IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Ного ясно - то ако имаше твърда оценка на - нямаше да има пазар.

Скелети в гардеробът - може - в някои аспекти - затуй аз гледам трудно фалшифицируеми неща основно - дивидент и продажби.

Зика-та ще и намерят цаката - ама все няма да ни изкухави до крак - пък от друга страна хъхреците също я карат само на малък, среден и гръбначен мозък, а пак оцеляват някак.

Дизелгей - то не е до фундамент, но до подъл удар - американците въобще я карат като бойкоборисов и дянков - гледат да пълнят хазната с дранье на могъщи компании.
    Големите инвеститори излизат от пазара
    Ако се чудите кой продава на фондовите пазари в условията на спад за борсовите индекси, отговорът е големите инвеститори. Много от институционалните инвеститори „прибират печалби“ вследствие на опасенията от задълбочаване на спада. Според изследване на Bank of America Merrill Lynch, кешът на инвеститорите се е повишил до 5.4%, което е най-високото му ниво от 2009 година насам.
    До голяма степен повишението на кешовите позиции е вследствие на намаляване на експозициите към рискови активи и особено към развиващите се пазари.
    Печалбите на щатските компании падат
    Този аргумент става все по-актуален напоследък, особено в светлината на не особено задоволителни резултати от водещите компании през последното тримесечие на миналата година. „Прогнозите за оперативна печалба на индекс за следващата година са за 125 долара. Това обаче се оказа твърде оптимистично за изминалата година и най-вероятно ще е твърде оптимистично и за тази. Не смятам обаче, че ниво от 120 долара на индекс е недостижимо, предвид на добрия ръст от между 7 и 8% в печалбите извън енергийния сектор“ според известният професор по икономика Джеръми Сийгъл.
    Ако бъде достигната тази печалба, то съотношението цена/печалба на широкия индекс ще е 15, което не е чак толкова високо на база на историческите стандарти.
    Доларът поскъпна твърде много
    Някои анализатори сочат и скъпия долар, като причина за срива на фондовите пазари. Скъпата щатска валута действа негативно върху резултатите на щатските компании с голяма експозиция към чуждите пазари.
    Надебеленото в цитата касае повече Pipbel - да се запознае добре с очакваното п/е на СиП-а от 15 !!!
    На фона на бфб-дружества с п/е от 5 до 8-10 можем да кажем че спрямо нас, сип-а си е чисто и просто балониран!!!
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      Същата работа, и даже по-зле със златото. И в двата случая цената зависи от субективните мнения на участниците на пазара.

Акциите са по-фундаментални, защото очакването в бъдеще хората да продължат да консумират стоки и услуги произвеждани от фирми е по-рационално и логично, отколкото очакването, че хората ще продължат и в далечното бъдеще да оценяват безполезния жълт метал така както днес.
      +
      +
      С това съм много съгласно. Златото за мен е кутия тип: "златен буркан банк"
      Куха ама златна ще каже някой, както и златна ама куха е за такива като нас от другата страна
      Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Не е съвсем точно така импе, защото не може да се отсече точната стойност на фундамента - не е като да отсечеш златна монетка, на която се знае какъв е грамажа и матряла. фундаментът в акциите зависи от оценителите, но те имат пълно право да предполагат развитието в бъдеще, което както знаем зависи от крилцата на пеперудките в Бразилия (защо не и буквалното като Зика например) Всяка политическа криза може да разклати хартиения пазар, всеки регионален, военен или икономически трус, всяко чрезвичайно събитие като бежанците например може да клати пазаря на картоните, а също иновациите. Да не говорим за каквито скелети в гардероба се намират на резерва на съответния фундамент. Така, че стойността на фундамента е нормално да бъде разтеглива величина. Едва ли познавате фундамента на чуждите маджовци така добре както можете да знаете тука. (Справка скандалите дизелгей а преди това и сименс скандалите и т.н.) Така, че изненадите там във фундамента могат да ви правят в много по-голяма степен учудени отколкото у нас
        Същата работа, и даже по-зле със златото. И в двата случая цената зависи от субективните мнения на участниците на пазара.

Акциите са по-фундаментални, защото очакването в бъдеще хората да продължат да консумират стоки и услуги произвеждани от фирми е по-рационално и логично, отколкото очакването, че хората ще продължат и в далечното бъдеще да оценяват безполезния жълт метал така както днес.
        Last edited by Misho ILIEV; 15.02.2016, 14:40.

