IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
    Да, не отричам възможностите на опциите. Добре го обясняваш горе, аз долу горе толкова и знаех. Обаче докато не ми покажат на живо и да ме научат, няма да се засиля. Проблема е, че още не са навлезли достатъчно масово, за да стане това.
    Еми инсталираш туй нещо, създателя е тоя с каскета дет е от Tasty Trade и обяснява за опциите.

https://www.thinkorswim.com/tos/client/

Бодваш го прайш едно демо важи 2 месеца и хващаш символа SPX (S&P 500), хващаш една цена с делта 10 падеж до 45 дена и му казваш или Sell Bear CALL Vertical (short) или Sell Bull Put Vertical (long)

и го гледаш кво прай тва е нема нищо сложно

P.S. Цената на индекса тряя да е под Bear Call или над Bull Put на delta 10 толкоз. Сиреч Calla треа да е винаги отгоре Puta треа да е винаги отдоле на цената на актива ...
    Last edited by michaelis12; 13.09.2016, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
      аз бях 3 год. на daytrading CFD с DAX еба ми се майката, това така скача, че в силни дни направо може да те омае. Сиреч ти влизаш и шанса ти е 50/50 независимо колко си добър и целиш входа шанса остава същия. С опцията обаче шанса се увеличава тъй като можеш да му кажеш - DAX ше стои под 11500 до Октомври и с това шанса се увеличава, той DAX в момента е на майната си, ако се юрне може и да ги стигне ако стои мирно или се клати или слиза опцията се обезценява и ти си прибираш парите независимо кво се случва само да не минава над границата (в деня на падежа). Ако случайно тръгне да минава от там то ти ше вземеш превантивни мерки като му пуснеш дълги от 9500 например. С това ако цената на DAX до Октомври стои в тея граници 11500 - 9500 ти ше вземеш и от късите и от дългите. Тва с CFD нема как да стане капираш ли ?!?
      Да, не отричам възможностите на опциите. Добре го обясняваш горе, аз долу горе толкова и знаех. Обаче докато не ми покажат на живо и да ме научат, няма да се засиля. Проблема е, че още не са навлезли достатъчно масово, за да стане това.

Коментар

Добре, ще уча. Обаче съм на принципа: "Когато нещо работи, не го пипай!"
        CFD на мен си ми е OK. Мога да търгувам и десети от лот, което доста помага.
        аз бях 3 год. на daytrading CFD с DAX еба ми се майката, това така скача, че в силни дни направо може да те омае. Сиреч ти влизаш и шанса ти е 50/50 независимо колко си добър и целиш входа шанса остава същия. С опцията обаче шанса се увеличава тъй като можеш да му кажеш - DAX ше стои под 11500 до Октомври и с това шанса се увеличава, той DAX в момента е на майната си, ако се юрне може и да ги стигне ако стои мирно или се клати или слиза опцията се обезценява и ти си прибираш парите независимо кво се случва само да не минава над границата (в деня на падежа). Ако случайно тръгне да минава от там то ти ше вземеш превантивни мерки като му пуснеш дълги от 9500 например. С това ако цената на DAX до Октомври стои в тея граници 11500 - 9500 ти ше вземеш и от късите и от дългите. Тва с CFD нема как да стане капираш ли ?!?

Коментар

че то е по-лесно от CFD бе колега, аз достатъчно дълго съм бил с CFD, че да ми писне ... Хората само като чуят опции и аре задна и аз в началот бях така докато един фен не ми ги обясни ако искаш разгледай ги помисли малко какво може да прайш с тях има хиляди начини и стратегии и си ти стига брокера да ти предлага тая услуга
          Добре, ще уча. Обаче съм на принципа: "Когато нещо работи, не го пипай!"
          CFD на мен си ми е OK. Мога да търгувам и десети от лот, което доста помага.

Коментар

Ясно. Опции. Не е за мен. Успех.
            че то е по-лесно от CFD бе колега, аз достатъчно дълго съм бил с CFD, че да ми писне ... Хората само като чуят опции и аре задна и аз в началото бях така докато един фен не ми ги обясни ако искаш разгледай ги помисли малко какво може да прайш с тях има хиляди начини и стратегии и си ти - стига брокера да ти предлага тая услуга

Ей ти ги тука тоя с каскета ги обяснява, пича е работил над 20г. на CBOE

https://www.tastytrade.com/tt/learn
            Last edited by michaelis12; 13.09.2016, 11:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

И на мен ми се е случвало ,объркам посоките/ или закъснея с продажбите/ и почна да търся верната посока и все не я намирам....и влизам в оФчето стадо да продавам когато другите купуват и обратното...........
              с опциите не е така, аз тука никой не можах да зарибя никой с тях, никой не го е еня, а с тях можеш да лавираш и да правиш много неща. Ей вчера нали ми видя позициите. Късите ми са като почнеш с падеш от 14.10 до 30.11 (Bear Call vertical) със страйкове от 2040 до 2080 т.е. преди падежа е желателно да падне под тези нива. А дългите са ми както писах на другия колегас Ноемврийски страйк 1900 (naked Put).
              Вчера например (понеже вертикалния спред се състои от 2 крака : 1 short call + 1 long call) ако компа ми беше под ръка овреме можех да продам шортовете и да оставя лонга тогава щеше да утрепе рибата, ама си пък без защита, обаче ако беше продължило надолу - тогава остааш само с дълги ти го слагат направо в устната кухина. Загубата става главоломна. За тва е тоя вертикал да ти лимитира загубата ако ще и до луната да отиде .....
              Такива движения с CFD тва е смърт, висиш там като прани гащи и нищо не може да се направи особено с тея гадни гапове ......

Коментар

не не колегас с мойте шашми не е като с CFD. Дългите ми значат, че до 18.11 това чудо ( /ES - S&P 500 futures mini ) трябва да стои над 1900, то може и да падне и под това ниво, но въпроса е после да се върне над него иначе трябва да се правят други матрафукции. И понеже опцията се обезценява с времето е екстра, виж ако започне да бумти и трещи да слиза като асансьор тогава не е ок, защото волатилността се покачва и спредовете се разширяват. Причината да ги взема вчера беше, че в IB имаш margin requirements и ако това нещо падне до 0 ше ми ликвидират позициите без да ме питат квото и да било.
                Ясно. Опции. Не е за мен. Успех.

Коментар

Тичаш подир стойностите. Това е грешка. Възприел си посока, следваш си я.
                  Моите къси от петък още са отворени, ще ги оставя така за сега.
                  не не колегас с мойте шашми не е като с CFD. Дългите ми значат, че до 18.11 това чудо ( /ES - S&P 500 futures mini ) трябва да стои над 1900, то може и да падне и под това ниво, но въпроса е после да се върне над него иначе трябва да се правят други матрафукции. И понеже опцията се обезценява с времето е екстра, виж ако започне да бумти и трещи да слиза като асансьор тогава не е ок, защото волатилността се покачва и спредовете се разширяват. Причината да ги взема вчера беше, че в IB имаш margin requirements и ако това нещо падне до 0 ше ми ликвидират позициите без да ме питат квото и да било.

Коментар

абе да ама ме принудиха да купувам пак дълги хем затворих вече дългите за Септември и Октомври щото иначе ми взеха сумай ти марджин само по къси гащи и ше ми ликвидират позициите то тва ми стига да ме изкълчат съвсем и направо си отивам на Г.Кирков да люпя семки ...... гадове кво да направя са ....

И сега по закона на кретенията ше върне .... ше се нахендря с дългите, но поне ше съм ок с късите ....
                    Тичаш подир стойностите. Това е грешка. Възприел си посока, следваш си я.
                    Моите къси от петък още са отворени, ще ги оставя така за сега.

Коментар

ето почва да връща нема тва са правилата ако не бях пуснал вчера пак дълги щеше да си продължи нагоре, ама поне пуснах и дълги, че марджина ми отиди, то треа да върне за да ми нахендри дългите .....

И на мен ми се е случвало ,объркам посоките/ или закъснея с продажбите/ и почна да търся верната посока и все не я намирам....и влизам в оФчето стадо да продавам когато другите купуват и обратното...........

Коментар

абе да ама ме принудиха да купувам пак дълги хем затворих вече дългите за Септември и Октомври щото иначе ми взеха сумай ти марджин само по къси гащи и ше ми ликвидират позициите то тва ми стига да ме изкълчат съвсем и направо си отивам на Г.Кирков да люпя семки ...... гадове кво да направя са ....

И сега по закона на кретенията ше върне .... ше се нахендря с дългите, но поне ше съм ок с късите ....
                        ето почва да връща нема тва са правилата ако не бях пуснал вчера пак дълги щеше да си продължи нагоре, ама поне пуснах и дълги, че марджина ми отиди, то треа да върне за да ми нахендри дългите .....

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                          дърпат,дърпат колко да дърпат....то след спада в петък нали трябва да компенсират донякъде.....все си мисля като идея че спад не е окончателно приключил...и това не е дъното-прекалено много несигурност се насабра ,което няма как да не рефлектира и върху цените на акциите...

Last edited by michaelis12; 12.09.2016, 22:16.

Коментар

пу мама им гадна много дърпат принудих се да пусна пак дълги от 1900 за ноември ..... ебаааси раотата, кво да се прай таков е животът ....
                            @Монти нема начин според ситуацията баце те тва е палажението ....
                            дърпат,дърпат колко да дърпат....то след спада в петък нали трябва да компенсират донякъде.....все си мисля като идея че спад не е окончателно приключил...и това не е дъното-прекалено много несигурност се насабра ,което няма как да не рефлектира и върху цените на акциите...
                            "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• пу мама им гадна много дърпат принудих се да пусна пак дълги от 1900 за ноември ..... ебаааси раотата, кво да се прай таков е животът ....
                              @Монти нема начин според ситуацията баце те тва е палажението ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Вчера писа че от юли си в къси....
                                ето какво съм ми къси то даже и от Март търкалям едни и току що разкарах предпоследните в жълто. Задължително като изтрещи едно такова и се пускат отдолу подпори, че де да го знам какво ше напрай, можеше да си продължи надолу ама може и както сега да върне .... тези в червено са ми късите, а жълтурите са ми дългите

току що разкарах и средните жълти .... са да видиме ако съм прав ок ако ли не лапам бахурата
                                Last edited by michaelis12; 12.09.2016, 21:05.

Коментар

Working...
                                X