IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.
    е аз много често ако реша че съм достигнал моята цена продавам
    бавно и тихо нагоре

Коментар

• да през немската го играя средната ми е 0.145 сега но го играя много често купувам и продавам с големи обеми
      бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
        най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.

темата се казва: BORSA ITALIANA
        Ти не си някакъв цар - да говориш за себе си в множествено число (защото очевидно нямаш никаква подкрепа), нито пък ще казваш на мен или на който и да е друг: къде да пишем. В моментът ти си тоя, който спами.

Така не се прави - явно не осъзнаваш къде си попаднал - това не ти е някакъв каруцарски форум, за да се държиш като сополив селянин в мръсна кръчма. Дръж се възпитано.

САМ АЗ попитах - дали да не направим тема за всички основни европейски пазари - моля колегите да се произнесат - защото единственото, за което съм съгласен с тебе, че в тази тема трябва да се пише основно за немски акции - а поради липсата на специализирани теми, тук от години обсъждаме всякакви основно европейски компании.
        Още веднъж - вие какво ще кажете, драги колеги?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
          в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
          Щайнхоф през немските ли борси търгуваш? дано да си успял там да хванеш движенията, че си е абсолютен комар.

Коментар

в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
            Знам, че донякъде портфейлите ни съвпадат - но мислех, че имаш ного повече... шокиращо е, че си съвпадаме само в 4 позиции - явно често връткаш акции - продаваш-купуваш и си променяш портфейлченцето.

Коментар

• в БГ само 2 хим и атера на вън 14: Газпром, Глаксо , Енел , Ендеса ,Комерзбанк, Интеза, Уникредит, Суез, H&M, Империал Брандс, Стеинхоф, Стокхолм ит вентурес , Нешънал Грид, Крафт Хеинз
              бавно и тихо нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът

Айде скрий се бе - игнорант.

Само аз ли пиша тука за не-немски акции?

Кога се регистрира - кога почна да раздаваш команди.... мишкуняк
                отворих тема да си спамиш на воля там, ако щеш и сам.
                най-учтиво те молИМ да напуснеш темата DAX и да спреш да съсипваш с ненужните си антилитературно/антиграмотно структурирани словоизлияния.

темата се казва: BORSA ITALIANA
                Last edited by nitro; 28.08.2018, 17:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                  Открай време все банки въртя - от Европата ...Тия в USA и UK ми избяга цената докато се натуткам ... Следвам една моя си аматьорска стратегия - купувам (и евентуално осреднявам), като целта е да ги взема близо до многогодишно дъно ..След това ги слагам под дюшека и ми дреме на шмайзера как им върви цената - щом е над моята .
                  Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталова
                  Ако търсиш дивидентна, драги Протоколов - британските въобще не са за изхвърляне - най-малко заради нулевият данък. HSBC ще ти носи по-добра сгода от Santander.

Драги Събев: Италия хич не е някаква жалка периферия - но е третата икономика в ЕС. Иначе си прав, че италианските бамки са по-рискови - и дългосрочно са в - както казваш - мечешки тренд. Но може би са близо до дъно - или някои от тях - лично аз за Intesa ще попрочета доста, преди да си купя евентуално. Въобще - колкото е по-сгодна дивидентно компания спрямо средното за отрасълът - толкова повече четене трябва - за да види човекът7 да не би да има нещо гнило.

Коментар

аз имам от февруари 2017 интеза на 2.25 евро. Дадоха и добър дивидент сега ако падне под 2 евро допълвам
                    Драги приятелю: имам чувството, че ти притежаваш акции ако не от всички компании на света, то поне от половината - от тия, дето си струва човек да ги притежава.

Сигурно имаш поне 68 дружества в портфейлченцето си.

Коментар

Аз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
                      Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
                      Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
                      И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
                      Но ще чакам към края на месеца да изтеряса диалога с Брюксел ...
                      АЗ не бих се заиграл с акции който са вече в мечи тренд, особено банки от периферията на Европа. Колкото и да изглеждат съблазнителни. Освен ако не ги трейдвам краткосрочно.

