IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
    Що дакса трябва да пада?ами далу жонса и сип500 те си летят близо до рекорда..не може всеки път който икономиката спадне с 25%борсите да отиват на 500 точки
    Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
      Да, но месец преди това DAX вече е ходил до това ниво, така че нещо не схващам смисъл на предния ти пост - "прогнозираш" нещо, което вече се е било случило или твърдиш, че вече сме видяли дъното на низходящия тренд?
      Не схващаш, че прогнозирам нещо, което предстои, не прогнозирам нещо, което се е случило. Как да ти го кажа, прогнозирам ново дъно, става въпрос за събитие в бъдещето, не се прогнозират минали събития. И още нещо - индексът не е ходил на това дъно преди месец, предишното дъно е 9168, а сега ти прогнозирам ново на 8800.
      Last edited by Manyface God"; 05.04.2016, 12:10.
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Не зная, драги - аз гледам продажбите. Например няма автомобилна компания, която да няма огромен ръст на продажбите в Китай. Цялото китайско потребление расте.
        Като изключим огромния спад при индустрията, задлъжнялостта и спада при банките е показателен! Как ще консумират БЕЗ ПАРИ? Дай и ние в БГ да почваме ако става така! Говорим за симптоми! Удари ли болестта в пълната си сила, вече е късно! Тогава ще имА само мохабето като:

НЕГОВОТО РОЗОВА КОЖА...

Коментар

Нищо не са изяли, тоя спад не е изненадващ.
          Противоречи на мнението ти отпреди 2-3 дни:

Първоначално изпратено от GiRo
          Импе, по принцип съм оптимист (рогат), но имам едно усещане, че имаш още 2-3 дни да излезеш без вазелин ....
          Първоначално изпратено от Императорът
          И на какво се базират тия твои усещания? Нещо сънува ли или просто така си усещаш?
          Кое точно не те е изненадало
          Last edited by GiRo; 05.04.2016, 13:39.
          Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Хм - и колко продават германските компании в Гърция - и колко: в Китай?

Дори печалбите на компаниите и дивидентите да намалеят с 10-15%, това причина ли е акциите да паднат с 50+%?
            Причината ще са бъдещите очаквания, за да падне пазара с 50%. То да не е дроби и яж! Една година падат печалбите, забележи само какъв мижав процент си посочил 10-15%, но от другата всичко си е по старо му! Как да стане!

Променят ли се перспективите, КРАЙ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
              Е ми, ей ти го и Китай! Те там, за да си изкарат пари и да купуват немски стоки, трябва да им вървят нещата, работа бизнес и прочие! Ако ми кажеш, че Китай е огромен и все някой ще купува, просто погледни графиката за НЕОБСЛУЖВАНИТЕ жилищни заеми от 2015 и 2016г. Печалбите на техните банки са на отрицателно ниво, много по-зле от 2008 и 2009г. Как си го представяш, просто не знам???
              Не зная, драги - аз гледам продажбите. Например няма автомобилна компания, която да няма огромен ръст на продажбите в Китай. Цялото китайско потребление расте.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е ми, ей ти го и Китай! Те там, за да си изкарат пари и да купуват немски стоки, трябва да им вървят нещата, работа бизнес и прочие! Ако ми кажеш, че Китай е огромен и все някой ще купува, просто погледни графиката за НЕОБСЛУЖВАНИТЕ жилищни заеми от 2015 и 2016г. Печалбите на техните банки са на отрицателно ниво, много по-зле от 2008 и 2009г. Как си го представяш, просто не знам???

Коментар

Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
                  Ако гледаш суровините (например слузта) и обясняваш спадът им със спад на потреблението, значи потреблението на слуз е намаляло със 70%... да си видял някъде автомобилният и самолетният трафик да намалеят със 70%?

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                    Щуротий дакса 900 точки или 2000 как си ги съчинявате тези стойности не знам..
                    Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че е фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
                    Last edited by Hermes73; 05.04.2016, 12:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                      Ами той казва напримерно

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        Ти нали се сещаш, че германските компании, за да раздават ЕДИКАКЪВ СИ дивидент, те са го изкарали преди това от продажбата на стоки и услуги! Без да говорим за нещата на глобално ниво, а да погледнем само Южна Европа, когато те се сринат, защото положението там е трагично, на КОЙ ЩЕ ПРОДАВАТ ГЕРМАНЦИТЕ И ОТКЪДЕ ЩЕ ИДВА ДИВИДЕНТА?
                        Как си го мислиш???
                        Никой не казва, че просто някакви "борсови играчи" ще разпродават ей така....
                        Когато дойде момента, пазара ще пада по-обективни, а не по-субективни причини!
                        Към днешна дата ти смяташ, че ще имаш дивидент, но ако утре се разбере, че в Гърция и Италия приемрно няма да има заплати 3 месеца, а банките са кухи и следва хипер инфлация, последното, което ще се случи, е да купуват несмки стоки!
                        Какво става с дивидента, с капитализацията на компаниите, а разходите са постоянни!

Дори печалбите на компаниите и дивидентите да намалеят с 10-15%, това причина ли е акциите да паднат с 50+%?
                        Last edited by Императорът; 05.04.2016, 11:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
                          И какво? Ами нищо особено. Миналата седмица те предупредих за едни 2-3 дни, след което .... Не ми повярва. Тогава бяхме на 10000-10100 идеално за продажба. Сега сме на 9600. Мисля, че тези 2-3 дни ти изядоха дивиденто изцяло, а не виждам скоро светлина в тунела ... Не ме разбирай погрешно, лошо няма да си дългосрочен. Твоят проблем, е че си се набълбукал на високото и сега не е приятно. Ако държиш да си дългосрочен сега е добре да държиш кеш и да чакаш по ниски нива.Дивидентът няма да избяга, а ще бъде и по-сладък
                          Нищо не са изяли, тоя спад не е изненадващ. Да съм набълбукал на високото - и това не е точно така - основно пазарувах около дъното на летният спад... високото беше преди година.

Иначе ниски нива чакам в САЩ - защото тая година мисля да инвестирам основно там. В Германия и като цяло в Европа и тия нива не са високи за дългосрочно и дивидентаджийско инвестиране. Чисто дивидентаджийски началото на февруари водещи компании от Даксът бяха станали по-изгодни от почти всички компании на БФБ с ного по-малък риск. Отделно, че инвестициите ми на даксът не са толкова големи като сума, че да им треперя - едно е да си инвестирал 1 Б, друго е 1 КБ.

Коментар

А защо мислиш, че има смисъл да се мъча да ловя спадове от 2-3%? ... ами няма - при мен няма.

Хермесов, драги - при нива на Даксът от 3000 пункта, да не говорим за 1000 (освен при световен катаклизъм - (термоядрена война или опаткване от метеорит) търговия няма да има... защото никой няма да продава.

Ти ще продадеш ли за 10 лева нещо, което ти носи пасивен годишен доход от 6 лева? Или - ако имаш сигурен депозит в бамка, с 60% лихва, ще го развалиш ли?
                            Ти нали се сещаш, че германските компании, за да раздават ЕДИКАКЪВ СИ дивидент, те са го изкарали преди това от продажбата на стоки и услуги! Без да говорим за нещата на глобално ниво, а да погледнем само Южна Европа, когато те се сринат, защото положението там е трагично, на КОЙ ЩЕ ПРОДАВАТ ГЕРМАНЦИТЕ И ОТКЪДЕ ЩЕ ИДВА ДИВИДЕНТА?
                            Как си го мислиш???
                            Никой не казва, че просто някакви "борсови играчи" ще разпродават ей така....
                            Когато дойде момента, пазара ще пада по-обективни, а не по-субективни причини!
                            Към днешна дата ти смяташ, че ще имаш дивидент, но ако утре се разбере, че в Гърция и Италия приемрно няма да има заплати 3 месеца, а банките са кухи и следва хипер инфлация, последното, което ще се случи, е да купуват несмки стоки!
                            Какво става с дивидента, с капитализацията на компаниите, а разходите са постоянни!
                            Last edited by Mike Florida; 05.04.2016, 11:48.

Коментар

Този спад е лесно обясним,понадигнаха индексите март големите играчи да се поочистят и сега надолу,3-4-5000 -оптимистичен вариант,900-1000-1500 песимистичен такъв
                              Вся Власть Советам

Коментар

Историята казва друго,без да има война има прецедент от спад на фондовия пазар от 1000% в най-голямата икономика,положението тогава има доста сходни черти с положението сега,а историята винаги се повтаря
                                Това е ако гледаш само проценти, а не това, което е зад тях, тоест реалната икономика и реалните показатели на компаниите. Скоро дадох същия пример с БФБ и крахът Осма година. Може би най-малко падна една компания, дето по принцип малцина и се доверяват... просто защото никой не беше чак толкова луд да продава по левче акции, дето му носят по 75 стинки ежегоден дивидент.

Коментар

Working...
                                X