Коментар

Не е съвсем точно така импе, защото не може да се отсече точната стойност на фундамента - не е като да отсечеш златна монетка, на която се знае какъв е грамажа и матряла. фундаментът в акциите зависи от оценителите, но те имат пълно право да предполагат развитието в бъдеще, което както знаем зависи от крилцата на пеперудките в Бразилия (защо не и буквалното като Зика например) Всяка политическа криза може да разклати хартиения пазар, всеки регионален, военен или икономически трус, всяко чрезвичайно събитие като бежанците например може да клати пазаря на картоните, а също иновациите. Да не говорим за каквито скелети в гардероба се намират на резерва на съответния фундамент. Така, че стойността на фундамента е нормално да бъде разтеглива величина. Едва ли познавате фундамента на чуждите маджовци така добре както можете да знаете тука. (Справка скандалите дизелгей а преди това и сименс скандалите и т.н.) Така, че изненадите там във фундамента могат да ви правят в много по-голяма степен учудени отколкото у нас
          Ного ясно - то ако имаше твърда оценка на - нямаше да има пазар.

Скелети в гардеробът - може - в някои аспекти - затуй аз гледам трудно фалшифицируеми неща основно - дивидент и продажби.

Зика-та ще и намерят цаката - ама все няма да ни изкухави до крак - пък от друга страна хъхреците също я карат само на малък, среден и гръбначен мозък, а пак оцеляват някак.

Дизелгей - то не е до фундамент, но до подъл удар - американците въобще я карат като бойкоборисов и дянков - гледат да пълнят хазната с дранье на могъщи компании.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Рано или късно ще проимат - защото всъщност те са единствените които имат значение. Всичко останало извън фундаментът е или алчност или мишкунене.
            Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
              Напоследък фундаменталните новини нямат никакво значение.
              Рано или късно ще проимат - защото всъщност те са единствените които имат значение. Всичко останало извън фундаментът е или алчност или мишкунене.

Коментар

Имп, според мен у нас няма вече чуждестранни хакционери нахакани в хартии, които да се шашкат от Дау-лупинги, докато там е пълно. Мисля, че това е акцента, а не толкова 0,1 или 000000001, (поне това което имам аз предвид) а цифрите само подсказват за количеството гадулки (както ги нарича Батята), но имай предвид, че тук гадулките се изпариха (изпари ги плонжа на софикс с 90% от горна мъртва точка до долна) и останаха само хард-кандидат милионери, които като тебе вече, не се шашкат от 20-50% на пързалката )))
                Има вярно в туй - но днес ми харесва - садистически побой под куйруците на мишкуняците - дано е само началото, защото пазарът е още ного-ного назад - гледам Даксът - всички компании са на минус на тримесечна база, без тъпата костенурка. Това е абсурдно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Интуицията ти работи. Въпреки кошмарния търговски баланс на Китай, пазарите растат.
                  Поздравления!
                  Напоследък фундаменталните новини нямат никакво значение.

Коментар

Така е, Попов - ама дали имаш 0.1% или 0.0001% - не ного разлика - все си обикновен акционерин.
                    Иначе причини за продаване винаги има, но колкото по-абсурдно ниска цената е, толкоз по-малко стават продавачите. Надали половината малки акционери ще се наложи да си продадат акциите, защото ги е пипнал рачецът и трябва да си финансират скъпото лечение.
                    Имп, според мен у нас няма вече чуждестранни хакционери нахакани в хартии, които да се шашкат от Дау-лупинги, докато там е пълно. Мисля, че това е акцента, а не толкова 0,1 или 000000001, (поне това което имам аз предвид) а цифрите само подсказват за количеството гадулки (както ги нарича Батята), но имай предвид, че тук гадулките се изпариха (изпари ги плонжа на софикс с 90% от горна мъртва точка до долна) и останаха само хард-кандидат милионери, които като тебе вече, не се шашкат от 20-50% на пързалката )))
                    Не е препоръка... !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
                      Импи, има голяма разлика между думата "моите" /на бфб/ и "моите" /на дакс/. За притежаваните съответно компании се отнася. Какво имам предвид - ако прецаканото /например/ притежава 1000 акции на гагарин, то има 0,1% от капитала на цялата компания. Ако притежаваш акции за същата сума на даймлер - не знам каква микробна част от %-та ще имаш там. Затова ако някой на бфб каже "моите" - подходящата съответно за това дума на дакс трябва да е по-скоро "нашите" /моите акции и на милионите съдружници/ акционери. А знаеш, че когато има прекалено много акционери - все някой има бръмбара в главата да разпродава. Може да не е от бръмбар, а да му се наложи - лечение, помощ на роднина, предкризисно преструктуриране, недай боже маржин кол от бамка, и купища причини. В огромните корпорации все ще има кой да ти продаде ако искаш да му купиш Пример за това у нас е хима - много по-подценен от стотици бфб-избушляци, но и огромен спрямо другите брой акционери - вижда се че когато има общ спад на бфб - спада при хима винаги е преекспониран. Дори помня че имаше подобна статия в инвестора, точно по този въпрос, но не помня заглавието.
                      Така е, Попов - ама дали имаш 0.1% или 0.0001% - не ного разлика - все си обикновен акционерин.
                      Иначе причини за продаване винаги има, но колкото по-абсурдно ниска цената е, толкоз по-малко стават продавачите. Надали половината малки акционери ще се наложи да си продадат акциите, защото ги е пипнал рачецът и трябва да си финансират скъпото лечение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Интуиция
                        Интуицията ти работи. Въпреки кошмарния търговски баланс на Китай, пазарите растат.
                        Поздравления!

