IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    Знаеш ли кое е най интересното..
    Това положение е идеално за големите акули...
    ЕС е в криза и падането се инспирира политически при най малък повод ....а качването е мноого просто, с много малко средства защото цените са ниски , и тези хитреци трябва само да поемат удара след като видят че спадат разпродажбите 5% ще бутат ,после затварянето на късите ще направят останалите 10%....
    Аз заради този тип манипулиране, в което не съм напълно убеден, просто пазарни движения, минах на CFD.
    Кой би се старал да манипулира?
    Що за изрод би имал такава огромна камара с пари, с която да си позволи, да направлява пазара и да му трябват още пари? Не се наядоха..
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
      Добре, за това са платформите, да си отиграваме вижданията.
      Знаеш ли кое е най интересното..
      Това положение е идеално за големите акули...
      ЕС е в криза и падането се инспирира политически при най малък повод ....а качването е мноого просто, с много малко средства защото цените са ниски , и тези хитреци трябва само да поемат удара след като видят че спадат разпродажбите 5% ще бутат ,после затварянето на късите ще направят останалите 10%....

Коментар

Маркета е особен...
        Когато всички мислят еднакво не става...
        Както преди референдума...всички мислеха че ще пада индексите а те се качваха до самите резултати....това беше с цел да се унищожат късите ...сега вече са ударени и дългите...Там около 9100-300 бяха стоповете на най упоритите от дългите ...сега ще ударят пак късите около 10100 са им техните стопове ,може да видим пак това ниво..
        .
        Единственото логично обяснение което съм прочел последните дни за случващото се на пазарите. Браво ! Наистина се чувствам като пълен идиот. Въобще не мога да схвана връзката между брексита и огромния риск за пазарите. Всичко изчетох. Все се приказва че риска бил много повишен и инвеститорите бягали. Ама какво толкова се е случило фундаментално не схващам. Някои компании ще имат щети за сметка на други ама пък чак това да предизвика световна криза? Значи огромната задлъжнялост и отрицателният растеж не са проблем обаче англичаните са голям проблем така ли? Май почвам да схващам и за какво говори Ив. Май наистина няма фундамент. Само някакво лашкане и избиване на стопове. Ако може да ми обясниш и с фундамента на банките какво е влиянието на брексита ще съм задължен? Аз го виждам като положително събитие за тях брексита? Ако паднат регулациите всяка държава ще може да субсисдира много по-лесно банките си.
        Импе, даймлер и много далеч от 2009-та. Само около 3 пъти още
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Подкрепям Монти ....
          ДАКС над 10 К и злато под 1300 $ , вероятно още тази седмица ..
          Добре, за това са платформите, да си отиграваме вижданията.

Коментар

Монти, нива от 10 000 не ги чакай скоро.
            Подкрепям Монти ....
            ДАКС над 10 К и злато под 1300 $ , вероятно още тази седмица ..
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Маркета е особен...
              Както преди референдума...всички мислеха че ще пада индексите а те се качваха до самите резултати....това беше с цел да се унищожат късите ...сега вече са ударени и дългите...Там около 9100-300 бяха стоповете на най упоритите от дългите ...сега ще ударят пак късите около 10100 са им техните стопове ,може да видим пак това ниво..
              .
              Монти, нива от 10 000 не ги чакай скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от absd Разгледай мнение
                +1
                днес ако тръгне нагоре пускам къса....то е такава бъркотия и мъгла по пазарите че не се знае как ще тръгне да качва.....но скъсяването в тази ситуация е най-подходящо
                Маркета е особен...
                .

Коментар

Надявай се. Не трябваше, да вземаш хакции така прибързано.
                  Днес малко нагоре, към края на деня на нула и утре се сещаш.

