Първоначално изпратено от Protokol
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеМоже ли да споделиш някои линкове за Нордекс тогава?
Аз намерих, че ще съкращат 400-500 човека, основно Германия. Това, обаче се знаеше от доста време, единствено бройката не беше ясна и изглежда вече имат напредък в преговорите със синдикатите.
Коментар
-
Привет Михаелис12. Най накрая някои да напише нещо. Относно вълновия анализ за трета вълна си прав тя е импулсна и не може да има презастъвания вътре в нея , но не винаги е най дългата и просто не трябва да е най късата .При удължена пета или първа , те са съответно най дългите .Не всяко движение започва от най ниското дъно . При случаите когато имаме скъсена пета и бързаща флат корекция, където C е скъсено, последващото движение не започва от най ниското дъно.Относно анализа за който ми казваш предполагам че е на Пректър , много хора изгубиха парите си следвайки риск фри анализите му. Това е една от причините за недоверието във вълновата теория. И няма как да е по друг начин иначе всички ще си плащаме за неговите анализи и ще печелим. От друга страна съм абсолютен поддръжник ма на социономическата теория за обществените настроения и общия принос на Пректър за популяризирането на вълновата теория. Няма да влизам в подробности на анализите . Най общо ще кажа че разглеждам покачването на DAX до април 2015 като X вълна, а последващото движение като съвсем ново именно като флат корекция. Върха от юни 2017 като B вълна от този флат. Това което може да подкрепи тезата ми , движението от 2009 не е бичи пазар и импулс е че индекса DJI от 2000 г. непрекъснато губи стойността си в злато.Не желая да се обявявам за меродавен, винаги трябва да се има едно на ум.
Искам да попитам колегите от форума и модераторите причината за затваряне на темата пазарни цикли. Дали за спам се смята представяне на блога ми във форума или името на инвестиционния посредник виждащ се на графиките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor SabevТЕЖЕСТТА НА ЗЛАТНОТО СЕЧЕНИЕ
Тук ще представя анализ въз основа вълновата теория и съпътстващите я фибоначи цикли. Предполагам, че първоначално ще бъде прието с недоверие и скептицизъм. Това се дължи на на отрицателното отношение към вълновата теория на повечето трейдъри и инвеститори , за което има редица причини.
В края на пролетта и началото на лятото докато европейските икономики вървяха на горе съответните индекси почнаха да падат необяснимо. Германския индекс DAX и френския CAC за два- три месеца загубиха по осем процента от стойността си. Това се случваше също и при възходящ американски индекс DJI. Тук ще се опитаме да обясним това , като се спрем на индекса DAX. Разглеждаме именно индекса DAX защото проявява времева симетрия от висок порядък. На графика 4.1 се вижда, че вълна A разделя структурата AB на цикъл в съотношение 0.382 , което в обратен ред е златното сечение. Имаме и самото златно сечение което се проявява при a от B. За да стане по ясно какво следва нека видим графика 4.2 за Златото 2013 г. Структурите са подобни и представлява разширяваща се равнина . И в двете структури A вълните са зиг заг корекции , B вълните са зиз заг корекции от заместващ тип , а C вълните са импулси от пет вълни. На графика 4.3 за EURUSD имаме абсолютно същото отношение 0.382 A към Bот разширяваща се равнина. Коректността изисква да отбележим че бъдещата C вълна може да не е от същия тип , примерно да е диагонал от 5 вълни. Спада да е по плитък или по дълбок.
Графика 4.1
Графика 4.2
Графика 4.3
На последващите графики 4.4 , 4.5, 4.6, 4.7 и 4.8 разглеждаме индекса DAX на по малки времеви рамки , всичките времеви съотношения са характерни за съответната структура. Някой от тях са представени в блога.
Графика 4.4
Графика 4.5
Графика 4.6
Графика 4.7
Графика 4.8
За съжаление при така представения сценарий , съществуват и други за по високи стойности на индекса DAX. Възможен алтернативен сценарий са вълна C от B да е трета вълна или B от флат корекцията да се развие като комплексна корекция. Втория вариант е или много рядко срещан или недоказана формация.
Това което дава тежест на представения сценарий е приключване на движението на горе на индекса DJI , което ще разгледаме в последващ анализ. Също така структурата на пропадането на индекса DAX е от пет вълни , което ще разгледаме по нататък .
За сентимен индикаторите , обществените настроения от неутрални преминават в негативни.
Индекса на страха повишава своята стойност при обръщане на тренда от висок порядък в четвъртите вълни на индекса DJI и последващия финален спринт за пета.
АДРЕС НА БЛОГА https://timefractals.wordpress.com/
Едно движение започва от най-ниското дъно с първата вълна като третата е най-дълга и импулсивна, не почваме с а/в/с
Незнам що слагаш всичко в A/B/C конструкции, това нещо е само когато има три вълни .....Last edited by michaelis12; 07.09.2017, 09:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениемен от августовските опции ми упражниха единствено дойче банк а за март догодина пуснах още дойче банк и рено общо взето до края на годината единстевно ако отлепят нагоре малко дойче банк мога да продам covered calls ще видим с опциите малко скучно търгувам веднъж на няколко месеца. но пък ако ми стане еднообразно винаги мога да пробвам си купя някоя опция досега все съм продавал
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Garcilаso Разгледай мнениеБиткойн тепърва ще мине през задължителната треска и последващо отрезвяване, така характерни за всяко ново явление.
Аз обаче се чудя защо индустрия, която вече е минала по този път - вятърната енергия - толкова я натискат тези дни. За последния месец моите Nordex 15% надолу, Vestas минус 10%. Аз не виждам фундаментална промяна в бизнеса за това време, големи новини и т.н.
Siemens ми станаха интересни покрай предишния им спад, но там ситуацията е мътна заради скорошното обединение и засега само гледам.
vestas e druga bira, tq si vlachi krak sus stadoto.... ponqkoga
Коментар
-
Биткойн тепърва ще мине през задължителната треска и последващо отрезвяване, така характерни за всяко ново явление.
Аз обаче се чудя защо индустрия, която вече е минала по този път - вятърната енергия - толкова я натискат тези дни. За последния месец моите Nordex 15% надолу, Vestas минус 10%. Аз не виждам фундаментална промяна в бизнеса за това време, големи новини и т.н.
Siemens ми станаха интересни покрай предишния им спад, но там ситуацията е мътна заради скорошното обединение и засега само гледам.
Коментар
-
мен от августовските опции ми упражниха единствено дойче банк а за март догодина пуснах още дойче банк и рено общо взето до края на годината единстевно ако отлепят нагоре малко дойче банк мога да продам covered calls ще видим с опциите малко скучно търгувам веднъж на няколко месеца. но пък ако ми стане еднообразно винаги мога да пробвам си купя някоя опция досега все съм продавал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнениеще се появи ли някой апокалиптик да внася разум за немскит еи ЕУ банки?
И може би под 9 ще се опитам да влеза....?
Коментар
-
Гледайте какво преоткрих - най-големите компании на света - ама жива картинка - с връткащи се колелца - показва доста интересни данни - продажби, печалба, активи, капитализация. Все още съм убеден, че Gazprom е ного добра идея.
http://ishtyaqhabib.com/Top100Companies/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар