If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На ДАХ почва паника за ДБ.....днес гледам пресата се е заела за бъдещето и ...някакви хибридни облигации ,държавния фонд...
Ще гледаме за допълване....
Според мен китайци и араби разпродават на поразия всичко каквото имат, това ще остане като един от най-невероятните спадове на 2016 г. Какво да се прави такъв е чара на борсовата игра.
Не помня да съм казал конкретно на теб: "мишкуняк".
Кои са тия сериозни причини за? С удоволствие ще ги изкоментирам с теб.
И не казвам от година: "ъп-ъп" - аз по принцип не казвам това - но смятам за нормално - когато масово могъщите компании вадят добри отчети, а разходите им да намаляват заради ниската цена на слузта, пазарите да вървят нагоре, а не надолу.
Все някого си нарекъл. А пазарния ти "поглед" хич го няма. Само с лиготийки и измишльотинки не става.
Това са хубави марки, но в момента струват доста скъпо, според мен. Не лощо да хеджираш с някой къса позиция.
П.П. Поста който написах за петрола трябваше да в темата НИСЕ, но се обърках.
На ДАХ почва паника за ДБ.....днес гледам пресата се е заела за бъдещето и ...някакви хибридни облигации ,държавния фонд...
Ще гледаме за допълване....
Мисля че прекаляваш. Не че имам против, че всеки ден ме наричаш идиот и мишкуняк, ама не се ли чувстваш вече малко неудобно. Сигурно от една година всеки ден четем от теб само ЪП,ЪП пък никакъв ЪП не се вижда на хоризонта.Ами ако има хора които те слушат и ти вярват какво правим? За мен си имам много сериозни причини за спадовете. Това че ти не ги разбираш и не искаш да ги разбереш не означава че пазарът не е прав
Не помня да съм казал конкретно на теб: "мишкуняк".
Кои са тия сериозни причини за? С удоволствие ще ги изкоментирам с теб.
И не казвам от година: "ъп-ъп" - аз по принцип не казвам това - но смятам за нормално - когато масово могъщите компании вадят добри отчети, а разходите им да намаляват заради ниската цена на слузта, пазарите да вървят нагоре, а не надолу.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Мисля че прекаляваш. Не че имам против, че всеки ден ме наричаш идиот и мишкуняк, ама не се ли чувстваш вече малко неудобно. Сигурно от една година всеки ден четем от теб само ЪП,ЪП пък никакъв ЪП не се вижда на хоризонта.Ами ако има хора които те слушат и ти вярват какво правим? За мен си имам много сериозни причини за спадовете. Това че ти не ги разбираш и не искаш да ги разбереш не означава че пазарът не е прав
ако приемем че от някъде съм се сдобил с 100 трилиона и по4на да купувам или продавам огромни обеми на пазарите без всякаква цел и посока тогава зна4и ли 4е пазарите са прави? щото горе долу тва прават мишките
Ти драги сам знаеш, че това не е така. Прав ли бе пазарът при Софикс 1938? А при 232? Истината е, че исторически през 30-50% от времето пазарите са лишени от логика - но господстват или мишкунящината или безумната алчност.
Щом твърдиш, че са "набузени стъкмистиките", докажи го. Според теб 80% от най-могъщите компании на света са се наговорили да лъжат с отчетите и то така, че никой не може да ги хване? Чудно откъде тогава раздават и рекордни дивиденти - сигурно вземат назаем от бамките?
За пазаруване е защото ниските цени на горивата са медец с масло за поне половината бизнеси директно и за още около 40% от - индиректно. Например за авиокомпаниите - които колегите обсъждат - нали се сещаш, че като излязат първите тримесечни за тая година, тия кретени, дето сега ги разпродават на ниски цени, ще си скубят чутурите? Пандов бе сметнал, че Луфтвафе ще спестят само от горива над 1 МБ, което директно ще се отрази в печалбата.
