на Xetra adr GAZ - 4,150 евро е цената от вчера
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСредна цена 18/20 ??? Не бих искал да съм горд притежател на акция като средната ми цена е 18/20 (каквото и да означава) - при текуща 4 ...
https://i.imgur.com/nP5TYwJ.png
Last edited by michaelis12; 13.05.2017, 12:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеза pearson не се притеснявам поне за сега казаха че ще направят продажба на 1 от поделенията в щатите и така ще направят
малко преструктуриране на бизнеса
а иначе имам от фармацията gsk , Novartis и сега си мисля за вход при Teva .
а другите ми работи са добив и дистрибуция на енергия като e.on , nordex , engieМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
за pearson не се притеснявам поне за сега казаха че ще направят продажба на 1 от поделенията в щатите и така ще направят
малко преструктуриране на бизнеса
а иначе имам от фармацията gsk , Novartis и сега си мисля за вход при Teva .
а другите ми работи са добив и дистрибуция на енергия като e.on , nordex , engieбавно и тихо нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеаз имах само 50 от AstraZeneca и направих 15 % за 3 месеца печалба 400 евро на вложени 2770
за мен е добре сега ще им търсим друго място
За мен Газпром са стратегическа компания, незаобиколима един вид - важна част от суровинният микс който си изграждам, за мен са комплект с Мидичката - която изпапа BGgroup - която тоже е твърде ного могъща газова компания. Искам да добавя към миксът и негоривни компании - основна цел - Rio Tinto, тоже дебна и BHP Trilliton. Щото вярно - цените на слузта, газчицата, желязце, мед, алуминийчец, уранчец и т.н. и т.н. - качват се нагоре, падат надолу, понякога и малко като камъни надолулу, ама без тях просто не може - докато има цивилизация и някакво производство, глад за ресурси ще има. А аз обичам стратегически работи.
А има ли по-стратегически работи от: 1. Суровините и 2. Хапчетата?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
пълни глупости отрицателна доходност дудуци средна цена от началото е на 18/20 кинта в долари, а са цената къде е плюс дивидентите, графиката виждаш ли или не съвсем ? Газпром ги боли фара за санкции и въобще те са за баламурници като нас в България защото стокообмена на Русия с Германия например от как ги има тия "санкции" е скочил с 40% също и с Жабария и прочее. Санкциите са за Източния Соц. Блок поне сме мноо отворени със Западния Блок нема такова нещо, че даже и доставките на газ са скочили до на баба си пантофите за Европа като цяло ......
А на българските боклуци цената къде е ? я погледни техната графика .....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеСпестовна кника викаш , че е Газпром ...
Сега да видим голямата графика
http://www.finanznachrichten.de/char...m-pjsc-adr.htm
Картинката показва, че когато и да си купил през последните 8 г с изключение на една - спестил си отрицателна доходност....Факт
Иначе и аз мисля, че дългослочно е ок - все някога санкциите ще се вдигнат и това ще удвои цената ...
Импе , питаш що си мисля, че ще слиза още. По две причини :
- новината за турсия потот (и фиксиран краен срок) не успя да вдигни цената
- щото искам да си купя еФтинко
Газпром ги боли фара за санкции и въобще те са за баламурници като нас в България защото стокообмена на Русия с Германия например от как ги има тия "санкции" е скочил с 40% също и с Жабария и прочее. Санкциите са за Източния Соц. Блок поне сме мноо отворени със Западния Блок нема такова нещо, че даже и доставките на газ са скочили до на баба си пантофите за Европа като цяло ......
А на българските боклуци цената къде е ? я погледни техната графика ..... цената дори не е стигнала и наполовина от тва дет било връх през апогея на 2007ма, а са кат спрат и еврофондовете от 2020 еее тогава ше им върже на спестовните книжки на БФБто .....
P.S. Но да ги остайм тия раоти за графиката на Газпрома или квото е там, а вие тука отчитате ли некогаш currency risk изобще или явно тука никой не е чул за тва нешо ?! Нормално когато цената на нещо си в долари е паднало а в същото време долара се е вдигнал спрямо еврото и рублата с 40% а лева е вързан с еврото, от там извода къв е ?! .... ко е станало с "отрицателната доходност" ....Last edited by michaelis12; 13.05.2017, 11:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
от 8 до 19 какво е спад ли ? тва да не ви е некво penny stock дет хвърчи със 100% всяка неделя, такива компании като Exxon, Gazprom, Philip Morris, Uralkali и т.н. това са неща за дълго държане като спестовни книжки. Е имаше един фен Fortiss ли как беше ника на момчето дет спестявал за пенския със Софармата и още некви български боклуци ...С БФБ пенсия нема да види най-много да остане гладен на улицата, но как и да е тва е мое лично мнение относно световната геополитическа обстановка и обстановката в България като цяло.
