IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Като не искаш да го приемам лично, тогава не коментирай мой пост, от който почти нищо не разбираш. Напиши мнение в обратната посока иначе приличаш на дървен философ, който дори и през почивката си няма спирка от дърдоренето си.
    and i do you thinks so? if the average poster reads newspaper, all what you said is there since months. said somethig we do not know.

do not waste peoples time
    Last edited by Vomma; 04.10.2015, 21:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
      do not take it personal. just push you deliver before you are asked .
      Като не искаш да го приемам лично, тогава не коментирай мой пост, от който почти нищо не разбираш. Напиши мнение в обратната посока иначе приличаш на дървен философ, който дори и през почивката си няма спирка от дърдоренето си.

Коментар

Не виждам разлика от кога е позицията. Добър спекулант би я затворил най-малкото, да не говорим, че още по-добрият би минал на дълги NZD.

Щом печелиш - радвам се!

П.П. Не ровя в стари постове.

П.П.2 А и няма да се напъвам вече да пиша "стара" информация.
        do not take it personal. just push you deliver before you are asked .

Коментар

NZD is since June check back the forum
          Не виждам разлика от кога е позицията. Добър спекулант би я затворил най-малкото, да не говорим, че още по-добрият би минал на дълги NZD.

Щом печелиш - радвам се!

П.П. Не ровя в стари постове.

П.П.2 А и няма да се напъвам вече да пиша "стара" информация.
          Last edited by anon6706; 04.10.2015, 20:35.

Коментар

Учуди ме, че пусна къси NZD след резултатите на Фонтера. Понякога е добре да си след новините.

Няма значение. Аз само казах, че не съм съгласен с позицията, а не те квалифицирах. Но всеки си има подход във форумното пространство.
            NZD is since June check back the forum

Коментар

milk? i am on holiday, so do not really care.

the chinese will take care
              Учуди ме, че пусна къси NZD след резултатите на Фонтера. Понякога е добре да си след новините.

Няма значение. Аз само казах, че не съм съгласен с позицията, а не те квалифицирах. Но всеки си има подход във форумното пространство.

Коментар

Между другото, ти като винаги си "before the curve", държиш ли още късите NZD и знаеш ли защо тази позиция ти носи загуби последните дни? А аз, изостаналият, те предупредих.
                milk? i am on holiday, so do not really care.

the chinese will take care

Коментар

Short TRY, ZAR, ARS, MYR

but juth behind the curve again. Hope it works for you
                  Между другото, ти като винаги си "before the curve", държиш ли още късите NZD и знаеш ли защо тази позиция ти носи загуби последните дни? А аз, изостаналият, те предупредих.

Коментар

Short TRY, ZAR, ARS, MYR

Ама те сега са ме питали. Затова и сега ги казвам нещата. А съм ги мислел от известно време.

Но ОК, щом това те успокоява....

Коментар

За паритет при евро/долар трябва да се следи повече Европа и по-специално Германия, отколкото нефта или ставащото в САЩ.

До голяма степен съм убеден, че еврото ще последва съдбата на йената спрямо долара от последните 2-3 години.

Какво имам предвид:

До към края на 2012-та йената имаше статут на спасителна валута. При риск-авършън тя неизменно се вдигаше. На какво се дължеше това.
                      1. Макар и с най-голям дълг спрямо БВП от развитите икономики (по спомен около 220-240%), то Япония имаше стабилна валута, защото около 90% от него се явяваше вътрешен за страната. Държеше се главно от японски финансови и нефинаснови иституции, както и от самото население.

2. Япония имаше положително търговско салдо да към края на 2011-та. След това мина към устойчив дефицит.

В негативен план: 3. Въведоха поредно QE и този път в много голям размер.

Резултата го виждаме от графиката. Долар/йена от 75, сега е 120 и при положение, че ФЕД не е вдигал лихви.

Сега, каква е аналогията с еврото и какви изводи можем да направим.

В момента еврото се явява първата спасителна валута при волатилност и повишен риск-авършън, макар и да имаме обявено QE от ЕЦБ и дори намерения за неговото продължаване след 2016-та, еврото расте в лоши времена.

Имаме, обаче, и други две положителни неща, които едно време ги имаше йената:

1. ЕЦБ на практика гарантира външните дългове на закъсалите държави от Еврозоната.
                      2. Имаме положително търговско салдо на най-голямата европейска икономика - Германия. Защото няма какво да се лъжем, но 80% от стойността на еврото идва от Германия.

Трябва да се следи промяната в точка 2. Дали Германия ще тръгне към дефицит. Имаме всички основания да считаме, че до 2-3 месеца днешните скандали с автомобилостроителите ще се отразят и на макроданните. Автомобилостроителите формират близо 1/3 от германския износ или около 300 милиарда евро.

Започне ли спад в износа на Германия и минаване към дефицит, то спокойно може да започнем да поглеждаме и към паритет в евро/долар, дори и ФЕД да не вдигне лихвите.

Дано съм бил полезен.

Успех!
                      Short TRY, ZAR, ARS, MYR

Коментар

• Полезен си anon-e, логични са разсъжденията ти, с доста фактология, чуваш ги нещата. Само не е ясно дали пазара не е отразил тези твои съображения в цените, но вероятно не е (засега)

Коментар

• Първоначално изпратено от babaMETZA Разгледай мнение
                          Анон кажи за еврака мнение моля ! ... За паритета, кога ще го видим ?
                          Към Нова година ще стане ли долара 2,20 лефа ?

Язе ако мога да изджасам една прогноза тука. Индексите от тука нейде нагоре...така Коледно ралинце... по-раничко да почнем, че да се успокоят клиентите на Императора ... еврака паритет за Нова година и ефтина нафта
                          За паритет при евро/долар трябва да се следи повече Европа и по-специално Германия, отколкото нефта или ставащото в САЩ.

До голяма степен съм убеден, че еврото ще последва съдбата на йената спрямо долара от последните 2-3 години.

Какво имам предвид:

До към края на 2012-та йената имаше статут на спасителна валута. При риск-авършън тя неизменно се вдигаше. На какво се дължеше това.
                          1. Макар и с най-голям дълг спрямо БВП от развитите икономики (по спомен около 220-240%), то Япония имаше стабилна валута, защото около 90% от него се явяваше вътрешен за страната. Държеше се главно от японски финансови и нефинаснови иституции, както и от самото население.

2. Япония имаше положително търговско салдо да към края на 2011-та. След това мина към устойчив дефицит.

В негативен план: 3. Въведоха поредно QE и този път в много голям размер.

Резултата го виждаме от графиката. Долар/йена от 75, сега е 120 и при положение, че ФЕД не е вдигал лихви.

Сега, каква е аналогията с еврото и какви изводи можем да направим.

В момента еврото се явява първата спасителна валута при волатилност и повишен риск-авършън, макар и да имаме обявено QE от ЕЦБ и дори намерения за неговото продължаване след 2016-та, еврото расте в лоши времена.

Имаме, обаче, и други две положителни неща, които едно време ги имаше йената:

1. ЕЦБ на практика гарантира външните дългове на закъсалите държави от Еврозоната.
                          2. Имаме положително търговско салдо на най-голямата европейска икономика - Германия. Защото няма какво да се лъжем, но 80% от стойността на еврото идва от Германия.

Трябва да се следи промяната в точка 2. Дали Германия ще тръгне към дефицит. Имаме всички основания да считаме, че до 2-3 месеца днешните скандали с автомобилостроителите ще се отразят и на макроданните. Автомобилостроителите формират близо 1/3 от германския износ или около 300 милиарда евро.

Започне ли спад в износа на Германия и минаване към дефицит, то спокойно може да започнем да поглеждаме и към паритет в евро/долар, дори и ФЕД да не вдигне лихвите.

Дано съм бил полезен.

Успех!
                          Last edited by anon6706; 04.10.2015, 19:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                            http://www.investor.bg/analizi/91/a/...nakyde-203037/

това може би ще доведе до допълнително потапяне на дакса идната седмица отново в зоната на подкрепа..аз очаквам когато се изпълни технически шорта да следват само положителни новини или на отрицателните да не се обръща внимание
                            Оф, дано си прав - и ако Дизелгей удари BMW и Daimler, никой да не обърне внимание на туй и акциите им да не паднат с повече от около 1-2 еврота.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                              Споко няма се разцепи
                              да няма да има разцепване но на късите спекуланти това им трябва само за шортене
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                                http://www.investor.bg/analizi/91/a/...nakyde-203037/

това може би ще доведе до допълнително потапяне на дакса идната седмица отново в зоната на подкрепа..аз очаквам когато се изпълни технически шорта да следват само положителни новини или на отрицателните да не се обръща внимание
                                Споко няма се разцепи

Коментар

Working...
                                X