IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Коя ?
    Явната "Америка преди всичко" или прикритата "Да се възползваме докато Америка е по-силна от всички и да ги ..... на всички фронтове"
    нищо не ти се разбира. запознат ли си със същността на САП?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

би ли обяснил накратко връзката м/у доктрините на Тръмп и бизнеса на САП?
      Коя ?
      Явната "Америка преди всичко" или прикритата "Да се възползваме докато Америка е по-силна от всички и да ги ..... на всички фронтове"

А да подслушват партньорите в НАТО е шегичка ... Мда , каубоите имат особен хумор - но само ако не касае тях ...
      http://m.btvnovinite.bg/article/svet...-i-merkel.html
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Наясно съм (или така смятам) за предимствата на SAP , но проблема е , че не виждам недостатъците .
        Такъв спад само щото им намалял марджин профита не ми се връзва... Освен това ми се струва, че са в опасност от доктрината Тръмп - смятам, че всяка голяма и конкурентна за американците компания може да ги сполети черен лебед ... Така гледам например на Bayer ..
        би ли обяснил накратко връзката м/у доктрините на Тръмп и бизнеса на САП?

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Според мене са доста добра компания. Може би след година-две ще си казваме, ех трябваше да вземем...

По добре да съжаляваме, че не сме взели отколкото да съжаляваме, че сме взели ...Защото ако тя е нагоре ще означава , че бизнеса в световен мащаб върви ... и нашите портфейли ще са по-издути ...

Наясно съм (или така смятам) за предимствата на SAP , но проблема е , че не виждам недостатъците .
          Такъв спад само щото им намалял марджин профита не ми е логичен... Освен това ми се струва, че са в опасност от доктрината Тръмп - смятам, че всяка голяма и конкурентна за американците компания може да ги сполети черен лебед ... Така гледам например на Bayer ..
          п.с. Такива новини подкарват стадото - сега е перфектно ако си краткосрочен ...най-вероятно ще направи няколко бързи % up ...
          http://www.aktiencheck.de/exklusiv/A...ennews-8444356
          Но не ми се връзвай на приказките - това, че познавам, не означава, че съм разбирач...
          Макар, че веднъж си позволих да те съветвам ( за DB ) ....
          Last edited by Protokol; 07.03.2018, 16:20.

Коментар

• Според мене са доста добра компания. Може би след година-две ще си казваме, ех трябваше да вземем...

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Странотото е , че никой не ги ъпгрейда с цел под 100
            Най малко им дават Комерца - 99 EUR

http://www.finanznachrichten.de/nach...ien/sap-se.htm

Коментар

GS да не би да имат предвид USD117?

Прочетох набързо няколко неща в интернет и се разколебах. Хубава компания е, но не съм сигурен, че е конкурентното им предимство е бетон.
              Странотото е , че никой не ги ъпгрейда с цел под 100
              Най малко им дават Комерца - 99 EUR

http://www.finanznachrichten.de/nach...ien/sap-se.htm

Коментар

• GS да не би да имат предвид USD117?

GS му дават 117 EUR а тя продължава да пада...
                Прочетох набързо няколко неща в интернет и се разколебах. Хубава компания е, но не съм сигурен, че е конкурентното им предимство е бетон.

Коментар

• SAP са ми в уочлиста и сега гледам доста са паднали. Не съм супер навътре със САП, но са много мощни в бизнес приложенията, имат голям портфейл от продукти, до колкото знам почти всички големи компании работят със САП и реално погледнато САП нямат истинска конкуренция и няма да е лесно да се появи такава (до колкото разбирам, защото е трудно някой да предложи такъв портфейл от бизнес продукти с топ качество като тях).

Облачният им бизнес май нещо не върви сега и това е (едно от) причината да падат.

Мислих, че тук в ДАКС може да има по-запознати. Междувременно САП е още нагоре (вече около 4% от дъното) и скоро ще спре да е интересна контра

Трябва да са наистина стойностни компании ...какво клише
                  Кажи за SAP каква му е драмата ? GS му дават 117 EUR а тя продължава да пада... което вероятно е инерция от общия спад на пазара ...
                  Извън банките и автопроизводителите мисля, че "несправедливо" са ударени производителите на телеком оборудване - напр- Ericsson , Nokia ... От самите телекоми съжалявам, че не взех преди време на дъното VIV , но може пак да отиде там ...

Коментар

Кои падащи взе?

То само такива са в портфейла - Santander, PBR, Unicredit, ЦКБ ....
                    Стана ми хоби тия, които ги хвана на много годишно дъно ги държа като трофеи ...
                    За мой късмет само една свети в червено - Teva
                    Последните месеци ми се вижда доста рисковано да се ловят падащи кинжали при растящ пазар ..
                    Трябва да са наистина стойностни компании ...какво клише
                    Кажи за SAP каква му е драмата ? GS му дават 117 EUR а тя продължава да пада... което вероятно е инерция от общия спад на пазара ...
                    Извън банките и автопроизводителите мисля, че "несправедливо" са ударени производителите на телеком оборудване - напр- Ericsson , Nokia ... От самите телекоми съжалявам, че не взех преди време на дъното VIV , но може пак да отиде там ...
                    Last edited by Protokol; 07.03.2018, 13:04.

Коментар

Това с Gute Dividende при рязко падаща акция е мириса на изгоряло ....пожара ще го видиш по-късно... ама все пак зависи кой какъв нюх има
                      Изчакай 6 месеца и ще видиш.
                      Last edited by RUBLA; 07.03.2018, 13:53. Причина: Моля, пишете на кирилица.

Коментар

• Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

Ach komm. Gute Dividende und starke Industrie. Kaufen!
                        Това с Gute Dividende при рязко падаща акция е мириса на изгоряло ....пожара ще го видиш по-късно... ама все пак зависи кой какъв нюх има

Коментар

Не казвам, че си грешил Но за да вземе човек трябва да е лично убеден в нещо.

Между другото VFC още си ги държа.

А ти SAP не препоръчваш?

Vale SA is the perfect option trade. great implied vola.

Germany: RWE, bet at home, CEWE, VTG. (current positions)
                          Belgium/France: Ontex, Ingenico, Wereldhave,Neopost
                          Norway:Marine Harvest

Коментар

• Не казвам, че си грешил Но за да вземе човек трябва да е лично убеден в нещо.

Между другото VFC още си ги държа.

А ти SAP не препоръчваш?

Първоначално изпратено от HY Spread Разгледай мнение

VF Corp, Porshe etc. When was I wrong

Коментар

Сиреч, на 22 е много евтино.

Точно обаче за да избегна падащите ножове, и когато съм контра пак взимам компании със силно конкурентно предимство. А не само защото е паднало много.
                              VF Corp, Porshe etc. When was I wrong

Коментар

Сиреч, на 22 е много евтино.

Точно обаче за да избегна падащите ножове, и когато съм контра пак взимам компании със силно конкурентно предимство. А не само защото е паднало много.
                                Ach komm. Gute Dividende und starke Industrie. Kaufen!

Коментар

Working...
                                X