IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импе,

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Знаем, че това го има - и е нещо нормално, макар и леко извратено - но не за всички компании... затова аз повече гледам продажбите, отколкото печалбата.
    Пък и обратното изкупуване на акции - нелошо: мисля аз - когато сме по-малко, делим по по множко, както казваше Ганю.

Тоест ето - при около две от "моите" компании има туй, дето му викаш: "финансово инженерство". Няма да ги посочвам поименно, само ще кажа, че едната е бамка. А по-добре бамка, отколкото фабрикуваща компания.
    Импе,бая в заблуждение си изпаднал. Ти си знаеш но...

Не знам друг освен Равния да казва че байбака е добро за бъдещето на коя да е компания.

Коментар

• п.п.
      Същото се отнася и до дивидентите. Ако компанията Х, дава неоправдано високи дивиденти, вместо да реинвестира, с оглед спекулативно подкрепяне на акцията! Резултата е същия!
      На това му се вика Акционери "Активисти", който притискат борда, докато имат позиция и всичко е розово, после на кучетата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Знаем, че това го има - и е нещо нормално, макар и леко извратено - но не за всички компании... затова аз повече гледам продажбите, отколкото печалбата.
        Пък и обратното изкупуване на акции - нелошо: мисля аз - когато сме по-малко, делим по по множко, както казваше Ганю.

Тоест ето - при около две от "моите" компании има туй, дето му викаш: "финансово инженерство". Няма да ги посочвам поименно, само ще кажа, че едната е бамка. А по-добре бамка, отколкото фабрикуваща компания.
        Buybacks е нещо много вредно за компаниите, защото свободните пари би следвало да се реинвестират в технологии и експанзия на пзари, което да насърчи едни бъдещи резултати. Сриването и скапването на компании е факт именно от застоя и неадекватността им спрямо конкурентите, което често е по чисто вътрешни причини! Делите на "по-малко", ДА, но утре въпросът е какво ще има за деление!
        Отделно обратните изкупувания, подкрепят цената за ръст, извън фундаменталната оценка на пазара за дадена компания и просто я набалончват! Ти си мислиш, че ще си сред първите, които ще направят EXIT, но живота показва, че обикновенно не става така! Пирамидата си е пирамида и някой трябва да духа супата! Всяка една печалба по позиция е просто фикция, докато същата не бъде реално закрита, с капиталов ръст или дивидентна доходност, над инвестираното.

Buybacks е полезно само тогава, когато на пазарите има сривове и цените могат да бъдат задържани на определени нива или активи да бъдат придобити на много ниска цена! Когато се прави ДНЕС, в ситуация, която не предполага горния сценарий, е единствено набалончване, което обслужва едрите инвеститори. Бъди убеден, че те винаги са много по-осведомени от теб, било то и по "криминални" пътеки. Те ще направят EXIT, а ти ще останеш да гълташ водата!
        Всички плюсове от Buybacks са единствено за тях, цялата вода е единствено за теб!

Коментар

Аз очаквах ръст, ама по ей-туй време - с подкрепа от Щатите, очаквах повече колебливост - и аз поизненадан един вид, макар ръст 1% не е нещо така да се каже: фрапиращо - но ето - и Щатите тръгват прилично.
          Не е баш така. Сутринта падна до 9525, след това за едно мигване се качи до 9725 Беше като ракета носител, така и не намерих обяснение защо Може би народа си затвори масово късите от върха на PP S2 за деня. Може би някой забра късите, не знам, но беше впечатляващо
          Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Bankaktien vor einer harten Bewährungsprobe

Коментар

• Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
              Импе, трябва да призная, че съм впечатлен от сутринта, както и изненадан Няма да питам кой, защо и с какви обеми Беше добър short squeeze или както ти се изразяваш - "Бой по мишкуняка с метлата" Сега предстои много важен момент. Дали отново ще тръгнем надоле, както си мисля или ще го отложим за известно време и отиваме на север
              Аз очаквах ръст, ама по ей-туй време - с подкрепа от Щатите, очаквах повече колебливост - и аз поизненадан един вид, макар ръст 1% не е нещо така да се каже: фрапиращо - но ето - и Щатите тръгват прилично.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                http://www.factset.com/websitefiles/...insight_4.8.16

Companies are relying on financial engineering to achieve profit growth in the face of middling U.S. economic gains, S&P Investment Advisory Services Chairman Mike Thompson said Monday.

"A lot of what you do see in terms of the profit growth you do have now is engineering," such as stock buybacks and global labor arbitrage, he told CNBC's "Squawk Box."

Last edited by Императорът; 11.04.2016, 17:21.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нагоре нема кислород
                  Вся Власть Советам

Коментар

• Я прочети

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Не зная - драги - може да не е била JPM, но някоя друга. Зная - дават занижени прогнози, но после компаниите ги опровергават - и то 90% в една посока. Факт.

Цифричките ги гледам - за компаниите, в които съм инвестирал или пък следя, защото мисля да. Масовата картинка е растеж - и то базиран на продажбите, а не на счетоводни врътки и затягане на разходи. Растеж понякога по-сосен, понякога по-скромен.

Хора: какво стана - че даксът така изведнъж: ПЬЯУ !!!! - нагоре? Да не би немските хора да са вдигнали революция и да са обесили меркелова за дебелите краци?
                    http://www.factset.com/websitefiles/...insight_4.8.16

Companies are relying on financial engineering to achieve profit growth in the face of middling U.S. economic gains, S&P Investment Advisory Services Chairman Mike Thompson said Monday.

"A lot of what you do see in terms of the profit growth you do have now is engineering," such as stock buybacks and global labor arbitrage, he told CNBC's "Squawk Box."

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                      Пригответе си кислородни маски

Що ?

Коментар

• Пригответе си кислородни маски
                        Вся Власть Советам

Коментар

А Даксът продължава да бие мишкуняците по носът, напук на лекият спад на слузта. Това леко ме изненадва - ама нищо - нека бие. Мишкуняк се гони с метла.
                          Импе, трябва да призная, че съм впечатлен от сутринта, както и изненадан Няма да питам кой, защо и с какви обеми Беше добър short squeeze или както ти се изразяваш - "Бой по мишкуняка с метлата" Сега предстои много важен момент. Дали отново ще тръгнем надоле, както си мисля или ще го отложим за известно време и отиваме на север
                          Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Ами за сега не бих купил шортил индекса.....
                            В петък Ареа банк с над 5% останалите едва ,едва , ,днес Коба с над 5% ,останалите и те едва ,едва...
                            Слезва ДБ....
                            предходното зареждане началото на март беше много солидно, затова засега стискам но кешата,която имам по сметки и се трупа всеки месец, ще вкарам в избраните позиции при следващото хаусе и държа до следващият март.

скоро вярвам ще съм като онази възрастна немкиня, дето я споменаваха преди време по медиите ... хахахахаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                              надявам се скоро да има пул бек за следващо влизане в ракетите

но това ще е като почнат прибирането на печалбите

Ами за сега не бих купил шортил индекса.....
                              В петък Ареа банк с над 5% останалите едва ,едва , ,днес Коба с над 5% ,останалите и те едва ,едва...
                              Слезва ДБ....

Коментар

• надявам се скоро да има пул бек за следващо влизане в ракетите

но това ще е като почнат прибирането на печалбите

Коментар

Working...
                                X