If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И ти започна като Императора. На него му пречеха дръпнатите бабета с плетките, а на теб ритейлърите. Ти сигурно днес си превъртял стотина милиона, нали?
Ще ме уморите от финансов смях.
хахаха - на мен ама никак не ми пречат. Пуснах си късите преди нова година затворих ги миналия петък, тази седмица си накупувах евтино - за какво да се оплаквам
Кубрате - за рублата не ти вярвам(както и всички дребаци които пишат че "спекулират" с нея),но не ме интересува!
Иначе аз съм от ония с 1000 -то долара акаунти дето мътят водата на инвестори като равновеско и пр.с къс дакс от 10300 ,къси костенурки от 114.00 и къс Голдман от 173.00.От всичките засега само дакса ми е с плюсов стоп
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Той е прав. Според теб спадът на Intel с 8% обоснован е ли? А спадът на Ford с над 2% до под 12 долара, при НАЛИЧИЕТО на последните новини от оня ден? Явно нозинството "инвеститори" оценяват изплащането на 1 МБ дивидент - и то: ДОПЪЛНИТЕЛЕН, като лоша новина за компанията.
Правете каквото знаете и обосновавайте както ви изнася.
Той е прав. Според теб спадът на Intel с 8% обоснован е ли? А спадът на Ford с над 2% до под 12 долара, при НАЛИЧИЕТО на последните новини от оня ден? Явно нозинството "инвеститори" оценяват изплащането на 1 МБ дивидент - и то: ДОПЪЛНИТЕЛЕН, като лоша новина за компанията.
Импе не виждаш ли ,че има корекция нормално е да падат
И ти започна като Императора. На него му пречеха дръпнатите бабета с плетките, а на теб ритейлърите. Ти сигурно днес си превъртял стотина милиона, нали?
Ще ме уморите от финансов смях.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ама то тези дето разпродават са тези дето цъкат на сфд та. Като тези доста загрижени форумци надолу дето си мислят че като пада петрола ще падат и индексите. СФД та брокерите им ги търгуват от другата страна през фючърси.
И като се съберат няколко десетки милиона човека дето си нямат идея какво правят на пазара но го правят с висок маржин и сфд та и цъкат късо на индекси когато петрола пада и това веднага удря фючърсите. Като се удрят фючърсите се удрят и позициите в индексите. И отг там всичко пада
Та не са ти виновни хората с чаршафите а хората с 1000 долара в сметка на маржин дето имат слаби нерви и поради незнайна причина се чувстват по-спокойно когато шортят, а не когато са дълги.
Техните кожи. Зная това. Същото е и в Китай - където масовият "инвеститор" е обикновен комарджия, дето не инвестира, а "играе" на борсата и изобщо няма идея какво върши, проклетдае.
Само като чуя изразът "играеш на борсата" и се изприщвам.
Та не са ти виновни хората с чаршафите а хората с 1000 долара в сметка на маржин дето имат слаби нерви и поради незнайна причина се чувстват по-спокойно когато шортят, а не когато са дълги.
И двамата не бихме пипнали петрол. Това беше за другите, които ги е страх от него.
Не разбирам песимизма на пазара за БМВ. Пазара им в САЩ и Китай е еднакъв по обем. Европа расте и ще продължи да расте. Дори и да има спад при туземците, то той би бил компенсиран от ръста в западните пазари. Отделно производствените разходи спадат в следствие на спада в стоманата и пластмасата. Еврото е на ниска стойност и подпомага износа. Долу горе 2016 би била по нулите като физически обеми с подновен стабилен ръст през 2017. В тези условия не виждам защо трябва да се търгува толкова ниско. Това е само един пример. Друг е GILD и FSLR, но те са за другата тема. За сега не виждам какво може да подкопае вътрешното търсене в САЩ и ЕС. Затова компаниите, които са ориентирани към тези пазари ми харесват. За мен спада е възможност. Не отричам, че е възможно цените да паднат още, но ще е за кратко и никой не може да улучи абсолютното дъно и връх. Затова и се влиза на части. Днес много се разписах нещо. От това което чета в темата с малко различия съм най-близо до твоите възгледи.
Лека и доходна.
Друг въпрос, че е ного по-лесно да си земеш мощно Беемвенце, като знаеш, че ще го пълниш с евтин бензинец.
