IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    С други думи, там марджинъл ютилити на КУ си е по начало много ниско...
    ниско е навсекаде zастото хората попадат в типи4ното нераzбиране между стоиност и цена. пример са даржавните облигации които са и наи големиа балон

Коментар

Япония е закъсняла с 20 години в стимулирането на икономиката си. Това се прави или бързо и с много или... се японифицираш.
      С други думи, там марджинъл ютилити на КУ си е по начало много ниско...

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
        Beispiel: Bank of Japan, Anleihen und Zinsen.
        Япония е закъсняла с 20 години в стимулирането на икономиката си. Това се прави или бързо и с много или... се японифицираш.

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            вола, какво точно имаш предвид с кривата на ползата (Nutzenfunktion). Едната стока са парите, а другата (zwei Gueter fall)?
            Beispiel: Bank of Japan, Anleihen und Zinsen.

Коментар

Зависи. Equity спекулатните се опариха лошо. Въпреки, че аз европейския пазар на акции го пребих (в последните 6 месеца и една година и две години) с Адидас, Фолксфаген. Имам и Хенкел, но ми е прекалено малка позиция, за да ми развали цялостната възръщаемост.
              На дву-годишна база и с Хенкел даже съм го пребил.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                вола, какво точно имаш предвите с кривата на ползата (Nutzenfunktion). Едната стока са парите а другата (zwei gueter fall)?
                Diminishing marginal utility. Юрист и копи пейст журналист ли трябва да ви учи вас икономистите на икономика

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Двете са взаимносвързани и си влияят, крайният ефект е, че просто се изглаждат екстремумите. Иначе е ясно, че в момента за пазарите реалната икономика има приоритет пред паричните политики, но вероятно по-късно през годината това ще се промени.
                  Взаимнозависими са, но през 2012 Федът си помпаше ликвидност като за световно и ясно сигнализираше, че няма да спре в обозримо бъдеще. Тогава нещата бяха така, че когато идваха лоши макро новини пазарът се вдигаше, защото това означаваше повече КУ. Когато идваха добри новини пак се вдигаше. От време на време ако новините бяха прекалено добри пазарът леко се поколебаваше, дали пък Федът няма да намали помпането и после се окопитваше и хайде пак нагоре.

Не мисля, че в края на годината Федът ще стане по-водещ от икономиката. Сега идва време да се види дали КУ направил confidence trick-а, който се очаква от КУ.

Коментар

• вола, какво точно имаш предвид с кривата на ползата (Nutzenfunktion). Едната стока са парите, а другата (zwei Gueter fall)?
                    Last edited by pepe1234; 07.04.2016, 17:25.

Коментар

какво прават централните банки или деиствиате им мога да бадат обеснени от студент парви курс с концепта на marginal utility. всека допалнително евро ликвидност, намлива ефективността и прави живота на спекуланат песен
                      Зависи. Equity спекулатните се опариха лошо. Въпреки, че аз европейския пазар на акции го пребих (в последните 6 месеца и една година и две години) с Адидас, Фолксфаген. Имам и Хенкел, но ми е прекалено малка позиция, за да ми развали цялостната възръщаемост.

Коментар

Малко е късно за това. През 2012-14 наистина нямаше значение как върви икономиката, а само какво прави Федът. Сега нещата се изместват и има по-малко значение какво прави Федът и повече какво става (или какво хората си мислят че става) с икономиката на САЩ.
                        какво прават централните банки или деиствиате им мога да бадат обеснени от студент парви курс с концепта на marginal utility. всека допалнително евро ликвидност, намлива ефективността и прави живота на спекуланат песен

Коментар

Малко е късно за това. През 2012-14 наистина нямаше значение как върви икономиката, а само какво прави Федът. Сега нещата се изместват и има по-малко значение какво прави Федът и повече какво става (или какво хората си мислят че става) с икономиката на САЩ.
                          Двете са взаимносвързани и си влияят, крайният ефект е, че просто се изглаждат екстремумите. Иначе е ясно, че в момента за пазарите реалната икономика има приоритет пред паричните политики, но вероятно по-късно през годината това ще се промени.

Коментар

wirecard и nordex са идеални. голдманите се набутах доста в wirecard преди неколко дена. сте стане интересно...
                            подкрепям мнението ти за тези.
                            сенвион са доста солидни, дано извадят някой заек от цилиндъра, защото с репоуър и сузлон стана много добра врътка и солидна печалба навремето.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                              Точно това му е хубавото на пазара в момента- много по-лесно е да познаеш тяхното поведение и следствията от него, отколкото бъдещото състояние на икономиката при един относително свободен пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                                Благодаря. Ти и преди ги беше рзяснявал но съм забравил как беше точно.Точно затова тези варианти не ми харесват. Ако разиграеш вариантите какво може да стане. да кажем 3 варианта:
                                Вариант 1:
                                Даймлер да си седи където си е на 60. Ми да хубаво ще спечеля както казваш 5-9% обаче мен по принцип такива проценти не ме вълнуват. Мога надълго и нашироко да обяснявам защо не ме вълнуват. Просто казано няма никакъв смисъл за мен да се вълнувам от годишна доходност съизмерима с дневните движения на даден актив.
                                Вариант 2:
                                Даймлер отива на 40 а аз съм принуден да купувам на 50 а в нормални условия ако в този период от месец и половина даймлер падне до 50 едва ли бих купувал. За да е паднал толкова най-вероятно е имало фундаментална причина в този спад която едва ли ще е нещо временно. Ако обобщим загубата ми на акция ще бъде 20% и ще ми е все тая дали съм спечелил 1% от доходността на вариантите.
                                Вариант 3:
                                Даймлер отива на 80. това са 30% горница които съм пропуснал за да спечеля 1%. В зависимост от това как го гледаш може да значи различно, обаче за мен пропуснатата полза си е жива загуба.
                                Иначе за фундамента на даймлер на мен ми харесва. Сега новата Е класа изглежда че ще е доста успешна. Маржа на печалба е добър и печалбата е добра и въобще всичко е наред. Има само един проблем. Всичко е супер и преди 5 години си беше супер само дето преди 5 години цената на акцията беше на 1/3 от сегашната а рено бяха на 1/5. Кои са били лудите? Тези които купуваха тогава или тези които купуват сега. Нещо не виждам вариант при който даймлер да направи 3 пъти ръст за следващите 5 години като много вероятен. Много по-вероятно ми изглежда да стане обратното. Не е нормално за мен да има такива разлики. За това за мен е важна не само визията ми за даймлер. Дето е казал Костолани ако акциите не могат да се качат е логично да падат. Снощи Ив е писал едно готино мнение в другата тема. Че няма вече фундамент и че играем тото2 в момента опитвайки се да предугадим какво ще решат разни политици и централни банкери.
                                има много подобни с раzли4ни профили. вси4ко zависи каква е целта ти и хориzонта. zатова като некои ме пита какво да направи, аz се нуждаи да раzбера какво иска да постигне.

а zа хаzарта

аz продвам ралитата и влиzам при големи необосновани движениа надолу.
                                раzбира се 4е е спекулациа, но вси4ко е и до талкуване на информациа преди факта.
                                много говорим пост факт, но zапитва ме ли се какво става с Б ако А падне и то дори в рамките на седмица.

освен това психологиата е наи силното оражие. американците с техните движениа от по 20 до 30% нагоре и надолу са идеална жертва zа спекулации беz фундаментално даржание. но това са теми zа маса, тук важ форума не става ....

Коментар

Working...
                                X