IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря, Лобосов

Ще поразсъждавам върху - но това все пак: еднократен дивидентец. Купувам си на 21 кинта, вземам 3 кинта дивидентец, после акцията (скочила заради), пада на 16 кинта... и занапред снася по 24 цента дивидентец, тоест става дивидентно несгодна за неопределен период - това тоже възможен сценарий.

Е, ако ти си ги пазарувал на 12.80 еврака, хвърляй си шапчичката от кеф.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
      ДАУ е на 18030 ... до 17,950 е долната черта на рейджа...
      Утре ще са нагоре всичките индекси по всички земни кълбета ,ако не обърнат още днес....
      Ти на вечен рейндж ли залагаш? Да,зная - изборите..
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
        ДАКСа ми пълни душата и (equity-то) естествено, дали това е едно добро начало на едно по-голямо суркане по баира..?
        ДАУ е на 18030 ... до 17,950 е долната черта на рейджа...
        Утре ще са нагоре всичките индекси по всички земни кълбета ,ако не обърнат още днес....

Коментар

• ДАКСа ми пълни душата и (equity-то) естествено, дали това е едно добро начало на едно по-голямо суркане по баира..?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
            АКО ти беше се усетил и инвестирал в гамеса(напр.) преди да речем 2г, сега надали щеше да правиш подобни изказвания
            Много е важно да прецениш, че правя "изказването" в настоящия момент - след впечатляващия ръст. По скоро въпросът трябва да е - готови ли сте да купите акции в компания направила 1000% ръст на година и с колко очаквате да ви порасне инвестицията ...
            Без капчица завист към придобилите на ниските нива , респект към тези които са отпреди 2 г.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              4 г. - 2000%
              Те и патките на БФБ летяха така ...
              Не ме кефят такива ръстове , независимо колко е дивидента ... Те и SDRL даваха над 20% ....
              АКО ти беше се усетил и инвестирал в гамеса(напр.) преди да речем 2г, сега надали щеше да правиш подобни изказвания

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                Според мен Гамеса и ХДПАТ нямат нищо общо след сливането със Сиеменс мисля ,че има доста на горе ,но ще видим за сега не мисля да се махам от нея
                добре си направил с гамеса/сиеменс. консолидацията при вятърните веи ще продължи. големи пари се направиха от реникс компаниите преди време, сег амалко темповете ще поспаднат, но има още потенциал. аз сум на няколко пъти в нордекс, сега нордекс/аксиона, но мисля че и нордекс може скоро да стане обект на придобиване(на правилната цена). нордекс се контролира сега от с.клатен и аксиона, не е сименс уви, но все пак е в добри ръце. пс: сименс са ми много голма слабост по друга, вече несъществуваща, линия

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  4 г. - 2000%
                  Не ме кефят такива ръстове , независимо колко е дивидента ... Те и SDRL даваха над 20% ....
                  Според мен Гамеса и ХДПАТ нямат нищо общо след сливането със Сиеменс мисля ,че има доста на горе ,но ще видим за сега не мисля да се махам от нея

Коментар

акционери в Gamesa одобрят споразумението за сливане с Siemens Wind Power с 99,75% от гласовете

25 Окт 2016

В последните четири години, Gamesa е увеличил своята пазарна стойност 21 пъти, от 1 евро за търговия през юли 2012 г. до момента достигне 21.46 евро през февруари , оценявайки над 2000%,
                    4 г. - 2000%
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                      много труден за прогнозиране стана пазара може би е по-добре да се изчака резултата от изборите за да може да се вземе някакво що-годе смислено инвестиционно решение другото се е хазарт с вързани очи....които има опит в такава ситуация може и да извлече финансова изгода и да реализира добър доход но аз лично за себе си съм решил на този етап само да наблюдавам и да стоя извън пазара....
                      Да, на сигурно е най-сигурно.

Коментар

• много труден за прогнозиране стана пазара може би е по-добре да се изчака резултата от изборите за да може да се вземе някакво що-годе смислено инвестиционно решение другото се е хазарт с вързани очи....които има опит в такава ситуация може и да извлече финансова изгода и да реализира добър доход но аз лично за себе си съм решил на този етап само да наблюдавам и да стоя извън пазара....
                        "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Лобосов - какви са тия? Правят перчици ли? Или ток от? Там пише на някакъв друг език, нит` Български, нит` руский, нит` инглиш... и французки май не е. Испански? Не го разбирам тоя. Търгуват ли се тия порове във Франкфурт?

Намерих. 21 кинта са. тия ли?

Ама там пише: 15 цента дивидент - ного скромно това.
                          акционери в Gamesa одобрят споразумението за сливане с Siemens Wind Power с 99,75% от гласовете

25 Окт 2016

Сливането на двете компании ще създаде един от водещите световни лидери в бранша.
                          Съветът също одобри разпределението на извънредно паричен дивидент от 3,591 евро за акция.
                          Следващите стъпки се състоят от действието на одобренията Националната комисия и агенциите на конкуренцията.
                          Gamesa проведе днес в Zamudio (Vizcaya) Извънредно общо събрание на акционерите, които са ратифицирали с 99,75% от гласовете на необходимите споразумения за осъществяване на сливането с Siemens Wind Power.

