Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение
отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.
темата се казва: BORSA ITALIANA
Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.
САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениев БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениев БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт ХеинзМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът
Айде скрий се бе - игнорант.
Само аз ли пиша тука за не-немски акции?
Кога се регистрира - кога почна да раздаваш команди.... мишкуняк
най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.
темата се казва: BORSA ITALIANALast edited by nitro; 28.08.2018, 17:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеОткрай време все банки въртя - от Европата ...Тия в USA и UK ми избяга цената докато се натуткам ... Следвам една моя си аматьорска стратегия - купувам (и евентуално осреднявам), като целта е да ги взема близо до многогодишно дъно ..След това ги слагам под дюшека и ми дреме на шмайзера как им върви цената - щом е над моята .
Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталова
Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнениеаз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
Сигурно имаш поне 68 дружества в портфейлченцето си.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
Но ще чакам към края на месеца да изтеряса диалога с Брюксел ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Хъх - и ти дебнеш банки ли - или просто гледаш Италия?
Аз - защото искам малко да подопълня финансовият си подпортфейл - тоя месец си купих малко французки неща - AXA и BNP Paribas... но обмислям още една бамчица - да носи секси сгода - защото сега съм ного-ного доволен от HSBC - сосен дивидент - отлично - и е силна бамка - чудовищна финансова мощ - супер е.
Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталоваLast edited by Protokol; 28.08.2018, 16:42.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеТоя въпрос съм го задавал ного преди тебе...
Другари, да направим по една тема за всяка по-значима за инвестиции страна - Франция, Британия Италия и т.н. - или да пишем туканка за всички? Я: пак кажете?
с немските си се доказал, че не ги разбираш. затова най-учтиво, напусни ТАЗИ тема, ако ще плющиш спам за италиАнски акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеАз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
Аз - защото искам малко да подопълня финансовият си подпортфейл - тоя месец си купих малко французки неща - AXA и BNP Paribas... но обмислям още една бамчица - да носи секси сгода - защото сега съм ного-ного доволен от HSBC - сосен дивидент - отлично - и е силна бамка - чудовищна финансова мощ - супер е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.
Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение
ако ще пишеш тук за италиянски, моля те направи си тема за италиянски, да не съсипваме и тази тема
Другари, да направим по една тема за всяка по-значима за инвестиции страна - Франция, Британия Италия и т.н. - или да пишем туканка за всички? Я: пак кажете?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар