IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
    При маздата също нещата бяха много интересни - преди 4-5 месеца беше под 90 йени, а удари 330 (в момента е 308).
    Не разбирам на какво се дължи този ръст. Много високо Р/Е и мизерен дивидент. Освен да са открили нещо революционно
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение

@Монти, китайския пазар наистина е изключително важен при автомобилите (то вече и не само там ). В последните години и китаиците решиха, че искат да карат хубави коли. Не съм наясно как са нещата с други акции, но БМВ до голяма степен дължат първото си излизане над 70 евро за акция (и най-вероятно и останалите) на китайския пазар. Според мен ще измести американския в следващите 5 до 10 години.
      А какво мислиш за руския пазар? Путин обяви намерения да ограничи до минимум всякакъв внос в Русия. Ако Рено успеят да наложат Инфинити в луксозния клас и датчия и нисан в средния, инвестицията им ще се окаже много успешна ?

Коментар

• Фундаменталните фактори, като пик на средната възраст на автомобилите в световен мащаб и ниското Р/Е на целия сектор, при положение че тази печалба до голяма степан се дължи на сервиз и резервни части ме карат да мисля че има голяма вероятност автомобилният сектор да се окаже следващият бум. Естествено гледам дългосрочно на това. Може да минат години, но рано или късно ще дойде растежа. Народа кара все по стари коли. В един момент ще им писне да ходят по сервизи или ще се окаже по изгодно да си плащат вноска по лизинга за нов автомобил. Пежо специално открай време се чудя кой ги купува и кара. За мен са крайно неконкурентноспособни но не вярвам да фалират и под дадени нива може да предоставят възможност за печалба. Аз специално както личи и от ника ми съм фен на Рено-Нисан.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Докато е силно еврото ,износителигте ще им падат акциите ,но ако инвеститорите са уплашени ще има рязък срив ...Преживял съм го в Комерса...
          Гледам ,че Тойота пак е водеща....и Голфчетата отстъпват...
          Не е за купуване на акции на износители ...поне аз така съм си го решил...
          Едно време ми се даваше съвет да гледам Китайския маркет на коли...
          Така е то при тия нива без сериозна корекция или спад освен за дейтрейдинг при акциите за друго не става

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
            Така е Мился си че има голяма вероятност да се повтори сценария с ГМ и Форд. Като дойде големия страх може да стане така че да си ги купуваме на безценица. Ако паднат под 2 тогава ще мисля. За сега само следя казуса
            Много възможен сценарии. Следя ги сравнително от скоро (това лято, когато затвориха заводи (или беше 1 не помня) и закриха 8-9000 работни места). Като цяло за тях нещата не вървят добре, мисля, че сега ще се влошат още заради скъпото евро.

При маздата също нещата бяха много интересни - преди 4-5 месеца беше под 90 йени, а удари 330 (в момента е 308).

@Монти, китайския пазар наистина е изключително важен при автомобилите (то вече и не само там ). В последните години и китаиците решиха, че искат да карат хубави коли. Не съм наясно как са нещата с други акции, но БМВ до голяма степен дължат първото си излизане над 70 евро за акция (и най-вероятно и останалите) на китайския пазар. Според мен ще измести американския в следващите 5 до 10 години.
            Last edited by ggnore13; 10.02.2013, 20:37.

Коментар

Така е Мился си че има голяма вероятност да се повтори сценария с ГМ и Форд. Като дойде големия страх може да стане така че да си ги купуваме на безценица. Ако паднат под 2 тогава ще мисля. За сега само следя казуса
              Докато е силно еврото ,износителигте ще им падат акциите ,но ако инвеститорите са уплашени ще има рязък срив ...Преживял съм го в Комерса...
              Гледам ,че Тойота пак е водеща....и Голфчетата отстъпват...
              Не е за купуване на акции на износители ...поне аз така съм си го решил...
              Едно време ми се даваше съвет да гледам Китайския маркет на коли...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                те не са ли много рискови с помоща на държавата и тези загуби...

Коментар

Някой следи ли Пежо?
                  те не са ли много рискови с помоща на държавата и тези загуби...

Коментар

• Някой следи ли Пежо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Голямата Мисирка
                      ти можеш ли да си представиш, че ще "играеш" на DAX и Dow Jones няколко години и в един момент ще ти преинсталират компа и ще си загубиш сайтовете от които си гледал стойностите им в реално време, графики и т.н.

................... и всичко като ти е изтрито да не знаеш къде и какво да видиш, а да питаш някой от форума тук на лично съобщение:

а полки е мой ник не по-малко интересно е новите термини които цвети налага в икономиката и тяхното разяснение

аз я бъзикам с превода, но тя не се усеща и си ги пише Сомен , но лошото, че и тя тогава изгърмя на 5.7 като стара акционерка, а после знаеш какво стана

мисирски истории...
                      Шефе ,
                      почна много да обясняваш ,пак си го закъсал в личния живот.... плащаш ли си тока в Столипиново ,гледам те че вчера си излезнал на протест ,Благойчо...
                      и пак те хвана шизофренията ...защо вече не си със стария си ник...който бе баннат 100 пъти заради лъжи и обиди...
                      Ако си се върнал толкова назад ,ще видиш че съм купувал Фолсваген на 60 евро....
                      а Комерсбанк е спекулативна акция на която съм на печалба...

