If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
2017 пристига и много инвеститори са внимателно анализират къде да вложат парите си през следващите дванадесет месеца. Това е навик, типични за тези дати, и така е, че дивидентите, играят ключова роля при вземането на тези решения.
Възпроизвеждане на видео
Защото там е въпрос не често липсва в този тип упражнения: какви са действията, които предлагат доходност дивидент най-висока в Испания? Въпреки, че ние не трябва да забравяме, други производни. Дали тези дивиденти са устойчиви? Те са се увеличили в последните години? Дали те ще се увеличат в бъдеще? Има ли опасност да бъдат отрязани? Интересни въпроси, които трябва да бъдат анализирани, за да най-накрая вземане на инвестиционно решение.
Също така, друг интересен аспект е поскъпване потенциал на всяка компания, защото това не е същото като да инвестира в компания с висока дивидентна доходност, защото тя е спаднала рязко в фондовия пазар през последните месеци, друга компания с добив на дивидент подобни, но чиято цена на акция е останал стабилен, или се е повишила в последния отчетен период.
В този сценарий, това са пет стойности на испанския пазар на ценни книжа, които показват по-висока доходност от дивиденти в момента и изправени пред 2017.
SAETA ДОБИВ
Въпреки, че много инвеститори на неизвестно, Saeta Добив, възобновяема дъщерното енергия, собственост на ACS, е компанията на испанския пазар на ценни книжа, която предлага по-висока доходност от дивиденти, а именно 9%. В 2016 г., Saeta разпределени общо брутен дивидент от 0.7273 евро в брой (брутния доход винаги трябва да прилагат данък, удържан при източника, на 19%). В последното си представяне на инвеститори, Saeta каза, че неговата дивидент на акция ще продължи да расте.
Основните бенефициери на този дивидент, в допълнение към миноритарните акционери, са мажоритарни акционери. ACS контролира 24% от капитала, на фонда GIP 24%, Morgan Stanley 5%, 3% Arrowgrass столица, Тир столица почти 3% и Nuveen Asset Managemente 3.5%, според Националната комисия.
В допълнение, към консенсуса пазар дава значителен положителен потенциал, след заглавията му се натрупват спад от 6% през 2016 г. Средната цена, която дават анализатори възлиза на 11 евро, 37.5% по-горе сегашната му цена на акция, което е около 8 евро.
Добив Saeta също смята, че има голям положителен потенциал на фондовия пазар. Според техните оценки, акциите му се търгуват на по-висока отстъпка прогнозите консенсусни, които дават оценка на 11 евро за акция, което означава един положителен потенциал от 32% по текущи цени (8 евро на акция). Акциите на компанията падат почти 6% през 2016.
ЗДРАВЕ Naturhouse
Друга компания, която предлага висока доходност от дивиденти е Naturhouse здраве, специализирани в храненето и диететиката компания. Предприемачът Felix Ревуелта е най-големият акционер, с почти 75% от капитала, докато инвестиционен фонд Schroders контролите 4,5%. В момента добивът на група дивидент е 7%. В 2016 г., компанията е платила на две вноски 0.2825 евро за акция в брой.
"Докато не са налице обстоятелства, обосноваващи модификация, процентът на печалба да бъде разпределена като дивидент на акционерите (изплащане) трябва да бъде устойчиво и съвместими с поддържането на финансова стабилност. При прилагането на тези критерии, като е установено, на изплащане на най-малко 80% от консолидираната нетна печалба, "Naturhouse обяснява на своя уебсайт.
В последното си представяне на резултатите, компанията отбеляза, че "ние разширим нашия ангажимент за поддържане на изплащане над 80% до 2017 г.". Той отбеляза също, че "дивидентите, платени през 2016 г. за пореден път демонстрират капацитета за производство на пари в брой и твърд ангажимент да максимизират възвръщаемостта за акционерите." Акциите на компанията са нараснали с 22% през 2016.
ENDESA
Endesa предлага дивидентна доходност от 6,5%. Електрически е в новините в последната част на 2016 г., тъй като края на ноември обяви увеличение на неговия акционер връщане изправена периода 2017-2019, която е спечелила признанието на инвеститори, които са изброени на върха исторически.
До 2017 г. Endesa се ангажира да разпространява своите акционери минимален дивидент от 1.32 евро за акция. Компанията е първият, който изплаща дивиденти през 2017 г., тъй като 02 януари разпределен брутен дивидент от 0.70 евро за акция.
Основният бенефициент на този дивидент политика на Endesa е най-големият акционер, италианската група Enel, която контролира по-голямата част от акциите на 70,1% от капитала, според регистрите на Националната комисия. Тяхното задължение е да се разпредели на акционерите 100% от печалбата си до 2019 г. Endesa се е повишила с 7,5% през 2016.
ЧАНТИ и испанския пазар (BME)
Годишният добив на дивидент Bolsas у Mercados Españoles предлага (BME) е около 6,4%. оператора
Айде пак поскъпват слузестите компании, баси Имам чувството, че пазарите гледат на мене като на личен враг... що не се понагувичих с Лукойл поне на 44 кинта
Айде пак поскъпват слузестите компании, баси Имам чувството, че пазарите гледат на мене като на личен враг... що не се понагувичих с Лукойл поне на 44 кинта
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Колко чешат данъчните там? Извинявай за въпроса, май съм те питал вече - ама съм забравил.
Колко често снасят дивидент? Годишно - тримесечно или шестмесечно?
Щото подобни дивидентни доходности има и в Британия - ама там не чешат, което им дава предимство
Колко чешат данъчните там? Извинявай за въпроса, май съм те питал вече - ама съм забравил.
Колко често снасят дивидент? Годишно - тримесечно или шестмесечно?
Щото подобни дивидентни доходности има и в Британия - ама там не чешат, което им дава предимство
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ко стаа? Докато ги няма котаците мишките си правят купон ли? Изобщо даже и не слагах в сметките, че немците ще работят Бъкетът ми и идея няма да отваря преди 12 довечера
Котката се върна ....
ДАУ пада....?
Дано затвори поне на плюс.....
Коментар