IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• може може, аз затова го питах - това са неща дето човек ако не е търгувал не ги знае. това не го пише в уикипедията.

ама ме е яд дето му се вързах да пиша посред нощите на 2 питиета, още ми се спи... мислих го за уикипедист, а тои просто се ебавал и който му върже... хулиган

Коментар

• Асене, как ще загубиш над 100% ... нали си лонг и шорт по една опция с еднакъв страйк като дългата е с по-далечен матуритет. Така стойността на портфолиото е винаги положителна, тоест мах да загубиш началния капитал. Е поне до матуритета на шорт опцията де - ако по нея имаш загуби и не ги покриеш с лонг опцията ми я държиш по-натам и ъндерлаинга се срине може и верно да получиш отрицателна стойност ама тва не е тайм спред вече ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
        acen1975,

би ли ми сметнал нещо съвсем елементарно че се затруднявам, пък и да видя дали наистина поназнайваш опциите или уикипедия ти е помогнала:

колко е максималната загуба която мога да реализирам от тайм спред? грубо казано. 50% 75% 100% колко?

въпрос за 10 секунди мисля....
        над 100% грубо казано.

не разбрах как да следваме тренда?

п.п.
        няма смисъл да питаш другите дали съм трол.трол съм и то от най големите

Коментар

• acen1975,

би ли ми сметнал нещо съвсем елементарно че се затруднявам, пък и да видя дали наистина поназнайваш опциите или уикипедия ти е помогнала:

колко е максималната загуба която мога да реализирам от тайм спред? грубо казано. 50% 75% 100% колко?

въпрос за 10 секунди мисля....

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            интересно,а знаеш ли кво е платоническо мислене? или негативен емпирисизъм?
            тва е,след като нещо се случи,намираш обяснение,което разбира се е нито грешно,нито правилно.....но ти си мислиш,че е правилното и решаваш,че може да определиш бъдещето по него....
            хайде да видим,като "дъ тренд ис май френд" и като не играеш срещу тренда,светни ни как да изкараме малко пари във вторник,а?
            кво ще прави есандпито във вторник.... до тук ни обясни кво е станало в миналото и защо така е станало,за което ти благодарим,че ни опръска със знание,сега остава да ни обясниш кво ще стане в бъдещето и защо така ще стане?
            тия сложни думички в началото не ги знам, не ме и интересуват

от къде да знам какво ще става във вторник бе човек? ти си човека с категоричните мнения - това е така, това е шит... аз съм по вероятностите. в момента съм застанал с парите си зад идеята че през следващата седмица пазара ще е по-скору нагоре от колкото надолу, но тъй като има много почивни дни и много неизвестни, а и не искам да ме яде тетата (а да печеля от тайм дикей в тази волатилност е самоубийство) съм затворил почти всичко. най-общо казано до края на месеца очаквам тест на предишния връх от 1370+, но очаквам и малка корекция на тренда от 1290-1340.
            а ти нещо да постнеш? освен за теория на конспирацията и за дирижорите...

основни неща ти бягат струва ми се. виждам че за опшъни си чел до степен да говориш със самочувствие, но основни неща в търговията не са ти ясни. най-грубо казано търговията е игра на вероятности. ако работиш с положително математическо очакване в лонг търм ще печелиш. математически по-правилно за новобранец е да търгува "по течението". ако в понеделник температурата е 19, във вторник 21, а в сряда 22 градуса то логично е да заложиш че в четвъртък ще е над 22. ако не познаеш, ако има корекция и загубиш - голям прас - ще ти удари един стоп и ще продължиш да търгуваш. но това няма да ти наруши позитивното математическо очакване в лонг търм. даже за новобранец ще отида още по далеч и ще кажа, че новобранеца е добре да търгува само по тренда и ти само при ъптренд.

а сега де, това дали ще го осмислиш или да го обяснявам?

