IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
    е какво се блешиш поглени какво стана с индексите с мойте 200 леа не мога да го дигна на американския индекс, а съм дълги на него ... неговата майка ..... Айде нали си патриот давай да дигаме SP500 че потъна кораба .....

Какво патриотично виждаш във вдигането на Омразния S&P?
    Ми аз, ако съм на импето, бих ги играл тия пущиняци САМО НА КЪСО!
    Да се сриват !

Вместо това, за да скрепя дружбата на ЕС (от векове на векове), която е тъй необходима, буквално, като въздуха и водата със СССР...ъъъ така де РФ, бих издумкал всички кинти на неблагодарните български пенсионери в RTSI или направо в сбербаМк.
    Last edited by aleks262; 08.02.2016, 14:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
      Заеби ти опорките от дранганцанково!

А ЗАЩО му е на ЕС да праща САЩ "в миманса"

Къде ще си изнасят после германците мерцедесите, французите виното или поляците ябълките (примерно)

В раССия?

А с какво ще им плащат руслямците? та те вече немат ПАРИ за друго, освен за евтини заместители с палмово масло! ЧЕТИ, не сричай путински глупости!
      е какво се блешиш поглени какво стана с индексите с мойте 200 леа не мога да го дигна на американския индекс, а съм дълги на него ... неговата майка ..... Айде нали си патриот давай да дигаме SP500 че потъна кораба .....

Коментар

Къде ще си изнасят после германците мерцедесите, французите виното или поляците ябълките (примерно)

В раССия?

А с какво ще им плащат руслямците? та те вече немат ПАРИ за друго, освен за евтини заместители с палмово масло! ЧЕТИ, не сричай путински глупости!
        Защото ЕС просто би доминирал икономически. Едно е честното икономическо съперничество, друго - подмолни удари, каквито предприемат САЩ.

Просто аз обяснявам адекватно събитията от последните години, а ти: не.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Сганов мисли реално, а не според инструкциите от Козяк.

Администрацията на маймуната е напълно наясно че ЕС+Русия биха пратили САЩ в миманса. Затова нанесоха последователно всички тия удари:

В раССия?

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Аз и петрола не бих сривал като помпя като гламав, ама не всичко е икономика и финанси, геополитиката е далеч по-важна от парата.
            Това с VW кой го направи? Нали знаеш, че това се знаеше от 3-4 години? Защо сега го извадиха?
            За петрола, може да има съвсем други съображения.
            Не ти ли е хрумвало, че щом най-големите производители (и то такива които нямат нищо друго, освен слузта) не само не спират, а и не намаляват добива, дори след този значителен спад, значи знаят нещо, което аз и ти не знаем?
            Представи си само за момент, че има много по-големи от досега оповестените залежи!!!
            Или пък, че се вижда краят на петрола, като основен енергоизточник при транспортния отрасъл!!!

Коментар

Споко, тогава ще им падне и дивидента, и печалбата...
              Daimler ще спре да продава мерцедесчета в Китай ли, щото ДБ е изгърмяла, а Дакс се е сринал? И да има спад, той няма да е двоен.

Коментар

Отново опорната точка за това, как "шаш искат да сринат Европа".

А защо?????

Европа е най-големият търговски партньор на САЩ. Ако най-големият ти купувач (и същевременно важен доставчик на много неща) се срина/фалира, ТИ като производител/потребител КАКВО печелиш???

Ако толкова искаха да сринат Европа, САЩ просто щяха да я оставят след ВСВ на себе си, а не да инвестират милиарди безвъзмездно, а после видиш ли да инвестират нови милиарди за да я сринат. Безумна глупост, ама важното е да се въртят лакърдиите.

Виж една друга страна има много по-голяма полза от това ЕС да е слаб и разединен, Ама трябва да погледнеш маааалко по на североизток, а не към сащианците.
                Сганов мисли реално, а не според инструкциите от Козяк.

Администрацията на маймуната е напълно наясно че ЕС+Русия биха пратили САЩ в миманса. Затова нанесоха последователно всички тия удари:
                - Арапски пролети и сваляне на законното правителство в Сирия и на Кадафи - цел: обкръжаване на Европа с огромна зона на нестабилност и заливането и с орди ислямистки диваци;
                - Майдан в Украйна и туряне на марионетно правителство там, което да подложи на терор руското население - защото бе ясно, че Русия няма да търпи. Цел - да се вбие клин между ЕС (управляван от обонгови подлоги) и неговият естествен съюзник Русия.
                - Санкции срещу Русия, натрапени от САЩ, които да нанасят щети на европейската и руската икономика.

