Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАбсолютизираш, макар в същността си да си прав. Всичко зависи от конкретната пазарна ситуация и от отделяните средства. Една компания може да реинвестира в бизнесът си, без това да и пречи да раздава дивиденти и да прави обратни изкупувания. Къде е проблемът, ако разпределя печалбата за тия три работи в примерно съотношение 40:30:30 например? Отделно има компании, дето: в какви технологии да инвестират? Coca cola например? Експанзия? - Че де не я смучат - в Северна Корея ли? Та мисълта ми е - ако една компания харчи цялата си печалба за обратни изкупувания и дивиденти - и то не отделна година, но по принцип - това е знак за тревога, но в същото време е нормално да прави това с част от печалбата си.
Това е легална измама просто, за мен! Тя обслужва някакви олигарси, които се наричат големи инвеститори, другите духат супата. Ония е в борда или се чува с изпълнителния директор по телефона през ден. Ти кибичиш пред монитора и чакаш отчет или новини. Горния си хваща шапката когато е необходимо, останалите като теб участници се превръщат в паяци в буркан, които се самоизяждат! Той се бе в гърдите, колко е велик!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеПълни глупости! Ако имаш сергия или малък магазин, печалбата изпиваш ли я, изяждаш ли я, или я реинвестираш, след като си отделил нещо и за себе си!
Няма лошо нито в дивиденти, нито в buybacka, въпроса е да се прави всичко в интерес на самата компания и когато ситуацията го налага! Сега това се прави единствено в интерес на една шайка инвеститори, който точно преди да се сговни хавата си хващат шапката! На тях не им пука за компанията. Те са там за 3-4-5 години. Дават интервюта, обясняват колко са велики, акциите през това време растат, после се чупят с милиарди печалба, а с компанията се случва резонното!Доналдът мисля - в една от книгите си се чудеше, как Дженеръл Моторс има печалба 16 кинта на акция, а раздава 21 кинта дивидент (цифрите не ги помня точно - напримерни са) - ето това е съсипване и източване на компания. Но ако печалбата на една компания е 8 кинта на акция, що да не даде 2.8 кинта дивидент? В твоя пример - за чий да го държа тоя магазин, щом за мене няма нито стотинка, но той ми лапва всичко, дето е изкарал? Ми значи тогава "изкарва", ама в кавички. Това ми прилича на ония турбогъзета, дето използват колата си, само за да ходят на работа, а заплатата си я дават почти само за да поддържат колата.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеBuybacks е нещо много вредно за компаниите, защото свободните пари би следвало да се реинвестират в технологии и експанзия на пзари, което да насърчи едни бъдещи резултати. Сриването и скапването на компании е факт именно от застоя и неадекватността им спрямо конкурентите, което често е по чисто вътрешни причини! Делите на "по-малко", ДА, но утре въпросът е какво ще има за деление!
Отделно обратните изкупувания, подкрепят цената за ръст, извън фундаменталната оценка на пазара за дадена компания и просто я набалончват! Ти си мислиш, че ще си сред първите, които ще направят EXIT, но живота показва, че обикновенно не става така! Пирамидата си е пирамида и някой трябва да духа супата! Всяка една печалба по позиция е просто фикция, докато същата не бъде реално закрита, с капиталов ръст или дивидентна доходност, над инвестираното.
Buybacks е полезно само тогава, когато на пазарите има сривове и цените могат да бъдат задържани на определени нива или активи да бъдат придобити на много ниска цена! Когато се прави ДНЕС, в ситуация, която не предполага горния сценарий, е единствено набалончване, което обслужва едрите инвеститори. Бъди убеден, че те винаги са много по-осведомени от теб, било то и по "криминални" пътеки. Те ще направят EXIT, а ти ще останеш да гълташ водата!
Всички плюсове от Buybacks са единствено за тях, цялата вода е единствено за теб!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеА бре човек нали като вземеш парите / от дивидендите или от участието си в байбака/, ти можеш да ги инвестираш там където смяташ, че ще има по-голяма печалба. Или в компания, която има нужда от капитал. Вместо някой друг да взема решенията, парите идват при тебе - ти решаваш, ти си шефът. Умирате иначе за капитализъм. И да ги изядеш, пак при баничарницата навлиза капитал.
