Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.
Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение
ако ще пишеш тук за италиянски, моля те направи си тема за италиянски, да не съсипваме и тази тема
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеаз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.
Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнениеи кои са 5те немски размазващи акции за последните 3-5г?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение
Преди време зададох подобен въпрос и ми отговориха, че ликвидността е по-слаба. Затова досега американски акции купувах от акаунта си чрез ИБ, а на Франфурт само немски акции с друг акаунт. Напоследък, обаче, установявам, че не е лошо да се купуват американски акции и на Франфурт, като това дава и добри възможности за покупки. Например при негативна сесия на американските борси, на следващия ден на европейската борса продължава негативния сантимент и може да купиш и на по-добри цени, отколкото в щатите, т.е. запазва се тренда. Това за данъка е сериозен мотив, не само като данък, но и затова, че за данъчни цели за сделките в САЩ трябва да си водиш много детайлни разчети, при това да си изчисляваш при всички продажби левовата равностойност по валутния курс в момента на продажбата и в момента на покупката. Всичко това автоматично отпада при сделките на европейските борси, защото капиталовата печалба е необлагаема и отпада необходимостта да си следиш друго освен портфейла. Ликвидността е несравнима с американските борси, но достатъчно добра, а да не говорим сравнена с ликвидността на БФБ /не хейтвам, тук и аз съм потърпевш като всички останали/.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнениеИма ли колеги които търгуват американски компании на европейски борси? Предполагам, че ликвидността няма да е като в щатите, но се избягва 10% данък печалба.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеА ти направи ли пачка ...откакто се излюпи онзи ден във форума
Коментар
-
Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнениестранно защо никой не се интересува от немските акции!?! преди се коментираха някакви умрели банки, фондове за имобилиен и др слонове.
никой ли не направи големите пари с движенията на безброй компании от 2015 до сега?
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Имаше тук един Фери мисля. Но откакто тази година Дакс се движи настрани нещо изчезна.
не мисля, че има нещо общо с движението на дакса.него не го мисля, той е друга категория, може да се каже.
Коментар
Коментар