IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение
    Никой не казва какво прави Дау тази седмица, или май няма значение?
    Защо, ти не можеш ли да видиш сам? За това, което прави Дау, добър евфемизъм е "изригва".
    Custodite sortem vestram

Коментар

• Никой не казва какво прави Дау тази седмица, или май няма значение?

Коментар

• ....

Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
        Точно така Асене, но защо трябва да обясняваш нещо за което трябва доста опит и нерви за да изучиш и разбереш и на неграмотните читатели.
        обясни ми нещо моля

защо доста нашенци смятат че зад всеки успех
        се крият два реда думи които някой ако ти ги каже и ей сега веднага ще забогатееш

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
          с такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
          за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.

като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
          и още нещо ще ти кажа,което няма къде да го прочетеш,само маркетмейкъри на опшъни го знаям,ама те книги НЕ ПИШАТ:
          как стадото подтиска една акция с ъп позиции:
          поне си "пеперудаджия" като мен,може и да го разбереш:
          когато много делтаджии са булиш и търсят мощна гама, която може да намериш само в краткосрочно време-седмични и близкомесечни падежи,акцията няма как да се качи,защото маркет мейкъра няма от къде да ви произведе колосалните делти,дето с 3-4% движение на ъндърлайна се правят 100 ци проценти печалба..... за тва в такива случаи маркет мейкъра ви убива гамата с тета- задържа ъндърлайна на ниско ниво,чрез трупане на шорт позиции , и чак когато се изпарят падежите във времето,или предварително се кешират позиции,чак тогава маркет мейкъра може да си позволи да се избави от шорт позициите,което е реално лонгове и да вдигне акцията......
          или силен булиш в дадена акция,по скоро ще доведе до забавяне на качването във времето,отколкото точно в този период ,коагто инвеститорите купуват "пюър" делта,че с малък риск да направят огромни печалби

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            ами маркета според мен е дирижиран. по принцип ако сравним П/Е ,дивиденти и т.н.,маркета никога нме е бил толкова евтин исторически,спрямо цената на самите пари-лихвената основа......
            само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
            останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
            а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
            когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
            или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
            дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
            например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време
            Точно така Асене, но защо трябва да обясняваш нещо за което трябва доста опит и нерви за да изучиш и разбереш и на неграмотните читатели.

Коментар

с такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
              за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.

като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
              аз не казвам,да играеш срещу тренда,а казвам от кво смятам,че се определя тренда!
              и не смятам,че има такова понятие "срещу тренда" ,или "със тренда" ...ако историческото движение на тренда в даден период можеше да определи бъдещето му,всички щяхме да сме милярдери!

но ако знаеш кво влияе на тренда,смятам,че може да определиш бъдещето му.
              според мен маркета е исторически рекордно евтин по фундаментални показатели,но при всяко натискане на маркета нагоре с по голяма количествена капитализация,биват обирани -маркета пада ,после седи паднал известно време,което време зависи не от фундамента,а от намалянето на булиш позиции и точно тогава изневиделица почва да се качва...
              я да видим миналата година:
              до април супер ъп,и когато никой не се съмняваше,че ще има корекция,когато викса падна до рекордно иски нива-народя нямаше хедж,баж тогава рухване от нищото с 20% .... после седеше долу до края на август... в края на август по сиенбиси посточнно казваха колко е опасно септември и октомври да се инвестира,погледнато исторически..... и после изневиделица от септември,кога всеки чакаше да влиза чак ноември- як ъп от никъде- всеки чакаше лека корекция,че да влезне,корекция нямаше-вдигнаха го до по близки до фундаменталните му нива В АБСУРДНО НИСКА ЛИКВИДНОСТ и после ,когато пак се понатрупаха лонг позиции ,го натиснаха надолу едва май тая година...........

нещо да ти се струва дирижиран? акция да падне с 20 % и после да се вдигне с 30% не е много нормално,но се случва.... ама целите индекси,без да имаш рески промени в икономиката да рухнат с 20% за по малко от месец при свръх ликвидност и после да се качат с 30% при абсурдно ниска ликвидност,не те ли кара да се замислиш поне малко?
              обиране на лонговете с рухване -доказателство -голяма ликвидност,вдигане обратно към фундамента,без лонгове-доказателсто-ниска ликвидност.....

да се предпази човек от това има два начина:
              1.да четеш пресата,че да можеш да предвидиш "настроението" на стадото,и да спекулираш срещу него.
              2.да използваш нисък левъридж,че да не могат да те изгонят и да гониш фундаменталните нива,като кешираш по малко при ъпове,а при корекции купуваш с този кеш......