Абе няма ли кой да поръси пазарите с мишешка отрова?
И двамата не бихме пипнали петрол. Това беше за другите, които ги е страх от него.
Не разбирам песимизма на пазара за БМВ. Пазара им в САЩ и Китай е еднакъв по обем. Европа расте и ще продължи да расте. Дори и да има спад при туземците, то той би бил компенсиран от ръста в западните пазари. Отделно производствените разходи спадат в следствие на спада в стоманата и пластмасата. Еврото е на ниска стойност и подпомага износа. Долу горе 2016 би била по нулите като физически обеми с подновен стабилен ръст през 2017. В тези условия не виждам защо трябва да се търгува толкова ниско. Това е само един пример. Друг е GILD и FSLR, но те са за другата тема. За сега не виждам какво може да подкопае вътрешното търсене в САЩ и ЕС. Затова компаниите, които са ориентирани към тези пазари ми харесват. За мен спада е възможност. Не отричам, че е възможно цените да паднат още, но ще е за кратко и никой не може да улучи абсолютното дъно и връх. Затова и се влиза на части. Днес много се разписах нещо. От това което чета в темата с малко различия съм най-близо до твоите възгледи.
Лека и доходна.
Изчакай 7-8 месеца,може промоцията да стигне 40-50%
Наясно съм, трябва и маркет тайминг, точно сега надали е времето да се влиза някъде/с изключение на рублата/. Иначе ранда ми е на около 13,50 средно, а рублата- от понеделник. Мисля, че доларът тази година ще пада само при крайните сценарии- или при резки сривове, или при сериозни ръстове на индексите, така че няма да ми е проблем в нито един от двата сценария. Ако пада в нормална ситуация значи просто съм се объркал и ще премислям нещата наново.
Общия сценарии реално на всички е че долара ще поскъпне. А това не е никак успокоително. Аз никак не обичам краудит трейдс и ги избягвам максимално и в двете посоки. Например към момента държа 50/50 активи долари към евро.
Не разбирам песимизма за БМВ. Пазара им в САЩ и Китай е еднакъв по обем. Европа расте и ще продължи да расте. Дори и да има спад при туземците, то той би бил компенсиран от ръста в западните пазари. Отделно производствените разходи спадат в следствие на спада в стоманата и пластмасата. Еврото е на ниска стойност и подпомага износа. Долу горе 2016 би била по нулите като физически обеми с подновен стабилен ръст през 2017. В тези условия не виждам защо трябва да се търгува толкова ниско. Това е само един пример. Друг е GILD и FSLR, но те са за другата тема. За сега не виждам какво може да подкопае вътрешното търсене в САЩ и ЕС. Затова компаниите, които са ориентирани към тези пазари ми харесват. За мен спада е възможност. Не отричам, че е възможно цените да паднат още, но ще е за кратко и никой не може да улучи абсолютното дъно и връх. Затова и се влиза на части. Днес много се разписах нещо. От това което чета в темата с малко различия съм най-близо до твоите възгледи.
Лека и доходна.
То не е песимисъм - просто като пада дакс падат и компаниите от дакс - всяка според бетата си. Същото се получава и когато дакс расте но с обратен знак.
Гилд си нямам идея защо е на тези нива. Но честно казано се радвам на това. Подскочи продам падне купя, вече не знам колко време я въртя през десетина долара пък съм сигурен за тренда там и нямам проблем да купувам
Така ще глътнеш бая отрицателен лихвен диференциал. И ако долара вземе да пада - което все повече ми се струва вероятно и ще имаш двойни проблеми.
Наясно съм, трябва и маркет тайминг, точно сега надали е времето да се влиза някъде/с изключение на рублата/. Иначе ранда ми е на около 13,50 средно, а рублата- от понеделник. Мисля, че доларът тази година ще пада само при крайните сценарии- или при резки сривове, или при сериозни ръстове на индексите, така че няма да ми е проблем в нито един от двата сценария. Ако пада в нормална ситуация значи просто съм се объркал и ще премислям нещата наново.
На мен лично не ми пука за петрола - основния ми интерес към него е че прецаква Русия. Иначе петролна компания не бих докоснал.
Лека и доходна.
Коментар