IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасение от ИНФЛАЦИЯТА

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Освен програмист съм математик и инженер, за това към теб с най-голямо уважение! И аз обичам децата. Но отворих тема в инвеститорски форум с надеждата за съвет как да спася спестеното от увеличаващата се инфлация. Двата най-добри съвета, които получих бяха да си стоя в кеш и да спра да харча за презервативи Харесват ми идеите ви до тук. Още стоя в кеш. Ще се пробвам и за второто. То наистина качествените презервативи не са никак евтини ще боря инфлацията, чрез намаляване на потреблението.
    Желая ти успех с децата жената нека си мрънка.Това е радост не може да се опише с думи...С един шестгодишен юнак си говорим сериозно за жени...Той тренира за да има мускули и всички гаджета в детската градина да са негови..щото му е ясно хубавите мацки са с мъжете с големи мускули.Аз му викам че не са а той ми разправя как да не са аз нали това гледам по телевизора...Голяма забава голяма нема такъв кеф...Аз му казвам че хубавите жени са с мъже които имат много пари и хубави коли а той мисли мисли и вика сега освен силен ще трябва да стана и умен...

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

По-лесно е естествено, ама фондовете са с бая подводен риск. Купуването на широк фонд е като да играеш борсов хазарт, ама с вързани очи - едва ли някога ще научиш цялото съдържание на фонда. Рискът е прекалено висок за такава мижава реална възвръщаемост, ако въобще я има. Само ще се заблуждаваш, че играеш на сигурно.

Ще пиша на лични утре. Няма нужда да се изхвърляш, нещата са елементарни. Особено ако имаш безпроблемен произход на парите, за да превеждаш насам натам. Учудващо, че не залиташ по койни, техове и особено слънчеви батерии. По някаква причина всички от офисите са луди по тях.
      Парите са от трудово възнаграждение и всичките са превеждани по банков път. Саларни панели бих си монтирал веднага ако живеех в къща - за вилите не си заслужава. Програмист съм - койни не пипам, дори да са във формата на индексен фонд. Апропо и колегите ми не пипат койни.

Коментар

Малко злато е добре. Но за другото не е ли по-лесно, когато хоризонта е 20+ години, да се ползва долар-кост-авередж стратегия с широк индексен фонд с ниски такси?
        По-лесно е естествено, ама фондовете са с бая подводен риск. Купуването на широк фонд е като да играеш борсов хазарт, ама с вързани очи - едва ли някога ще научиш цялото съдържание на фонда. Рискът е прекалено висок за такава мижава реална възвръщаемост, ако въобще я има. Само ще се заблуждаваш, че играеш на сигурно.

Ще пиша на лични утре. Няма нужда да се изхвърляш, нещата са елементарни. Особено ако имаш безпроблемен произход на парите, за да превеждаш насам натам. Учудващо, че не залиташ по койни, техове и особено слънчеви батерии. По някаква причина всички от офисите са луди по тях.

Коментар

Малко злато е добре. Но за другото не е ли по-лесно, когато хоризонта е 20+ години, да се ползва долар-кост-авередж стратегия с широк индексен фонд с ниски такси? Би трябвало за периода да бие инфлацията с малко? Нямам проблем да дам на някого 2% да ми направи портфолио. Имам проблем след това да го балансирам всеки месец - да местя от повишените активи към намалените. Иначе трябва фонд с активно управление, а там таксите така намаляват печалбата, че не може човек да бие инфлацията. Ползвал съм на Елана и от там го знам от опит. Благодаря ти за съвета обаче - ще разхвърлям вероятно по подобна схема, но няма много да ги балансирам.
          Един приятел казва:

"Не вярвам, че като си дам парите в чужди ръце от малко, ще станат голямо. Само този в боксерките става голям в чужди ръце."

Така че е хубаво да си имаш твои финансов план и да не разчиташ на разни посредници.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

За обикновените хора спасение няма. Могат да се надяват на хазарт. Дали тото, дали борса, няма значение.

За такива като тебе е бая по-лесно: имотите ги имаш; 1/3 в нискорискови (злато, агро, привилигированиакции, държавен дълг), 1/3 половината в рискови активи (акции, опции, облигации на компании), 1/3 нещо като кеш в различни валути, включително шиткойни. Пък няма проблем с някъв процент да си даже бизнес ангелче.

Няма какво да се добави повече по темата. Според мен не е добра идея в широк фонд да буташ всичко. Ама за още по-фина настройка трябва да ти искам процент.
            Малко злато е добре. Но за другото не е ли по-лесно, когато хоризонта е 20+ години, да се ползва долар-кост-авередж стратегия с широк индексен фонд с ниски такси? Би трябвало за периода да бие инфлацията с малко? Нямам проблем да дам на някого 2% да ми направи портфолио. Имам проблем след това да го балансирам всеки месец - да местя от повишените активи към намалените. Иначе трябва фонд с активно управление, а там таксите така намаляват печалбата, че не може човек да бие инфлацията. Ползвал съм на Елана и от там го знам от опит. Благодаря ти за съвета обаче - ще разхвърлям вероятно по подобна схема, но няма много да ги балансирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Така да бъде. Ама ще се наложи да повторя една своя стара теза: Интелектуална собственост. Защото, имаш максимален контрол при минимални разходи.
              Супер идея. За съжаление всичките ми патенти не са моя собственост Гаден заробващ договор с давност години след евентуално напускане...

