IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди малко видях шест ,седмици на ДАХ.....
    Относно Комерсбанк... Само като чуя че Мартин Благословения ще прави увеличение на капитала ,първото ми неща което ми се натрапва ,че още през 2011 г. трябваше да го махнат от шеФския пост след като прекара всичките дребни и едри тогавашни инвеститори...
    Банка от 7 евро я докара до едно за няма и две години .......
    Меркел го държи защото и защищава нейните интереси.... при първото увеличение и компенсира безплатно 25% дял... Все едно че си на БФБ....
    Така че до май ,когато му е любимият месец за да прекара дребните ще гледам без да купувам....
    Дойчебанк ще е по интересна под 25 ...

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Ами аз, четох щото имам малко тука. Кажи кое не ти стана ясно, може пък да успея да ти обясня.
      Увеличават капитала с 2,5 млрд. за да може да изплатят акциите на техния си фонд за стабилност на финансовите пазари (SoFFin), който има префенциални акции без право на глас за 1,6 млрд и тези на Алианц за 750 млн. Така ще се свали участието на държавата под 20% от капитала при 25% + 1 акция в момента. Това увеличение ще го запишат сегашните акционери без тези, които ще получат пари и така ще им се размие участието в капитала.
      В общи линии, това е.
      Файлът с поканата за ОСА нещо е бъгав.
      По немските форуми четох, но не попаднах на систематизирано изложение.
      Преди увеличението ще правят някакви гимнастики.
      Доколкото разбирам:
      1. Ще коригират капитал до брой А, делими на 10.
      2. После ще има един ревърс-сплит, при което А от около 5,9 млрд. бр. ще станат на 590 млн.
      3. цената на "новите" неясна.
      4. после нещо ще пипат и задължителните фондове на дружеството.
      5. после права?
      6. после увеличение ?
      7. номинална, емисионна?

Иначе това, което си написал е така, но говорят и за други работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
        Замисленото от КоБа не е само просто увеличение на капитала.
        Някой срещал ли е кратък и ясен коментар за планираното.
        Ами аз, четох щото имам малко тука. Кажи кое не ти стана ясно, може пък да успея да ти обясня.
        Увеличават капитала с 2,5 млрд. за да може да изплатят акциите на техния си фонд за стабилност на финансовите пазари (SoFFin), който има префенциални акции без право на глас за 1,6 млрд и тези на Алианц за 750 млн. Така ще се свали участието на държавата под 20% от капитала при 25% + 1 акция в момента. Това увеличение ще го запишат сегашните акционери без тези, които ще получат пари и така ще им се размие участието в капитала.
        В общи линии, това е.

Коментар

• Британските банки трябва да намерят 25 млрд. паунда в нов капитал до края на годината, за да започнат да компенсират капиталовия недостиг в целия сектор, оценяван на 50 млрд. паунда, обяви днес Комитетът по финансова политика на централната банка. Комитетът заяви, бе непосредствената цел за банките е да разполагат с поне 7% общ капитал срещу своите рисково претеглени активи до края на годината, след като направят три основни корекции за потенциални кредитни загуби, по-високи рискове и разходи за минали нарушения.

Ей тия ако се Усерат нема кой да ги спаси
          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
            Замисленото от КоБа не е само просто увеличение на капитала.
            Не,обаче Дакса чукна под 7800,и мамуна ще се покаже скоро , а той може и да знае.

Коментар

• Замисленото от КоБа не е само просто увеличение на капитала.

Коментар

• сеччччччччччч

Коментар

• м ТАКАААА

Работата започва да замязва

7815 , още може

Европа е доста болна

И този спад идва при ол тайм хай на Дау!!!!!!!!!!!!!

Не ми се мисли каква пързалка ще е когато и Американите изпуснат парата
                  Last edited by hemilio; 27.03.2013, 12:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                    Мани , виждаш че даже и да уцелим корекцията , нещата пак стават супер мудно
                    и тегаво при тоя дакс , аз не пипам там , даже го нямам и на графика изваден
                    хубавите неща бавно стават-нали знаеш

Търпение

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                      Нема го мамун и никой не бара Дакса
                      Мани , виждаш че даже и да уцелим корекцията , нещата пак стават супер мудно
                      и тегаво при тоя дакс , аз не пипам там , даже го нямам и на графика изваден
                      Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                        Цъъ утре пак сме нагоре, над 8000
                        що
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                          за днес-доволно се спуснахме .
                          Следваща спирка 76xx ерията
                          Успехи!
                          Цъъ утре пак сме нагоре, над 8000

Коментар

• за днес-доволно се спуснахме .
                            Следваща спирка 76xx ерията
                            Успехи!

Коментар

• Метро гледам, че имат две емисии акции, едните привилегировани ли са? Някой по-запознат ако може да даде повече инфо?

Коментар

• Срамота бе пичове на тези 100 пункта днес-никой да не се запише

Нема го мамун и никой не бара Дакса

Анди-благодарско,че позволи контролата днес

Късата идея скоро ще се загнезди и в душите и на бичетата

Коментар

Working...
                                X