Коментар

Не съм влязъл на. Пазарувах си тази акция (а и почти всички от другите) по време на летният спад. 10-годишен макс и несгодна цена за влизане вижда, само ако гледаш зеленикаквата графика. Но ако гледаш червената, виждаш, че в моментът акцията е на 8-годишен минимум, защото не е важно колко струва акцията, но какво има зад тая цена.
                          Същото и с Daimler - за 5 години продажбите с 50% ръст, цената - само с по-малко от 20%. Неслучайно вземам 11-а година началото - смятам, че тогава пазарът не е бил нито подценен, нито балон. Тия тоже си ги купувах лятото, около Дизелгей - е, не на най-най-ниската точка, но близо до. Защото следях ЦИФРИТЕ и знаех от отчетите, че продажбите са отлични и вероятно ще растат още, особено в Китай. Знаех, че преди година акцията се бе балонирала (ако не отчетем дългосрочните прогнози), но лятото - вече дори подценена. Прогнозата ми бе правилна, ама пазарът не разсъждаваше - и в моментът акцията по отношение на продажбите, е в една от най-подценените си точки, а по отношение на дивидентец и печалби - твърдо най-подценена от 8 години.

Реално - според представянето на - Allianz трябваше да е на около 180 кинта, Daimler - на около 85. Разминаването идва от това, че всички - дори имащите акции на 2-3 конкретни компании, вечно гледат "пазарът", все едно са инвестирали в него, а мен "пазарът" не ме интересува особено, но ме интересуват МОИТЕ компании... и не съм съгласен те да се сриват заради други, смотаняшки компании, камо ли пък защото някой друг пазар в другият край на света бил паднал.Какво като се сринал Шанхаецът? Да не би заради това китайските хора да са спрели да купуват мерцедесчета? Напротив: купуват ПОВЕЧЕ !!!
                          Импи, има голяма разлика между думата "моите" /на бфб/ и "моите" /на дакс/. За притежаваните съответно компании се отнася. Какво имам предвид - ако прецаканото /например/ притежава 1000 акции на гагарин, то има 0,1% от капитала на цялата компания. Ако притежаваш акции за същата сума на даймлер - не знам каква микробна част от %-та ще имаш там. Затова ако някой на бфб каже "моите" - подходящата съответно за това дума на дакс трябва да е по-скоро "нашите" /моите акции и на милионите съдружници/ акционери. А знаеш, че когато има прекалено много акционери - все някой има бръмбара в главата да разпродава. Може да не е от бръмбар, а да му се наложи - лечение, помощ на роднина, предкризисно преструктуриране, недай боже маржин кол от бамка, и купища причини. В огромните корпорации все ще има кой да ти продаде ако искаш да му купиш Пример за това у нас е хима - много по-подценен от стотици бфб-избушляци, но и огромен спрямо другите брой акционери - вижда се че когато има общ спад на бфб - спада при хима винаги е преекспониран. Дори помня че имаше подобна статия в инвестора, точно по този въпрос, но не помня заглавието.
                          Last edited by padre Bonaventura; 15.02.2016, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                            Фючърсите на даксито отвориха с 0.5% нагори
                            Очертава се гап от поне 2 %...

Коментар

• Фючърсите на даксито отвориха с 0.5% нагори
                              Вся Власть Советам

Коментар

• Да, щото мррръсните спекуланти са на далавера Косматият да поевтинява.

Коментар

Working...
                                X