If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Снощи Ив е писал едно готино мнение в другата тема. Че няма вече фундамент и че играем тото2 в момента опитвайки се да предугадим какво ще решат разни политици и централни банкери.
Точно това му е хубавото на пазара в момента- много по-лесно е да познаеш тяхното поведение и следствията от него, отколкото бъдещото състояние на икономиката при един относително свободен пазар
не са техни, това са стрсктурирани продукти на определин банки, които састност ти продават deep out of the money puts и ти дават 4аст от премиата под формата на фиксирана доходност (5 до 9 процента). ако оба4е определена бариера е докоснотта, не полу4вас главницата си, а определен брои акции на даимлер. така 4е играта тук е колко може да падне даимлер. ако купис продукти с бариера 50 евро и никога не стигне там, се радвас и пребираШ добар процент, ако не полу4вас акиции по 50 евро и ако фундаментално сметас 4е таz цена е ниска пак не те ебе...
Благодаря. Ти и преди ги беше рзяснявал но съм забравил как беше точно.Точно затова тези варианти не ми харесват. Ако разиграеш вариантите какво може да стане. да кажем 3 варианта:
Вариант 1:
Даймлер да си седи където си е на 60. Ми да хубаво ще спечеля както казваш 5-9% обаче мен по принцип такива проценти не ме вълнуват. Мога надълго и нашироко да обяснявам защо не ме вълнуват. Просто казано няма никакъв смисъл за мен да се вълнувам от годишна доходност съизмерима с дневните движения на даден актив.
Вариант 2:
Даймлер отива на 40 а аз съм принуден да купувам на 50 а в нормални условия ако в този период от месец и половина даймлер падне до 50 едва ли бих купувал. За да е паднал толкова най-вероятно е имало фундаментална причина в този спад която едва ли ще е нещо временно. Ако обобщим загубата ми на акция ще бъде 20% и ще ми е все тая дали съм спечелил 1% от доходността на вариантите.
Вариант 3:
Даймлер отива на 80. това са 30% горница които съм пропуснал за да спечеля 1%. В зависимост от това как го гледаш може да значи различно, обаче за мен пропуснатата полза си е жива загуба.
Иначе за фундамента на даймлер на мен ми харесва. Сега новата Е класа изглежда че ще е доста успешна. Маржа на печалба е добър и печалбата е добра и въобще всичко е наред. Има само един проблем. Всичко е супер и преди 5 години си беше супер само дето преди 5 години цената на акцията беше на 1/3 от сегашната а рено бяха на 1/5. Кои са били лудите? Тези които купуваха тогава или тези които купуват сега. Нещо не виждам вариант при който даймлер да направи 3 пъти ръст за следващите 5 години като много вероятен. Много по-вероятно ми изглежда да стане обратното. Не е нормално за мен да има такива разлики. За това за мен е важна не само визията ми за даймлер. Дето е казал Костолани ако акциите не могат да се качат е логично да падат. Снощи Ив е писал едно готино мнение в другата тема. Че няма вече фундамент и че играем тото2 в момента опитвайки се да предугадим какво ще решат разни политици и централни банкери.
Да не говорим, че китайските хора ного си падат по мерцедесчета. Кефят ги. Белег на стандарт един вид. Виж го дядката как се хили като разгонен кот и мустаките му стърчат, все едно е надушил не по-малко разгонена женска на цветни петна.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Шойбле, прясно вбесен от пореден гръцки номер, се изправя и засилва Драги през прозореца на кабинета му. Еврото удря едно към три за долар - ми се вижда по-реалистичен вариант.
По-скоро обратното. Драгинко развинтва тайно болтовете на количката на куцият чичка -той се срива позорно на някоя пресконференция, всички му се подиграват и Даксът отскача към 11 800.
Daimler си го пише на сайта. Днес е ex-dividend date. Което значи, че дивиденчето ти пътува към сметката А относно индекса моята цел за днес е 9750 (нищо, че малко сурна по обяд ). Mоже и още малко нагоре да отиде, но след това е надоле
Поне акцията не падна с повече от стойността на дивидентът - това е добър знак.
моито виждане 4е далгосро4ното инвестиране е микс от капиталовата структура на една компаниа.
далгосро4ните ми инвестиции са много ску4ни и предстваливат комбиции от фондове и етф в сферите на храни, напитки, вода, хибрдини облигации или подобни структури, small caps
не мисла 4е отделни акции са уда4ни zа далгосро4ни инвестиции и не се zанимавам (> 1 година). е имам неколко: BATS.L, UNc.AS, DELB.BR, GRLS.MC, KMB, MDLZ, AAPL, CVS, BSX, RCL, Huhtamaki. ама те са ми от години...
ako с теzи комбинации права 8 до 10% на година след данаци сам много доволен
ако позволиш бих добавил и следните (някои от моят портфейл) за динамична търговия: akamai, wirecard, nordex, senvion(от ипо)
Volaswap кои компании би препоръчал за дулгосрочно инвестиране 5 години примерно които ще бият пазара
моито виждане 4е далгосро4ното инвестиране е микс от капиталовата структура на една компаниа.
далгосро4ните ми инвестиции са много ску4ни и предстваливат комбиции от фондове и етф в сферите на храни, напитки, вода, хибрдини облигации или подобни структури, small caps
не мисла 4е отделни акции са уда4ни zа далгосро4ни инвестиции и не се zанимавам (> 1 година). е имам неколко: BATS.L, UNc.AS, DELB.BR, GRLS.MC, KMB, MDLZ, AAPL, CVS, BSX, RCL, Huhtamaki. ама те са ми от години...
ako с теzи комбинации права 8 до 10% на година след данаци сам много доволен
Китай и САЩ живеят в симбиоза,ДБ не е важна в случая
Симбиозата е само до тогава, до когато статута на долара е непоклатим! От 5-6 години, масово в Азия се разплащат и с юани. Китай има нужда от американския пазар, до толкова, до колкото стоки и суровини може да си купува в долари. След като за много неща вече могат да го правят на бартер или в юани. Стимула да се продава основно в долари или да се купуват американски облигации се губи! Китай вече е нетен продавач на американски дълг, а не купувач! А покупките на US ЦК, намаляват драстично от техните банки!
От водещата инвестиционна банка в света „Голдман Сакс” (Goldman Sachs) прогнозираха, че Гърция повторно ще се върне към сценария за излизане от еврозоната. Това вероятно ще се случи на 20 юли, след като страната няма да успее да върне дълг от 2,2 млрд. евро на Европейската централна банка.
Съмнява ме! Китай и САЩ за нищо не могат да се разберат, те са в необявена война! Китай също има сумати проблеми, няма да са между капките и там! Еврозоната ако ще гърми е защото е най-слабото звено, като стопанство и като валута, и двете са пълен смях! За Япония нямам мнение!
ДБ е жертва на себе си по-скоро, отколкото на заговор от могъщи сили!
Китай и САЩ живеят в симбиоза,ДБ не е важна в случая
Коментар