п.п. моля, ако асеп е просто форумен трол - кажете, нямам намерение да храня тролове посред нощите

Коментар

ще ти обясня, що да не ти обясня.
              като ти видях мнението по рано днес ми се стори че си малко така, демо-търговец. в смисъл беше казал че най-добрия начин за правене на пари сега е срещу стадото(демек срещу тренда). това е типично новобранско изказване според мен и съм се заел с кръстоносен поход да избивам от главите на новобранците играта "срещу пазара" - щото много бил паднал/качил и не можело повече. чувствали го били...
              ти каза да се играе срещу стадото в седмица в която индексите се качваха с минимум 1% на ден средно и без грам корекция. нали разбираш какво ще стане ако тругнеш срещу стадото в този момент?
              разминаването ни е от там че аз в момента търгувам краткосрочно главно - 1-2 дена до 1-2 седмици. ти може би търгуваш в момента по дългосрочно и затова не разбра възмущението ми че караш хората да контрят супер силен тренд.

не че и аз не контря, ама ми трябва СОЛИДНО основание за това - ей например миналата седмица - есендпито 3 пъти чукна съпорт на 1270. кьорав да си ще го забележиш. в същото време ИВ на коловете беше 12-16! двата пъти като чукна 1270 пълних спайдъри на 133 за 0.20 при ИВ 13%. това ако не е подарък, не знам какво - хем имаш дъно 3 ПЪТИ, хем безплатни опции, хем ърнингс, хем положителни новини от греция - еми при тия условия аз контря! а не когато "усещам" или когато някой по новините ми каже да купувам. (за справка последния спайдър днес си го шитнах на 1.97)
              определено си мисля че твоята търговия е по-дългосрочна като цяло от моята и затова разчиташ повече на новини, на фундамент, пренебрегваш краткосрочния тренд, следиш дирижорите...
              аз обаче искам бързи удари - на час по лъжичка, понякога - черпак.
              интересно,а знаеш ли кво е платоническо мислене? или негативен емпирисизъм?
              тва е,след като нещо се случи,намираш обяснение,което разбира се е нито грешно,нито правилно.....но ти си мислиш,че е правилното и решаваш,че може да определиш бъдещето по него....
              хайде да видим,като "дъ тренд ис май френд" и като не играеш срещу тренда,светни ни как да изкараме малко пари във вторник,а?
              кво ще прави есандпито във вторник.... до тук ни обясни кво е станало в миналото и защо така е станало,за което ти благодарим,че ни опръска със знание,сега остава да ни обясниш кво ще стане в бъдещето и защо така ще стане?

Коментар

хм,напротив-точно дребната цаца моа да направи пари,обира се стадото....
                един новобранец най лесно фалира,защото е новобранец и се влияе от стадото..... демек реагира на "новините" ,без да ги разбира,без да знае,че едни новини са от "икономисти" ,изкарващи си парите с "журнализъм" -дават им пари от вестници,да "обясняват " как да се изкарват пари от маркета
                другите "новини" ,са "направени" -с цел да повлияе,обратното на това,което ще стане и накрая чак моа да има тук таме нещо реалистично......та от анализатори "мерси" , нуриел рубиновци с лопата да ги ринеш ....
                та съм съгласен с теб,че новобранеца не трябва да слуша новини,ама професионалиста слуша новини и знае как да ги "отбира" ,кага,като ти кажат да,означава,че е не,кога като кажат,че е да ,може да е и да и не...... и т.н.

