IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Неговата кожа розава !!!!

Докога ще ни бият, бе?

През цялото време си мисля, че Равновесиев е прав за обратната корелация - то е елементарна логика, че нисък петрол означава ниски разходи и следователно по-високи печалби за поне 68% от бизнесът, но това е дразнещо.

Проклети чаршафосани пущиняци, Путин с термоядрена да ги удари, даноооооооооо.
    Ама то тези дето разпродават са тези дето цъкат на сфд та. Като тези доста загрижени форумци надолу дето си мислят че като пада петрола ще падат и индексите. СФД та брокерите им ги търгуват от другата страна през фючърси.

И като се съберат няколко десетки милиона човека дето си нямат идея какво правят на пазара но го правят с висок маржин и сфд та и цъкат късо на индекси когато петрола пада и това веднага удря фючърсите. Като се удрят фючърсите се удрят и позициите в индексите. И отг там всичко пада

Та не са ти виновни хората с чаршафите а хората с 1000 долара в сметка на маржин дето имат слаби нерви и поради незнайна причина се чувстват по-спокойно когато шортят, а не когато са дълги.

Коментар

• Неговата кожа розава !!!!

Докога ще ни бият, бе?

През цялото време си мисля, че Равновесиев е прав за обратната корелация - то е елементарна логика, че нисък петрол означава ниски разходи и следователно по-високи печалби за поне 68% от бизнесът, но това е дразнещо.

Проклети чаршафосани пущиняци, Путин с термоядрена да ги удари, даноооооооооо.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
        След като махнах късите мисля да хеджирам с всичко- рубла, ранд, турска лира, песо, бат, но засега имам само рубли, рандове и съвсем малко лири.
        Така ще глътнеш бая отрицателен лихвен диференциал. И ако долара вземе да пада - което все повече ми се струва вероятно и ще имаш двойни проблеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          От вторник купувам по малко. Вече напълних малко над половината от желаното количество. Спомням си за лафа на Костолани, че на дъното треперещите ръчички били с кеш а коравите с акции. На върха е обратното. Проблема е, че чак след месец ще разберем кой е бил прав. От друга страна като ви е страх от петрола защо не хеджирате с къса рубла? Сякаш с теб сега сме от една и съща страна на барикадата.
          След като махнах късите мисля да хеджирам с всичко- рубла, ранд, турска лира, песо, бат, но засега имам само рубли, рандове и съвсем малко лири.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            От вторник купувам по малко. Вече напълних малко над половината от желаното количество. Спомням си за лафа на Костолани, че на дъното треперещите ръчички били с кеш а коравите с акции. На върха е обратното. Проблема е, че чак след месец ще разберем кой е бил прав. От друга страна като ви е страх от петрола защо не хеджирате с къса рубла? Сякаш с теб сега сме от една и съща страна на барикадата.
            На мен лично не ми пука за петрола - основния ми интерес към него е че прецаква Русия. Иначе петролна компания не бих докоснал.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Нищо опасно няма да се купува в момента - в европа - стига човек да не го прави на маржин. тази седмица и евентуално другата ще е може би най-доброто време за тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                В момента е много опасно и в двете посоки. Продажбите на дребно се осраха и като нищо може да започнат спекулации по отношение на забавяне вдиганията на лихвите - съответно да се покачат и индексите.
                Тези дни най-лесно се играе по азиатско и европейско време.

Хубав уикенд на всички!
                лошите новини са добри новини за печатарите и спекулиращите с това

нещата стават доста волатилни...ясен индикатор че се пече нещо
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Глътна вода нали......ех
                  Хаха като се купува при голям страх се получава и голяма волатилност - преди човек да вземе да печели доста. А ти като купуваш само като си сигурен и когато пазарите са расли достатъчно, какво точно постигаш - мога много лесно да предположа - в началото печелиш малко след това губиш много - нали

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Нищо опасно няма да се купува в момента - в европа - стига човек да не го прави на маржин. тази седмица и евентуално другата ще е може би най-доброто време за тази година.
                    Глътна вода нали......ех

Коментар

• Първоначално изпратено от Георги Борисов Разгледай мнение
                      Колко трябва де е ДАКС-а го определя пазара. Много хора си заминаха заради "трябва" или "трябваше"....кой се обеси, кой под влак скочи....

А моето предположение е, че както миналата година видяхме 12 000, така и тази ще видим.
                      докато петрола не се оправи 12К няма да видим....
                      До скоро 5К.....

Коментар

• Нищо опасно няма да се купува в момента - в европа - стига човек да не го прави на маржин. тази седмица и евентуално другата ще е може би най-доброто време за тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                          В момента е много опасно и в двете посоки. Продажбите на дребно се осраха и като нищо може да започнат спекулации по отношение на забавяне вдиганията на лихвите - съответно да се покачат и индексите.

Хубав уикенд на всички!
                          Не вярвам ,година е за избори за президент ,ще избират републиканец и ще бутнат индекса....
                          Както бутнаха индекса за Буш ,сега е същото....

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                            дакса трябва да е под 6000!...
                            Колко трябва де е ДАКС-а го определя пазара. Много хора си заминаха заради "трябва" или "трябваше"....кой се обеси, кой под влак скочи....

А моето предположение е, че както миналата година видяхме 12 000, така и тази ще видим.
                            Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                              Мдам лекинко замирисва на прегоряло...

Хубав уикенд на всички!

Коментар

• Мдам лекинко замирисва на прегоряло... интересното е, че лекинко спуска няколко дена... аз си мислех, че ще е доста по-рязко.
                                Last edited by pepe1234; 15.01.2016, 17:06.

Коментар

Working...
                                X