Има компании, които наистина си подкопават бъдещето, взимайки заеми или не инвестирайки в бизнеса си /сещам се за MTVто/, но е съмнително доколко и да бяха инвестирали в основния си бизнес, ситуацията щеше да е по-различна. Апропо така /инвестиране в бизнеса/ правеха леярните и мините за въглища - но пак изчезнаха от Америка. И всички дивиденти и байбаци да си беше запазил Майкрософт или Ексън или пък VW /че пишем в DAXa/, сега пак щяха да са на същия хал.
Няма лошо нито в дивиденти, нито в buybacka, въпроса е да се прави всичко в интерес на самата компания и когато ситуацията го налага! Сега това се прави единствено в интерес на една шайка инвеститори, който точно преди да се сговни хавата си хващат шапката! На тях не им пука за компанията. Те са там за 3-4-5 години. Дават интервюта, обясняват колко са велики, акциите през това време растат, после се чупят с милиарди печалба, а с компанията се случва резонното!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеПарите идват при теб поради само една причина...щото няма къде да отидат или компанията не вижда къде другъде да ги даде. А от това по лошо няма.
Вместо да се оплакваш, че компаниите връщали пари, можеш винаги да ги продадеш, ако трябва на късо, и да насочиш парите другаде. Аз проблем с дивиденти и байбаци нямам. Нито пък го смятам за икономически или обществен проблем, на където често избиват дискусиите относно байбаците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеНе е баш така. Сутринта падна до 9525, след това за едно мигване се качи до 9725Беше като ракета носител, така и не намерих обяснение защо
Може би народа си затвори масово късите от върха на PP S2 за деня. Може би някой забра късите, не знам, но беше впечатляващо
това беше очаквано , дау в петък беше на зелено ,имаше добри данни за швабите и китайците бях оптимисти....
Би ли ми казал кога са данните на коба и ДБ ,мисля че са другия месец ама ...пак да попитам за кой дни точно...
И понеже знам че следиш американските банки пускай какви са ги делали това тримесечие....,че излизат тази седмица повечето ...
Коментар
-
какъви пари те гонят в тези дивиденти нямам идея
Първоначално изпратено от Pronto Разгледай мнениеА бре човек нали като вземеш парите / от дивидендите или от участието си в байбака/, ти можеш да ги инвестираш там където смяташ, че ще има по-голяма печалба. Или в компания, която има нужда от капитал. Вместо някой друг да взема решенията, парите идват при тебе - ти решаваш, ти си шефът. Умирате иначе за капитализъм. И да ги изядеш, пак при баничарницата навлиза капитал.
Има компании, които наистина си подкопават бъдещето, взимайки заеми или не инвестирайки в бизнеса си /сещам се за MTVто/, но е съмнително доколко и да бяха инвестирали в основния си бизнес, ситуацията щеше да е по-различна. Апропо така правеха леярните и мините за въглища - но пак изчезнаха от Америка. И всички дивиденти и байбаци да си беше запазил Майкрософт или Ексън или пък VW /че пишем в DAXa/, сега пак щяха да са на същия хал.
Парите идват при теб поради само една причина...щото няма къде да отидат или компанията не вижда къде другъде да ги даде. А от това по лошо няма.
А дивидента...някакви шибани 3 -5 % за година които ги забравяш само при едно несериозно мърдане на пазара към посока където трябва да бъде за 5 минути.
Коментар
-
100%
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТо фундамент има, въпроса е, че отговаря на много по-ниски стойности спрямо днешните! Самия факт, че се очаква влошаване на представянето на компаниите, дори не говорим за криза тука, а само за влошаване на представянето(и то обявено от самите бордове официално, а не слухове и бръщолевения на някакви апокалиптици) и пазара не само, че не коригира, той дори не изпада и в някакъв летаргичен рейндж, а възстановява и едва ли не търси нови върхове!
