IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Освен проблема с изписването и нЕква мини криза, докато не минат пазарлъците ( бюджетите ) ...лично аз виждам добри възможностти точно на Апенините ...
    CCL

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.

Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
      Аха, значи затова им падат пазарите на италианците

Коментар

• Аз хванах RWE купено на 9.26 и продадени на 17 .80
        бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

ако ще пишеш тук за италиянски, моля те направи си тема за италиянски, да не съсипваме и тази тема
          Освен проблема с изписването и нЕква мини криза, докато не минат пазарлъците ( бюджетите ) ...лично аз виждам добри възможностти точно на Апенините ...
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
            аз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
            като попитах, имах пред вид, някой има ли тук, който да е успял да се качи на поне 5 ракети от немските акции в периода отпреди 3-5г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.

Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
              ако ще пишеш тук за италиянски, моля те направи си тема за италиянски, да не съсипваме и тази тема

Коментар

• аз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
                бавно и тихо нагоре

Коментар

и кои са 5те немски размазващи акции за последните 3-5г?

Last edited by Императорът; 28.08.2018, 15:23. Причина: Primavera Mussolini
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• и кои са 5те немски размазващи акции за последните 3-5г?

Коментар

• Първоначално изпратено от Intern-trader Разгледай мнение

Преди време зададох подобен въпрос и ми отговориха, че ликвидността е по-слаба. Затова досега американски акции купувах от акаунта си чрез ИБ, а на Франфурт само немски акции с друг акаунт. Напоследък, обаче, установявам, че не е лошо да се купуват американски акции и на Франфурт, като това дава и добри възможности за покупки. Например при негативна сесия на американските борси, на следващия ден на европейската борса продължава негативния сантимент и може да купиш и на по-добри цени, отколкото в щатите, т.е. запазва се тренда. Това за данъка е сериозен мотив, не само като данък, но и затова, че за данъчни цели за сделките в САЩ трябва да си водиш много детайлни разчети, при това да си изчисляваш при всички продажби левовата равностойност по валутния курс в момента на продажбата и в момента на покупката. Всичко това автоматично отпада при сделките на европейските борси, защото капиталовата печалба е необлагаема и отпада необходимостта да си следиш друго освен портфейла. Ликвидността е несравнима с американските борси, но достатъчно добра, а да не говорим сравнена с ликвидността на БФБ /не хейтвам, тук и аз съм потърпевш като всички останали/.
                      Здравей! Благодаря за отговора. През кой посредник търгуваш в Европа ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                        Има ли колеги които търгуват американски компании на европейски борси? Предполагам, че ликвидността няма да е като в щатите, но се избягва 10% данък печалба.
                        Преди време зададох подобен въпрос и ми отговориха, че ликвидността е по-слаба. Затова досега американски акции купувах от акаунта си чрез ИБ, а на Франфурт само немски акции с друг акаунт. Напоследък, обаче, установявам, че не е лошо да се купуват американски акции и на Франфурт, като това дава и добри възможности за покупки. Например при негативна сесия на американските борси, на следващия ден на европейската борса продължава негативния сантимент и може да купиш и на по-добри цени, отколкото в щатите, т.е. запазва се тренда. Това за данъка е сериозен мотив, не само като данък, но и затова, че за данъчни цели за сделките в САЩ трябва да си водиш много детайлни разчети, при това да си изчисляваш при всички продажби левовата равностойност по валутния курс в момента на продажбата и в момента на покупката. Всичко това автоматично отпада при сделките на европейските борси, защото капиталовата печалба е необлагаема и отпада необходимостта да си следиш друго освен портфейла. Ликвидността е несравнима с американските борси, но достатъчно добра, а да не говорим сравнена с ликвидността на БФБ /не хейтвам, тук и аз съм потърпевш като всички останали/.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                          А ти направи ли пачка ...откакто се излюпи онзи ден във форума
                          да

Коментар

• Вярно бе - Желязко де изчезна?
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

странно защо никой не се интересува от немските акции!?! преди се коментираха някакви умрели банки, фондове за имобилиен и др слонове.
                              никой ли не направи големите пари с движенията на безброй компании от 2015 до сега?
                              А ти направи ли пачка ...откакто се излюпи онзи ден във форума
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Имаше тук един Фери мисля. Но откакто тази година Дакс се движи настрани нещо изчезна.
                                него го знам, писали сме си оффлайн извън зеленият инкубатор.
                                не мисля, че има нещо общо с движението на дакса.него не го мисля, той е друга категория, може да се каже.

Коментар

Working...
                                X