If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Точно тук се крие и фундаментално грешно ти схващане за икономиката.
Ако не си разбрал,той този цикъл завърши(на евтините пари)
Но и да не беше,от друга гледна точка ,това ти е 20% хедж не виждам нищо лошо,даже напротив
Човекът ти обяснява, че дружеството се декапитализира, и че в това няма нищо анти-инфлационно щом се лишаваш от уж поскъпващи активи, а ти си пееш старата песен на нов глас, Явно ни мяташ на черешата, - първо общи лафове и памфлети за защитата от инфлацията и после суркане на артиите на излъганите камилчета, след обява за "мега"-инфлационния дивидент
Ходи в източните - Турция примерно, да попаднеш на инфлация Тя и рашката не е зле хахахаха!
Храни коня редовно и мажи колелета на каруцата че като те изгонят да има с кво да стигнеш до границата....Ма то такива индивиди като тебе немците ги пращат в газови камери
Закъснял си много. Няма спасение. С вдигането на лихвите би трябвало да видим отлив на пари с по-ниска рентабилност от високоликвидните активи към банките. В тази връзка не бих имал доверие на акции ценни книжа и криптоси в глобален аспект, но аз ако съм в тази ситуация колкото и странно да звучи, бих подбрал портфейл на БФБ. Не ми се пише, защо че ще стане много дълго, да кажем, че за мен рискът е далеч по-приемлив.
Ако през 2021 наблягахте повече на бира, вино, месо и риба, щеше да ви е по-ниска.
Ако сте наблягали на хляб, млечни продукти, плодове и зеленчуци даже ви е по-висока от тези 7.8%.
Таман научих магарето да не яде, и то взе че умря.
Ако през 2021 наблягахте повече на бира, вино, месо и риба, щеше да ви е по-ниска.
Ако сте наблягали на хляб, млечни продукти, плодове и зеленчуци даже ви е по-висока от тези 7.8%.
Раздаватн им дивиденти (хартийки), които ще се чудят после как да спасяват от инфлацията.
От инвестиционна гледна точка е тъпичко в тези инфлациони времена, които един господ знае колко време ще продължат.
Точно тук се крие и фундаментално грешно ти схващане за икономиката.
Ако не си разбрал,той този цикъл завърши(на евтините пари)
Но и да не беше,от друга гледна точка ,това ти е 20% хедж не виждам нищо лошо,даже напротив
....Другия вариант е да налазиш Атера заради очаквания 15-20% дивидент лятото. Дългосрочно 5-10г няма как да загубиш от тая акция,щото си дават и средно 4% годишен дивидент. И в най-големите кризи ( а такива ще има) земеделската земя е най-сигурния актив ! Все пак да спомена ,че имам акции там и съм субективен ,но Атерата може да е твоя избор,ако търсиш сигурност.
Атерата с някой уговорки бива, като прост инструмент за спасение от инфлацията.
Все пак притежава 5 от 7-те характеристики на идеалната система за печелене на пари.
Дългосрочно обаче, нащата не изглеждат розови. През 2021 г. дружеството е купило общо 11 913 дка.
Същевременно са продадени 39 198 дка.
Рузултат: - 27 285 декара.
Мажовците имат интерес от преобладаващи продажби на земя.
Странно, но и инвеститорите (спекуланти) също са доволни.
Раздаватн им дивиденти (хартийки), които ще се чудят после как да спасяват от инфлацията.
От инвестиционна гледна точка е тъпичко в тези инфлациони времена, които един господ знае колко време ще продължат.
Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Здравейте инвеститори. Моля за мнение или съвет към всички аматьори, какъвто съм и аз. От както развързаха печатниците много я мисля тази тема. Как обикновените хора да се спасим от инфлацията? .
-Значи VWCE и VUAA са на върхове и не е ясно ВСЕ ОЩЕ дали ще почнат нов мулти-месечен цикъл нагоре,или ще поемат по пързалката ,много месеци подред.
-Златото е -3.6% за 2021 .Факт .И цената му е такава смешно ниска, защото се държи изкуствено ниска от WallST с разни деривати където се търгува "хартиено злато"(без да е налично истинско за обезпечение върху него) и което по обем изтъргувано е повече отколкото истинското такова по цялото Земно кълбо.Абсурдно,но е факт.И не само с този актив е така
-Имоти,даже всичко свързано с имоти или офиси в БГ ще ти донесе ОГРОМНИ загуби,ако купуваш сега(и ако не го купуваш за живеене).Имоти в чужбина ДА,но в Булгаристан,даже и не си го помисляй не сега ами когато и да е.
Тука бих ти дал жокер за Турция и Истанбул в частност.Заради лирата имотите там са без пари в момента,както беше с Гърция преди няколко години.
-Най-добре си стой на кеш за момента(макар и да ти се струва абсурдно)
-Другия вариант е да налазиш Атера заради очаквания 15-20% дивидент лятото.Дългосрочно 5-10г няма как да загубиш от тая акция,щото си дават и средно 4% годишен дивидент.И в най-големите кризи ( а такива ще има) земеделската земя е най-сигурния актив ! Все пак да спомена ,че имам акции там и съм субективен ,но Атерата може да е твоя избор,ако търсиш сигурност.
Ако търсиш по-големи печалби,риска се качва,като естествено може и да се занулиш някъде.
Всичко с инвестициите опира до РИСК-а.Колкото по-голям е той,толкова по-високи са печалбите,но и рисковите инвестиции са огромен шанс за зануляване/или поне големи загуби.
А за инфлацията,може и да сме в пиковите нива.Поне на Запад.Тук по нашенско ,по стар обичай ще разтегнат още локума
Кой ще фалира, не зная, но зная, че сме едно от най-щастливите поколение, да видим от всичко по малко
но тоя път май няма да е чак толкова малко и някои ще се премятат, като фурнаджийски лопати към Русия
Фончо Дъбнишкия Маминия Барбароня Бургаския ще са с най голмите букети на Дунава и най отпреде яростно ще викат вечна дружба....
Запада няма как да фалира защото всички технологии са в него.Ще фалират Русия.
При евентуална световна хиперинфлация, ще важи само една технология. Нарича се "Блокчейн".
Ще оцелеят нардите с натурални и природни дадености. И китайците, които се запасяват с енергоносители. От години.
Запада няма как да фалира защото всички технологии са в него.Ще фалират Русия.
Кой ще фалира, не зная, но зная, че сме едно от най-щастливите поколение, да видим от всичко по малко
но тоя път май няма да е чак толкова малко и някои ще се премятат, като фурнаджийски лопати към Русия
Коментар