Коментар

Хъх - и ти дебнеш банки ли - или просто гледаш Италия?

Аз - защото искам малко да подопълня финансовият си подпортфейл - тоя месец си купих малко французки неща - AXA и BNP Paribas... но обмислям още една бамчица - да носи секси сгода - защото сега съм ного-ного доволен от HSBC - сосен дивидент - отлично - и е силна бамка - чудовищна финансова мощ - супер е.
                        Открай време все банки въртя - от Европата ...Тия в USA и UK ми избяга цената докато се натуткам ... Следвам една моя си аматьорска стратегия - купувам (и евентуално осреднявам), като целта е да ги взема близо до многогодишно дъно ..След това ги слагам под дюшека и ми дреме на шмайзера как им върви цената - щом е над моята .
                        Текущата ми колекция е скромна - Santander и ЦКБ ... Първата ми е за дивидентна доходност, втората за капиталова
                        Last edited by Protokol; 28.08.2018, 16:42.
                        За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Тоя въпрос съм го задавал ного преди тебе...
                          Другари, да направим по една тема за всяка по-значима за инвестиции страна - Франция, Британия Италия и т.н. - или да пишем туканка за всички? Я: пак кажете?
                          вместо да ми се правиш на велик, НАПРАВИ СИ ТЕМА за италиАнските и си драскай там на воля.
                          с немските си се доказал, че не ги разбираш. затова най-учтиво, напусни ТАЗИ тема, ако ще плющиш спам за италиАнски акции.

Коментар

Аз се колебая между Intesa и Unicredit - и двете се търгуват с около 40% дискаунт от осреднената им оценка ...
                            Първата е с по-добри параметри (капитал и дивиденти) , втората е с по-добри переспективи за развитие.
                            Май ще заложа на Unicredit , поради факта, че наскоро се почистиха здраво от лоши кредити (въпреки, че никой не знае колко са им останали) както и направиха сериозно увеличение на капитала ... ...
                            И най-важното - железен меринджей ..Ако не беше Мустие щаха да са в положените на DB ...
                            Хъх - и ти дебнеш банки ли - или просто гледаш Италия?

Аз - защото искам малко да подопълня финансовият си подпортфейл - тоя месец си купих малко французки неща - AXA и BNP Paribas... но обмислям още една бамчица - да носи секси сгода - защото сега съм ного-ного доволен от HSBC - сосен дивидент - отлично - и е силна бамка - чудовищна финансова мощ - супер е.

Коментар

Аз - ного доволен за това време от Allianz - могъщ ръст (за последно купувах на 118 кинта) и сосни дивиденти. Сега е сгода човекът да си купи Daimler-ченца. Иначе - странно - в Германия няма някакви кой знае колко секси акции. Имам си горепосочените две и BMW - и просто не виждам какво друго мога да си купя - във Франция има по-секси работи - а в Британия - заради данъците - още повече секси работи.

Мисля си - да се поогледам и из Италия - другари - някой има ли наблюдения върху Intesa ??? Зная - преди - криза - тежко състояние както доста италиански бамки - но сега - мисля - стъпва си на могъщите крака - това е най-силната жабарска бамка и снася сосни дивиденти. Италианците заслужават да им обърнем внимание - най-малкото заради туй, че си избраха смели и достойни държавници, които се борят да защитят своят народ от нашественическата напаст. Напомнят ми за друг смел лидер преди отдавна.
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от nitro Разгледай мнение

ако ще пишеш тук за италиянски, моля те направи си тема за италиянски, да не съсипваме и тази тема
                                Тоя въпрос съм го задавал ного преди тебе...

Другари, да направим по една тема за всяка по-значима за инвестиции страна - Франция, Британия Италия и т.н. - или да пишем туканка за всички? Я: пак кажете?

Коментар

Working...
                                X