Първоначално изпратено от Misho ILIEV
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЯпония е закъсняла с 20 години в стимулирането на икономиката си. Това се прави или бързо и с много или... се японифицираш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеBeispiel: Bank of Japan, Anleihen und Zinsen.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевола, какво точно имаш предвид с кривата на ползата (Nutzenfunktion). Едната стока са парите, а другата (zwei Gueter fall)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеЗависи. Equity спекулатните се опариха лошо. Въпреки, че аз европейския пазар на акции го пребих (в последните 6 месеца и една година и две години) с Адидас, Фолксфаген. Имам и Хенкел, но ми е прекалено малка позиция, за да ми развали цялостната възръщаемост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевола, какво точно имаш предвите с кривата на ползата (Nutzenfunktion). Едната стока са парите а другата (zwei gueter fall)?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеДвете са взаимносвързани и си влияят, крайният ефект е, че просто се изглаждат екстремумите. Иначе е ясно, че в момента за пазарите реалната икономика има приоритет пред паричните политики, но вероятно по-късно през годината това ще се промени.
Не мисля, че в края на годината Федът ще стане по-водещ от икономиката. Сега идва време да се види дали КУ направил confidence trick-а, който се очаква от КУ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениекакво прават централните банки или деиствиате им мога да бадат обеснени от студент парви курс с концепта на marginal utility. всека допалнително евро ликвидност, намлива ефективността и прави живота на спекуланат песен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМалко е късно за това. През 2012-14 наистина нямаше значение как върви икономиката, а само какво прави Федът. Сега нещата се изместват и има по-малко значение какво прави Федът и повече какво става (или какво хората си мислят че става) с икономиката на САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеМалко е късно за това. През 2012-14 наистина нямаше значение как върви икономиката, а само какво прави Федът. Сега нещата се изместват и има по-малко значение какво прави Федът и повече какво става (или какво хората си мислят че става) с икономиката на САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеwirecard и nordex са идеални. голдманите се набутах доста в wirecard преди неколко дена. сте стане интересно...
сенвион са доста солидни, дано извадят някой заек от цилиндъра, защото с репоуър и сузлон стана много добра врътка и солидна печалба навремето.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеТочно това му е хубавото на пазара в момента- много по-лесно е да познаеш тяхното поведение и следствията от него, отколкото бъдещото състояние на икономиката при един относително свободен пазар
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеБлагодаря. Ти и преди ги беше рзяснявал но съм забравил как беше точно.Точно затова тези варианти не ми харесват. Ако разиграеш вариантите какво може да стане. да кажем 3 варианта:
Вариант 1:
Даймлер да си седи където си е на 60. Ми да хубаво ще спечеля както казваш 5-9% обаче мен по принцип такива проценти не ме вълнуват. Мога надълго и нашироко да обяснявам защо не ме вълнуват. Просто казано няма никакъв смисъл за мен да се вълнувам от годишна доходност съизмерима с дневните движения на даден актив.
Вариант 2:
Даймлер отива на 40 а аз съм принуден да купувам на 50 а в нормални условия ако в този период от месец и половина даймлер падне до 50 едва ли бих купувал. За да е паднал толкова най-вероятно е имало фундаментална причина в този спад която едва ли ще е нещо временно. Ако обобщим загубата ми на акция ще бъде 20% и ще ми е все тая дали съм спечелил 1% от доходността на вариантите.
Вариант 3:
Даймлер отива на 80. това са 30% горница които съм пропуснал за да спечеля 1%. В зависимост от това как го гледаш може да значи различно, обаче за мен пропуснатата полза си е жива загуба.
Иначе за фундамента на даймлер на мен ми харесва. Сега новата Е класа изглежда че ще е доста успешна. Маржа на печалба е добър и печалбата е добра и въобще всичко е наред. Има само един проблем. Всичко е супер и преди 5 години си беше супер само дето преди 5 години цената на акцията беше на 1/3 от сегашната а рено бяха на 1/5. Кои са били лудите? Тези които купуваха тогава или тези които купуват сега. Нещо не виждам вариант при който даймлер да направи 3 пъти ръст за следващите 5 години като много вероятен. Много по-вероятно ми изглежда да стане обратното. Не е нормално за мен да има такива разлики. За това за мен е важна не само визията ми за даймлер. Дето е казал Костолани ако акциите не могат да се качат е логично да падат. Снощи Ив е писал едно готино мнение в другата тема. Че няма вече фундамент и че играем тото2 в момента опитвайки се да предугадим какво ще решат разни политици и централни банкери.
а zа хаzарта
аz продвам ралитата и влиzам при големи необосновани движениа надолу.
раzбира се 4е е спекулациа, но вси4ко е и до талкуване на информациа преди факта.
много говорим пост факт, но zапитва ме ли се какво става с Б ако А падне и то дори в рамките на седмица.
освен това психологиата е наи силното оражие. американците с техните движениа от по 20 до 30% нагоре и надолу са идеална жертва zа спекулации беz фундаментално даржание. но това са теми zа маса, тук важ форума не става ....
Коментар
Коментар