Воюваш в много теми и скоро ще ти оскубят перушината като на Соколчето...
                      Интересно какво правиш в тема която нямаш една акция от ДАХ и никога не си имал и само подпитваш някой да ти каже какво става ,за да не ти изгорят и без това изгорелите Тимови акции...
                      Я кажи с МАН какво е станало.....
                      Я кажи какво си научил за увеличението на капитала на Комерс...
                      Чете 10 дни докато ти стана ясно че нищо не знаеш и сомен е най важното в темата за да пишеш нещо .........
                      Та какво е Сомен....
                      Който се интересува за ДАХ защо пита мен а не тебе....
                      Смешник!

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                        Когато фактите говорят и боговете мълчат
                        ти можеш ли да си представиш, че ще "играеш" на DAX и Dow Jones няколко години и в един момент ще ти преинсталират компа и ще си загубиш сайтовете от които си гледал стойностите им в реално време, графики и т.н.

................... и всичко като ти е изтрито да не знаеш къде и какво да видиш, а да питаш някой от форума тук на лично съобщение:

Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        Полки, искам да те помоля да ми пратиш сайтовете където гледаш премаркета, ДАУ и DAX защото ми преинсталираха компютъра и ми унищожиха сайтовете от които ги гледах и сега не мога да ги намеря...
                        това мече-цвете е стария ник на мисирката, а полки е мой ник

не по-малко интересно е новите термини които цвети налага в икономиката и тяхното разяснение

Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                        Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                        Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                        цената на акциите при обявяване на увеличението и създаване на Сомен в два етапа беше около 5,7 -5,90 .... говори се за цена от под 3-3,3 евро ,което прекарва вече притежателите на Сомен без да са станали собственици на акциии.... някой от собствениците на Сомен почнаха да плачат по форумите и няма да участват в следващият етап.
                        цветано, какво е това Сомен
                        Нещо като като бонове за бензин или храна ,който на определена дата се осребряват като акции с всички права ....датата наближава.
                        Важното е че определяне на цената стана на нещо като акцион където беше много по ниска от борсовата в момента 4,25 а борсовата 5 ,7 евро и количеството беше 1към 1 стари .Така всички стари акционери изгърмяха....
                        аз я бъзикам с превода, но тя не се усеща и си ги пише Сомен , но лошото, че и тя тогава изгърмя на 5.7 като стара акционерка, а после знаеш какво стана

мисирски истории...

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                          То и аз този бъгав комерц още си го влача на гърба ма поне го купих за 2-2,10 и не продавам кто ще да става и цент макар че под евро трудно ще стигне ма няма невъзможни неща
                          Здравей,
                          мойто мнение съм си го казал отдавна ....чаках новогодишно и следновогодишно рали .. понеже ДАУ мина 14 К досега се изпълнява анализа ми да се борят бикове и мечки до 14300 К и после надолу...Имам Дойче банк последната трета...
                          Следя Комерса да я бухнат на 1,12-1,2 ...пак
                          А Голямата Мисирка е водач на ятото на ТИМ феновете от пет години и да не ти пиша колко са средните , иначе е мой последавател в над 10 акции по мой съвет...
                          Е има загубени два баса от мен ....

Ако се хващаш с него не плаща...дотам е закъсал,че е отишъл на село да намали разходите ....Малко е агресивен и злобен ама ти не се притеснямай .. той е такъв с всички ,затова е баннат над 100 пъти и има 100 ника...
                          В момента ако смяташ ,че БорисоФ не лъже и той така ,една дума лъже няма в това което пише .....
                          П.П. Ако прочетеш темите ДАХ и ДАУ , може да се види какво съм купувал и на какви цени в ДАХ ....
                          Винаги съм чакал цени на Дойче банк и Комерсбанк под 25 и под 1,2 и съм чакал качване над 1,5 и 30 евро .. как мога да загубя ако съм спазвал тази тактика ... само глупак може да го твърди,ама Голямата Мисирка е такъв... умен
                          А Комерца ти дадох съвет на 1,9 да не пипаш ,но и ти си малко рисков ...
                          Last edited by Монти; 09.02.2013, 18:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от East West International Разгледай мнение
                            Здравейте приятели, очакваме значителни повишения за световните борсови индекси.
                            Така ли?
                            И защо?
                            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Здравейте приятели, очакваме значителни повишения за световните борсови индекси.
                              Мнението не е препоръка за търговия.

Коментар

• мисирката ли??? .................. тя е голям спец не само в тая тема, ами навсякъде във всички теми на форума

мисирката преди 2 години успя да фалира БАКБ (продадоха половината банка за 100 хил.евро) , после излезна на международната сцена и като купи акции на Комерцбанк на 6 евро успя да продаде на евро и малко, след това се прехвърли при MAN - знаеш какво последва; после се върна на ОТЦК и купи първите си акции 6 лв. , осредняваше и накрая купи последните си 500 акции на 15 ст. като разправяше как ще продава на някой си на 5 лв. ................ само не каза кога ще се случи това; сега се е специализирала на "Петрол"АД ...................... това означава, че до 1 година и там ще фалират и т.н.

l:[/QUOTE]
                                То и аз този бъгав комерц още си го влача на гърба ма поне го купих за 2-2,10 и не продавам кто ще да става и цент макар че под евро трудно ще стигне ма няма невъзможни неща

Коментар

Working...
                                X