IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-скоро обръщам внимание, че увеличението се случва при деклариране, че се прилагат постановките на .....

Dazu sollen die Bestimmungen des Finanzmarktstabilisierungsbeschleunigungsgesetzes (FMStBG) genutzt werden.

Това го взех от кратката версия на поканата само като илюстрация, с какви думички трябва да се пребориш за да се ориентираш. Горките германци.
    Е, този закон не съм го чел, няма и да го прочета.

Една камара други също са цитирани.

Това с учебниците, как да кажа, пасувам.

Продължаваме с игра в центъра с къси напречни пасове

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
      Ще черпя за объркването си!
      До сега, 5,83 млрд. акции, всяка с номинал 1 Е. равни на вписан капитал от 5,83 млрд. Е. Пазарна, към .... 2013 - примерно 1,20, Капитализация - примерно 7 млрд. Е.
      Това беше.

Твоят разчет е по0приемлив. Пазарната ще стане примерно 12, Е
      Искам да видя, колко ще струват правата.
      Колко ще е емисионната на новите А
      Че това, което прелистих нещо ме вкарва в съмнения.
      Тежко е за четене и не знам дали въобще си струва, но вникване във всяка подобна операция носи някакви познания и опит.
      Поздрави !
      Ами да те кажа честно, не си струва да четеш за някоя конкретна операция от този тип. Повече ще се объркаш, отколкото да научиш нещо. Всяка подобна операция е специфична за конкретната компания и ситуацията и. Какво точно се предприема и какви са техническите параметри, зависи от целите си си поставили мениджърите.
      Ама това си остават, чисто счетоводни хватки. Ако искаш да научиш нещо повече, вземи някой счетоводен буквар, за да изучиш същността на тези капиталови операции и частните случаи после ще ти станат по-ясни. Обратната процедура ще ти струва повече време и нерви.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
        Не е намаляване на капитала. Объркал си се.
        Капитала е съставен от 5,83 млрд. акции (не евро). Става дума за намаление на броя акции. Чисто технически се води намаление, ама това си е счетоводно. След подмяната 10 за 1, ще останат 583 млн. акции. Това е.
        А колко ще са след операцията? Ами колкото им е цената сега х 10. Пазара го сметна още преди 2 седмици. Следващите промени в цената на хартията ще са породени от други фактори: макро, микро, промени в оценката на анализаторите и т.н.
        Ще черпя за объркването си!
        До сега, 5,83 млрд. акции, всяка с номинал 1 Е. равни на вписан капитал от 5,83 млрд. Е. Пазарна, към .... 2013 - примерно 1,20, Капитализация - примерно 7 млрд. Е.
        Това беше.

Твоят разчет е по0приемлив. Пазарната ще стане примерно 12, Е
        Искам да видя, колко ще струват правата.
        Колко ще е емисионната на новите А
        Че това, което прелистих нещо ме вкарва в съмнения.
        Тежко е за четене и не знам дали въобще си струва, но вникване във всяка подобна операция носи някакви познания и опит.
        Поздрави !

Коментар

Пак опитах да отворя официалната и пълна покана ОСА, някакъв бъгав ПДФ.
          Не излизат всички страници, дори на немски. Не е нормално
          Има го и на английски, пак само част
          https://www.commerzbank.de/media/akt...ordnung_en.pdf
          Зачетох се, ама нещо не ми харесва това, което намирам.
          Наистина 7 бр. А, безвъзмездно предоставени на компания от акционер ще бъдат обезсилени. Цел, постигане на общ брой, делим на десет.
          След това бях чел за ривърс-сплит 10 към 1, ама тук в оригинала не виждам такова нещо. Направо си говорят за намаляване на капитала.
          От 5,83 млрд. на 583 млн. Е.
          Разликата от 5.25 млрд. отива в резервен фонд.
          Увеличението е 2,27 млрд. Е. Толкова бр. А по 1 Е. Акцията.
          Или общо след увеличението новият капитал става 2,85 млрд.
          Правата за участие в увеличението ще се купуват по някаква неясна цена и начин. Пропорционално на частта от капитала, притежаван преди увеличението.
          Не става ясно, дали А-р, купил си права, ще може да ги продава на досегашни неакционери (което ни интересуваше).
          Хич не ми харесва това, на хищен дилюшън прилича.
          Дано в бързината недогледал
          Не е намаляване на капитала. Объркал си се.
          Капитала е съставен от 5,83 млрд. акции (не евро). Става дума за намаление на броя акции. Чисто технически се води намаление, ама това си е счетоводно. След подмяната 10 за 1, ще останат 583 млн. акции. Това е.
          А колко ще са след операцията? Ами колкото им е цената сега х 10. Пазара го сметна още преди 2 седмици. Следващите промени в цената на хартията ще са породени от други фактори: макро, микро, промени в оценката на анализаторите и т.н.

