If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В анализът за днешните движения на европейските пазари четем, че продажбите на Мерцедесчета в Китай имат ръст 52%. Това някак не ми се връзва с приказките за катастрофален спих на Поднебесната империя.
Анонов - хубаво. Като стар дивидентаджия предпочитам дъ-ъ-ъ-ългосрочно акцията на Daimler да върви по 35-40 кинта, а дивидентът да е 3-3.5 кинта. Пък който се кефи на графики, да им се кефи - аз се кефя на пари, влизащи по сметката ми заради туй, че хубави компании ми плащат да им държа акциите.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Хубаво. Когато средната дивидентна доходност на могъщите немски компании мине дивидентната доходност на Софарма Имоти - ще удвоя портфейлът си на Франкфуртската.
Защото в края на краищата акциите на мишкуняците и графикаджиите рано или късно ще свършат.
И аз и ти не сме трейдъри, така че не се коси,а и ти имаш от жълтото
E така е, DAX-са изтегли късата клечка януари,тревожа се че февруари може да е и още по-къса
Хубаво. Когато средната дивидентна доходност на могъщите немски компании мине дивидентната доходност на Софарма Имоти - ще удвоя портфейлът си на Франкфуртската.
Защото в края на краищата акциите на мишкуняците и графикаджиите рано или късно ще свършат.
След погрома над банките на ДАХ от два дни се стабилизираха въпреки спадовете....и лошите новини ....
Мисля ,че скоро ще има жокер и ще хвърлят късите на лъвовете....
Внимавай....
То не е задължително да стане тази вечер, макар че бих го предпочел. Сега се търгува само индекса и акциите на компаниите нямат значение.
Но може и по-нататък. Има време.
Днес беше постнал графика на Даймлер на едногодишен фрейм. Започни да гледаш 5 и 10 годишните фреймове на акциите и там чакай за добри входове за дълги.
А когато забранят индексите, тогава ще ти е и по-лесно.
А ти защо не погледнеш нещо друго освен графика? Ето - ще ти помогна - да те улесня един вид:
Може би според теб акцията трябва да отиде на 25-30 кинта, както Девета година, когато компанията е била на загуба, с дивидент 0 ?? Осма година акцията е била близо до днешните нива - при ма-а-а-алко различни резултати... или според тебе е нормално акциите на една компания да струват 50 кинта при печалба 1.7 МБ и 60 кинта при печалба 8.9 МБ?
Попрегледай, попрегледай... сам ще се убедиш каква глупост е да гледаш само графики. Ако приемем Осма година за база, то сега акцията на Daimler трябваше да е някъде около 220-250 кинта.
Добре, че ме накара да погледна - ще покажа това на своите клиенти.
Днес беше постнал графика на Даймлер на едногодишен фрейм. Започни да гледаш 5 и 10 годишните фреймове на акциите и там чакай за добри входове за дълги.
След погрома над банките на ДАХ от два дни се стабилизираха въпреки спадовете....и лошите новини ....
Мисля ,че скоро ще има жокер и ще хвърлят късите на лъвовете....
Внимавай....
Преди бих казал, че няма как да стане в сезонът на отчетите, но вече не бих се учудил да отиде и доста под 9000. Мислех - какво да кеширам на БФБ, за да си накупя още работи във Франкфурт, ама ще изчакам - защо да давам по 60 кинта за акции, които след месец някой малоумен може да ми подари за 30 или за 20 кинта?
За ДАКС-а ще стане доста неприятно, ако пробие 9250. С много голяма вероятност ще отиде под 9000 бързо след това.
Преди бих казал, че няма как да стане в сезонът на отчетите, но вече не бих се учудил да отиде и доста под 9000. Мислех - какво да кеширам на БФБ, за да си накупя още работи във Франкфурт, ама ще изчакам - защо да давам по 60 кинта за акции, които след месец някой малоумен може да ми подари за 30 или за 20 кинта?
Ха-ха - то стана вече пълен цирк - с най-голям ръст са Костенуркаджиите, дето се крият като мишки и ги е страх да извадят отчетите.
Сега ще оправдаят новото продънване надолу със Щатите, щото износът на САЩ намалял, а безработицата също намаляла, ама с по-малко, отколкото се очаквало. Утре обонго ако го хване диария и журналистите излязат тъй недискретни, че да го напишат, Даксът може да отиде и на 5000.
В същото време Дау пада по-малко от Дакс, все едно проблемите (ако въобще докладът може да се приеме като проблемен) е в Германия, а не в Щатите.
Коментар