If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нищо не са изяли, тоя спад не е изненадващ. Да съм набълбукал на високото - и това не е точно така - основно пазарувах около дъното на летният спад... високото беше преди година.
Иначе ниски нива чакам в САЩ - защото тая година мисля да инвестирам основно там. В Германия и като цяло в Европа и тия нива не са високи за дългосрочно и дивидентаджийско инвестиране. Чисто дивидентаджийски началото на февруари водещи компании от Даксът бяха станали по-изгодни от почти всички компании на БФБ с ного по-малък риск. Отделно, че инвестициите ми на даксът не са толкова големи като сума, че да им треперя - едно е да си инвестирал 1 Б, друго е 1 КБ.
Дъното на летния спад беше около тези нива. Едва ли си ги оцелил.По-скоро си пазарувал около 10К. Това е високо ниво за дългосрочно към момента. Добро ниво беше дъното февруари, а мисля ще има и по-добри нива Щатите тази година не ги чакай. Може да върнат малко, но не достатъчно за дългосрочно. Там догодина
Пълен абсурд е това индексите да отидат на нива от 1930 година при положение че сега имаме чудеса на техниката и не само там а във всяка една област и икономиките са свръх напреднали спрямо тогава и капитализма е достигнал немислими висини консуматорщината също населението също
Петролът е ясно защо пада - свръхдобив, връщането на Иран на пазарът на - тоест точно когато се разбра, че им свалят ембаргото - миналото лято - петролът започна да пропада - а и ментаджийското поведение на чаршафосаните боклуци, които не щат да си намалят добивът. Нали се сещаш, Богов, ако утре наложат на хората с чаршафите едно ембарго (причини бол), петролът пак ще отхвърчи нагоре? Защо мислиш, че няма да им в един хубав момент - и то до една-две години?
И какво ще кажат тогава някои "анализатори" - може би: "слузта поскъпна с 68%, значи имаме солиден ръст на световната икономика"? Ами не - аз мисля - световната икономика от години расте плавно и постепенно - някъде повече, някъде по-малко - останалото са машшшшинации и спекулации - на които баламчетата се връзват, а спекулантите - малки и големи, се мъчат да се възползват.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тия ги чета постфактум, но за тази причина днес са се погрижили, да я подберат като основна доста по узрели тимберици от нас двамата.
Не по-добре узрели тимберици, но: по-добре платени тимберици от тебе и мене.
Ако мене ми предложат 138 КБ, мога да се напъна да прогнозирам катастрофически спад на пазарите на базата на севернокорейската ядрена заплаха и на оная болест в Южна Америка - дето от нея бебетата се раждат с микроскопически мозъчета... или на базата на лунните цикли, ако щеш.
Не разбираш ли, че пазарите могат да се движат и от обикновени, но притежаващи огромна финансова мощ спекуланти-манипулатори, които имат нужния паричен ресурс да си наемат цял полк "анализатори" и да им плащат да говорят каквото трябва, за да постигнат целите си - резки колебания с по 15-20% нагоре-надолу, от всяко от които те да си правят една "лекичка" печалбичка от по 1-2 ГБ? Ако залогът е 1 ГБ, що да не платят на двайсетина "признати експерти" да говорят глупости срещу премии от по 20-30 милиончета? Всичко се купува, брат - и футболен садия, и истински садия и "борсов анализатор".
Не схващаш, че прогнозирам нещо, което предстои, не прогнозирам нещо, което се е случило. Как да ти го кажа, прогнозирам ново дъно, става въпрос за събитие в бъдещето, не се прогнозират минали събития.
В такъв случай, може би трябваше до уточниш, че прогнозираш повторно слизане до въпросното дъно.
Това е основна причина посочена от световните наблюдатели, анализатори и участници.
Като започнат, да ти стават уважавани и сериозни, може и да ти върже нещо.
Щом си по велик, играй си на твой свят.
Ти мислиш точно като ислямистите, дето се самовзривяват, защото имамът им е обещал, че 78 девици ще ги чакат на оня свят.
Използвай своята тимберица... такива пишман анализатори ги чети, само за да прецениш как глупостите им ще повлияят на пазарните движения.
"Oil prices continued to move lower on Tuesday, amid growing doubts over the likelihood of a collective supply cut happening later this month."
И колко са петролодобивните компании на Дакс? Абсолютно смешен аргумент !!!!
Това е основна причина посочена от световните наблюдатели, анализатори и участници.
Като започнат, да ти стават уважавани и сериозни, може и да ти върже нещо.
Щом си по велик, играй си на твой свят.
Що дакса трябва да пада?ами далу жонса и сип500 те си летят близо до рекорда..не може всеки път който икономиката спадне с 25%борсите да отиват на 500 точки
Истинските спадове не са почнали,именно летят до рекордни стойности в момент в който светят много лампи на червено
Що дакса трябва да пада?ами далу жонса и сип500 те си летят близо до рекорда..не може всеки път който икономиката спадне с 25%борсите да отиват на 500 точки
Сега ще кажат, че пада зарад петролът - щото все едно Германия вече е станала Камилария.
Апропо - слузта е паднала 15% от върхът си.
Е ми, ей ти го и Китай! Те там, за да си изкарат пари и да купуват немски стоки, трябва да им вървят нещата, работа бизнес и прочие! Ако ми кажеш, че Китай е огромен и все някой ще купува, просто погледни графиката за НЕОБСЛУЖВАНИТЕ жилищни заеми от 2015 и 2016г. Печалбите на техните банки са на отрицателно ниво, много по-зле от 2008 и 2009г. Как си го представяш, просто не знам???
Тия не ги брои щом е направил постъпка да си купи кокошарник той предварително се е лишил от всякакви покупки докъто не изплати вноските...отделно тези с парите в кита няма да се лишат от лукс стоките само заради това че печалбата му е спаднала от 50млн на 30 примерно он пак ще ходи да си купи новия мержан пак ще иска скъпи дрехи и миризми...за мен няма никаква криза а всичко и полит решение на световно ниво..ако се ударим с друга планета ок или да потъне германия или някоя друга страна
Като изключим огромния спад при индустрията, задлъжнялостта и спада при банките е показателен! Как ще консумират БЕЗ ПАРИ? Дай и ние в БГ да почваме ако става така! Говорим за симптоми! Удари ли болестта в пълната си сила, вече е късно! Тогава ще имА само мохабето като:
НЕГОВОТО РОЗОВА КОЖА...
Къде е тоя спад, че чак огромен - при индустрията? Това, че милиони китайски хора са се набълбукали с кредити, не означава, че икономиката е спряла. Напротив - както казах: потреблението расте и никой не оспорва това - защото на база на данните от десетки и стотици световни компании, продаващи в Китай, би било смешно да се оспорва.
Коментар