Коментар

• Ей това Ситигруп изкърти мивката......браво, за жалост затворих аз май рано, ама няма лоша печалба де...

Коментар

• Асене, благодаря ти за коментарите!

Успешна търговия ти пожелавам!

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                    или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                      Aсене, радвам се че се включи!

Отдавна не си се появявал - а тази тема има отчаяна нужда от грамотни и интересни коментари!

Ако не те затруднява - пусни една блитц прогноза за маркета в няколко реда.... Ще съм ти безкрайно благодарен! И не само аз - уверявам те!
                      ами маркета според мен е дирижиран. по принцип ако сравним П/Е ,дивиденти и т.н.,маркета никога нме е бил толкова евтин исторически,спрямо цената на самите пари-лихвената основа......
                      само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
                      останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
                      а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
                      когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
                      дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
                      например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време

Коментар

• Aсене, радвам се че се включи!

Отдавна не си се появявал - а тази тема има отчаяна нужда от грамотни и интересни коментари!

Ако не те затруднява - пусни една блитц прогноза за маркета в няколко реда.... Ще съм ти безкрайно благодарен! И не само аз - уверявам те!

Коментар

абе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.

иначе за факторите които си изброил:
                          - нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
                          - дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
                          - петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
                          - за китай нямам мнение

реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....
                          Добре казано!

Много успешна търговия ти пожелавм!

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                            как какво??

- Спряха печатането на пари в САЩ под формата на QE2!
                            - практически всички големи страни отчетоха забавяне на икономиките си.. дори и Китай (който всъщност е първопричината за големия световен подем през последните 20 години)... а перспективите за са още забавяне..
                            - кризата с дълговете на евространите да не би да е свършила??
                            - колизиите с петрола - от интревенцията, до действията на Саудитска арабия...
                            и т.н.
                            Q никога не е спирало,че да има Q2 ,работата е съвсем друга-бернанки искаше да обере фючър кърв арбитражорите на ноутс/бондс ,че се осраха да правят пари от нищото ..... и за тва обяви,че ще слага 600 милярда...... и от там пресата го изкриви на Q2 ,което точно бернанки искаше да се мисли,че е.... бернанки не е лъжец,нито има право да прави това,но когато се натрупат много маймуни на клона,за да не се счупи клона , вместо да лъже,той "спестява" истината......
                            иначе куонтитатив иизинг може да се прави по десетки начини,без дори да знаеш,че се прави ... наливане на парична маса чрез изкупуване на трежърис е само един от вариянтите.....и още нещо-сащ в момента имат най малък дълг от години назад .... не бъркай дълга на сащ,с дълга на правителството.... за да поддържаш минимални келави лихви требе не само да изкупуват новиоте емитети,но и стар дълг от държави като китай,които не искат да държат трежърис на такава ниска доходност.
                            или за последните 3 години натрупаните трежърис в фед надхърлят новоемитираните от трежъри дипартмънт- сащ намалят дълга си,а не го увеличават!подобно като с япония- те влезнаха в куонтитатив изинг 2001 и от тогава до сега са напрупали 200 % дълг към БВП, НО 100% от дълга се държи от японската централна банка! същото става в момента в сащ- силен ръст в правителствения дълг,но намаляне да общия външен дълг
                            сащ никога не са били по добре от сега.... проблема е в неправилната дистрибуция на капитал,от където се всива потреблението и трябва да се напиват пари за балансиране на парична маса срямо екуити.... ако конгреса не разреши по нататъчно наливане чрез изкупуване на трежърис,има мнооого други начини,които имитират този процес.

Коментар

• абе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.

иначе за факторите които си изброил:
                              - нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
                              - дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
                              - петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
                              - за китай нямам мнение

реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....

Коментар

• като се замисля - реално единствено гърчавия долар подкрепя ралито....

А нищо чудно и да помпят маркета до първите отчети - и после - по позната схема! тъкмо ще им се изпълнят прогнозите на Голдманите и компания... а технически еврака ще "тества" 1.49, СиП 1375 и т.н. Проблемът е, че после подобен "тест" ще изглежда още по-мечо - и ще провокира още по силен селоф... А америка наближава избори - и подобно мътене на водата верочтно не би радвало Обанана и компания... Освен ако "изненадващо" Биг Бен не връчи 3-я чек на Уолстрийт - QE3... Всичко е възможно ...
                                Аз май да спирам с хипотезите... че стана както теория на конспирациите...

Коментар

Working...
                                X