Разберете го вече, спад ще има. Това беше само началото.
                  +1
                  днес ако тръгне нагоре пускам къса....то е такава бъркотия и мъгла по пазарите че не се знае как ще тръгне да качва.....но скъсяването в тази ситуация е най-подходящо
                  "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

може и да стане твоето , щото не познавам много западните маркети ,ама дау вече няколко сесии е на сериозен минус и е време да рипне чу идват избори а Клинтъновица може да стане за мюре с нейните залитания по уолстриит...
                    така че време е за дълги ,щото другия вариант да почне паника и в индексите на Щатите и гледай тогава нова криза си направихме....ще стабилизират...... поне тази седмица....

Коментар

само на мен ли ми се вижда че днес и може би и следващите дни сме нагоре...
                      Петрола се качва ,златото пада , японцитне вече два дни също са нагоре...
                      Плужеците от ЕС се събират да мъдрят положението и маркетите ще ги приемат ==
                      Абе за един скок от 5 % сме готови поне...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                        Само си представи за секунда че нещата в европа се задълбочат в негативен аспект ...сиреч ЕС наистина започне да се разпада. Сега звучи невероятно ама щото единствения мотив за да не се случи това е щото "никой няма да го позволи"...така както бяха аргументите за Брексита. В контекста на днешните движения от Меркел и Оланд относно засилване на съюза в политически аспект смятам че това е един от последните пирони в ковчега на ЕС ако продължат в тази посока.

Проблема на европа не е че е икономически съюз а че е ПОЛИТИЧЕСКИ съюз ( както писах в NYSE темата ) . Дали под давление на САЩ или по собствени причини такъв ход е гасене на пожара с бензин. Защо не го разбират или не искат да го разберат незнам но фактите са си факти.

И ако допуснем че такъв сценарии е възможен една чисто германска валута е супер подценена а една френска да не говорим за другите валути е супер надценена. В този аспект...ако подобно развитие се задълбочи ( а аз не виждам към този момент сигнал за излизане от това положение ) Германия е страната която ще пострада зверски най вече заради скъпата валута.

Твоя Даймлер работи на мижав марж. Едно сътресение от типа на скъпа германска валута ще го изправи пред директен фалит без значение дали компанията е ок или не е. Може да ти звучи фантастично , но мислейки мащабно не може да не видиш тази реална заплаха. Германия както е на върха така може да се окаже в калта..особенно с оглед на финансовото състояние на основните им банки.

Смятам че инвестициите в Европа са много рискови. Много повече дори от САЩ. Предсотят абсолютно задължителни промени в Европа а към момента те са в погрешна посока. До като това не се промени според мен е чиста лудост да се слагат пари в европа. Това го говоря от много време. Не бива да те е страх че няма да хванеш дъното. Трябва да те е страх че това може да бъде максимума за десетки години напред.

Преди да гледаш каквито и да е показатели на коя да е компания е добре да видиш макроикономическата обстановка.
                        Разбирам че като си гледал високи цени на Даймлер сега ти изглежда без пари но имай пред вид че нищо не е случайно. Няма толкова големи глупаци които да ти дадат нещо без пари ако наистина е без пари.
                        А даймлер е супер рисков. Нищо че и аз карам мерцедес и е супер. Ако мерцедеса стане два три пъти по скъп колкото трябва да е към момента ако Германия има собственна валута продажбите ще се сринат за дни. Рисков е защото работи на много нисък марж. А конкуренцията в автомобилната индустрия е убийственна. Не знам дали има по голяма в друг сектор. Всяко сътресение в потребителските очаквания или във макроикономическите може да унищожи всяка компания в този сектор без значение дали е най добрата. На всичкото отгоре Даймлер работи във високия сегмент и последните години се опитва да прави коли и в ниския сегмент което унищожи маржа на печалба.

Не мога да ти дам съвет. Но е добре при всяка мисъл да увеличиш позициите си в Даймлер или някоя европейска банка да го имаш пред вид.

Никога не се влюбвай в дадена акция...е много добра отправна точка.
                        само на мен ли ми се вижда че днес и може би и следващите дни сме нагоре...
                        Петрола се качва ,златото пада , японцитне вече два дни също са нагоре...
                        Плужеците от ЕС се събират да мъдрят положението и маркетите ще ги приемат за големи капацитети ..Абе за един скок от 5 % сме готови поне...