Коментар

Освен програмист съм математик и инженер, за това към теб с най-голямо уважение! И аз обичам децата. Но отворих тема в инвеститорски форум с надеждата за съвет как да спася спестеното от увеличаващата се инфлация. Давата най-добри съвета, които получих бяха да си стоя в кеш и да спра да харча за презервативи Харесват ми идеите ви до тук. Още стоя в кеш. Ще се пробвам и за второто. То наистина качествените презервативи не са никак евтини ще боря инфлацията, чрез намаляване на потреблението.
                ...а сега, се върни един пост назад. Искаш сигурност? Трябва ти нещо, което, ОСНОВНО, да зависи от най-добронамерения към теб самия човек, т е., От теб самия. КОНТРОЛ ти трябва. Няма го нито в златото, нито в НИ, нито в коини-моини и т.н. Прочети предния ми пост

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Цецо аз съм фен на децата не се офлянквай ами действай какво се моткаш?Инфлацията за това е инфлация за да го отнесат най бедните...Тия дето вземат решенията те са недосегаеми..Да се надаме на Кавръчето и неговата революция
                  Освен програмист съм математик и инженер, за това към теб с най-голямо уважение! И аз обичам децата. Но отворих тема в инвеститорски форум с надеждата за съвет как да спася спестеното от увеличаващата се инфлация. Двата най-добри съвета, които получих бяха да си стоя в кеш и да спра да харча за презервативи Харесват ми идеите ви до тук. Още стоя в кеш. Ще се пробвам и за второто. То наистина качествените презервативи не са никак евтини ще боря инфлацията, чрез намаляване на потреблението.
                  Last edited by anonymous6718; 23.02.2022, 22:32.

Коментар

Не ги мисли мога да си направя наследници, а ако не стане - имам си пет броя племенници, двама тук и трима зад голямата локва Пукането на пари е лесно, но не ми е страст. Предпочитам да надградя онова, което ми е било дадено. Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
                    Така да бъде. Ама ще се наложи да повторя една своя стара теза: Интелектуална собственост. Защото, имаш максимален контрол при минимални разходи.

Коментар

Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
                      За обикновените хора спасение няма. Могат да се надяват на хазарт. Дали тото, дали борса, няма значение.

За такива като тебе е бая по-лесно: имотите ги имаш; 1/3 в нискорискови (злато, агро, привилигированиакции, държавен дълг), 1/3 половината в рискови активи (акции, опции, облигации на компании), 1/3 нещо като кеш в различни валути, включително шиткойни. Пък няма проблем с някъв процент да си даже бизнес ангелче.

Няма какво да се добави повече по темата. Според мен не е добра идея в широк фонд да буташ всичко. Ама за още по-фина настройка трябва да ти искам процент.

Коментар

Не ги мисли мога да си направя наследници, а ако не стане - имам си пет броя племенници, двама тук и трима зад голямата локва Пукането на пари е лесно, но не ми е страст. Предпочитам да надградя онова, което ми е било дадено. Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
                        Цецо аз съм фен на децата не се офлянквай ами действай какво се моткаш?Инфлацията за това е инфлация за да го отнесат най бедните...Тия дето вземат решенията те са недосегаеми..Да се надаме на Кавръчето и неговата революция

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Винаги можеш да заминеш после, преди, по-време, да си построиш крепост, да си наемеш частни учители и хиляди други глупости.
                          Или просто да спрете да се залъгвате за деца и да си харчите парите, времето лети. Дори няма на кой да ги оставиш тия "инвестиции".
                          Last edited by anonymous6718; 23.02.2022, 21:54.

Коментар

Вярно е. Аз искам отдавна, но тя не се чувствала сигурна тук все още за деца. Последните години тъкмо почна да се навива и не щеш ли пандемия... Сестра ми също не искаше да ражда тук, но замина с приятеля си преди години в Монреал и има три деца сега родени там. Може би трябваше и аз да замина... И не съм млад, а на 44. Иначе активите може и повече от 2 м да са, но аз живея сравнително скромно, без да се лишавам, разбира се. Рядко се глезя със скъпи напитки, но жената ми е слабост и примерно за рд наскоро и купих сгъваем телефон за 3.8к , което напълно осъзнавам каква тъпотия е! За себе си стотинка не давам за телефони и лаптопи - ползвам си служебните. Но стига толкова оф-топик. Не виждам как с детайлите на моя профил, тази тема би била полезна и за други обикновенни хора, които работят и спестяват, а инфлацията ги краде по безобразен начин.
                            Винаги можеш да заминеш после, преди, по-време, да си построиш крепост, да си наемеш частни учители и хиляди други глупости.
                            Или просто да спрете да се залъгвате за деца и да си харчите парите, времето лети. Дори няма на кой да ги оставиш тия "инвестиции".

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Tи от инвестиции разбираш колкото от жени.Язък че уж работиш във финансовия сектор.
                              Да ти кажа, че сигурно те бия по активи и по труд.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                                Здравей Цецо,

не си дал много инфо за теб (дали си семеен и дали имаш деца), но да те посъветвам и аз.

Не се занимавай с акции, облигации, борси и т.н.

Ако си нямаш апарт в София и вила на морето си купи. Може да инвестираш в златни инвестиционни монети, да си подновиш гардероба и да си направиш ремонт у вас.

Може да инвестираш в образованието на децата си и малко в половинката си.

Може да направиш няколко бизнеса, които не изискват големи инвестиции и да носят малък постоянен поток всеки месец. И сумарно да се събира добра сума.

За сега това е от мен.

Поздрави
                                Tи от инвестиции разбираш колкото от жени.Язък че уж работиш във финансовия сектор.

Коментар

Working...
                                X