IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
    Кастро дат кажа вчера се вслушах в твойте мъдри съвети викам си: "Кaстро мъдрата лама може и да има право за тея боклуци" .... и напуснах Сидрилията с +20 леа в джеба остайх ги да си джиткат с помпите в морето .... може пък да е за добро
    Е нали уж само за кратка спекулка беше, сега ако скокне 40-50% - да не ми триеш сол на главата...
    Ма споко - после пак ще се скине.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      И това изобщо ли не Ви притеснява? Според Вас всички продаващи при положителни новини са тъпи? Единственото обяснение на това, че хората продават акции с много добра дивидента доходност е, че са идиоти?
      To си е доказано че късите пари като цяло са по смарт от дългите...и по са си в час фундаментално.
      Естествено това няма как да не дразни вечните ъпърчета...

Колкото и евтин да ми изглежда някой картон ако видя солиден шорт флоут - винаги имам едно наум че може и да не съм прав и не с всичко съм наясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Чайниците почти 7% надоле, машалла
        Кастро дат кажа вчера се вслушах в твойте мъдри съвети викам си: "Кaстро мъдрата лама може и да има право за тея боклуци" .... и напуснах Сидрилията с +20 леа в джеба остайх ги да си джиткат с помпите в морето .... може пък да е за добро

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
          китай лесно може да се справи с мишките само с 3 прости стъпки...
          1 стъпка премахване на бутона селл от поръ4ките към борсата и да не се приемат
          2 стъпка всеки който залага срещу китай и е в територията на китай разстрел
          3 стъпка приватизиране на парите по сметките на фондове и дребни риби търгуващи по какъвто и да е на4ин срещу китай и криза нема да имаа
          Ако умрялата котка е заровена в китай ,жълтите ще решат проблема....
          Той е и при арабеските и при ес и в щатите и в цяла азия ....
          Защо нищо няма да стане до изборите в щатите...
          Требва да се добута демократ до изборите за президент ,требва да се обясни на на англичаните колко е хубаво това нещо ЕС....требва да се обясни на русия че ЕС е могъща организация и да не се бъзика с арабеските в пустинята....требва да се обясни на северна корея че демокрацията е мноого хубаво нещо....
          Все важни неща....
          А ДАХ нещо много се мъчи тази седмица....даже и щатите не му вдъхнаха кураж....

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
            И това изобщо ли не Ви притеснява? Според Вас всички продаващи при положителни новини са тъпи? Единственото обяснение на това, че хората продават акции с много добра дивидента доходност е, че са идиоти?
            нали бях казал какво представляват така наре4ените инвеститори
            хванали златната рибка демек дакса тя им носила пари но дошъл никул ден и я продали и кокошката не снася ве4е в техните кошници ей тва са до един такива идиоти и се оправдават с кви ли не глупости ма рибката била на възраст ве4е ма кокошката не снасяла по 3 яица неска ами 4 станали и можело да се повреди от толко снасяне
            Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Уф, пак ли могъща компания очакванията надминава и пак анализаторите изненадани са ли? Това става досадно вече.

В Китай ако беше това - щеше да има анализатори, разстрелвани по стадионите. В Замунда ако беше - анализатори, хвърлени в казаната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Уф, пак ли могъща компания очакванията надминава и пак анализаторите изненадани са ли? Това става досадно вече.

В Китай ако беше това - щеше да има анализатори, разстрелвани по стадионите. В Замунда ако беше - анализатори, хвърлени в казаната.
                китай лесно може да се справи с мишките само с 3 прости стъпки...
                1 стъпка премахване на бутона селл от поръ4ките към борсата и да не се приемат
                2 стъпка всеки който залага срещу китай и е в територията на китай разстрел
                3 стъпка приватизиране на парите по сметките на фондове и дребни риби търгуващи по какъвто и да е на4ин срещу китай и криза нема да имаа
                Вся Власть Советам

Коментар

Междувременно в Германия най-големия телекомуникационен оператор Deutsche Telekom надминава очакванията за 4-тото
                  четиримесечие с резултати за печалба по-високи от предходното , както и в Германия така и в US.

ина4е криза имало да ама това е за края на миналата година ще кажете ама тогава дакса пак го шортиха..тоест имаме шортене и продължаване на шортенето дори когато излизат резултати по добри от о4акванията и мишките пак продължават с църкането..ина4е откъса кърти в годината има 4 четеримесечия 4-тото
                  четиримесечие

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                    Yes, DB has problems but a) the Big derivative position is notionals, 2) the banks and most trading houses trade under a CSA or clear through the exchange, so they post cash and receive any day. So if the bank does not have liquidity will be clear within a day, 3) as Long as the positions are not purely on non liquid assets, then they shall be fine (like Italian npl)
                    Абсолютно ще са FINE!

Особено с отрицателен капитал, ако се озоват по някое ти време!

Коментар

къде па го виде тва ханг сенга е – 1,6% фъ4ърси
                      Шанхайския

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        Чайниците почти 7% надоле, машалла
                        къде па го виде тва ханг сенга е – 1,6% фю4ърси
                        Last edited by Stone_Kold; 25.02.2016, 11:58.
                        Вся Власть Советам

Коментар

• Междувременно в Германия най-големия телекомуникационен оператор Deutsche Telekom надминава очакванията за 4-тото
                          четиримесечие с резултати за печалба по-високи от предходното , както и в Германия така и в US.

ина4е криза имало да ама това е за края на миналата година ще кажете ама тогава дакса пак го шортиха..тоест имаме шортене и продължаване на шортенето дори когато излизат резултати по добри от о4акванията и мишките пак продължават с църкането..ина4е откъса кърти в годината има 4 четеримесечия 4-тото
                          четиримесечие
                          Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Аз ще ти кажа какво мисля и защо си смятам, че е напълно възможно, фалит на DB!

На първо място, трябва да си отговорим на въпроса, дали при един мащабен срив, правителствата и централните банкери имат инструментите, за да влияят на процесите в степен, че да могат да спрат свободното падане!
                            Аз мисля, че НЕ!
                            "Твърде голям, за да фалира" Всяка една система си има предел! Това е неминуемо! Няма магически решения, при които някой има безкрайно полезни ходове!

Загубите на DB, може да се окажат толкова големи, че на практика, да не могат да бъдат покрити с никакви помощи. Особено ако е вярно съотношението за държаните от тях деривати към германската икономика!

Последните 30 години, човечеството се компютъризира, появиха се електронните пари, дериватите и ливъриджа! В един реален свят, в който няма Супер мен, от комиксите, който да спре злото, нима е невъзможно да се претърпи истинска катастрофа? Защо НЕ??? Без невероятния Супер мен може да имаме ядрена война или астероид да удари Земята. Защо НЕ??? Напълно възможни неща, според мен, и то много по-катастрофални от какъвто и да е финансов колапс!

На второ място, какъвто и срив да има то елитите са обезпечени! Какъв е проблема да има срив тогава? Живота няма да спре. Страданията ще са за масовия човек, а елитите ще припознаят новите политици, които ще заменят старите! Един вид, ще дойдат нови "месии"! Тези елити, държат банките, но държат и златодобивните компании. Те държат активи, както в луксозни производители като APPLE, така и в производители на стоки от първа необходимост, които дори ще вдигнат оборотите си при един тотален срив! С други думи, при тях имаме преливане на активите, капиталите и най-важното на ВЛАСТТА, защото те са винаги в сянка, а новите политици, които ще заменят "ПРОВАЛИЛИТЕ" се, ще се възкачат отново с тяхната благословия и под техен контрол!

На трето място, ако приемем, че Запада в една голяма степен разчита на дефицитно благосъстояние, а реално изкараното е с 40-50-60% по-малко, как би могло да се уравновеси системата, при положение, че никога кучето не иска само да пусне кокала! Единствения вариант, това да се случи е тотален срив, защото се играе игра, винаги на отлагане във времето и удължаване на сблъсъка с едни нови, по-негативни реалности!