Коментар

• Пак опитах да отворя официалната и пълна покана ОСА, някакъв бъгав ПДФ.
            Не излизат всички страници, дори на немски. Не е нормално
            Има го и на английски, пак само част
            https://www.commerzbank.de/media/akt...ordnung_en.pdf
            Зачетох се, ама нещо не ми харесва това, което намирам.
            Наистина 7 бр. А, безвъзмездно предоставени на компания от акционер ще бъдат обезсилени. Цел, постигане на общ брой, делим на десет.
            След това бях чел за ривърс-сплит 10 към 1, ама тук в оригинала не виждам такова нещо. Направо си говорят за намаляване на капитала.
            От 5,83 млрд. на 583 млн. Е.
            Разликата от 5.25 млрд. отива в резервен фонд.
            Увеличението е 2,27 млрд. Е. Толкова бр. А по 1 Е. Акцията.
            Или общо след увеличението новият капитал става 2,85 млрд.
            Правата за участие в увеличението ще се купуват по някаква неясна цена и начин. Пропорционално на частта от капитала, притежаван преди увеличението.
            Не става ясно, дали А-р, купил си права, ще може да ги продава на досегашни неакционери (което ни интересуваше).
            Хич не ми харесва това, на хищен дилюшън прилича.
            Дано в бързината недогледал

Коментар

Четох мнението ти преди - и да ти кажа, коментарът за П/Б ми се стори доста смислен и полезен.
              В известен смисъл това ме мотивира да потърся информация. В търсене на златна песъчинка
              Иначе, както сподели Монти, само скръб и мъка има по тази позиция.Остават неясни моменти, но все още има достатъчно време.
              Да видим, ще има ли някакво бонбонче за придобиване от новите акции.
              Ще следим.
              Поздрави!
              Акцията е силно спекулативна ,но този Блесинг с тези увеличения я докараха до там ,че да има ниво на продажба и ниво на подкрепа от 3 год. ...
              Ниво на продажба беше над 1,8 евро и ниво на подкрепа около 1,13 евро....
              Ако нямаше това увеличение акцията при този ДАХ нямаше да го видим изобщо....
              Притесняват ме изборите ,септември и това че социалдемократите могат да вземат властта а това ще доведе до промяна и в банката......
              Меркел ще затегне банковата политика и това връщане на дълговете на държавата е заради изборите...

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                Ами честно да ти кажа, за техническите детайли не съм ровил, ама и не ме интересуват много. Той пазара вече интегрира новината и според мен реакцията беше по-рязка от необходимото. Писах преди няколко страници в тази тема защо. Преди да обяват новината, имахме П/Б малко над 0,3, при положение че по-читавите банки в еврозоната тип БНП, ДБ и т.н. се търгуваха на около 0,5 (от кипърския цирк насам малко паднаха де), т.е. пазара Е очаквал това увеличение. Реакцията разбира се няма как да е различна, от тази която видяхме, ама няма как да слезем от сегашното ниво надолу. Няма накъде. Ако цената слезе още много надолу от 1,15 това значи само едно нещо => ФАЛИТ. Ако действително положението беше толкова зле, нямаше да търсят да връщат парите на държавата, така че за това нямам притеснения. А и пазара каза същото : преди да започне кипърската мелодрама от 1,17-8 някъде върна към 1,22-3. Пък и на оперативно ниво все пак са на печалба Не е чак такава трагедия.
                Ще преструктурират още малко, няма как. Предполагам, че хартията ще се влачи по корем още поне 1 година. Ама пък за спекулацийка става. Аз съм доволен. Миналата година влезнах някъде около 1,22 и си излезнах по терлици на 1,6 някъде. Сега влезнах на 1,45 май, ще усредня след увеличението и после ще го мисля. Няма дерт.
                Четох мнението ти преди - и да ти кажа, коментарът за П/Б ми се стори доста смислен и полезен.
                В известен смисъл това ме мотивира да потърся информация. В търсене на златна песъчинка
                Иначе, както сподели Монти, само скръб и мъка има по тази позиция.
                Остават неясни моменти, но все още има достатъчно време.
                Да видим, ще има ли някакво бонбонче за придобиване от новите акции.
                Ще следим.
                Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Относно Комерсбанк... Само като чуя че Мартин Благословения ще прави увеличение на капитала ,първото ми неща което ми се натрапва ,че още през 2011 г. трябваше да го махнат от шеФския пост след като прекара всичките дребни и едри тогавашни инвеститори...
                  Банка от 7 евро я докара до едно за няма и две години .......
                  Меркел го държи защото и защищава нейните интереси.... при първото увеличение и компенсира безплатно 25% дял... Все едно че си на БФБ....
                  Така че до май ,когато му е любимият месец за да прекара дребните ще гледам без да купувам.....
                  парен каша духа ........................... не можеш да го забравиш тоя Мартин Благо...

