IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Ще навакса, няма съ пуашиш. Няма къде да ходи. Все пак и ние сме членове на този "елитен" клуб... И ние сме прегърнали евро-атлантическите ценности... Живей на кредит и демонстрирай благоденствие и просперитет с пари на заем... Като никой вече не ти дава кредит, започвай да печаташ пари... Когато стигнеш точката на хиперинфлацията и повече няма накъде, изпрати скакалците от нато да опоскат поредната богата на природни ресурси държава... Размивай отговорността зад псевдоколективни решения колкото се може повече! И така докъдето стигнеш... до под кривата круша...
    Ще видим

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      не му е тук мястото, но като се замисля как някои портфолио мениджъри чакаха перспективна компания като холдинг пътища да стигне стратосферата.... и сваляха звезди на инвеститорите 2007 ....

сега доста от тях са седнали да отписват немските банки и то не кои а доиче банк и комерца (1 и 2 по размер банки в Германия)

И аз малко оф топик, тъй като бях сред тези, които купуваха пътчето още от 2005-та.

Та, никой от малцината фонд мениджърите, които влязоха навреме вътре не е възхвалявал Пътя. Точно обратното - всички го мразеха - мениджъри, инвеститори, журналисти.... И точно затова стана балон - изведнъж онзи палячо Хаджиянков реши, че може да изкара пари от цялата лудница и почна да сваля звезди.

Иначе, Пътя си имаше потенциал, но цена от 40 бона си беше балон. Но пък и кое не беше по онова време.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Кенеф, ама пада по-малко.
        Ще навакса, няма съ пуашиш. Няма къде да ходи. Все пак и ние сме членове на този "елитен" клуб... И ние сме прегърнали евро-атлантическите ценности... Живей на кредит и демонстрирай благоденствие и просперитет с пари на заем... Като никой вече не ти дава кредит, започвай да печаташ пари... Когато стигнеш точката на хиперинфлацията и повече няма накъде, изпрати скакалците от нато да опоскат поредната богата на природни ресурси държава... Размивай отговорността зад псевдоколективни решения колкото се може повече! И така докъдето стигнеш... до под кривата круша...
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Искаш да кажеш че купувалите германски компании само преди месец и половина са по-добре отколкото купувалите акции на български ли

Като гледам как и в България не могат да се оправят тези велики трейдъри, на запад просто ще ги схрускат. Което вече се и случва в действителност. Както би трябвало да си усетил и ти по джоба си ако в действителност играеш и на западни пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Купувай смело кат си такъв отворко имах един познат строител точно там опатка 20 бона по време на бума купува и после к_р точно експерти като тебе го съветваха светила на фондовия пазар ама на него му дреме на долуподписаният

Коментар

• Първоначално изпратено от valk Разгледай мнение
              Аве кой нормален може да сравнява БФБ с Немската борса едното е кенеф другото е фондов пазар

Коментар

• не му е тук мястото, но като се замисля как някои портфолио мениджъри чакаха перспективна компания като холдинг пътища да стигне стратосферата.... и сваляха звезди на инвеститорите 2007 ....

сега доста от тях са седнали да отписват немските банки и то не кои а доиче банк и комерца (1 и 2 по размер банки в Германия)

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Това сериозно ли е!
                  Нашите по стойностни от немските . Защо ли никой от необятният свят не дойде да вложи некой леФ. Ще взема да те предложа на ония мишоци от БФБ да водиш презентациите....
                  Нали знаеш че маркета в Германия ще се качи като се оправи работата с Гърция а идва Новогодишно рали а тук ще чакате на чичко Алианц дали му е кеф да оправи жена си и ако не му е дала на 50 ст да я свали... Не е препоръка!
                  Абе едно е 20% надолу, друго е минимум 40%. Но сега като ти харесва да губиш от стойностни компании кой съм аз да казвам че по-голямата загуба си е по-голяма загуба, все едно как се успокоява човек

Коментар

Затова ще си стоиш на БФБ и ще чакаш михаля да ти качи позициите . Маркета на запад е предвидим ,няколко седмици пада ,едва седмица се качва или обратно и това е в рамките на 30 % при банките . ...Аз не усреднявам а продавам колкото си може по на високо и купувам колкото си може по ниско.В момента закрих всички позиции на ДАХ и имам кеш да купя каквото си искам на БФБ а ти само ще се заяждаш защото чакаш Михаля.
                    На БФБ отдавна нямам почти нищо съществено. Още по-отдавна пък знам, че михаля го чакат останалите, а не аз.

Това в зелен цвят ме разсмя искрено.

И това не е усредняване?!?

Щом си закрил всичко, значи си капитулирал, при това на загуба.

Коментар

• Аве кой нормален може да сравнява БФБ с Немската борса едното е кенеф другото е фондов пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero Разгледай мнение
                        Не казвам, че не е усреднявал. Дори напротив - ако си бичи настроен, като него, не би пропускал да добавяш на всеки пет-шест процента надолу.
                        Не вярвам на номера, че вади пари от това на този пазар.

Да, при такива дневни движения може да купиш днес на Х цена, а утре да продадеш на Х +5%, но когато основния пакет е акумулиран на Х +70% трудно може да ме убеди някой, че това е печеливша игра.

Ограничаване на загубите - да, но не и печалба, както го изкарва онзи с двата ник-а.
                        Затова ще си стоиш на БФБ и ще чакаш михаля да ти качи позициите . Маркета на запад е предвидим ,няколко седмици пада ,едва седмица се качва или обратно и това е в рамките на 30 % при банките . ...Аз не усреднявам а продавам колкото си може по на високо и купувам колкото си може по ниско.В момента закрих всички позиции на ДАХ и имам кеш да купя каквото си искам на БФБ а ти само ще се заяждаш защото чакаш Михаля.

Коментар

btw, в момента европейски баМки са точно в същото положение, в което бяха американските преди три години - съотношението Equity Mkt/Total assets са от рода на 60х-70х...

Не казвам, че ще фалират, но съвсем не са цвете...
                          то затова и цените са им спихнати..някои повече от 2009 пролетта...
                          и тук идва момента в който инвеститора решава да ли да поеме риска и да купи или да чака...
                          по-рисковите играчи ще влязат сега по-внимателните след ясен сигнал за подобряване на средата.

въпрос на стил

Коментар

....
                            Щели да фалират а....
                            btw, в момента европейски баМки са точно в същото положение, в което бяха американските преди три години - съотношението Equity Mkt/Total assets са от рода на 60х-70х...

Не казвам, че ще фалират, но съвсем не са цвете...

Коментар

Не казвам, че не е усреднявал. Дори напротив - ако си бичи настроен, като него, не би пропускал да добавяш на всеки пет-шест процента надолу.

Да, при такива дневни движения може да купиш днес на Х цена, а утре да продадеш на Х +5%, но когато основния пакет е акумулиран на Х +70% трудно може да ме убеди някой, че това е печеливша игра.

Ограничаване на загубите - да, но не и печалба, както го изкарва онзи с двата ник-а.
                              не вярваш, но вади ...
                              а аз съм бай он дипс.. тъпо и упорито

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Зиро,
                                мечето (монти) трейдва доста активно и успя доста да си свали цените въпреки бруталния спад в банките... не знам защо не вярваш...

аз например съм бай и продавам само ако цената дойде на добра печалба над цялата позиция...и в момента съм в по-неизгодно положение от монти .. пълен до козирката с банкови акции... но не съм песимист.

Коментар

Working...
                                X