If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
HSBC срещу Santander ... точно от тия нива ???
Искаш да кажеш, че HSBC ще продължават все да растат - щото са легнали здраво на пазара у китайско ???
HSBC дори поспихна малко напоследък - без да имат влошаване на резултатите, поне аз не съм видял такова нещо. Дълго бяха над 8 евро, сега са 7.68... смятай - при дивидент 0.51 Зеленички годишно на акция - колко сгодно - 5.67% годишно. Даже и за бих си купил още малко - ама то - какво по-напред?
От Сантандер колко гувичиш - ама след данъкът?
Иначе - не ми харесва че HSBC е малко повечко концентриран като бизнес - основно в Хонконг.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Ако търсиш дивидентна, драги Протоколов - британските въобще не са за изхвърляне - най-малко заради нулевият данък. HSBC ще ти носи по-добра сгода от Santander.
Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.
HSBC срещу Santander ... точно от тия нива ???
Искаш да кажеш, че HSBC ще продължават все да растат - щото са легнали здраво на пазара у китайско ???
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
е аз много често ако реша че съм достигнал моята цена продавам
Ясно - имаш си различна стратегия Впрочем и аз понякога продавам нещо, ако вече е доста скъпо спрямо сгодата... но като цяло държа акциите по-дълго от тебе - очевидно
Ти не си някакъв цар - да говориш за себе си в множествено число (защото очевидно нямаш никаква подкрепа), нито пък ще казваш на мен или на който и да е друг: къде да пишем. В моментът ти си тоя, който спами.
Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.
САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?
сладур, стига си изливал обяснение и епитети, ами даваи по същество.
и не ми се прави на шеф на форума, т.к. се знаем с теб поне от 12г че и по седянки сме се засичали. земи се стегни, че да не ми се наложи да ти идвам на гости.
Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.
е аз много често ако реша че съм достигнал моята цена продавам
отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.
темата се казва: BORSA ITALIANA
Ти не си някакъв цар - да говориш за себе си в множествено число (защото очевидно нямаш никаква подкрепа), нито пък ще казваш на мен или на който и да е друг: къде да пишем. В моментът ти си тоя, който спами.
Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.
САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?
в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.
Кога се регистрира - кога почна да раздаваш команди.... мишкуняк
отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.
Открай време все банки въртя - от Европата ...Тия в USA и UK ми избяга цената докато се натуткам ... Следвам една моя си аматьорска стратегия - купувам (и евентуално осреднявам), като целта е да ги взема близо до многогодишно дъно ..След това ги слагам под дюшека и ми дреме на шмайзера как им върви цената - щом е над моята .
Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталова
Ако търсиш дивидентна, драги Протоколов - британските въобще не са за изхвърляне - най-малко заради нулевият данък. HSBC ще ти носи по-добра сгода от Santander.
Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.
аз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
Драги приятелю: имам чувството, че ти притежаваш акции ако не от всички компании на света, то поне от половината - от тия, дето си струва човек да ги притежава.
Сигурно имаш поне 68 дружества в портфейлченцето си.
Аз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
Но ще чакам към края на месеца да изтеряса диалога с Брюксел ...
АЗ не бих се заиграл с акции който са вече в мечи тренд, особено банки от периферията на Европа. Колкото и да изглеждат съблазнителни. Освен ако не ги трейдвам краткосрочно.
Коментар