с подобни темпове. Като при това прави доста солиден положителен паричен поток.

Историческия парк е една поляна с кичозни постройки, без никакъв шанс за двуцифрен дългосрочен ръст на приходите и в общи линии с минимален шанс да излезе дори на зелено някога. Така че амазон се оценява като растяща компания с як паричен поток, а истторическия парк като колко ще вземеш ако ликвидираш.

С акциите на Амазон можеш без проблеми да вкараш или да изкараш по няколко милиарда на ден и дори няма да повлияеш на цената. Акциите на историческия парк очевидно не стават и за тоалетна хартия. Веднъж като си ги взел и са вечно твои - без никакъв шанс да ги продадеш никъде.

Като е толкова добра идея защо не си направиха IPO на борсата. Да привлекат ясен капитал. Но то отговора е ясен. Дори по някакъв начин да успее да мине през регулатори най-накрая няма да събере нищо. Защото там хората поне малко схващат какво правят и не обичат да правят подаръци на някой само защото страда от логорея в ютюб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Plameniva_d Разгледай мнение

Как направихте 500 декара земя със смяна на предназначение за 1 200 000 лева. Ложе ли да отидете в парка и да им демонстрирате. Ще ви покажат 500 декара и ще ви дадат 5 000 000 лева. Готов ли сте да изкарате пари?
            Отново сменяш темата. Отговаряй на въпросите!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Тц, няма да стане така. Амнезията на един ник през 2 поста показва, че не пише един човек. Всяко мнение е отговор на несъществуваща обида. Тоест, винаги последен коментар е на един от двамата сладури в ролята на жертва. За цифрите сме във фаза "кой ми сра в гащите". Няма 58 милки никъде. Защо ги търсим? Защо да ни отговарят? Но пък се цупят, че сме отрицателно настроени.

Сега, едно по едно, като за малки деца:
              1. Казал ли е ИМ, че в парка са инвестирани 70 милки (без значение чии).
              2. Къде са? В ИП АД има 12 милки, през облигации. В други дружества? Кои?
              3. Ако в едно дружество има ДМА за 12 милиона и 1 милион акции, можете ли да сметнете цената на една акция? Това, че срещу 12 милиона активи има 12 милиона облигации на гола дума, че няма да се търсят и ще се погасяват по давност няма да коментирам какъв риск е.
              4. Свързано с 3. Продавани ли са акции на цени 180 - 300 лв едната? Каква е разликата между 3 и 4? Защо?
              5. Поправете ме ако греша, но разчитам на старите си сметки от 2019. Парка е на 500 декара земя, със смяна на предназначение става дума за около 1.2 милиона. Смятам 17000 кв м РЗП. Това общо струва между 12 и 25 милиона макс. Клоня към долната граница. Откъм ДМА НЯМА 600 милиона. Откъм бизнес, при печалба от 300к спомена някой с подобна оценка ще задминете Тесла няколко пъти. Биодит не ми ги бутайте за сравнение.
              6. Сигурен съм, че с колегите с удоволствие ще признаем приноса на ИМ към БГ икономиката. Можете ли да споделите конкретните бизнеси, които са допринесли за тези 40 милиона оборот. Това съм го чувал и преди, но след кратко ровене около многомилионните дарения се оказа, че става дума за значително (да се чете десетки пъти) по-скромна цифра. Явно не съм хванал цялата картинка въобще. Бихте ли споделили конкретика - къде как да се запознаем и да коригираме отношението си.
              Как направихте 500 декара земя със смяна на предназначение за 1 200 000 лева. Ложе ли да отидете в парка и да им демонстрирате. Ще ви покажат 500 декара и ще ви дадат 5 000 000 лева. Готов ли сте да изкарате пари?

Коментар

Вие гледате да “предпазите” инвеститорите, като фалирате парка. Благодаря за такава защита!
                Грешите, темата е създадена преди години когато се продаваха акциите. И да, смятам, че дискусията е спасила не един или двама. От тогава насам просто гледаме филма и следим какво как. Няма да се учудя ако някой от колегите тук ви е посетил. Лично аз нямам нищо против парка, нека си работи, нека изкарва пари, дано направи инвеститорите щастливи. Имах против когато го наричаха добра инвестиция при всичките рискове и червени лампи. За мен беше/е скапана инвестиция и откъм оценка и откъм очаквания. Който го е намерил за добра инвестиция да е жив и здрав. Което ни връща към спама ви от последните 3-4 дни. До колкото на 99% от колегите тук не им пука за вас, никой няма да ви търпи глупостите. Можете спокойно да търсите под вола теле със световни конспирации, но от месеци не съм виждал нещо написано срещу ИП нито от Стойне нито от Капитал. И да е имало не е било интересно. ИП е забравен. Ще бъде модерен когато започне цирка, сега не е. Вашите простотии обаче предизвикват реакция. Спам на ново видео от над час, наричано "разследване" относно неща случили се преди година и повече, с типичната дискредитация на конкретни публично известни личности. Ние не сме олигофрени. Колкото и да се опитвате да лъскате имидж и да се правите на жертви няма да стане. Не и без отговори. Може пък и да сработи за вашите инвеститори не знам.

Коментар

• Колкото повече рови човек, толкова повече вони.

Коментар

Тц, няма да стане така. Амнезията на един ник през 2 поста показва, че не пише един човек. Всяко мнение е отговор на несъществуваща обида. Тоест, винаги последен коментар е на един от двамата сладури в ролята на жертва. За цифрите сме във фаза "кой ми сра в гащите". Няма 58 милки никъде. Защо ги търсим? Защо да ни отговарят? Но пък се цупят, че сме отрицателно настроени.

3. Ако в едно дружество има ДМА за 12 милиона и 1 милион акции, можете ли да сметнете цената на една акция? Това, че срещу 12 милиона активи има 12 милиона облигации на гола дума, че няма да се търсят и ще се погасяват по давност няма да коментирам какъв риск е.
                    4. Свързано с 3. Продавани ли са акции на цени 180 - 300 лв едната? Каква е разликата между 3 и 4? Защо?
                    5. Поправете ме ако греша, но разчитам на старите си сметки от 2019. Парка е на 500 декара земя, със смяна на предназначение става дума за около 1.2 милиона. Смятам 17000 кв м РЗП. Това общо струва между 12 и 25 милиона макс. Клоня към долната граница. Откъм ДМА НЯМА 600 милиона. Откъм бизнес, при печалба от 300к спомена някой с подобна оценка ще задминете Тесла няколко пъти. Биодит не ми ги бутайте за сравнение.
                    6. Сигурен съм, че с колегите с удоволствие ще признаем приноса на ИМ към БГ икономиката. Можете ли да споделите конкретните бизнеси, които са допринесли за тези 40 милиона оборот. Това съм го чувал и преди, но след кратко ровене около многомилионните дарения се оказа, че става дума за значително (да се чете десетки пъти) по-скромна цифра. Явно не съм хванал цялата картинка въобще. Бихте ли споделили конкретика - къде как да се запознаем и да коригираме отношението си.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                      Акционерите демек всички купили си акции на ИП на цени от 200-250 и нагоре имат ли участие като собственици на парка. Записани ли са им имената като собственици в парка. Все пак те са купили акции с очакване за собственост. Или целят ИП се държи от адвокатчето който във всеки един момент може да си направи каквото иска. Ивелин е готин човек гледах няколко негови предаваня, добряк, хитрец но е маша в ръцете на кукловодите зад него.
                      Савов ли е истинският мозък зад схемите?
                      Погледнах в ТР кво пише към днешна дата и час.
                      Изтървали сме да видим, че би трябвало да е проведено ОСА на ИП на 25.01.2021 от 09:00 ч, в седалището на дружеството, но на нов адрес на управление, който ще видите по-долу в дневния ред на ОСА, но не е вписан още в ТР. Има публикувана покана от декември м.г.
                      Две точки само в дневния ред:
                      1. Смяна на члена на СД Николай Добриянов Нинов с нов - Пламен Яворов Кънчев.
                      2. Смяна на адреса на управление от настоящия с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ XIV-152 в кв. 17, на нов: с. Неофит Рилски, п.к. 9223, ж.к. УПИ I-132,138 и 179 в кв. 73.

