IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Рано или късно ще проимат - защото всъщност те са единствените които имат значение. Всичко останало извън фундаментът е или алчност или мишкунене.
    Не е съвсем точно така импе, защото не може да се отсече точната стойност на фундамента - не е като да отсечеш златна монетка, на която се знае какъв е грамажа и матряла. фундаментът в акциите зависи от оценителите, но те имат пълно право да предполагат развитието в бъдеще, което както знаем зависи от крилцата на пеперудките в Бразилия (защо не и буквалното като Зика например) Всяка политическа криза може да разклати хартиения пазар, всеки регионален, военен или икономически трус, всяко чрезвичайно събитие като бежанците например може да клати пазаря на картоните, а също иновациите. Да не говорим за каквито скелети в гардероба се намират на резерва на съответния фундамент. Така, че стойността на фундамента е нормално да бъде разтеглива величина. Едва ли познавате фундамента на чуждите маджовци така добре както можете да знаете тука. (Справка скандалите дизелгей а преди това и сименс скандалите и т.н.) Така, че изненадите там във фундамента могат да ви правят в много по-голяма степен учудени отколкото у нас
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      Напоследък фундаменталните новини нямат никакво значение.
      Рано или късно ще проимат - защото всъщност те са единствените които имат значение. Всичко останало извън фундаментът е или алчност или мишкунене.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
        Имп, според мен у нас няма вече чуждестранни хакционери нахакани в хартии, които да се шашкат от Дау-лупинги, докато там е пълно. Мисля, че това е акцента, а не толкова 0,1 или 000000001, (поне това което имам аз предвид) а цифрите само подсказват за количеството гадулки (както ги нарича Батята), но имай предвид, че тук гадулките се изпариха (изпари ги плонжа на софикс с 90% от горна мъртва точка до долна) и останаха само хард-кандидат милионери, които като тебе вече, не се шашкат от 20-50% на пързалката )))
        Има вярно в туй - но днес ми харесва - садистически побой под куйруците на мишкуняците - дано е само началото, защото пазарът е още ного-ного назад - гледам Даксът - всички компании са на минус на тримесечна база, без тъпата костенурка. Това е абсурдно.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
          Интуицията ти работи. Въпреки кошмарния търговски баланс на Китай, пазарите растат.
          Поздравления!
          Напоследък фундаменталните новини нямат никакво значение.

Коментар

Така е, Попов - ама дали имаш 0.1% или 0.0001% - не ного разлика - все си обикновен акционерин.
            Иначе причини за продаване винаги има, но колкото по-абсурдно ниска цената е, толкоз по-малко стават продавачите. Надали половината малки акционери ще се наложи да си продадат акциите, защото ги е пипнал рачецът и трябва да си финансират скъпото лечение.
            Имп, според мен у нас няма вече чуждестранни хакционери нахакани в хартии, които да се шашкат от Дау-лупинги, докато там е пълно. Мисля, че това е акцента, а не толкова 0,1 или 000000001, (поне това което имам аз предвид) а цифрите само подсказват за количеството гадулки (както ги нарича Батята), но имай предвид, че тук гадулките се изпариха (изпари ги плонжа на софикс с 90% от горна мъртва точка до долна) и останаха само хард-кандидат милионери, които като тебе вече, не се шашкат от 20-50% на пързалката )))
            Не е препоръка... !!!
            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
              Импи, има голяма разлика между думата "моите" /на бфб/ и "моите" /на дакс/. За притежаваните съответно компании се отнася. Какво имам предвид - ако прецаканото /например/ притежава 1000 акции на гагарин, то има 0,1% от капитала на цялата компания. Ако притежаваш акции за същата сума на даймлер - не знам каква микробна част от %-та ще имаш там. Затова ако някой на бфб каже "моите" - подходящата съответно за това дума на дакс трябва да е по-скоро "нашите" /моите акции и на милионите съдружници/ акционери. А знаеш, че когато има прекалено много акционери - все някой има бръмбара в главата да разпродава. Може да не е от бръмбар, а да му се наложи - лечение, помощ на роднина, предкризисно преструктуриране, недай боже маржин кол от бамка, и купища причини. В огромните корпорации все ще има кой да ти продаде ако искаш да му купиш Пример за това у нас е хима - много по-подценен от стотици бфб-избушляци, но и огромен спрямо другите брой акционери - вижда се че когато има общ спад на бфб - спада при хима винаги е преекспониран. Дори помня че имаше подобна статия в инвестора, точно по този въпрос, но не помня заглавието.
              Така е, Попов - ама дали имаш 0.1% или 0.0001% - не ного разлика - все си обикновен акционерин.
              Иначе причини за продаване винаги има, но колкото по-абсурдно ниска цената е, толкоз по-малко стават продавачите. Надали половината малки акционери ще се наложи да си продадат акциите, защото ги е пипнал рачецът и трябва да си финансират скъпото лечение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Интуиция
                Интуицията ти работи. Въпреки кошмарния търговски баланс на Китай, пазарите растат.
                Поздравления!

Коментар

Не съм влязъл на. Пазарувах си тази акция (а и почти всички от другите) по време на летният спад. 10-годишен макс и несгодна цена за влизане вижда, само ако гледаш зеленикаквата графика. Но ако гледаш червената, виждаш, че в моментът акцията е на 8-годишен минимум, защото не е важно колко струва акцията, но какво има зад тая цена.
                  Същото и с Daimler - за 5 години продажбите с 50% ръст, цената - само с по-малко от 20%. Неслучайно вземам 11-а година началото - смятам, че тогава пазарът не е бил нито подценен, нито балон. Тия тоже си ги купувах лятото, около Дизелгей - е, не на най-най-ниската точка, но близо до. Защото следях ЦИФРИТЕ и знаех от отчетите, че продажбите са отлични и вероятно ще растат още, особено в Китай. Знаех, че преди година акцията се бе балонирала (ако не отчетем дългосрочните прогнози), но лятото - вече дори подценена. Прогнозата ми бе правилна, ама пазарът не разсъждаваше - и в моментът акцията по отношение на продажбите, е в една от най-подценените си точки, а по отношение на дивидентец и печалби - твърдо най-подценена от 8 години.

Реално - според представянето на - Allianz трябваше да е на около 180 кинта, Daimler - на около 85. Разминаването идва от това, че всички - дори имащите акции на 2-3 конкретни компании, вечно гледат "пазарът", все едно са инвестирали в него, а мен "пазарът" не ме интересува особено, но ме интересуват МОИТЕ компании... и не съм съгласен те да се сриват заради други, смотаняшки компании, камо ли пък защото някой друг пазар в другият край на света бил паднал.Какво като се сринал Шанхаецът? Да не би заради това китайските хора да са спрели да купуват мерцедесчета? Напротив: купуват ПОВЕЧЕ !!!
                  Импи, има голяма разлика между думата "моите" /на бфб/ и "моите" /на дакс/. За притежаваните съответно компании се отнася. Какво имам предвид - ако прецаканото /например/ притежава 1000 акции на гагарин, то има 0,1% от капитала на цялата компания. Ако притежаваш акции за същата сума на даймлер - не знам каква микробна част от %-та ще имаш там. Затова ако някой на бфб каже "моите" - подходящата съответно за това дума на дакс трябва да е по-скоро "нашите" /моите акции и на милионите съдружници/ акционери. А знаеш, че когато има прекалено много акционери - все някой има бръмбара в главата да разпродава. Може да не е от бръмбар, а да му се наложи - лечение, помощ на роднина, предкризисно преструктуриране, недай боже маржин кол от бамка, и купища причини. В огромните корпорации все ще има кой да ти продаде ако искаш да му купиш Пример за това у нас е хима - много по-подценен от стотици бфб-избушляци, но и огромен спрямо другите брой акционери - вижда се че когато има общ спад на бфб - спада при хима винаги е преекспониран. Дори помня че имаше подобна статия в инвестора, точно по този въпрос, но не помня заглавието.
                  Last edited by padre Bonaventura; 15.02.2016, 11:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                    Фючърсите на даксито отвориха с 0.5% нагори
                    Очертава се гап от поне 2 %...

Коментар

• Фючърсите на даксито отвориха с 0.5% нагори
                      Вся Власть Советам

Коментар

• Да, щото мррръсните спекуланти са на далавера Косматият да поевтинява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          BBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута

14 Февруари 2016 | 21:32 | Агенция "Фокус"

Снимка: АФПBBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута

BBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута
                          Снимка: АФП
                          Пекин. Председателят на Централната банка на Китай Чжоу Сяочуан обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута юан, предаде BBC.
                          По думите на Сяочуан, „няма други причини за постоянното падане на курса на юана“, които се наблюдават в последно време.
                          „Китай не трябва да позволява на спекулантите да доминират на валутния пазар в страната“, подчерта председателят на китайската централна банка.

Това добре ....
                          Китай сам обезценява валутата си ,но по ред прчини отрича и търси под вола теле

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            Кой са тези...
                            Знам ли.....

Тел Авив фондова борса...
                            Евреи некви сигурно

Коментар

• BBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута

14 Февруари 2016 | 21:32 | Агенция "Фокус"

Снимка: АФПBBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута

Снимка: АФП
                              Пекин. Председателят на Централната банка на Китай Чжоу Сяочуан обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута юан, предаде BBC.
                              По думите на Сяочуан, „няма други причини за постоянното падане на курса на юана“, които се наблюдават в последно време.
                              „Китай не трябва да позволява на спекулантите да доминират на валутния пазар в страната“, подчерта председателят на китайската централна банка.

Това добре ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Не са само те
                                http://www.tase.co.il/eng/pages/homepage.aspx

Тези са нагоре
                                Надушват кинтите
                                Кой са тези...

Коментар

Working...
                                X