още не мога да разбера кво означава това да не играеш против тренда....би ли ми обяснил как ти играеш с тренда
                щото тая "фраза" съм я чувал мнооого,предимно от дребната цаца
                маркета е така устроен че тренда може да бъде променен във всеки един момент
                следователно тази мислъл просто не е никаква мисъл

Коментар

още не мога да разбера кво означава това да не играеш против тренда....би ли ми обяснил как ти играеш с тренда
                  ще ти обясня, що да не ти обясня.
                  като ти видях мнението по рано днес ми се стори че си малко така, демо-търговец. в смисъл беше казал че най-добрия начин за правене на пари сега е срещу стадото(демек срещу тренда). това е типично новобранско изказване според мен и съм се заел с кръстоносен поход да избивам от главите на новобранците играта "срещу пазара" - щото много бил паднал/качил и не можело повече. чувствали го били...
                  ти каза да се играе срещу стадото в седмица в която индексите се качваха с минимум 1% на ден средно и без грам корекция. нали разбираш какво ще стане ако тругнеш срещу стадото в този момент?
                  разминаването ни е от там че аз в момента търгувам краткосрочно главно - 1-2 дена до 1-2 седмици. ти може би търгуваш в момента по дългосрочно и затова не разбра възмущението ми че караш хората да контрят супер силен тренд.

не че и аз не контря, ама ми трябва СОЛИДНО основание за това - ей например миналата седмица - есендпито 3 пъти чукна съпорт на 1270. кьорав да си ще го забележиш. в същото време ИВ на коловете беше 12-16! двата пъти като чукна 1270 пълних спайдъри на 133 за 0.20 при ИВ 13%. това ако не е подарък, не знам какво - хем имаш дъно 3 ПЪТИ, хем безплатни опции, хем ърнингс, хем положителни новини от греция - еми при тия условия аз контря! а не когато "усещам" или когато някой по новините ми каже да купувам. (за справка последния спайдър днес си го шитнах на 1.97)
                  определено си мисля че твоята търговия е по-дългосрочна като цяло от моята и затова разчиташ повече на новини, на фундамент, пренебрегваш краткосрочния тренд, следиш дирижорите...
                  аз обаче искам бързи удари - на час по лъжичка, понякога - черпак.

Коментар

това е точно, явно имаш опит с търговията
                    обаче се получава зверското скю. от доста време такива "инатливи" ъндърлайни ги трепя с тайм спредове, а както почна и да има седмични при моя брокер - песен. мани ти да дирижира маркетмейкъра - ше дирижира дребната цаца, ама малко пипе да имаш в главата на маркетмейкъра и прашките ше му земеш.
                    лошото е че вече доста хора се научиха че directional търговията е много рискована и "дерижируема" та се насочиха към вола трейд.

инак казваш няма как да определиш къде е тренда - как да не може - точно това е същината. за мен най-лесният начин един новобранец да фалира е да тръгне да "предсказва" какво мислят дирижорите и да контри. защо трябва да се мъчиш глупости да правиш - дирижора ще те дирижира ако му захапваш стръвта - а стръвта е информацията която те залива - така наречените "новини". колкото повече игнорираш "новините" толкова по-недерижируем ставаш. ей тука едно момче днес питаше що пазара летял нагоре като в европа незнамкаквоси - ми ти нямаш на идея кое е прайзднато и кое не, нямаш и на идея кое е "новина" и кое новина.
                    ако търгуваш опшъни само ти трябва една елементарна графика за да си гледаш резистънсите, един вола чарт, обеми, оупън интерест в съоптветния чейн и грийкс - всичко си идва там - и новини и маркетмейкърски тарикатлъци и "дирижирания" и всичко. ааа,да - и датите на ърнингс рипортите
                    хм,напротив-точно дребната цаца моа да направи пари,обира се стадото....
                    един новобранец най лесно фалира,защото е новобранец и се влияе от стадото..... демек реагира на "новините" ,без да ги разбира,без да знае,че едни новини са от "икономисти" ,изкарващи си парите с "журнализъм" -дават им пари от вестници,да "обясняват " как да се изкарват пари от маркета
                    другите "новини" ,са "направени" -с цел да повлияе,обратното на това,което ще стане и накрая чак моа да има тук таме нещо реалистично......та от анализатори "мерси" , нуриел рубиновци с лопата да ги ринеш ....
                    та съм съгласен с теб,че новобранеца не трябва да слуша новини,ама професионалиста слуша новини и знае как да ги "отбира" ,кага,като ти кажат да,означава,че е не,кога като кажат,че е да ,може да е и да и не...... и т.н.