Апропо - всеки ден с удоволствие и усърдство чета анализите на колегите от Инвесторът за регионалните пазари - в които те - логически опитват да обяснят движенията с някакви фактори.
Интересно ми е днес с какво ще обяснят спадът на европейските? Слузта? - Слузта се качи и то с 5%. Китай? - Там нищо не е станало, а и когато пазарите се издъниха, китайците спяха в малките си креватченца. Америка? - Ами и там нищо не е станало, освен безпричинен спад на пазарите. Масово наизлезли негативни отчети? Аре да видим.
На бас, че няма да посмеят да напишат, че пазарите са паднали заради масова епидемия от идиотство, което всъщност е единствената причина.
Председателя на BoJ: Пазарите реагират, донякъде непропорционално на страховете от Китай.
При необходимост може да се разшири изкупуването на допълнителни активи.
Инфлационната тенденция се подобрява постоянно.
Ще бъде направено всичко необходимо, за да се достигне инфлация 2%.
Япония все още е на половината път от целевата цена на BOJ.
Иновациите в паричната политика ще продължат.
Годините между всяко решение за смекчаване на паричната политика не са от значение при определяне дали се действа "постепенно".
Като цяло, икономиката на Китай поддържа стабилен растеж, благодарение да агресивните политически стъпки, предприети от органите.
Китай има фронт за предприемане на допълнителни монетарни и фискални мерки за стимулиране на пазарите, които реагират, донякъде непропорционално на страховете от забавяне.
Ситуацията е силно преувеличена.
Пазарите страдат от тежка синофобия. Каквото и да стане в Китай, пазарите реагират негативно - а когато станалото е от такъв вид, че няма как да се реагира негативно, то събитието се игнорира.
Когато китайската икономика расте, всички се страхуват, че измества останалите производители.
Когато ръстът на китайската икономика се забавя, всички пак се страхуват.
Когато парите с Косматият се обезценяват - страхуват се, че китайските стоки пак ще правят дъмпинг на некитайските.
Ако парите с Косматият поскъпнат - пак ще се страхуват, защото Китай става силен.
Потреблението в Китай расте, но тъй като този факт въобще няма как да бъде тълкуван негативно, той просто се игнорира тотално.
Ако Путин се ядоса на китайските хора и ги удари с 2-3 БОМБИ, пак всички ще реват, щото Китай вече го няма и няма кой да дръпа световната икономика и потребление нагоре.
Въобще това е нещо като цунг(нещо си) в шаха - няма полезен ход - каквото и да правят китайските хора, мишкуняците все ще се плашат.
Ако чакате акциите да започнат пак своя подем нагоре в бичи пазар, може да нямате късмет казва Рик Бенсинор. Той продължава с това че този спад на акциите е подобен на този през 2009. Ако това е така, S&P може да достигне 1,680, което е 11% спад след като маркетите затвориха във Вторник, или 21% надолу от върхът през Май 2015. След като разгледал графики, споделя че бъдещите 12 месеца ще бъдат проблемни. Преди пазара да достигне до върховете през 2015, маркета е направил 320 седмици с бичо движение. Последното бичо движение е било 323 седмици от дъното на 2000 г. и Октомври 2007 и след това е имало 92 седмици с мечо движение.
Така че, Бенсинор повтаря да се внимава през следващите 92 седмици, през този период ако пазара започне мечи движения които са еднакви със спада от 2007 до 2009, това ще доведе до мечи пазар през цялата 2016 г. С други думи можем да очакваме още дълго време загуби и волативност ако исторята се повтори. Този път може да е различно, но ако много хора започнат да говорят така, то със сигурност няма да бъде различно. Самия факт че графиките изглеждат еднакви, си струва да сме подготвени за още негативни настроения и спадове.