защо я смяташ от "7 до едно"??!?!??!?!? .................... ти се включи само на 5.85 евро и то с едва 1 000 бройки

даже си спомням, че показваше ордера с който ИП потвърждаваше покупката ти

Коментар

Файлът с поканата за ОСА нещо е бъгав.
                    По немските форуми четох, но не попаднах на систематизирано изложение.
                    Преди увеличението ще правят някакви гимнастики.
                    Доколкото разбирам:
                    1. Ще коригират капитал до брой А, делими на 10.
                    2. После ще има един ревърс-сплит, при което А от около 5,9 млрд. бр. ще станат на 590 млн.
                    3. цената на "новите" неясна.
                    4. после нещо ще пипат и задължителните фондове на дружеството.
                    5. после права?
                    6. после увеличение ?
                    7. номинална, емисионна?

Иначе това, което си написал е така, но говорят и за други работи.
                    Ами честно да ти кажа, за техническите детайли не съм ровил, ама и не ме интересуват много. Той пазара вече интегрира новината и според мен реакцията беше по-рязка от необходимото. Писах преди няколко страници в тази тема защо. Преди да обяват новината, имахме П/Б малко над 0,3, при положение че по-читавите банки в еврозоната тип БНП, ДБ и т.н. се търгуваха на около 0,5 (от кипърския цирк насам малко паднаха де), т.е. пазара Е очаквал това увеличение. Реакцията разбира се няма как да е различна, от тази която видяхме, ама няма как да слезем от сегашното ниво надолу. Няма накъде. Ако цената слезе още много надолу от 1,15 това значи само едно нещо => ФАЛИТ. Ако действително положението беше толкова зле, нямаше да търсят да връщат парите на държавата, така че за това нямам притеснения. А и пазара каза същото : преди да започне кипърската мелодрама от 1,17-8 някъде върна към 1,22-3. Пък и на оперативно ниво все пак са на печалба Не е чак такава трагедия.
                    Ще преструктурират още малко, няма как. Предполагам, че хартията ще се влачи по корем още поне 1 година. Ама пък за спекулацийка става. Аз съм доволен. Миналата година влезнах някъде около 1,22 и си излезнах по терлици на 1,6 някъде. Сега влезнах на 1,45 май, ще усредня след увеличението и после ще го мисля. Няма дерт.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      DAX ще върне до 7850 още днес
                      И какво от това?
                      Важна е посоката-нормално е при такова спускане да върне 1/3
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Испанският индекс потегля към 10 годишен low. До 1-2 месеца 5500
                        Не е препоръка.
                        Мога да се обзаложа че няма да стане

Коментар

• Испанският индекс потегля към 10 годишен low. До 1-2 месеца 5500
                          Не е препоръка.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• DAX ще върне до 7850 още днес

Коментар

• Много бързо паднаха пазарите днес. Сега идва ред на финалното рали от около 3-4 седмици + 3-4% на над сегашните нива докато дойде време за по сериозна корекция. Не се лъжете да добавяте къси на европейски индекси ако нямате открити преди 2 дни

Коментар

• Монти, да знаеш, че си прав!
                                Всеки, който е поглеждал там през последните години, знае за какво иде реч.
                                Ники5 беше казал преди време: това е найголямото дърво, не го пипайте.
                                А пък щом ники напише толкова дълго изречение, значи има сериозна причина

Дотук всичко е така и е ясно.
                                Обаче, какво да се прави! Нали това е въпросът.
                                Нали все отнейде трябва да се изрови песъчинка. А то, все няма! Само кал и пръст.
                                Какво да правим. Ще копаеме и ще търсим. Може и да не се намери!
                                Знам ли!?

Викаш ДБ. Днес се изтърбуши, а едва е минала под 30. Ще следим, ще гледаме и мислим. Ама, къде е 25. И пак не съм склонен да вярвам, че това би било гаранция за печалба. Е, може би - съхранение на стойност. Ама мога ли да знам за всички скрити склелети в гардероба им.

Не твърдя нищо за КоБа. Просто си мисля, че каквото е трябвало да се изкопае и разчепка там, вече е направено. Такъв бой!!! При това дередже, да те направят пени сток.
                                Но, нека и "позитивно" да погледнем. Без съвети, затова "". Има и такъв поглед, обаче.
                                Държавата я "изтръскват" от банката след някаква поредица операции.
                                Идат избори. Викаш, благословеният играе с Меркел, ама това е доста добре на фона на перспективата една нова червено/зелена коалиция (само като пример) да му сложи на врата нови приятелчета.

А. е смазана и на земята.
                                От години неверие, омраза и страх.
                                Драстичното преструктуриране (дрезднер) вече го направиха.
                                Ще им паднат и лихви от ползван ресурс.
                                Ако всички негативи са прайЗднати-ин.
                                Каква да е перспективата ?
                                Що да не е ..... е, не посмях дори да го изрека.

Нали разбираш, че нищо не твърдя.
                                Просто маАм с кирката и се надявам отнейде нещо да приблесне
                                Боли ме кръста вече
                                Ма.ка му

Коментар

Working...
                                X