Първоначално изпратено от ГАД
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спасение от ИНФЛАЦИЯТА
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнениеДа приканим спасилите се, да се представят? Любопитно става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Да, но аз любезно отклоних, с обяснението, че таргета ми за печалба/риск е много по-нисък. Таванът ми е 6 от 7, колкото дават и на S&P 500. Подобно начинание, разбира се има потенциал за по-големи печалби, но това върви и с по-висок риск. Лично аз не съм в състояние тук да оценя риска. Но има играчи, които биха влезнали. Щом в темата за НИ се обсъждаше покупка в Украйна - явно има хора, които не ги притеснява малко по-голям риск, за сметка на много по-голяма потенциална печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДа не те разочаровам, средата е увредена и опорочена, а вижданията ти, са това, как БИ ТРЯБВАЛО да бъде, докато фактите, са коренно различни. Ето, вече те каних само да дойдеш, да видиш и да пипнеш но, дори отговор нямам. Какво очакваш да добавя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеС другия създател обмисляли ли сте нещо подобно за изход от ситуацията ? Не съм специалист по БФБ, но тези пичове сякаш нямаха нищо завършено за IPO-то. Освен, разбира се блупринт, за който вече ти писах, че не е лошо да си направите. Мисълта ми е, че пътят вече е отъпкан и може да го следвате с лекота, имайки само добрата ви идея. А капитала за масово производство ще бъде набран лесно през борсата, ако и инвеститорите харесат идеята и ви повярват, че ще можете да я реализирате в мащаб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеОт коя срана да започна отговора, отзад напред, или обратно?
...
Нека е откъм края:
1. И на мен ми мирише. На заговор. Дълго е за разправяне но, старите бухали тук, имат някакви наблюдения.
2. Твърдението за "никой", го изказа...кой? Анонимен посетител. Фактите, са други, обаче: Доста народ се изреди и, от общо 41 души, категорично негативен отговор на въпроса "- Бихте ли си купили", дават само двама души, и двама са уклончиви "- Да видя, как се харчи, ще помисля." Т.е., сам смятай проценти. Отделен е въпросът че, от тук пишещите, само двама - създателите - де факто, сме държали нещата в ръце. Страх мори публиката, да не се прекара. Дори подаряваме това-онова, все тая. 4-5 бръмчат, останалите имат свои си грижи.
3. Защо да а и вярваш ли? А ти, най-добре, недей. Не вярвай на мен, ами провери сам.
4. Светът бил място за...бла-бла-бла. Конкуренция, казваш. Конкуренция има тогава, когато, целта е една, пътят до нея - един, а мераклии да стигнат до нея - повече. Повечето пъти, когато хората се конкурират, те губят от това. Обяснявам им, че трябва сътрудничество но, едно си баба знае, едно си бае а после - "- Ама какво стана?!?" Е как "какво", вместо да си помагате, ше се избиете, "какво". Пуйче око!
5. Инфлацията. Представи си, имаш (условно) 100 млн. и те, се обезценяват с 10% годишно но, ти можеш да правиш само 9млн/год. Тук, явно, губиш. Ако се обезценяват с 8%/год, поне печелиш номинално 1, а де факто - 1*(100/109), пак си по-зле, отколкото ако нямаше инфлация. Дори ГОООЛЕМИТЕ риби, освен, ако с това, не печелят някакво нерегламентирано предимство /изчислявано в други категории/, пак, дали биха се радвали? Само Длъжниците, с редовно индексирани постъпления, печелят от обезценка на дълга. Така аз го виждам. Иначе, защо светът негодува за двуцифрената инфлация? Да си седи и да се кефи, ако е толкова полезна.
6.Виж, за наивните и реалистите, съм съгласен. Ти от кои си, според теб?
Коментар
-
От коя срана да започна отговора, отзад напред, или обратно?
...
Нека е откъм края:
1. И на мен ми мирише. На заговор. Дълго е за разправяне но, старите бухали тук, имат някакви наблюдения.
2. Твърдението за "никой", го изказа...кой? Анонимен посетител. Фактите, са други, обаче: Доста народ се изреди и, от общо 41 души, категорично негативен отговор на въпроса "- Бихте ли си купили", дават само двама души, и двама са уклончиви "- Да видя, как се харчи, ще помисля." Т.е., сам смятай проценти. Отделен е въпросът че, от тук пишещите, само двама - създателите - де факто, сме държали нещата в ръце. Страх мори публиката, да не се прекара. Дори подаряваме това-онова, все тая. 4-5 бръмчат, останалите имат свои си грижи.
3. Защо да а и вярваш ли? А ти, най-добре, недей. Не вярвай на мен, ами провери сам.
4. Светът бил място за...бла-бла-бла. Конкуренция, казваш. Конкуренция има тогава, когато, целта е една, пътят до нея - един, а мераклии да стигнат до нея - повече. Повечето пъти, когато хората се конкурират, те губят от това. Обяснявам им, че трябва сътрудничество но, едно си баба знае, едно си бае а после - "- Ама какво стана?!?" Е как "какво", вместо да си помагате, ше се избиете, "какво". Пуйче око!
5. Инфлацията. Представи си, имаш (условно) 100 млн. и те, се обезценяват с 10% годишно но, ти можеш да правиш само 9млн/год. Тук, явно, губиш. Ако се обезценяват с 8%/год, поне печелиш номинално 1, а де факто - 1*(100/109), пак си по-зле, отколкото ако нямаше инфлация. Дори ГОООЛЕМИТЕ риби, освен, ако с това, не печелят някакво нерегламентирано предимство /изчислявано в други категории/, пак, дали биха се радвали? Само Длъжниците, с редовно индексирани постъпления, печелят от обезценка на дълга. Така аз го виждам. Иначе, защо светът негодува за двуцифрената инфлация? Да си седи и да се кефи, ако е толкова полезна.
6.Виж, за наивните и реалистите, съм съгласен. Ти от кои си, според теб?Last edited by Pyramid; 14.03.2022, 00:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение"Спасението", като КАК го виждате? Да търсите/намерите нещо което, да поскъпва по-бързо, или да създадете лостове за контрол, и да си вдигнете маржа на печалбата, независимо от цените? Наистина, досега, ясно дефинирано "Спасение", така и не видях.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнениеМисля, си играчи, че трябва да инвестирате всичко в една чаша студена вода-
Освежаваща е поне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеКак ли, пак по същият начин. Овчото стадо има слаба памет и пак колективно ще се нареди на стрижба:-) Обикновенно черните овци отделили се от стадото оцеляват, а другите под ножа. Ще излезем от ситуацията пак по познатия начин: богатите ще станат още по-богати, а бедните още по бедни ще гледат в контакта:-))) То не бяха в миналото акции, облигации, бонове, дялове, книжки и хартишки... Тогава успешно излязоха от хиперихфлацията обърналите в злато, дойче марки, долари франкове и т.н.
Сега фиата не е убежище. Който е инвестирал във физика ( злато, сребро, мед, калай, никел, пшеница, торове, стомана, скрап...) суровини, храни, консерви и т.н. ще е печелившият.
Коментар
Коментар