IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импов малко ти бе една тема , затова отвори още 4 да ти четем глупостите

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
      HSBC срещу Santander ... точно от тия нива ???
      Искаш да кажеш, че HSBC ще продължават все да растат - щото са легнали здраво на пазара у китайско ???
      HSBC дори поспихна малко напоследък - без да имат влошаване на резултатите, поне аз не съм видял такова нещо. Дълго бяха над 8 евро, сега са 7.68... смятай - при дивидент 0.51 Зеленички годишно на акция - колко сгодно - 5.67% годишно. Даже и за бих си купил още малко - ама то - какво по-напред?
      От Сантандер колко гувичиш - ама след данъкът?

Иначе - не ми харесва че HSBC е малко повечко концентриран като бизнес - основно в Хонконг.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ако търсиш дивидентна, драги Протоколов - британските въобще не са за изхвърляне - най-малко заради нулевият данък. HSBC ще ти носи по-добра сгода от Santander.

Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.
        HSBC срещу Santander ... точно от тия нива ???
        Искаш да кажеш, че HSBC ще продължават все да растат - щото са легнали здраво на пазара у китайско ???
        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение

е аз много често ако реша че съм достигнал моята цена продавам
          Ясно - имаш си различна стратегия Впрочем и аз понякога продавам нещо, ако вече е доста скъпо спрямо сгодата... но като цяло държа акциите по-дълго от тебе - очевидно

Коментар

Ти не си някакъв цар - да говориш за себе си в множествено число (защото очевидно нямаш никаква подкрепа), нито пък ще казваш на мен или на който и да е друг: къде да пишем. В моментът ти си тоя, който спами.

Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.

САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
            Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?
            сладур, стига си изливал обяснение и епитети, ами даваи по същество.
            и не ми се прави на шеф на форума, т.к. се знаем с теб поне от 12г че и по седянки сме се засичали. земи се стегни, че да не ми се наложи да ти идвам на гости.

Коментар

Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.
              е аз много често ако реша че съм достигнал моята цена продавам
              бавно и тихо нагоре

Коментар

• да през немската го играя средната ми е 0.145 сега но го играя много често купувам и продавам с големи обеми
                бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
                  най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.

темата се казва: BORSA ITALIANA
                  Ти не си някакъв цар - да говориш за себе си в множествено число (защото очевидно нямаш никаква подкрепа), нито пък ще казваш на мен или на който и да е друг: къде да пишем. В моментът ти си тоя, който спами.

Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.

САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
                  Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?

Коментар

в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
                    Щайнхоф през немските ли борси търгуваш? дано да си успял там да хванеш движенията, че си е абсолютен комар.

Коментар

в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
                      Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.

Коментар

• в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
                        бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Айде скрий се бе - игнорант.

Само аз ли пиша тука за не-немски акции?

Кога се регистрира - кога почна да раздаваш команди.... мишкуняк
                          отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
                          най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.

темата се казва: BORSA ITALIANA
                          Last edited by nitro; 28.08.2018, 16:42.

Коментар

Открай време все банки въртя - от Европата ...Тия в USA и UK ми избяга цената докато се натуткам ... Следвам една моя си аматьорска стратегия - купувам (и евентуално осреднявам), като целта е да ги взема близо до многогодишно дъно ..След това ги слагам под дюшека и ми дреме на шмайзера как им върви цената - щом е над моята .
                            Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталова
                            Ако търсиш дивидентна, драги Протоколов - британските въобще не са за изхвърляне - най-малко заради нулевият данък. HSBC ще ти носи по-добра сгода от Santander.

Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.

Коментар

аз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
                              Драги приятелю: имам чувството, че ти притежаваш акции ако не от всички компании на света, то поне от половината - от тия, дето си струва човек да ги притежава.

Сигурно имаш поне 68 дружества в портфейлченцето си.

Коментар

Аз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
                                Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
                                Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
                                И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
                                Но ще чакам към края на месеца да изтеряса диалога с Брюксел ...
                                АЗ не бих се заиграл с акции който са вече в мечи тренд, особено банки от периферията на Европа. Колкото и да изглеждат съблазнителни. Освен ако не ги трейдвам краткосрочно.

Коментар

Working...
                                X