If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
с такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.
като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
и още нещо ще ти кажа,което няма къде да го прочетеш,само маркетмейкъри на опшъни го знаям,ама те книги НЕ ПИШАТ:
как стадото подтиска една акция с ъп позиции:
поне си "пеперудаджия" като мен,може и да го разбереш:
когато много делтаджии са булиш и търсят мощна гама, която може да намериш само в краткосрочно време-седмични и близкомесечни падежи,акцията няма как да се качи,защото маркет мейкъра няма от къде да ви произведе колосалните делти,дето с 3-4% движение на ъндърлайна се правят 100 ци проценти печалба..... за тва в такива случаи маркет мейкъра ви убива гамата с тета- задържа ъндърлайна на ниско ниво,чрез трупане на шорт позиции , и чак когато се изпарят падежите във времето,или предварително се кешират позиции,чак тогава маркет мейкъра може да си позволи да се избави от шорт позициите,което е реално лонгове и да вдигне акцията......
или силен булиш в дадена акция,по скоро ще доведе до забавяне на качването във времето,отколкото точно в този период ,коагто инвеститорите купуват "пюър" делта,че с малък риск да направят огромни печалби
ами маркета според мен е дирижиран. по принцип ако сравним П/Е ,дивиденти и т.н.,маркета никога нме е бил толкова евтин исторически,спрямо цената на самите пари-лихвената основа......
само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време
Точно така Асене, но защо трябва да обясняваш нещо за което трябва доста опит и нерви за да изучиш и разбереш и на неграмотните читатели.
с такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.
като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
аз не казвам,да играеш срещу тренда,а казвам от кво смятам,че се определя тренда!
и не смятам,че има такова понятие "срещу тренда" ,или "със тренда" ...ако историческото движение на тренда в даден период можеше да определи бъдещето му,всички щяхме да сме милярдери!
но ако знаеш кво влияе на тренда,смятам,че може да определиш бъдещето му.
според мен маркета е исторически рекордно евтин по фундаментални показатели,но при всяко натискане на маркета нагоре с по голяма количествена капитализация,биват обирани -маркета пада ,после седи паднал известно време,което време зависи не от фундамента,а от намалянето на булиш позиции и точно тогава изневиделица почва да се качва...
я да видим миналата година:
до април супер ъп,и когато никой не се съмняваше,че ще има корекция,когато викса падна до рекордно иски нива-народя нямаше хедж,баж тогава рухване от нищото с 20% .... после седеше долу до края на август... в края на август по сиенбиси посточнно казваха колко е опасно септември и октомври да се инвестира,погледнато исторически..... и после изневиделица от септември,кога всеки чакаше да влиза чак ноември- як ъп от никъде- всеки чакаше лека корекция,че да влезне,корекция нямаше-вдигнаха го до по близки до фундаменталните му нива В АБСУРДНО НИСКА ЛИКВИДНОСТ и после ,когато пак се понатрупаха лонг позиции ,го натиснаха надолу едва май тая година...........
нещо да ти се струва дирижиран? акция да падне с 20 % и после да се вдигне с 30% не е много нормално,но се случва.... ама целите индекси,без да имаш рески промени в икономиката да рухнат с 20% за по малко от месец при свръх ликвидност и после да се качат с 30% при абсурдно ниска ликвидност,не те ли кара да се замислиш поне малко?
обиране на лонговете с рухване -доказателство -голяма ликвидност,вдигане обратно към фундамента,без лонгове-доказателсто-ниска ликвидност.....
да се предпази човек от това има два начина:
1.да четеш пресата,че да можеш да предвидиш "настроението" на стадото,и да спекулираш срещу него.
2.да използваш нисък левъридж,че да не могат да те изгонят и да гониш фундаменталните нива,като кешираш по малко при ъпове,а при корекции купуваш с този кеш......
или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
Отдавна не си се появявал - а тази тема има отчаяна нужда от грамотни и интересни коментари!
Ако не те затруднява - пусни една блитц прогноза за маркета в няколко реда.... Ще съм ти безкрайно благодарен! И не само аз - уверявам те!
ами маркета според мен е дирижиран. по принцип ако сравним П/Е ,дивиденти и т.н.,маркета никога нме е бил толкова евтин исторически,спрямо цената на самите пари-лихвената основа......
само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време
абе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.
иначе за факторите които си изброил:
- нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
- дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
- петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
- за китай нямам мнение
реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....
- Спряха печатането на пари в САЩ под формата на QE2!
- практически всички големи страни отчетоха забавяне на икономиките си.. дори и Китай (който всъщност е първопричината за големия световен подем през последните 20 години)... а перспективите за са още забавяне..
- кризата с дълговете на евространите да не би да е свършила??
- колизиите с петрола - от интревенцията, до действията на Саудитска арабия...
и т.н.
Q никога не е спирало,че да има Q2 ,работата е съвсем друга-бернанки искаше да обере фючър кърв арбитражорите на ноутс/бондс ,че се осраха да правят пари от нищото ..... и за тва обяви,че ще слага 600 милярда...... и от там пресата го изкриви на Q2 ,което точно бернанки искаше да се мисли,че е.... бернанки не е лъжец,нито има право да прави това,но когато се натрупат много маймуни на клона,за да не се счупи клона , вместо да лъже,той "спестява" истината......
иначе куонтитатив иизинг може да се прави по десетки начини,без дори да знаеш,че се прави ... наливане на парична маса чрез изкупуване на трежърис е само един от вариянтите.....и още нещо-сащ в момента имат най малък дълг от години назад .... не бъркай дълга на сащ,с дълга на правителството.... за да поддържаш минимални келави лихви требе не само да изкупуват новиоте емитети,но и стар дълг от държави като китай,които не искат да държат трежърис на такава ниска доходност.
или за последните 3 години натрупаните трежърис в фед надхърлят новоемитираните от трежъри дипартмънт- сащ намалят дълга си,а не го увеличават!подобно като с япония- те влезнаха в куонтитатив изинг 2001 и от тогава до сега са напрупали 200 % дълг към БВП, НО 100% от дълга се държи от японската централна банка! същото става в момента в сащ- силен ръст в правителствения дълг,но намаляне да общия външен дълг
сащ никога не са били по добре от сега.... проблема е в неправилната дистрибуция на капитал,от където се всива потреблението и трябва да се напиват пари за балансиране на парична маса срямо екуити.... ако конгреса не разреши по нататъчно наливане чрез изкупуване на трежърис,има мнооого други начини,които имитират този процес.
абе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.
иначе за факторите които си изброил:
- нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
- дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
- петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
- за китай нямам мнение
реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....
като се замисля - реално единствено гърчавия долар подкрепя ралито....
А нищо чудно и да помпят маркета до първите отчети - и после - по позната схема! тъкмо ще им се изпълнят прогнозите на Голдманите и компания... а технически еврака ще "тества" 1.49, СиП 1375 и т.н. Проблемът е, че после подобен "тест" ще изглежда още по-мечо - и ще провокира още по силен селоф... А америка наближава избори - и подобно мътене на водата верочтно не би радвало Обанана и компания... Освен ако "изненадващо" Биг Бен не връчи 3-я чек на Уолстрийт - QE3... Всичко е възможно ...
Аз май да спирам с хипотезите... че стана както теория на конспирациите...
Коментар