зна4и според миналото сега дакса трябва да иде около 6000 и спадът да се засили към края на периода от 92 седмици който изти4ат след година тоест януари 2017...фибо 61.8 от рекорда на дакса от около 12 340 се пада на около 6 500 пънкта тоест още 3000 пункта трябва да спаде до януари..а дали ще се изпълни това ще видим
Пазара е препродаден но не е сега момента да влизаме в нови сделки каза John Woods главен инвестиционен директор в Credit Suisse Asia Pacific.
В действителност, банката препоръчва на клиентите да продават при корекция на цената нагоре, поне докато няма повече яснота за ситуацията в Китай, увеличението на лихвите на ФЕД и кога петрола ще намери своето дъно
Импе видиш ли кой подкокоросва мишкуняците...акулите, мишоците да влязат къси и да удължат пазара акулите и да им земат парите
Ми то винаги така става. Мишкунякът обикновено купува на връх и продава на дъно, защото мишешко сърчице играе. Не е далече от акълът: ако си се минал да купуваш на връх, поне да изчакаш следващ връх, за да излезеш - ама мишкуняк и акъл са несъвместими понятия.
Председателя на BoJ: Пазарите реагират, донякъде непропорционално на страховете от Китай.
При необходимост може да се разшири изкупуването на допълнителни активи.
Инфлационната тенденция се подобрява постоянно.
Ще бъде направено всичко необходимо, за да се достигне инфлация 2%.
Япония все още е на половината път от целевата цена на BOJ.
Иновациите в паричната политика ще продължат.
Годините между всяко решение за смекчаване на паричната политика не са от значение при определяне дали се действа "постепенно".
Като цяло, икономиката на Китай поддържа стабилен растеж, благодарение да агресивните политически стъпки, предприети от органите.
Китай има фронт за предприемане на допълнителни монетарни и фискални мерки за стимулиране на пазарите, които реагират, донякъде непропорционално на страховете от забавяне.
Ако чакате акциите да започнат пак своя подем нагоре в бичи пазар, може да нямате късмет казва Рик Бенсинор. Той продължава с това че този спад на акциите е подобен на този през 2009. Ако това е така, S&P може да достигне 1,680, което е 11% спад след като маркетите затвориха във Вторник, или 21% надолу от върхът през Май 2015. След като разгледал графики, споделя че бъдещите 12 месеца ще бъдат проблемни. Преди пазара да достигне до върховете през 2015, маркета е направил 320 седмици с бичо движение. Последното бичо движение е било 323 седмици от дъното на 2000 г. и Октомври 2007 и след това е имало 92 седмици с мечо движение.
Така че, Бенсинор повтаря да се внимава през следващите 92 седмици, през този период ако пазара започне мечи движения които са еднакви със спада от 2007 до 2009, това ще доведе до мечи пазар през цялата 2016 г. С други думи можем да очакваме още дълго време загуби и волативност ако исторята се повтори. Този път може да е различно, но ако много хора започнат да говорят така, то със сигурност няма да бъде различно. Самия факт че графиките изглеждат еднакви, си струва да сме подготвени за още негативни настроения и спадове.
Всъщност почервененото е единственото смислено нещо в цялото изказване на тоя чичо. Да се обяснява спадът със самият спад, за мене е глупаво. Гледането на графики е хубаво, но точно до моментът, в който човекът забрави, че графиката е функция на нещо, че зад тая графика стои една компания или цяла икономика. Когато тълпата забрави това, графиките стават зловредни.
Пазара е препродаден но не е сега момента да влизаме в нови сделки каза John Woods главен инвестиционен директор в Credit Suisse Asia Pacific.
В действителност, банката препоръчва на клиентите да продават при корекция на цената нагоре, поне докато няма повече яснота за ситуацията в Китай, увеличението на лихвите на ФЕД и кога петрола ще намери своето дъно
Импе видиш ли кой подкокоросва мишкуняците...акулите, мишоците да влязат къси и да удължат пазара акулите и да им земат парите
Коментар