Първоначално изпратено от bse sell-off
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
....
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеТочно така Асене, но защо трябва да обясняваш нещо за което трябва доста опит и нерви за да изучиш и разбереш и на неграмотните читатели.
защо доста нашенци смятат че зад всеки успех
се крият два реда думи които някой ако ти ги каже и ей сега веднага ще забогатееш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениес такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.
като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
как стадото подтиска една акция с ъп позиции:
поне си "пеперудаджия" като мен,може и да го разбереш:
когато много делтаджии са булиш и търсят мощна гама, която може да намериш само в краткосрочно време-седмични и близкомесечни падежи,акцията няма как да се качи,защото маркет мейкъра няма от къде да ви произведе колосалните делти,дето с 3-4% движение на ъндърлайна се правят 100 ци проценти печалба..... за тва в такива случаи маркет мейкъра ви убива гамата с тета- задържа ъндърлайна на ниско ниво,чрез трупане на шорт позиции , и чак когато се изпарят падежите във времето,или предварително се кешират позиции,чак тогава маркет мейкъра може да си позволи да се избави от шорт позициите,което е реално лонгове и да вдигне акцията......
или силен булиш в дадена акция,по скоро ще доведе до забавяне на качването във времето,отколкото точно в този период ,коагто инвеститорите купуват "пюър" делта,че с малък риск да направят огромни печалби
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеами маркета според мен е дирижиран. по принцип ако сравним П/Е ,дивиденти и т.н.,маркета никога нме е бил толкова евтин исторически,спрямо цената на самите пари-лихвената основа......
само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениес такива съвети най-много да фалираш някого. игра срещу тренда винаги е супер рискова.
за седмицата до сега имаме ръст с 5% без корекция - 90% от дребните играчи биха фалирали ако следват съвета ти да играят срещу тренда. нека някой да се мъчи да ме фалира ако имам правилно изградена стратегия - много му здраве.
като не е сигурен пазара и като има съмнения за дирижиране се играе ПО тренда, с МАЛКИ обеми и близък стоп. инак ще започнеш да губиш, да допълваш към губещите позиции и хем ще фалираш хем ще си преебеш психиката...
и не смятам,че има такова понятие "срещу тренда" ,или "със тренда" ...ако историческото движение на тренда в даден период можеше да определи бъдещето му,всички щяхме да сме милярдери!
но ако знаеш кво влияе на тренда,смятам,че може да определиш бъдещето му.
според мен маркета е исторически рекордно евтин по фундаментални показатели,но при всяко натискане на маркета нагоре с по голяма количествена капитализация,биват обирани -маркета пада ,после седи паднал известно време,което време зависи не от фундамента,а от намалянето на булиш позиции и точно тогава изневиделица почва да се качва...
я да видим миналата година:
до април супер ъп,и когато никой не се съмняваше,че ще има корекция,когато викса падна до рекордно иски нива-народя нямаше хедж,баж тогава рухване от нищото с 20% .... после седеше долу до края на август... в края на август по сиенбиси посточнно казваха колко е опасно септември и октомври да се инвестира,погледнато исторически..... и после изневиделица от септември,кога всеки чакаше да влиза чак ноември- як ъп от никъде- всеки чакаше лека корекция,че да влезне,корекция нямаше-вдигнаха го до по близки до фундаменталните му нива В АБСУРДНО НИСКА ЛИКВИДНОСТ и после ,когато пак се понатрупаха лонг позиции ,го натиснаха надолу едва май тая година...........
нещо да ти се струва дирижиран? акция да падне с 20 % и после да се вдигне с 30% не е много нормално,но се случва.... ама целите индекси,без да имаш рески промени в икономиката да рухнат с 20% за по малко от месец при свръх ликвидност и после да се качат с 30% при абсурдно ниска ликвидност,не те ли кара да се замислиш поне малко?
обиране на лонговете с рухване -доказателство -голяма ликвидност,вдигане обратно към фундамента,без лонгове-доказателсто-ниска ликвидност.....
да се предпази човек от това има два начина:
1.да четеш пресата,че да можеш да предвидиш "настроението" на стадото,и да спекулираш срещу него.
2.да използваш нисък левъридж,че да не могат да те изгонят и да гониш фундаменталните нива,като кешираш по малко при ъпове,а при корекции купуваш с този кеш......
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнениеили ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеAсене, радвам се че се включи!
Отдавна не си се появявал - а тази тема има отчаяна нужда от грамотни и интересни коментари!
Ако не те затруднява - пусни една блитц прогноза за маркета в няколко реда.... Ще съм ти безкрайно благодарен! И не само аз - уверявам те!
