IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Глупост ли е да пишеш по човешки, а не по хъхрешки?

Често казваш интересни и смислени неща, но е ужасно гнъсно да те чете човек.
    Лесно: не ме чети

Коментар

• Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
      Немам време за глупости. Още нещо?
      Глупост ли е да пишеш по човешки, а не по хъхрешки?

Често казваш интересни и смислени неща, но е ужасно гнъсно да те чете човек.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

от иzвестно време имам следнат стратеги в спекулатвното ми портфолио

една далга поzиции (в момента са две Linde i VF Corp)
        и една каса (К+S, Bilfinger)

касите не ги барам, далгите ги ребалансирам zасто акциите им се движат в реинд

от време на време са zаигравам с даимлер

двиzа с optionsscheine (warrants), които сам праисвам и гледам колко струват на EUREX/US. ako банката ме цака, не купувам. но време е да мина na eurex
        Държа доста Аареалбанк ..
        дават анализаторите печалба от 71 до 119 милиони...
        Кога ще излиза техния отчет.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
          Що не пишеш на български бе човек ?
          Немам време за глупости. Още нещо?

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
            Сега ще почне да се сръди....

И аз му се карам, дето пише по хъхрешки, ама файда няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
              Ае човек, не си за тая игра..
              Най-малкото си полуграмотен.
              Пускай дълги, дълго ще ме радваш, няма да ти се молим сега да печелиш..
              От два месеца не даваш информация за късите си постижения...Що така?
              за да ме разбираш преводач ли ти трябва или учебник по икономика...

Коментар

от иzвестно време имам следнат стратеги в спекулатвното ми портфолио

двиzа с optionsscheine (warrants), които сам праисвам и гледам колко струват на EUREX/US. ako банката ме цака, не купувам. но време е да мина na eurex

Коментар

• от иzвестно време имам следнат стратеги в спекулатвното ми портфолио

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Нямам акции в ДБ ,но бях на екрана при играта с Леман Брадърс...а милиардите долари бяха по малко от спасяването и....
                    След случая в щатите фалираха над 250 банки и ситибанк и Банк ъв америка и още две големи бяха подкрепени с държавна помощ... Коба и две големи банки още влачат държавна помощ от тогава...
                    За една Сиена стана тайфун камо ли ли за ДБ ..банките са като навързани черва ...като удариш една попада друга под удара....
                    Ае човек, не си за тая игра..
                    Най-малкото си полуграмотен.
                    Пускай дълги, дълго ще ме радваш, няма да ти се молим сега да печелиш..
                    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Да, ама виж каква печалбичка въпреки спадът: 3.61 МБ. Ще изкупят акции за 2.5 МБ защото могат. На Комерцът колко е печалбата: 209 КБ. Ако решат да правят обратно изкупуване, с въшки ли ще плащат?
                      Нямам акции в ДБ ,но бях на екрана при играта с Леман Брадърс...а милиардите долари бяха по малко от спасяването и....
                      След случая в щатите фалираха над 250 банки и ситибанк и Банк ъв америка и още две големи бяха подкрепени с държавна помощ... Коба и две големи банки още влачат държавна помощ от тогава...
                      За една Сиена стана тайфун камо ли ли за ДБ ..банките са като навързани черва ...като удариш една попада друга под удара....

Коментар

ники ,
                        това и аз казвам...
                        Гледай Корп , имаше имущество за 5,6 милиарда ,окрадоха 4,5 милиарда възстановиха 300 милиона ....
                        Същото и с ДБ...лошите части ще станат по лоши ,добрите лоши....
                        има един освен проблем zа банките и големите инвеститори

вси4ки требва да приемата 4е купуват високо рискови активи, киото от кредитна гледна то4ка не биха направили при нормална лихвена среда. отделно те купуват и по висока дурациа, zа да хванат некакав ретурн. и по тоzи на4ин убиват рисковите премии. zастрохавателни дружества влиzат в продукти в които не биха влеzли и които имат tail risk (ниска ликвидност, висока конвекстност и волатилност).

тоест zа мен кво остава

много кас хориzонт в инструменти с висока доходност

лонг само стабилни акции с ниска бета
                        кас акции с наебан биzнес и висока бета

leveraged up to 100

Коментар

ама вапроса е от какво сте прават пари?

банките прават праи от: credit premia, term premia, liquidty premia

вси4ко надолу. EZB купува corporate bonds и убива кредините премии, негативни лихви не могат да ги преьварлат на клиентите си

системата e overbanked. deutsche zа кав хуи ни е в германиа? commerzbak поне обслужва средниа биzнес

требва малко 4истка и deutsche просто се предла идеално zа такава цел

HSBC се меси кам франциа и според мен бадецето им е в аzиа.

абе ситуацита ми напмниа както при utilities: RWE, E.ON (Uniper), EnBW, Vattenfall... много са и консолидациа е неижбежна
                          факт!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Вярно ли е това - "...Европейските банки имат капитал съотношение 13%, по-висока от американските институции...."
                            http://www.corriere.it/economia/16_a...49260a21.shtml
                            Банки, дизелгейт, записи на политици, бежанци, арабски пролети, руско ембарго
                            Мръсната игра на янките ще свърши рано или късно - дали с Обама или с някой Осама ...
                            Точно: мръсна игра. Един крастав примат, дето допреди 40 години се е чесал на дървото, разказа играта половината от Старият свят и еврогейовските политици му служат за пуделченца. Лошото е, че ако американците са толкова глупави да изберат клинтънова, ще стане още по-страшно, защото обонго е поне отчасти страхлив, а тая е злобна старица в следклимактериумен период. Може и термоядрена война да направи, способна е на всичко. Затова съм от Доналдът.

Представете си го като лека атлетика - търчане на сто метра:

Ако обонго или клинтънова видят, че съперникът започва да ги изпреварва, ще го спънат, само и само да завършат първи, а ако съперникът си счупи и крацете - още по-добре, защото ще е елиминиран за дълго. Това са изроди, опасни за светът.

Доналдът обаче - ако види, че съперникът го изпреварва, ще мобилизира всички сили, за да победи честно, а ако загуби, ще стисне ръката на съперникът и ще му кажи: "Честито, но другият път ще те надбягам !!!", след което ще тренира тройно по-усилено, за да изпълни заканата си.

Нигърът, за да удържи американското икономическо господство, разбуни Арапия, Украйна и Северна Негрия и причини смърт и страдания на милиони хора, за да залее Европа с орди диваци и така да я съсипе.

Доналдът досега е бил само предприемач - ама не съм чул да взриви небостъргачът на някой съперник, та неговият небостъргач да остане най-висок.

Коментар

Трябва ли да ти обърна внимание....
                              Квантифицирай необходимите средства за преструкториране/ама без глупостите за трилионите деривати/ и ги сравни с мащабите на сегашните програми на ЕЦБ. Просто подобни глупости като фалит на ЕС ми идват в повече, каквато и върла мечка да съм в момента.

Коментар

абе нема фалит, просто сте баде реструктуриарана и сте е раzпар4атосат.

както каzах, не ни требва deutsche
                                ники ,
                                това и аз казвам...
                                Гледай Корп , имаше имущество за 5,6 милиарда ,окрадоха 4,5 милиарда възстановиха 300 милиона ....
                                Същото и с ДБ...лошите части ще станат по лоши ,добрите лоши....

Коментар

Working...
                                X