Това е пълно скъсване с реалността и НЕРЕЛЕВАНТНОСТ, което е типично за всеки един балон! Да няма изненадани после!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеп.п.
Същото се отнася и до дивидентите. Ако компанията Х, дава неоправдано високи дивиденти, вместо да реинвестира, с оглед спекулативно подкрепяне на акцията! Резултата е същия!
На това му се вика Акционери "Активисти", който притискат борда, докато имат позиция и всичко е розово, после на кучетата!
Има компании, които наистина си подкопават бъдещето, взимайки заеми или не инвестирайки в бизнеса си /сещам се за MTVто/, но е съмнително доколко и да бяха инвестирали в основния си бизнес, ситуацията щеше да е по-различна. Апропо така /инвестиране в бизнеса/ правеха леярните и мините за въглища - но пак изчезнаха от Америка. И всички дивиденти и байбаци да си беше запазил Майкрософт или Ексън или пък VW /че пишем в DAXa/, сега пак щяха да са на същия хал.Last edited by Pronto; 11.04.2016, 18:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕй затова е най глупавото нещо да търсиш фиундамент в точно този пазар в точно този момент.
Това е пълно скъсване с реалността и НЕРЕЛЕВАНТНОСТ, което е типично за всеки един балон! Да няма изненадани после!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеИмпе,бая в заблуждение си изпаднал. Ти си знаеш но...
Не знам друг освен Равния да казва че байбака е добро за бъдещето на коя да е компания.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнениеНе е баш така. Сутринта падна до 9525, след това за едно мигване се качи до 9725Беше като ракета носител, така и не намерих обяснение защо
Може би народа си затвори масово късите от върха на PP S2 за деня. Може би някой забра късите, не знам, но беше впечатляващо
Не е препоръка за каквото и да било.
Коментар
-
Трябва да те зпомня теб
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеп.п.
Същото се отнася и до дивидентите. Ако компанията Х, дава неоправдано високи дивиденти, вместо да реинвестира, с оглед спекулативно подкрепяне на акцията! Резултата е същия!
На това му се вика Акционери "Активисти", който притискат борда, докато имат позиция и всичко е розово, после на кучетата!
Нямам никаква идея поради каква шибана причина никой не отчита това . Всъщност почти никой от тук присъстващите...защото аз с който си говоря това казва,
Ей затова е най глупавото нещо да търсиш фиундамент в точно този пазар в точно този момент.Last edited by Iv_max; 11.04.2016, 17:59.
Коментар
-
Ейййй))
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеBuybacks е нещо много вредно за компаниите, защото свободните пари би следвало да се реинвестират в технологии и експанзия на пзари, което да насърчи едни бъдещи резултати. Сриването и скапването на компании е факт именно от застоя и неадекватността им спрямо конкурентите, което често е по чисто вътрешни причини! Делите на "по-малко", ДА, но утре въпросът е какво ще има за деление!
Отделно обратните изкупувания, подкрепят цената за ръст, извън фундаменталната оценка на пазара за дадена компания и просто я набалончват! Ти си мислиш, че ще си сред първите, които ще направят EXIT, но живота показва, че обикновенно не става така! Пирамидата си е пирамида и някой трябва да духа супата! Всяка една печалба по позиция е просто фикция, докато същата не бъде реално закрита, с капиталов ръст или дивидентна доходност, над инвестираното.
Buybacks е полезно само тогава, когато на пазарите има сривове и цените могат да бъдат задържани на определени нива или активи да бъдат придобити на много ниска цена! Когато се прави ДНЕС, в ситуация, която не предполага горния сценарий, е единствено набалончване, което обслужва едрите инвеститори. Бъди убеден, че те винаги са много по-осведомени от теб, било то и по "криминални" пътеки. Те ще направят EXIT, а ти ще останеш да гълташ водата!
Всички плюсове от Buybacks са единствено за тях, цялата вода е единствено за теб!)) Рядко съм съгласен с някое мнение тук..ама ето на и това се случва.
Абсолютно правилно.
Коментар
Коментар