Само за протокола: състава на СД не е пипан от 5 години, а адреса на управление - от 3 години.
                      Мандата на СД изтича през декември 2021, така че това не е и чисто формално изискване за промени в СД за нов мандат.

И двете промени не са вписани още в ТР, което може да значи само едно от двете неща:
                      - ОСА не се е провело поради липса на кворум, и трябва да се проведе не по-рано от 14 дни след датата 25.01.2021 при същия дневен ред, без значение от кворума. Няма дата и час за провеждане на събранието при липсващ кворум (ТР позволява за непублични дружества). Като се има предвид, че Анатоли Славов според наличните досега данни има поне 80% от акциите и е посочен като действителен собственик, това е, меко казано, нелепо.
                      - ОСА се е провело, но или данните не са подадени навреме в ТР, щото не са вписани (още стоят старите), или ТР е отказал вписването, или има някакви указания за изпълнение. От 25.01. до 07.02. ТР щеше да е вписал промените, ако всичко беше в ред и документите са подадени в 7-дневния срок по Закона за ТР. Дори на последния ден да са ги подали (30 или 31 януари, които са събота и неделя, те са разгледани в понеделник (01.02), или най-късно във вторник (02.02), тече 3-дневен срок, и във петък (05.02) трябва да са били вписани. Още един ден аралък им давам - понеделник, вторник и сряда - до вчера трябваше да са вписани. Ако и утре не са вписани, значи има указания или отказ, ако събранието е проведено.

В ТР не видях грам Протокол от ОСА с решения, списък на присъстващи акционери и/или пълномощни, издадени от съществуващи акционери за техни представители на събранието. Освен един - този от 2016 за вдигането на капитала на 1 000 000 лв.
                      Не съм се зачел в Закона за регистъра, но май не е задължително за непубличните. Не знам със сигурност.
                      Т.е. от официални източници не знам как да видим кои са акционерите, освен от покана за ОСА от 2016-та година, когато Анатоли Славов има 40 000 акции (80% от капитала), а Николай Нинов - 10 000 акции (20% от капитала). Взето е решение за вдигане на капитала до 1 000 000 лв., и ако акционерите са записали пропорционален дял, Анатоли Славов има 800 000 акции, а Николай Нинов - 200 000 акции с номинал 1 лв. Както споменах, Анатоли Славов е вписан като действителен собственик на ИП и сега, което се вързва с данните от 2016.

Но странно защо с дневния ред на последното събрание от 25.01.2021, акционера Николай Нинов (по последни официални данни и предполагаемо пропорционално записване на капитала до 1 млн. с 20% от капитала ) го махат от СД.

ЩЕ НАПРАВЯ ЕДНА ХИПОТЕТИЧНА СМЕТКА НА БАЗА ПУБЛИЧНОИЗВЕСТНИ ДАННИ
                      Ако някакви акции се прехвърлят на акционери-шарани НАИСТИНА, то предполагам (но не съм сигурен 100%), че това са акции на Николай Нинов.
                      Това значи 1000 /хиляда/ пакета по 200 акции. Грубо си спомням, че акциите тръгнаха от 36000 лв., отидоха на 45 000 лв. и сега са на 60000 лв. за пакет. поправете ме ако греша.

Да предположим, че са ги продали всички (и затова Нинов не им трябва като акционер и член на СД), правя едно среднопретеглено с цените на пакетите, като предполагам, че шараните са кълвали повече в началото, по-малко в средата, и най-малко сега за периода 2016-2020 г.
                      Тук става въпрос за частни продажби (от Нинов на шарани) и грам стотинка няма да влезе в дружеството, естествено.