На четвърто място, трябва да сме наясно, че реалната икономика е преди банките и парите изобщо! Реалната икономика датира при първия издялан от човек камък и размяната му за уловен заек!
                            При срив в реалната икономика, никакви централни банки и излети пари не може да помогнат. Единствено би се породила незапомнена хиперинфлация, която ще доразруши икономическите връзки. А след 10 години ще се говори: "ПОМНИТЕ ЛИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ..." примерно!
                            Излетите от банките пари, от един момент на сетне, биха били непотребни по същия начин, по който един палет с пари би бил непотребен, на бедняк, загубен в средата на пустиня!
                            Yes, DB has problems but a) the Big derivative position is notionals, 2) the banks and most trading houses trade under a CSA or clear through the exchange, so they post cash and receive any day. So if the bank does not have liquidity will be clear within a day, 3) as Long as the positions are not purely on non liquid assets, then they shall be fine (like Italian npl)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Нема да гръмне ,щото ще гръмне германия и половината ес и свет....
                              Енрон е обикновена елекрическа компания а при лемън след това проклинаха света че я оставиха на фалира...
                              Имаше и други който яко подкряха като фани и мани....и неколко англииски и американски банки като сити и т.н...
                              Аз ще ти кажа какво мисля и защо си смятам, че е напълно възможно, фалит на DB!

На първо място, трябва да си отговорим на въпроса, дали при един мащабен срив, правителствата и централните банкери имат инструментите, за да влияят на процесите в степен, че да могат да спрат свободното падане!
                              Аз мисля, че НЕ!
                              "Твърде голям, за да фалира" Всяка една система си има предел! Това е неминуемо! Няма магически решения, при които някой има безкрайно полезни ходове!

Загубите на DB, може да се окажат толкова големи, че на практика, да не могат да бъдат покрити с никакви помощи. Особено ако е вярно съотношението за държаните от тях деривати към германската икономика!

Последните 30 години, човечеството се компютъризира, появиха се електронните пари, дериватите и ливъриджа! В един реален свят, в който няма Супер мен, от комиксите, който да спре злото, нима е невъзможно да се претърпи истинска катастрофа? Защо НЕ??? Без невероятния Супер мен може да имаме ядрена война или астероид да удари Земята. Защо НЕ??? Напълно възможни неща, според мен, и то много по-катастрофални от какъвто и да е финансов колапс!

На второ място, какъвто и срив да има то елитите са обезпечени! Какъв е проблема да има срив тогава? Живота няма да спре. Страданията ще са за масовия човек, а елитите ще припознаят новите политици, които ще заменят старите! Един вид, ще дойдат нови "месии"! Тези елити, държат банките, но държат и златодобивните компании. Те държат активи, както в луксозни производители като APPLE, така и в производители на стоки от първа необходимост, които дори ще вдигнат оборотите си при един тотален срив! С други думи, при тях имаме преливане на активите, капиталите и най-важното на ВЛАСТТА, защото те са винаги в сянка, а новите политици, които ще заменят "ПРОВАЛИЛИТЕ" се, ще се възкачат отново с тяхната благословия и под техен контрол!

На трето място, ако приемем, че Запада в една голяма степен разчита на дефицитно благосъстояние, а реално изкараното е с 40-50-60% по-малко, как би могло да се уравновеси системата, при положение, че никога кучето не иска само да пусне кокала! Единствения вариант, това да се случи е тотален срив, защото се играе игра, винаги на отлагане във времето и удължаване на сблъсъка с едни нови, по-негативни реалности!

На четвърто място, трябва да сме наясно, че реалната икономика е преди банките и парите изобщо! Реалната икономика датира при първия издялан от човек камък и размяната му за уловен заек!
                              При срив в реалната икономика, никакви централни банки и излети пари не може да помогнат. Единствено би се породила незапомнена хиперинфлация, която ще доразруши икономическите връзки. А след 10 години ще се говори: "ПОМНИТЕ ЛИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ..." примерно!
                              Излетите от банките пари, от един момент на сетне, биха били непотребни по същия начин, по който един палет с пари би бил непотребен, на бедняк, загубен в средата на пустиня!

Коментар

• Чайниците почти 7% надоле, машалла

Коментар

Working...
                                X