IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Сори - каза ми да не пиша, ама се разписах... просто когато виждам че масово емоциите затъмняват логиката и здравият разум, ми е трудно да се въздържа.
    Импе, борсата си има своя логика и трябва да се съобразяваме с нея а не с това, което "би трябвало да бъде". В целият форум на дали има по-голям оптимист от мен за западните икономики, но това не означава отричане че годината ще бъде с огромна волатилност и големи движения в двете посоки. След 20 години на пазарите е добре човек да разбере че акциите освен да растат могат и да падат и че могат да се търгуват както на П/Е 5 така и на 25 при едни и същи резултати.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      златото ( среброто, платината и тн са синджир марка) трябва да го настъпят...иначе няма как да кажат , че нещата са ок ... хората трябва да си мислят, че металите са 'ШИТ' и ням нищо лошо в отрицателните лихви и безкрайните дефицити

все по-трудно става

мечтая си да го докарат под 1000$, но за целта баба Еленка трябва да вдигне лихвите още поне веднъж, което честно да си кажа не знам как ще стане с тия трилиони дългове и дефицити и отрицателни лихви в японско, а скоро и в ЕС...
      дефицита ясно... някой ще каже ли за валутните резерви на САЩ , колко са и под каква форма ....или печатарката им стига като обезпечение..
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Никой ли не се замисля - ако бамките са се набили в деривати - ЗАЩО са го направили? Биха ли сторили това, ако техните експерти бяха очаквали тежък спад? Защо не са го очаквали тогаз? Или вие мислите, че сте по-компетентни от тях?
        Когато падат пазарите не разбираш причината и когато се вдигат, както днес, също не разбираш причината.

А тези банкови"експерти" са на заплата и им дреме какви дългосрочни поразии ще направят за инвеститорите на банките. За тях е важен краткосрочния резултат, за да получат коледния си бонус. Не случайно пазарите устискаха до Нова година.

П.П. Ти си подобен "експерт". И при падащи и повишаващи се пазари, ти си прибираш комисиона или такса управление. Защо ти е да разбираш пазарите?
        Last edited by anon6706; 10.02.2016, 11:57.

Коментар

Ето - и ти казваш, че пазарите са манипулирани.
          Казвам, че определено има влиятелни сили, които манипулират пазарите, както много други сфери в живота, но техните възможности са ограничени също така съобразно определени дадености, с които се съобразяват! Сривовете не ги предизвикват те, за да те оберат, просто те са наясно, до кога системата може да бъде поддържана на определено ниво и какви са последиците!

Ако ли пък си фен на конспирациите и мохабетите за влиятелни семейства, които упрявляват света или кръгове. То за тези хора парите са хартийки. Тях ги интересува властта и активите, а не стоковото позициониране на определени бизнеси!

Коментар

Не съм оптимист, но реалист - защото единствената реална заплаха е страхът. Никой няма да остави ДБ да фалира.
            импе няма страшно... сташното е , че в един момент ДБ ще е собственост на немскто правителство, което ще е в технически фалит...все още не е...

виж япония,италия, франция, сащ, са си тотал щета ако погледнем на тях обективно
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Според мен часовници се чуват отвсякъде. Някои чуват и несъществуващите
              Специално за DB - напоследък и случайно предимно за нея пишат ...Щото дериватите на GS и JPM са само цветя и рози ...
              Както предположих преди два-три дена вече се появиха слухове за интерес за придобиване, както и моментални опровержения ....
              Последните години геополитиката измести всичко рационално при търговията - Арабска пролет, дългова криза в ЕС (GS & Гърция), Русия (Украйна) , петрол, VOW, DB ... и все каубоите замесени
              И всичко опира до едно - слаб лидер на силна страна...
              Някой би опонирал - а балоните. Балони винаги е имало , дори и сега да влезеш в аптеката ще намерищ ..
              + 2 638 402

Преди близо половин час зададох елементарен въпрос, на който никой не ми отговори. Не съм учуден от това.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Не разбирам от такива картинки. Не мисля да твърдиш, че британската икономика се е свила с 97%.

Така вчера някой твърдеше, че петролът се е сринал заради намалялото търсене, ама аз не знам автомобилният трафик в която и да е държава на света да е намалял с над 70%.
                BALTIC не е BRITISH!

Това е индекса, който следи международната търговия с кораби и танкери в открито море! Разчитането е елементарно!