Задай си въпросът - колко струват тия санкции на ЕС? Какви са дългосрочните вреди и щети от нахлуващите в Европа диваци? То последното още няма как да се изчисли, но само Германия и само за 2 години ще трябва да даде около 50 МБ, само за да ги издържа - и то само тия, дето вече са нахлули там !!!

Тия от североизток ли разбуниха северна Африка и Близкия изток? Русия ли наложи санкции на ЕС, Русия ли насочи дивашката сган към Европа? Русия създаде ИД ли или се бори ЕДИНСТВЕНА с ИД? Русия ли свали законното правителство в Украйна?

И въобще какво би могла да спечели Русия от което и да е от тия работи?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                  май инвеститорите от цял свят ше се насочат у нас там нема мърдане ни нагоре ни надоле стои бетон като паметника Левски до Университета ....
                  Един скок от 10% първоначално ще подейства много убедително.

Коментар

Имам предвид, не толкова, като регулярни заеми, а като инвестиции, които в последствие, разбира се се отплащат.

ти би ли инвестирал в компания/страна, която после би искал да сринеш/отслабиш, пак с твоите пари?
                    Малко шизофренично и параноидно звучи май а?
                    Аз и петрола не бих сривал като помпя като гламав, ама не всичко е икономика и финанси, геополитиката е далеч по-важна от парата.
                    Това с VW кой го направи? Нали знаеш, че това се знаеше от 3-4 години? Защо сега го извадиха?

Коментар

Сериозен ли си? Безвъзмездно?
                      Имам предвид, не толкова, като регулярни заеми, а като инвестиции, които в последствие, разбира се се отплащат.

ти би ли инвестирал в компания/страна, която после би искал да сринеш/отслабиш, пак с твоите пари?
                      Малко шизофренично и параноидно звучи май а?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        бфб е скала направо
                        май инвеститорите от цял свят ше се насочат у нас там нема мърдане ни нагоре ни надоле стои бетон като паметника Левски до Университета ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Възможно е всичко вече, дори и подобен абсурд. Това е спад с 30-40%. Значи например - Daimler - акция на 36 кинта при дивидент 3.3 евро, Allianz около 85 на 7-7.3 - сигурно сходни съотношения за повечето компании. Безумие е могъщи дружества да се търгуват на дивидентна доходност 8-9%, но където има паника, разум не търси.
                          Споко, тогава ще им падне и дивидента, и печалбата...

Коментар

Техническият ми анализ ми говори, че ще върнем до 5500 - 6000
                            Възможно е всичко вече, дори и подобен абсурд. Това е спад с 30-40%. Значи например - Daimler - акция на 36 кинта при дивидент 3.3 евро, Allianz около 85 на 7-7.3 - сигурно сходни съотношения за повечето компании. Безумие е могъщи дружества да се търгуват на дивидентна доходност 8-9%, но където има паника, разум не търси.

Коментар

да инвестират милиарди безвъзмездно
                              Сериозен ли си? Безвъзмездно?

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                                Ми да шефа е англичанин, кой го знае на чия хранилка е.
                                Иначе ще е перфектно за САЩ, удар право в сърцето на Европа, и ще я върне 3-5 години назад.
                                Не че Драги няма да я спаси/продаде, но резултата ще е зле за ЕС
                                Отново опорната точка за това, как "шаш искат да сринат Европа".

А защо?????

Европа е най-големият търговски партньор на САЩ. Ако най-големият ти купувач (и същевременно важен доставчик на много неща) се срина/фалира, ТИ като производител/потребител КАКВО печелиш???

Ако толкова искаха да сринат Европа, САЩ просто щяха да я оставят след ВСВ на себе си, а не да инвестират милиарди безвъзмездно, а после видиш ли да инвестират нови милиарди за да я сринат. Безумна глупост, ама важното е да се въртят лакърдиите.

Виж една друга страна има много по-голяма полза от това ЕС да е слаб и разединен, Ама трябва да погледнеш маааалко по на североизток, а не към сащианците.

Коментар

Working...
                                X