Коментар

и още нещо ще ти кажа,което няма къде да го прочетеш,само маркетмейкъри на опшъни го знаям,ама те книги НЕ ПИШАТ:
                      как стадото подтиска една акция с ъп позиции:
                      поне си "пеперудаджия" като мен,може и да го разбереш:
                      когато много делтаджии са булиш и търсят мощна гама, която може да намериш само в краткосрочно време-седмични и близкомесечни падежи,акцията няма как да се качи,защото маркет мейкъра няма от къде да ви произведе колосалните делти,дето с 3-4% движение на ъндърлайна се правят 100 ци проценти печалба..... за тва в такива случаи маркет мейкъра ви убива гамата с тета- задържа ъндърлайна на ниско ниво,чрез трупане на шорт позиции , и чак когато се изпарят падежите във времето,или предварително се кешират позиции,чак тогава маркет мейкъра може да си позволи да се избави от шорт позициите,което е реално лонгове и да вдигне акцията......
                      или силен булиш в дадена акция,по скоро ще доведе до забавяне на качването във времето,отколкото точно в този период ,коагто инвеститорите купуват "пюър" делта,че с малък риск да направят огромни печалби
                      това е точно, явно имаш опит с търговията
                      обаче се получава зверското скю. от доста време такива "инатливи" ъндърлайни ги трепя с тайм спредове, а както почна и да има седмични при моя брокер - песен. мани ти да дирижира маркетмейкъра - ше дирижира дребната цаца, ама малко пипе да имаш в главата на маркетмейкъра и прашките ше му земеш.
                      лошото е че вече доста хора се научиха че directional търговията е много рискована и "дерижируема" та се насочиха към вола трейд.

инак казваш няма как да определиш къде е тренда - как да не може - точно това е същината. за мен най-лесният начин един новобранец да фалира е да тръгне да "предсказва" какво мислят дирижорите и да контри. защо трябва да се мъчиш глупости да правиш - дирижора ще те дирижира ако му захапваш стръвта - а стръвта е информацията която те залива - така наречените "новини". колкото повече игнорираш "новините" толкова по-недерижируем ставаш. ей тука едно момче днес питаше що пазара летял нагоре като в европа незнамкаквоси - ми ти нямаш на идея кое е прайзднато и кое не, нямаш и на идея кое е "новина" и кое новина.
                      ако търгуваш опшъни само ти трябва една елементарна графика за да си гледаш резистънсите, един вола чарт, обеми, оупън интерест в съоптветния чейн и грийкс - всичко си идва там - и новини и маркетмейкърски тарикатлъци и "дирижирания" и всичко. ааа,да - и датите на ърнингс рипортите

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Защото борсата ни е леко извън фаза спрямо световните пазари.

в българия борса няма. има некво махленско тържище
                        зеленчуковата борса в първенец прави по-големи дневни обороти, а и като се замислиш и по читава стока продават хората
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bse sell-off Разгледай мнение
                          А къде спим ние? Защо така всички на БФБето останаха без парички?
                          щото софикса го купуваха ол дъ уей даун фром 1300 ту 300 , щот бийш ли ни мой то да падни чак толку .
                          5 % за седмицата ап си е перфектно. да видим след дългият уикенд с кво ще ни изненадат.
                          Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

Що бре ние сме се преместили с по-голямата част от парите там (в NYSE)......да няма да кесим на нашата пародия наречена БФБ......

Коментар

Защото борсата ни е леко извън фаза спрямо световните пазари.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• А къде спим ние? Защо така всички на БФБето останаха без парички?

Коментар

Working...
                                X