В момента виждаш много ясно по-ниско дъно, дори от кризисната 2008г. Говорим за международна търговия. Ако оборота на един търговец пада непрекъснато...

Коментар

златото ( среброто, платината и тн са синджир марка) трябва да го настъпят...иначе няма как да кажат , че нещата са ок ... хората трябва да си мислят, че металите са 'ШИТ' и ням нищо лошо в отрицателните лихви и безкрайните дефицити

все по-трудно става

мечтая си да го докарат под 1000$, но за целта баба Еленка трябва да вдигне лихвите още поне веднъж, което честно да си кажа не знам как ще стане с тия трилиони дългове и дефицити и отрицателни лихви в японско, а скоро и в ЕС...
                  Няма как да докарат златцето под 1 Б. Руснаци, китайци индианци ного купуват.

Коментар

вчера си мислех, че е за спекула перфектна ДБ и Коба....ама с кратък хоризонт...че бобмата на ЕТФ тиктака според мен ....
                    Според мен часовници се чуват отвсякъде. Някои чуват и несъществуващите
                    Специално за DB - напоследък и случайно предимно за нея пишат ...Щото дериватите на GS и JPM са само цветя и рози ...
                    Както предположих преди два-три дена вече се появиха слухове за интерес за придобиване, както и моментални опровержения ....
                    Последните години геополитиката измести всичко рационално при търговията - Арабска пролет, дългова криза в ЕС (GS & Гърция), Русия (Украйна) , петрол, VOW, DB ... и все каубоите замесени
                    И всичко опира до едно - слаб лидер на силна страна...
                    Някой би опонирал - а балоните. Балони винаги е имало , дори и сега да влезеш в аптеката ще намерищ ..
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                      Пазарите могат да бъдат обрани по много начини! Не е необходимо, някой да играе игри на дребно да избива стопове или да направи лев за 1-2 месеца с подобни игри! Ако приемем, че има хора с власт над пазарите, то тяхната игра би била много по-голяма от това нещо и нещата, които ще се случват са ясни отдавана за тях!
                      Ето - и ти казваш, че пазарите са манипулирани.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                        не не всички очакват подводница, значи няма да е сега освен това има един мазен гаден гап на златото точно на 1059 това се говорихме с един колега на борсите и се чудим и се маем как са го закривили дали вече е обърнал големия тренд или още не е Та говорихме си, че АКО тоя гап на това злато бива запълнен и има ново генерално дъно то тогава индекса ще излети. Може и да не е това сценария може и да се мотат, но да падат още много сега - едва ли може би малко по-късно сега достатъчно тояги на голо изядохме после като позабрайм малко болките тогава ....

все по-трудно става

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

импе оптимист си...

за голямо съжаление точно спестителите в Застраховки ще го отнесат най-яко в Немско...да знаеш само...

това е доста консервативен инструмент и много трудно човек се решава да кешира...а немските играчори са в дълбоката вода заедно с ДБ и Комерца....

идея си нямам кога, но германците ще бъдат обрани подобно на хамериканските бейбумъри с техните 401К сметки...
                          Не съм оптимист, но реалист - защото единствената реална заплаха е страхът. Никой няма да остави ДБ да фалира.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                            не не всички очакват подводница, значи няма да е сега освен това има един мазен гаден гап на златото точно на 1059 това се говорихме с един колега на борсите и се чудим и се маем как са го закривили дали вече е обърнал големия тренд или още не е Та говорихме си, че АКО тоя гап на това злато бива запълнен и има ново генерално дъно то тогава индекса ще излети. Може и да не е това сценария може и да се мотат, но да падат още много сега - едва ли може би малко по-късно сега достатъчно тояги на голо изядохме после като позабрайм малко болките тогава ....
                            Пазарите могат да бъдат обрани по много начини! Не е необходимо, някой да играе игри на дребно да избива стопове или да направи лев за 1-2 месеца с подобни игри! Ако приемем, че има хора с власт над пазарите, то тяхната игра би била много по-голяма от това нещо и нещата, които ще се случват са ясни отдавана за тях!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                              ЕЙ ТАЯ!

Не разбирам от такива картинки. Не мисля да твърдиш, че британската икономика се е свила с 97%.

Така вчера някой твърдеше, че петролът се е сринал заради намалялото търсене, ама аз не знам автомобилният трафик в която и да е държава на света да е намалял с над 70%.

Коментар

• Не се шашкайте, пак ще затворим на червено

Коментар

Working...
                                X