IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Чаках..., исках..., щях..."

Някой пита ли някого, какво е искал? Какво е чакал? Какво е щял...?

Баси празнословието в минало свършено време... Пълните форума с празни приказки!

/Справка: Минало свършено време е глаголно време в българския език, което изразява действие, завършило в даден момент в миналото. За действието не се знае кога е започнало, но се знае, че е завършило в момент преди момента на говорене./

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
      имам тотал, мисля и те миналата година имаха подобен варианат, ама не съм се интересувал в детайли
      Ъх, Total...
      И аз исках да си проимам, ама ги щях на 38... а те де отидоха, баси...
      И Лукойл ги чаках на 38 - и те де отидоха, баси нечестното, баси..........
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• имам тотал, мисля и те миналата година имаха подобен варианат, ама не съм се интересувал в детайли
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Апропо - забелязвате ли рубличката как неусетно, но бръже нагоре върви? Това увеличава сгодата на Gazprom, а естествено и на други руски дивидентоснасящи компании. При сегашен курс - ако Gazprom запази дивидентецът без промяна (7.89 рублички), това са 27,3 цента на АДР-ченце. Ама ного чешат с данък, кожата им... но все - 0.1911 зеленички на акция, така ли излиза? През евракът - 0.181 еврака. Дивидентна доходност - към 4.10 при настоящата цена - и то крайно могъща и добре развиваща се и експанзираща компания.

Но аз мисля, че 20 цента са съвсем реални като перспектива.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

сподели с две три думи, каква е ситуацията с допълнителните акции
            Хлъх - и ти ли имаш Мидички? Значи - един вид - следното:

Човекът има избор дали да се напапа с дививидент, или да вземе акции, но ако акции - не ного - и дивидент недостатъчно за една нова акция, то вариантът е само да вземеш сухичко... разбира се - ти може би имаш хиляди Мидички По принцип посредниците се обаждат на хората в такива случаи, та да получат инструкции за действие - аз си спомням, че преди година ми се обадиха когато HSBC имаха същата опция. Засега не обадили, защото не се знае точно колко ще е цената на една нова холандска Мидичка. В сайтът (на мидаджиите) пише, че ще са равностойни на сегашните - клас А. Но аз не ща холандски - щото там чешат с 15% данък дивидент, ако поискам още, сам ще си купя британски Мидички.

Става дума за сегашният тримесечен дивидент - но май ще има подобна опция (поотделно) и за следващите дивиденти до края на 18-а. Това не ми го рече брокерът, аз сам четох в сайтът... ето, че другите работи правилно съм ги разбрал
            Last edited by Императорът; 22.02.2017, 21:31. Причина: Мидаджийски работи

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Брокерът ми отговори - ситуацията е почти съвсем напълно такава, каквато очаквах.

Монти: ето - HSBC днес: нагоре.
              сподели с две три думи, каква е ситуацията с допълнителните акции
              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

И аз го разбрах точно тъй като четох. Писах на един от брокерите, дето имам приказка с него - каза: ще проучи това... щото ми казаха, че за всяка британска мидичка ще получа холандска мидичка на същата цена, което е абсурдно - срещу 42 цента дивидент - акция за 24.42 кинта.
                Брокерът ми отговори - ситуацията е почти съвсем напълно такава, каквато очаквах.

Монти: ето - HSBC днес: нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Мисля ,че е време за една малка корекция от утре
                  От 12020- 12050 там някъде е я виждам около 200-300 пункта на доле..
                  за моите позиции от тази седмица започнаха изненадите... засега добри. утр и ж други ден излизат предварителни данни, март започват консолидираните.... но корекция ще има. ще ми се да дръпне назад до към 11700, че да взема 2 поголеми пакета нови акции

Коментар

Според мен спадът е незначителен и не буди поводи за тревожност. Говоря за приходите, а те са винаги най-важното според мене. Не зная дали бих си взел още (бих поразсъждавал, ако цената падне докъм 7.18 кинта например), но да продам пък съвсем не: ще си цоцам.
                    Предупредих ,че цената ще пада при всички случай....
                    Лошото на западния маркет е че очакванията са ниски и като се изпълнят пада по малко , ако очакванията не се изпълят пада повечко , „
                    Спомням си само едно голямо качване при коба ,когато обяви дивидент ,чудо в историята и....
                    тук се готвите за слаломче ли ,за потапяне ли...
                    В последните 10 дни банките тестваха нивата на спад ,но нивата на ръст не са тествали ,требва да стане и нещо в тази насока ,некой рали на банките до 7-10% за да отчаят късите и да хванат дългите на въдичката ..
                    Мое мнение ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Без да съм чел отчета и макар да харесвам банката си мисля, че не е на добре - при "цъфтящата" китайска икономика да падат приходи и печалби ...
                      Ами когато китайците вържат какво става тогава
                      Според мен спадът е незначителен и не буди поводи за тревожност. Говоря за приходите, а те са винаги най-важното според мене. Не зная дали бих си взел още (бих поразсъждавал, ако цената падне докъм 7.18 кинта например), но да продам пък съвсем не: ще си цоцам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                        при каква стойност на дакс виждате следващата корекцийка?
                        Мисля ,че е време за една малка корекция от утре
                        От 12020- 12050 там някъде е я виждам около 200-300 пункта на доле..
                        Last edited by lobos; 21.02.2017, 19:54.

Коментар

Заличили са някакви глупости в Европа, затова - спад на печалбата, това ще е временен ефект. Продажбите намаляват тоже, но с не ного. Рисковите работи тоже намаляват. Планират да запазят дивидентчетата на сегашните нива. И ето: за последното четиримесечие на 6 април ще си снесат колкото миналата година - по 21 цента на акция. Това ми е дивидентна доходност 2.81% САМО за тримесечието - спрямо средната цена на която пазарувал. Обща дивидентна доходност досега (за година и един месец): 9.63%.

Обичам HSBC, пък цената нека пада. Още е доста над цената, на която пазарувал.
                          Без да съм чел отчета и макар да харесвам банката си мисля, че не е на добре - при "цъфтящата" китайска икономика да падат приходи и печалби ...
                          Ами когато китайците вържат какво става тогава

За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• аз мисля ,че преди 12 500 няма да има такава ще надуват още балона
                            бавно и тихо нагоре

Коментар

• при каква стойност на дакс виждате следващата корекцийка?

Коментар

• Заличили са някакви глупости в Европа, затова - спад на печалбата, това ще е временен ефект. Продажбите намаляват тоже, но с не ного. Рисковите работи тоже намаляват. Планират да запазят дивидентчетата на сегашните нива. И ето: за последното четиримесечие на 6 април ще си снесат колкото миналата година - по 21 цента на акция. Това ми е дивидентна доходност 2.81% САМО за тримесечието - спрямо средната цена на която пазарувал. Обща дивидентна доходност досега (за година и един месец): 9.63%.

Обичам HSBC, пък цената нека пада. Още е доста над цената, на която пазарувал.

Коментар

Working...
                                X