450 пакета по 36000 лв. = 16 200 000 лв.
                      350 пакета по 45000 лв. = 15 750 000 лв.
                      200 пакета по 60000 лв. = 12 000 000 лв.
                      -----------------------------------------------------------
                      ОБЩО ЗА 5 ГОДИНИ = 43 950 000 лв.

Ако някой от отсрещната страна (ИП) даде по-точни данни за количества и цени на пакетите, ще ги сметна веднага в Ексела. Няма проблем.

ПОВТАРЯМ ОТНОВО: Това е чисто хипотетична сметка, с числа които предполагам от ТР, предполагам, че 20% от капитала на ИП е напълно продаден на инвеститори-шарани в ПРЕДПОЛАГАЕМИ пропорции и на цени, които сме чували в презентации на ИП, по форуми и т.н. интернет медии.
                      Има и някакви облигации, като предполагам, че част от парите от частни продажби на акции могат да влизат в ИП под формата на облигации.
                      Актива на ИП за 2019 е около 12 млн. лв. грубо, доколкото помня.

Ако 12 млн. лв. са влезли някак в ИП, печалбата за "освободилият/ите" се акционер/и би трябвало да е около 32 млн. лв.

В публичното пространство информацията сочи, че акции се продават и прехвърлят (джиросват) някъде, но никога, доколкото знам, не е ставало въпрос за увеличение на капитала. Затова и КФН не ги гони за публично предлагане на ЦК, предполагам - капитала си седи така от 5 години. Под акции предполагам временни удостоверения за налични акции, щото не заслужава, а и надали някой от ИП ще си прави труда да отпечатва акции.

Мнението ми е лично, НЕ задължава и НЕ обвинява никой, правя ХИПОТЕТИЧНИ сметки на база ПУБЛИЧНИ ДАННИ от ТР, презентации в канала на ИП в Youtube, интернет медии, форуми и други подобни и НЕ Е инвестиционен съвет или препоръка за покупка или продажба на какъвто и да е финансов инструмент!
                      Last edited by Kildirim_Bei; 07.02.2021, 16:55.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Само поправка:
                        по т.3 - от отчета се виждат 194 хиляди лева за земи - все пак колко очакваш да струва пасището на което е направен този атракцион.
                        По отчет за 2019 са дали 10 милиона за всичко до сега.

Няма как да се оцени нещо, което по дефиниция е с отрицателен счетоводен капитал от над 2 милиона лева, няма паричен поток, а онзи 300 хиляди не са печалба, а само приходи.

При близо 2 милиона лева в облигации, сещаш ли се кой е реалния бенефициент на парка?

Ивелинка, къде са 58-те милиона лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

не мога да разбера предполагам и другите участници тука ВИЕ ОТ ПАРКА ЗАЩО НИ ПРАВИТЕ НА ИДИОТИ И НА МАЛОУМНИЦИ ?????????????????????
                          10 пъти - десет пъти - няколко човека ви питаха за тези 58 милиона къде са,, вие пак се правите на ударени с паве по главите - кои 58 милиона, ами ония ..... върни 1 - 2 страници и ще разбереш кои, ако си забравила мойто момиче пак ще те питаме

Няма ли поне веднъж кат ви питат нещо да отговорите ясно, точно и категорично ????????????

Стига сте ни влизали на въпрс с въпрос .........измамниците сте вие и вие трябва да отговаряте кат ви задаваме въпрси ???

ЯСНО ???????????

Коментар

Мога са ти кажа, че има хора от години не могат да си измъкнат инвестициите от борсата, защото......НЯМА ТЪРСЕНЕ. Вървете заблуждавайте незнаещите.
                            Хайде стига глупости, дай борсовия код щом казваш че се търгува. Аз ще си преценя.

Коментар

Мога са ти кажа, че има хора от години не могат да си измъкнат инвестициите от борсата, защото......НЯМА ТЪРСЕНЕ. Вървете заблуждавайте незнаещите.
                              А са кажи, за кво ти е виновна борсата
                              ​​​​
                              Не е препоръка

Коментар

• Къде са 58-те млн. лв на инвеститорите?

Коментар

Working...
                                X