само че играта на дирижорите е обиране на хората. при ръст от 3% на година+2% инфлация ,теоритично няма как да направиш фундаментално повече от 5% ... може малко повече,може малко по малко........
останалите пари в проценти може да се направят само по един начин-някой да загуби и да му прибереш парите!
а в момента имаш хора с милярди,които наистина се мръщят на 5% доходност.... съответно стават "невъзможни" неща....
когато хорат почват да купуват,тия същите почват да натискат маркета надолу,за да ги изгонят на загуба,а когато успеят да изгонят достатъчно хора и нямаш много позиции за ъп,тогава гледат да го върнат към фундаменталните му нива-почваш да виждаш постоянни качвания от нищюото......
или ако искаш да направиш пари в момента спред мен единствения начин е да играеш обратното на стадото,защото пъдарите стрижат подред......
дълговите проблеми са нищо повече от тъсене на обяснение за случващото се,което е НЕправилното обясниение.
например гърция има мнооого по голяма опасност от фалит,в сравнение с миналата година по тва време,спредовете гръцки/германски бондове са в небесата,в сравнение с миналата година,но същевременно маркета е над 25% по висок от миналата година по тва време
Коментар
-
Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнениеабе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.
иначе за факторите които си изброил:
- нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
- дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
- петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
- за китай нямам мнение
реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....
Много успешна търговия ти пожелавм!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениекак какво??
- Спряха печатането на пари в САЩ под формата на QE2!
- практически всички големи страни отчетоха забавяне на икономиките си.. дори и Китай (който всъщност е първопричината за големия световен подем през последните 20 години)... а перспективите за са още забавяне..
- кризата с дълговете на евространите да не би да е свършила??
- колизиите с петрола - от интревенцията, до действията на Саудитска арабия...
и т.н.
иначе куонтитатив иизинг може да се прави по десетки начини,без дори да знаеш,че се прави ... наливане на парична маса чрез изкупуване на трежърис е само един от вариянтите.....и още нещо-сащ в момента имат най малък дълг от години назад .... не бъркай дълга на сащ,с дълга на правителството.... за да поддържаш минимални келави лихви требе не само да изкупуват новиоте емитети,но и стар дълг от държави като китай,които не искат да държат трежърис на такава ниска доходност.
или за последните 3 години натрупаните трежърис в фед надхърлят новоемитираните от трежъри дипартмънт- сащ намалят дълга си,а не го увеличават!подобно като с япония- те влезнаха в куонтитатив изинг 2001 и от тогава до сега са напрупали 200 % дълг към БВП, НО 100% от дълга се държи от японската централна банка! същото става в момента в сащ- силен ръст в правителствения дълг,но намаляне да общия външен дълг
сащ никога не са били по добре от сега.... проблема е в неправилната дистрибуция на капитал,от където се всива потреблението и трябва да се напиват пари за балансиране на парична маса срямо екуити.... ако конгреса не разреши по нататъчно наливане чрез изкупуване на трежърис,има мнооого други начини,които имитират този процес.
Коментар
-
абе прав си, и мен ме е шубе - прекалено е рязък скока и не съм кеширал всички опции още, но от техническа гледна точка е тъпо по средата на тренда да закриваш.
иначе за факторите които си изброил:
- нима не се знаеше от месеци че QE ще свърши през юни?
- дълговата криза в европа да не е от преди месец? прайздната е отдавна.
- петрола беше фактор през първата четвърт, сега вече си е прайзднат и той.
- за китай нямам мнение
реално какво имаме - разни новини, които не са "новини" реално а разкази с предрешен край - както в началото на корекцията преди месец, така и сега при ръста. нямаше нещо ново и страшно, което да внесе дивата паника - виж и ВИКС-а как едвам едвам чукна над 20 и за 2 дена падна... за мен последните 2 месеца са си чиста спекула - селоф на ърнингс и ръст на "новина" за Гърция... ама ще видим де, до вторник много време има, а и днес към края на деня очаквам кеширане и малък спад заради трите неработни дни - доста трейдъри ще ги е шубе да оставят позициите....
Коментар
-
като се замисля - реално единствено гърчавия долар подкрепя ралито....
А нищо чудно и да помпят маркета до първите отчети - и после - по позната схема! тъкмо ще им се изпълнят прогнозите на Голдманите и компания... а технически еврака ще "тества" 1.49, СиП 1375 и т.н. Проблемът е, че после подобен "тест" ще изглежда още по-мечо - и ще провокира още по силен селоф... А америка наближава избори - и подобно мътене на водата верочтно не би радвало Обанана и компания... Освен ако "изненадващо" Биг Бен не връчи 3-я чек на Уолстрийт - QE3... Всичко е възможно ...
Аз май да спирам с хипотезите... че стана както теория на конспирациите...
Коментар
Коментар