С тази сделка, Gamesa ще интегрира вятърни активи Siemens чрез обмен на нови акции на Gamesa. След тази сделка, Siemens ще има 59% от новата компания и Iberdrola, междувременно, 8%.

Акционерите също са одобрени разпределението на извънредно дивидент в брой за брутния размер на 3,591 евро за акция през януари , които ще бъдат разпределени от Gamesa веднъж сливането е било завършено.

По време на речта си, Игнасио Мартин, изпълнителен директор на Gamesa, подчерта, че сливането ще създаде един от световните е водещите фирми в отрасъл за вятърна енергия: "Тази среща поставя началото на нов етап, който ще даде Gamesa по-голямо измерение, благодарение на WP сливане с Siemens, засилване го като световен лидер в производството на сушата и в морето . "

Мартин подчерта също високо допълване на това сливане, както географско присъствие и портфейла продукт и технология. По този начин, в резултат на компанията ще имат глобален обхват в големите ветроенергийни пазари и засилване на нейната промишлено присъствие във всички континенти.

Обобщавайки до основните фигури на получената компанията, Gamesa председател каза, че новата компания ще има инсталирани около 70 GW в световен мащаб, чакащи ред оценява на 21,000 милиона евро, приходи около 10,000 милиона евро, коригираната EBIT от 915 милиона евро и около 22 000 служители по целия свят.

управление Признаване Gamesa

Това споразумение обезпечени -ХК Игнасио Мартин е признание за силните страни на Gamesa, който през последните години е създадена самата като един от най-силните компании в сектора, като ставах да заемат четвъртата позиция в световната класация на производителите на сушата , която се развива Направи специализирана консултантска.

Това отлично представяне на Gamesa също е отразено в стойността на акциите на компанията. В последните четири години, Gamesa е увеличил своята пазарна стойност 21 пъти, от 1 евро за търговия през юли 2012 г. до момента достигне 21.46 евро през февруари , оценявайки над 2000%, в сравнение с 52% от средния за селективен Ibex 35.

Създаване на стойност

Игнасио Мартин посочи навън в речта си, че "операцията не е само добро за Gamesa, тя се отваря нови възможности за всички заинтересовани лица. С комбинацията от две силно допълващи се предприятия ще имат по-голям географски обхват, портфейл от продукти, услуги и решения по-широки и по-голяма финансова мощ. "

"Тази операция е ясна и убедителна индустриална логика в атрактивна индустрия, където размер е ключов фактор за конкурентоспособност", подчерта председателят на Gamesa, който ясно показва, че рационалното операцията.

Накрая, Мартин подчерта ангажимента Gamesa да поддържа връзките си с испанския пазар. Новият Gamesa ще запази своето седалище в Zamudio и ще остават в списъците в Испания, една от водещите промишлени компании в селективна козирог 35.

следващи стъпки

След одобрението на сливането от акционерите на дружеството, на следващите стъпки включват потвърждение от регулатора на испанския пазар (CNMV) на освобождаването стартирането поглъщане от Siemens и разрешението на органите по конкуренция.

1 Брутният размер на 3.59 евро за акция съответства на обявения дивидент от 3,75 евро след приспадане на обикновен дивидент от 0.1524 евро, които вече бяха платени от дружеството последния 4-ти юли. Този обикновен дивидент не намалява парите на 1047 милиона евро, предоставени от Siemens в рамките на споразуменията за сливанията.

http://www.gamesacorp.com/es/comunic...=0&fechaHasta=

Коментар

Тая Гамеса малко се забави с дивидента но все пак сливането е факт Импе нали си дивидентажия ето тук е над 10 % към момента към 2,60 евро но догодина
                            http://economia.elpais.com/economia/...mple&link=link
                            Лобосов - какви са тия? Правят перчици ли? Или ток от? Там пише на някакъв друг език, нит` Български, нит` руский, нит` инглиш... и французки май не е. Испански? Не го разбирам тоя. Търгуват ли се тия порове във Франкфурт?

Намерих. 21 кинта са. тия ли?

Ама там пише: 15 цента дивидент - ного скромно това.
                            Last edited by Императорът; 25.10.2016, 23:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                              щом дотам се стигна, значи протокола отдавна е сменен.
                              жива-мъртва....никой не го интересува, тези дето им дърпат конците.
                              както казах, въпроса не е дали? а кога?

ако пита дядя Володя, той е в постоянна подготовка за това!
                              как беше: "Ако искаш мир, готви се за война!" Руснаците живеят с това.
                              Надали са го толкова бръже. Но аз се потресох като разбрах колко хора трябва да кажат "ок", за да излети дори една ракета с Бомба. Подозирам, че докато ги съберат тия всичките (един ще е в кенефът, друг ще го ближе секретарката, трети ще спи, четвърти ще е пиян на куче, президентката ще се чуди какво въобще и говорят 10 минути и т.н.), Сатаните на господин-другаря Путин вече ще се изсипят весело над Америка - и тия, дето трябва да потвърдят контраударът вече няма да могат да си дадат мнението по технически причини !!!

Коментар

• Тая Гамеса малко се забави с дивидента но все пак сливането е факт Импе нали си дивидентажия ето тук е над 10 % към момента към 2,60 евро но догодина
                                http://economia.elpais.com/economia/...mple&link=link

Коментар

Working...
                                X