Иначе за ЕС само идеята на Де Гол може да възроди съюза..
                        Европа на отечествата...
                        Last edited by Монти; 28.06.2016, 09:16.

Коментар

• Импе

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Една ного могъща компания - подценена почти колкото Девета година:

[ATTACH]7243[/ATTACH]
                          Само си представи за секунда че нещата в европа се задълбочат в негативен аспект ...сиреч ЕС наистина започне да се разпада. Сега звучи невероятно ама щото единствения мотив за да не се случи това е щото "никой няма да го позволи"...така както бяха аргументите за Брексита. В контекста на днешните движения от Меркел и Оланд относно засилване на съюза в политически аспект смятам че това е един от последните пирони в ковчега на ЕС ако продължат в тази посока.

Проблема на европа не е че е икономически съюз а че е ПОЛИТИЧЕСКИ съюз ( както писах в NYSE темата ) . Дали под давление на САЩ или по собствени причини такъв ход е гасене на пожара с бензин. Защо не го разбират или не искат да го разберат незнам но фактите са си факти.

И ако допуснем че такъв сценарии е възможен една чисто германска валута е супер подценена а една френска да не говорим за другите валути е супер надценена. В този аспект...ако подобно развитие се задълбочи ( а аз не виждам към този момент сигнал за излизане от това положение ) Германия е страната която ще пострада зверски най вече заради скъпата валута.

Твоя Даймлер работи на мижав марж. Едно сътресение от типа на скъпа германска валута ще го изправи пред директен фалит без значение дали компанията е ок или не е. Може да ти звучи фантастично , но мислейки мащабно не може да не видиш тази реална заплаха. Германия както е на върха така може да се окаже в калта..особенно с оглед на финансовото състояние на основните им банки.

Смятам че инвестициите в Европа са много рискови. Много повече дори от САЩ. Предсотят абсолютно задължителни промени в Европа а към момента те са в погрешна посока. До като това не се промени според мен е чиста лудост да се слагат пари в европа. Това го говоря от много време. Не бива да те е страх че няма да хванеш дъното. Трябва да те е страх че това може да бъде максимума за десетки години напред.

Преди да гледаш каквито и да е показатели на коя да е компания е добре да видиш макроикономическата обстановка.
                          Разбирам че като си гледал високи цени на Даймлер сега ти изглежда без пари но имай пред вид че нищо не е случайно. Няма толкова големи глупаци които да ти дадат нещо без пари ако наистина е без пари.
                          А даймлер е супер рисков. Нищо че и аз карам мерцедес и е супер. Ако мерцедеса стане два три пъти по скъп колкото трябва да е към момента ако Германия има собственна валута продажбите ще се сринат за дни. Рисков е защото работи на много нисък марж. А конкуренцията в автомобилната индустрия е убийственна. Не знам дали има по голяма в друг сектор. Всяко сътресение в потребителските очаквания или във макроикономическите може да унищожи всяка компания в този сектор без значение дали е най добрата. На всичкото отгоре Даймлер работи във високия сегмент и последните години се опитва да прави коли и в ниския сегмент което унищожи маржа на печалба.

Не мога да ти дам съвет. Но е добре при всяка мисъл да увеличиш позициите си в Даймлер или някоя европейска банка да го имаш пред вид.

Никога не се влюбвай в дадена акция...е много добра отправна точка.
                          Last edited by Iv_max; 28.06.2016, 00:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                            аз имам топки да кажа кво съм правил а ти имаш ли
                            Ами и аз казах - изчаквам да видя дали няма още мънинко да отстъпят нанадолу.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
                              та той изобщо търгува ли на пазарите

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Една ного могъща компания - подценена почти колкото Девета година:

[ATTACH]7243[/ATTACH]

Коментар

Working...
                                X