IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вторник чакаме с интерес отчетът на HSBC. Дано е добър и яко да снасят, за да ги обичам все така. Отчет на Allianz: приличен - държим се мъжки, дивидент расте според мен леко необмислено. GSK - отлични продажби, кекава печалба - явно заради врътките с Novartis. Coca cola въпреки неособено добрите резултати, вдига дивидентченцето на 0.37 зеленички. По-рано Daimler зарадва с резултатите, но очаквах ососняване на дивидентченцето. Впрочем това е поведение, което по-уважавам, отколкото спад на продажбите, но увеличаване на дивидентчето. Най- интересна ми е обаче Мидичката. Вярно - натрупа сосен борч - около например 26 МБ, доколкото си спомням - а и разпродава някакви работи, но това е поради закупуването на BGgroup - а това е изключително стратегическа покупка - защото диверсифицира отлично бизнесът - не само слуз, но и газчица, а за мен газчицата е може би дори по-перспективна и сигурно от слузта. Закупената компания е най-големият доставчик на газчица в Щатите - за мен Мидата стана окончателно една от най-могъщите компании на света, поне в бизнесът със суровини. А финансовите планове поставят за основен приоритет погасяването на дълговете до няколко години. Освен туй ми хареса гяволъкът на на господарите на Мидичката - дават възможност на хората да запишат нови акции, вместо да лапнат дивидент - и така да избегнат 15% данък дивидент в Холандия... но аз мъдро си купих британски акции, така че не ме вълнува офертата - искам си сухото, а не тревопушнически Мидички.
    BP тоже прилично - остава им да платят около 18 МБ глобичка за оная беля в Мексиканският залив. Резултатите са прилични, въпреки тежките спадове в цената на слузта през миналата година. Разбира се - на мене ми е тръпката колко ще ми снесат на 31-ий март - зеленичко десетаче, или зеленичко шейсетаче.

Тия работи понаучих досега за моите секси акциики, дано съм ви бил мънинко полезен с инфо
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Olgerd Eichler » Der Mainfirst-Fondsmanager über gute Aussichten von europäischen ­Aktien, Einflüsse aus der Politik und Chancen bei Zyklikern. 18.02.2017

Коментар

• Първоначално изпратено от foggbg Разгледай мнение
        купих Admiral Group 50 броя по 21.90 да видим отчета който излиза март
        Добре дошъл на бордът на гемията тогава И аз имам не ного - просто името на компанията твърде натрапчиво ми напомняше за господин Колини и злочестата му участ, за да си взема повече.

Коментар

• Днес продадох малко Sniace ,дано в понеделник или вторник върне да си ги взема пак ,чакам понеделник да видим тази банка Popular няма ли да отскочи малко ,че само се ядосвам с нея

Коментар

• купих Admiral Group 50 броя по 21.90 да видим отчета който излиза март
            бавно и тихо нагоре

Коментар

• 7.60 кинта сосен дивидентец от Allianz. Аз: доволен.

Коментар

• Ето започна се един то клакьорите убеждава че поскъпването тепърва започва и акциите не са скъпи
                http://www.varchevbrokers.com/cramer...вете-са/
                Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                  Кой кво ще да ми говори за мен не е нормално един виртуален клюкарник какъвто е фейса да струва колкото целата ни държавица заедно с територията и сградите по нея а хаи фоня 600млрд просто това са побъркани неща и крайно изкривени
                  Съвсем съгласен с тебе. Още повече - че виртуалството е нещо нематериално. Сега Букчето е на мода - утре нещо ново може да пъкне отникъде и да го затрие, както стана с онова... не Скайпът, а другото нещо, дето се ползваше за комуникация преди Скайпът, вече не помня какво беше. Дори преди софтуерните неща - хардуерните носители на информация пъкваха, завземаха света и изчезваха бръзо. Помните ли аудио-касетките? А видеокасетите? Колко време изкараха? После пъкнаха лъскавите плочки, вече и те си заминават. Помня когато туриха първият уличен телефон с магнитна карта - не в България: първият на света - вече кой ползва такова нещо, щом всеки има моба? А колко се усъвършенстваха самите моби? Като замисля за тия работи, струва ми се, че съм живял поне 348 години. Но има неща, дето са вечни - обикновени ежедневни стоки и материални ресурси, без които не може.

Апропо - ного се кефя на британските работи. Бабето поскъпва, акциите падат - това е ного яко, при положение, че дивидентът се изчислява в Бабета. Яд ме е само, че ГСК поскъпва непрестанно, трябваше на 17.98 да си накупя повече

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Интересно ми е каква е причината да наричаш хората с фейсбук акаунти телета? Понеже страницата има много приложения, предполагам че тук като по-интелигентна част от хората всички сме по-наясно, че тя не е само за селфита и тагвания от ресторанти и има доста, дори бизнес настроени, приложения, които са плюсове в интернет пространството.
                    Нямах това предвид,използвах идиома,защото ми допада,и усетих точен момент да го използвам.
                    Нищо против нямам никого и нищо,всеки си носи сам кръста за постъпките си.
                    FB,ги отиграх още на листването им,макар,че БГ брокерите не го листнаха веднага.
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Докато има телета ще има и касапи
                      Интересно ми е каква е причината да наричаш хората с фейсбук акаунти телета? Понеже страницата има много приложения, предполагам че тук като по-интелигентна част от хората всички сме по-наясно, че тя не е само за селфита и тагвания от ресторанти и има доста, дори бизнес настроени, приложения, които са плюсове в интернет пространството.
                      От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение

Приятел, и аз нямам Дачия, ама продължават да се произвеждат Дачии...
                        Докато има телета ще има и касапи

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
                          АКО бяхте влезнали в сурат-тефтера на 20, сега СЪВСЕМ друга дискусия щеше да се вихри
                          Какво общо има търгуването на акции на фейсбук,с притежание на профил във фейсбук?

Ти като имаш профил там да не би да имаш някакво предимство?

Коментар

• Сорос купува банки продава злато
                            Не пусна 1 милярд към Банко Популар ,само се ядосвам с нея
                            http://www.estrategiasdeinversion.co...rta-oro-353012
                            Last edited by lobos; 15.02.2017, 18:02.

Коментар

твоят фокус е в банките. моят не е там.
                              а големите пари се правят не с банкови акции. това е моето мнение и опит.
                              съсщо е важно всеки сам да дефинира, какво значи много, щото има голяма разлика да се пъчи човекс 30-50% в/у 1000, 10к или 100к пари.
                              http://www.finanznachrichten.de/akti...uebersicht.htm

Коментар

АКО бяхте влезнали в сурат-тефтера на 20, сега СЪВСЕМ друга дискусия щеше да се вихри
                                Точно с IPO-то им имах намерение да инвестирам вътре, но ме скастриха и не ми дадоха. Сега като им припомням на тия, където не ми дадоха, се обясняват, че "не знаели, че така ще стане".
                                Last edited by Reptil; 15.02.2017, 17:20.
                                От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

Working...
                                X