Ако толко искате печалбарство в % джиткайте 3хETF на SP&500 или на DAX и ше имате печалби, ама върне ли е тогава греда, също SPDRa SPY дават дивиденти и ETFите на DAX тоже (non leveradge ETF). дръжте тях дългосрочно и без тва ходи само нагоре през годините .....
Сега да видим голямата графика
http://www.finanznachrichten.de/char...m-pjsc-adr.htm
Картинката показва, че когато и да си купил през последните 8 г с изключение на една - спестил си отрицателна доходност....Факт
Иначе и аз мисля, че дългослочно е ок - все някога санкциите ще се вдигнат и това ще удвои цената ...
Импе , питаш що си мисля, че ще слиза още. По две причини :
- новината за турсия потот (и фиксиран краен срок) не успя да вдигни цената
- щото искам да си купя еФтинко
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
ако следиш дивидента погледни pearson plc но те сега дадоха дивидента, дават 2 пъти годишно аз ги купих на 7, 50Ще ги погледна.
Астрата на тебе не бих я продал - щом измислили хубаво лекарство, дългосрочно ще дърпат може би, ама ти си знаеш. Г-н Колини - 9% казваш: защото си ги взел ного на тънкана или ще вдигат дивидентът?
Защо не ви кефи Газпром - Кучев право казва - това е дългосрочна стратегическа акция. Може да пробвам аз сезонна спекула, но като цяло смятам дългосрочно в нея да.
Майкълс - така е - Фортиссов е ного силен в една от Софармовите компании... ама не си прави сметката, че ако тръгне да излиза от позицията, ще я срине - на нашето кежава борса.
.......на пръв поглед изглеждат дивидентно сосни тия Персони - благодаря ти, драгиМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеГазпром нещо ми се мотае и не прави нищо за сега и ме дразни нито пада нито се вдига
и ще видя там каква ще я измисля за сега съм склонен да изчакам още 2 и после продавамПървоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
И аз чакам Газпром. Честно казано при първа възможност на 10% го шитвам.
от 8 до 19 какво е спад ли ? тва да не ви е некво penny stock дет хвърчи със 100% всяка неделя, такива компании като Exxon, Gazprom, Philip Morris, Uralkali и т.н. това са неща за дълго държане като спестовни книжки. Е имаше един фен Fortiss ли как беше ника на момчето дет спестявал за пенския със Софармата и още некви български боклуци ...С БФБ пенсия нема да види най-много да остане гладен на улицата, но как и да е тва е мое лично мнение относно световната геополитическа обстановка и обстановката в България като цяло.
Ако толко искате печалбарство в % джиткайте 3хETF на SP&500 или на DAX и ше имате печалби, ама върне ли е тогава греда, също SPDRa SPY дават дивиденти и ETFите на DAX тоже (non leveradge ETF). дръжте тях дългосрочно и без тва ходи само нагоре през годините .....Last edited by michaelis12; 13.05.2017, 09:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеГазпром нещо ми се мотае и не прави нищо за сега и ме дразни нито пада нито се вдига
и ще видя там каква ще я измисля за сега съм склонен да изчакам още 2 и после продавамОт как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Що ги шитна, Стрелков, те са измислили ново лекарство за рачецМене пък ме фана яд, че не си взех, докато бяха паднали до около 51-52 кинта сравнително скоро. Туканка един Нов инвеститор (но мъдър в бизнесът с хапчета) се изказа за Астрата не ного ласкаво - и аз като цяло бях съгласен с него, ама ето - как една умерено куца компания може да изненада хората.
Доволен ли си от господин Адмиралът (Колини или Нелсън)? Незле поскъпнаха - тия дни - и ще снесат.Ние с тебе май имаме и други общи компании или поне наблюдаваме едни и същи компании, ърм?
бавно и тихо нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Що ги шитна, Стрелков, те са измислили ново лекарство за рачецМене пък ме фана яд, че не си взех, докато бяха паднали до около 51-52 кинта сравнително скоро. Туканка един Нов инвеститор (но мъдър в бизнесът с хапчета) се изказа за Астрата не ного ласкаво - и аз като цяло бях съгласен с него, ама ето - как една умерено куца компания може да изненада хората.
Доволен ли си от господин Адмиралът (Колини или Нелсън)? Незле поскъпнаха - тия дни - и ще снесат.Ние с тебе май имаме и други общи компании или поне наблюдаваме едни и същи компании, ърм?
от адмирала за сега съм доволен около 4 евро напред и сега чакам дивидента като проценти около 9% за сегабавно и тихо нагоре
Коментар
Коментар