IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
    HSBC има спад на печалбата от 62 % но са обявили обратно изкупуване за 1 милиард да видим как ще отвори пазара.
    Бамчицата ми-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и-и...

нямах време, сега ще видя отчетът.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от momcol Разгледай мнение

Не знам за Мидичките как е, но предполагам, че е става въпрос за Dividend Reinvestment Plan (DRIP).
      Ако дадена компания предлага този план, трябва да заявиш желание (обикновенно в електронен документ), че искаш вместо паричната стойност на дивидента, да получаваш акции в размер на тази стойност. Вариантите за DRIP са два: чрез брокера или директно с компанията. Има вариант, при отварянето на акаунт при брокер, да заявиш че искаш всички дивиденти да ти се изплащат във формата на акции.
      Ако паричната стойност на дивидентът е по- малка от стойността на акцията си получаваш парите.
      Ако например стойността на дивидентът е 23 евро, а акцията струва 10 евро: общият брой акции се увеличава с две повече и получаваш остатъка 3 евро в сметката си.
      Предимства на DRIP: Не плащаш комисионна при придобиването на акциите и обикновенно цената на придобитите така акции е с 3-5 процента по ниска от пазарната.
      Недостатици на DRIP: Получаваш акциите на цена, каквато е в момента (в деня, в който се получава дивидент). Не разполагаш със "свободните" парите, които биха постъпили в сметката ти.
      За всяка компания е различно. В Северна Америка е така, за Европа не знам.
      Надявам се, че съм бил полезен.

И аз го разбрах точно тъй като четох. Писах на един от брокерите, дето имам приказка с него - каза: ще проучи това... щото ми казаха, че за всяка британска мидичка ще получа холандска мидичка на същата цена, което е абсурдно - срещу 42 цента дивидент - акция за 24.42 кинта.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        Дакса има гап за затваряне на 4h ,късо от 11 830,за 30 пункта!
        Затворен гапа на 11 799,прибрана парсата.
        Тези дупки са много приятни за отиграване.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Хора, някой има ли Мидички? Как тълкувате условията за придобиване на нови акции вместо тримесечното дивидентче?
          - Нови акции вместо дивидент само по избор и по желание на акционерът?
          - Човекът трябва да заяви, че иска акции ли - или че иска дивидент?
          - Какво се случва когато дивидентът е по-малък от стойността на една нова акция - човек си получава дивидентът без договорки ли?

Щото имам спор с посредниците по въпросът...
          http://www.shell.com/investors/divid...s-18042016.pdf
          ами пише че за такива извън юк, холандия и сащ трудна работа, трябва брокера да обясни как се водят акциите и има ли варианти..
          твоя брокер явно вече ти е отговорил
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Хора, някой има ли Мидички? Как тълкувате условията за придобиване на нови акции вместо тримесечното дивидентче?
            - Какво се случва когато дивидентът е по-малък от стойността на една нова акция - човек си получава дивидентът без договорки ли?

Подобен беше казуса и при мен когато през есента Santander предложи дивидент под формата на акции . Аз реших да взема акции (по текуща цена) вместо кеш, защото вярвах, че цената ще расте. Така и се случи. Имаше и друга подробност : ако нищо не заявиш или пропуснеш срока, ставаш собственик на акции или на кеш дивидент ... не си спомням на кое от двете
            ​​​​
            Въпросът е - каква е твоята вяра към мидичките
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• HSBC има спад на печалбата от 62 % но са обявили обратно изкупуване за 1 милиард да видим как ще отвори пазара.
              бавно и тихо нагоре

Коментар

Не знам за Мидичките как е, но предполагам, че е става въпрос за Dividend Reinvestment Plan (DRIP).
                Ако дадена компания предлага този план, трябва да заявиш желание (обикновенно в електронен документ), че искаш вместо паричната стойност на дивидента, да получаваш акции в размер на тази стойност. Вариантите за DRIP са два: чрез брокера или директно с компанията. Има вариант, при отварянето на акаунт при брокер, да заявиш че искаш всички дивиденти да ти се изплащат във формата на акции.
                Ако паричната стойност на дивидентът е по- малка от стойността на акцията си получаваш парите.
                Ако например стойността на дивидентът е 23 евро, а акцията струва 10 евро: общият брой акции се увеличава с две повече и получаваш остатъка 3 евро в сметката си.
                Предимства на DRIP: Не плащаш комисионна при придобиването на акциите и обикновенно цената на придобитите така акции е с 3-5 процента по ниска от пазарната.
                Недостатици на DRIP: Получаваш акциите на цена, каквато е в момента (в деня, в който се получава дивидент). Не разполагаш със "свободните" парите, които биха постъпили в сметката ти.
                За всяка компания е различно. В Северна Америка е така, за Европа не знам.
                Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

• Хора, някой има ли Мидички? Как тълкувате условията за придобиване на нови акции вместо тримесечното дивидентче?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Направо не искам да я коментирам - поръчката ми се размина с 2 пенса (414) при абсолютното дъно миналата година ...
                    Затова пък си взех Santander на 3.3 .... , която тоже снася
                    Кофти работа, да - и на мен ми се е случвало така да изтърва нещо сгодно

Коментар

Не съм сигурен на колко ще отиде ...Много стабилно удържат 0.83.
                      Смятам да "реинвестирам" печалбата си от банките за миналата година ... т.е. значителна част от портфейла и затова дълго се услушвам ....
                      Първата покупка смятам да направя около 0.79 ...ако стигне дотам ...
                      За сега съм пас около края на месеца чакам отчетите при Amper Sniace мисля там да съм ,но ако Popular пробие 0,830 става интересно .все пак Силните Ръце които трябва да купуват за сега са къси ,направили и пробив на 0,800 с голям обем ,може да е видим на 0,760-0752 ,тъка ми показват картите

Коментар

Ти кога свари да се нагувичиш, че и да ги избягаш? Аз тоже исках да си взема - като паднаха за малко под петуна, ама се полакомих да ги почакам още малко по на ниско и сбръках. Иначе явно с теб се кефим на едни и същи работи - дано Адмирал Колини ни зарадва сосно - на първи март ще му пъкне отчетът. Само да не свърши обесен за краката и със стиска слама наместо тимберица...
                        ами в този момент гледам малко печалба но сигурна на около 8 % 12 % печалба излизам от позицията
                        бавно и тихо нагоре

Коментар

Ми ето: аз си имам и капиталова тоже Въобще - доволен от ХъСъБъЦъ.
                          Направо не искам да я коментирам - поръчката ми се размина с 2 пенса (414) при абсолютното дъно миналата година ...
                          Затова пък си взех Santander на 3.3 .... , която тоже снася

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
                            продадох BYD co 200 на 5.48 малко профит но доволно
                            Ти кога свари да се нагувичиш, че и да ги избягаш? Аз тоже исках да си взема - като паднаха за малко под петуна, ама се полакомих да ги почакам още малко по на ниско и сбръках. Иначе явно с теб се кефим на едни и същи работи - дано Адмирал Колини ни зарадва сосно - на първи март ще му пъкне отчетът. Само да не свърши обесен за краката и със стиска слама наместо тимберица...

Коментар

Имаме различен поглед за книжата ... За мен фокуса не е върху дивидента а върху печалбата .... не казвам, че не обичам дивиденти ама те често подвеждат ...
                              Ми ето: аз си имам и капиталова тоже Въобще - доволен от ХъСъБъЦъ.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

На колко ги чакаш?
                                Не съм сигурен на колко ще отиде ...Много стабилно удържат 0.83.
                                Смятам да "реинвестирам" печалбата си от банките за миналата година ... т.е. значителна част от портфейла и затова дълго се услушвам ....
                                Първата покупка смятам да направя около 0.79 ...ако стигне дотам ...

Коментар

Working...
                                X