Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спасение от ИНФЛАЦИЯТА
Collapse
X
-
- 8 Харесвания
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
По-лесно е естествено, ама фондовете са с бая подводен риск. Купуването на широк фонд е като да играеш борсов хазарт, ама с вързани очи - едва ли някога ще научиш цялото съдържание на фонда. Рискът е прекалено висок за такава мижава реална възвръщаемост, ако въобще я има. Само ще се заблуждаваш, че играеш на сигурно.
Ще пиша на лични утре. Няма нужда да се изхвърляш, нещата са елементарни. Особено ако имаш безпроблемен произход на парите, за да превеждаш насам натам. Учудващо, че не залиташ по койни, техове и особено слънчеви батерии. По някаква причина всички от офисите са луди по тях.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Малко злато е добре. Но за другото не е ли по-лесно, когато хоризонта е 20+ години, да се ползва долар-кост-авередж стратегия с широк индексен фонд с ниски такси?
Ще пиша на лични утре. Няма нужда да се изхвърляш, нещата са елементарни. Особено ако имаш безпроблемен произход на парите, за да превеждаш насам натам. Учудващо, че не залиташ по койни, техове и особено слънчеви батерии. По някаква причина всички от офисите са луди по тях.
- 1 like
Коментар
-
Малко злато е добре. Но за другото не е ли по-лесно, когато хоризонта е 20+ години, да се ползва долар-кост-авередж стратегия с широк индексен фонд с ниски такси? Би трябвало за периода да бие инфлацията с малко? Нямам проблем да дам на някого 2% да ми направи портфолио. Имам проблем след това да го балансирам всеки месец - да местя от повишените активи към намалените. Иначе трябва фонд с активно управление, а там таксите така намаляват печалбата, че не може човек да бие инфлацията. Ползвал съм на Елана и от там го знам от опит. Благодаря ти за съвета обаче - ще разхвърлям вероятно по подобна схема, но няма много да ги балансирам.
"Не вярвам, че като си дам парите в чужди ръце от малко, ще станат голямо. Само този в боксерките става голям в чужди ръце."
Така че е хубаво да си имаш твои финансов план и да не разчиташ на разни посредници.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
За обикновените хора спасение няма. Могат да се надяват на хазарт. Дали тото, дали борса, няма значение.
За такива като тебе е бая по-лесно: имотите ги имаш; 1/3 в нискорискови (злато, агро, привилигированиакции, държавен дълг), 1/3 половината в рискови активи (акции, опции, облигации на компании), 1/3 нещо като кеш в различни валути, включително шиткойни. Пък няма проблем с някъв процент да си даже бизнес ангелче.
Няма какво да се добави повече по темата. Според мен не е добра идея в широк фонд да буташ всичко. Ама за още по-фина настройка трябва да ти искам процент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Така да бъде. Ама ще се наложи да повторя една своя стара теза: Интелектуална собственост. Защото, имаш максимален контрол при минимални разходи.
Коментар
-
Освен програмист съм математик и инженер, за това към теб с най-голямо уважение! И аз обичам децата. Но отворих тема в инвеститорски форум с надеждата за съвет как да спася спестеното от увеличаващата се инфлация. Давата най-добри съвета, които получих бяха да си стоя в кеш и да спра да харча за презервативи Харесват ми идеите ви до тук. Още стоя в кеш. Ще се пробвам и за второто. То наистина качествените презервативи не са никак евтини ще боря инфлацията, чрез намаляване на потреблението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Цецо аз съм фен на децата не се офлянквай ами действай какво се моткаш?Инфлацията за това е инфлация за да го отнесат най бедните...Тия дето вземат решенията те са недосегаеми..Да се надаме на Кавръчето и неговата революцияLast edited by anonymous6718; 23.02.2022, 22:32.
- 1 like
Коментар
-
Не ги мисли мога да си направя наследници, а ако не стане - имам си пет броя племенници, двама тук и трима зад голямата локва Пукането на пари е лесно, но не ми е страст. Предпочитам да надградя онова, което ми е било дадено. Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
- 1 like
Коментар
-
Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
За такива като тебе е бая по-лесно: имотите ги имаш; 1/3 в нискорискови (злато, агро, привилигированиакции, държавен дълг), 1/3 половината в рискови активи (акции, опции, облигации на компании), 1/3 нещо като кеш в различни валути, включително шиткойни. Пък няма проблем с някъв процент да си даже бизнес ангелче.
Няма какво да се добави повече по темата. Според мен не е добра идея в широк фонд да буташ всичко. Ама за още по-фина настройка трябва да ти искам процент.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не ги мисли мога да си направя наследници, а ако не стане - имам си пет броя племенници, двама тук и трима зад голямата локва Пукането на пари е лесно, но не ми е страст. Предпочитам да надградя онова, което ми е било дадено. Дайте да се фокусираме върху спасението от лошата инфлация за обикновенните хора.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Винаги можеш да заминеш после, преди, по-време, да си построиш крепост, да си наемеш частни учители и хиляди други глупости.
Или просто да спрете да се залъгвате за деца и да си харчите парите, времето лети. Дори няма на кой да ги оставиш тия "инвестиции".Last edited by anonymous6718; 23.02.2022, 21:54.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Вярно е. Аз искам отдавна, но тя не се чувствала сигурна тук все още за деца. Последните години тъкмо почна да се навива и не щеш ли пандемия... Сестра ми също не искаше да ражда тук, но замина с приятеля си преди години в Монреал и има три деца сега родени там. Може би трябваше и аз да замина... И не съм млад, а на 44. Иначе активите може и повече от 2 м да са, но аз живея сравнително скромно, без да се лишавам, разбира се. Рядко се глезя със скъпи напитки, но жената ми е слабост и примерно за рд наскоро и купих сгъваем телефон за 3.8к , което напълно осъзнавам каква тъпотия е! За себе си стотинка не давам за телефони и лаптопи - ползвам си служебните. Но стига толкова оф-топик. Не виждам как с детайлите на моя профил, тази тема би била полезна и за други обикновенни хора, които работят и спестяват, а инфлацията ги краде по безобразен начин.
Или просто да спрете да се залъгвате за деца и да си харчите парите, времето лети. Дори няма на кой да ги оставиш тия "инвестиции".
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
Tи от инвестиции разбираш колкото от жени.Язък че уж работиш във финансовия сектор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеЗдравей Цецо,
не си дал много инфо за теб (дали си семеен и дали имаш деца), но да те посъветвам и аз.
Не се занимавай с акции, облигации, борси и т.н.
Ако си нямаш апарт в София и вила на морето си купи. Може да инвестираш в златни инвестиционни монети, да си подновиш гардероба и да си направиш ремонт у вас.
Може да инвестираш в образованието на децата си и малко в половинката си.
Може да направиш няколко бизнеса, които не изискват големи инвестиции и да носят малък постоянен поток всеки месец. И сумарно да се събира добра сума.
За сега това е от мен.
Поздрави
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар