IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спасение от ИНФЛАЦИЯТА

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    И така, инфлация имаме тогава, когато,
    1. Купуваме все по-малко за същите пари (парите поевтиняват) или 2. Когато, на пазара, са все повече стоки и услуги срещу същите цени, т.е., все повече пари се въртят в обръщение.
    Здравословна, е само инфлацията по т.2., доколкото, поне не обедняваме фактически. При нея, ако персоналните ни приходи не се увеличават, поне можем да купуваме всичко, което сме можели до момента.
    Сега, нека имаме свръхприходи, т.е. потреблението ни, да не е застрашено. При случая, в т.2., просто можем да увеличим
    2.а) нормата си на потребление,
    2.б) нормата си на натрупване или,
    2.в) и двете.
    В т 2., място за особено притеснение няма и всички са доволни. Ако имаме т.2., едва ли има за какво да се тревожим и, съответно, намирам темата с отношение само към т.1.
    Да речем, в момент t1, имаме балансирани приходи/разходи/ натрупване = 2/1/1. Нещата се влошават и имаме 2/1,5/0,5. Докато натрупването >0, все още, НЕ обедняваме.
    Стане ли потребление>2 (говорим за относителни части), случаят е авариен.
    Е, как аз виждам спасението: Чрез увеличаване нормата на натрупване още в момента на осъществяване. Сиреч, натрупване на по-високо възвръщаеми активи. Сами разбирате, за финикийски знаци, дума изобщо не става (по т.1., те системно се обезценяват).
    Акции? В момент на глобален икономически колапс (освен, ако не сме от онази частица от хилядната на процента, която печели и по пътя надолу) - все по-рисково. Защо? Ами, ако нямаме контрол, се оставяме на течението и се молим, да не ни изхвърли на брега.
    Злато? - А неговите пазари, дали контролираме?
    Суровини? - Донякъде. Докато, не вземат да изключват цели отрасли.
    ...тогава?
    За вас, не знам. Аз станах фетишист на инт.собственост. Защо?
    - И тук, контролът не е 100%. Оказа се, никъде няма чак такъв. Ама възвръщаемостта, бие всички мислими и немислими рекорди...Ако не спим, а внимателно, анализираме. Имам това-онова да предложа.
    Поздрави на всички
    нови понятия въвеждаш и на база на това градиш теория.
    Връзка с реалността - НИКАКВА.
    ИНФЛАЦИЯТА Е СЛЕДСТВИЕ НЕ ПРИЧИНА. градиш от следствието теории, кой коня е отишъл в рякъта, кака роди чаавето ти каканижеш какви хубави данни за спортистка имала 4 клас
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• И така, инфлация имаме тогава, когато,
      1. Купуваме все по-малко за същите пари (парите поевтиняват) или 2. Когато, на пазара, са все повече стоки и услуги срещу същите цени, т.е., все повече пари се въртят в обръщение.
      Здравословна, е само инфлацията по т.2., доколкото, поне не обедняваме фактически. При нея, ако персоналните ни приходи не се увеличават, поне можем да купуваме всичко, което сме можели до момента.
      Сега, нека имаме свръхприходи, т.е. потреблението ни, да не е застрашено. При случая, в т.2., просто можем да увеличим
      2.а) нормата си на потребление,
      2.б) нормата си на натрупване или,
      2.в) и двете.
      В т 2., място за особено притеснение няма и всички са доволни. Ако имаме т.2., едва ли има за какво да се тревожим и, съответно, намирам темата с отношение само към т.1.
      Да речем, в момент t1, имаме балансирани приходи/разходи/ натрупване = 2/1/1. Нещата се влошават и имаме 2/1,5/0,5. Докато натрупването >0, все още, НЕ обедняваме.
      Стане ли потребление>2 (говорим за относителни части), случаят е авариен.
      Е, как аз виждам спасението: Чрез увеличаване нормата на натрупване още в момента на осъществяване. Сиреч, натрупване на по-високо възвръщаеми активи. Сами разбирате, за финикийски знаци, дума изобщо не става (по т.1., те системно се обезценяват).
      Акции? В момент на глобален икономически колапс (освен, ако не сме от онази частица от хилядната на процента, която печели и по пътя надолу) - все по-рисково. Защо? Ами, ако нямаме контрол, се оставяме на течението и се молим, да не ни изхвърли на брега.
      Злато? - А неговите пазари, дали контролираме?
      Суровини? - Донякъде. Докато, не вземат да изключват цели отрасли.
      ...тогава?
      За вас, не знам. Аз станах фетишист на инт.собственост. Защо?
      - И тук, контролът не е 100%. Оказа се, никъде няма чак такъв. Ама възвръщаемостта, бие всички мислими и немислими рекорди...Ако не спим, а внимателно, анализираме. Имам това-онова да предложа.
      Поздрави на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

При 30% инфлация, при наличието на привилигировани с по 7%. Айде, не ме гъделичкай, моля.
        Това за привилигированите не го схванах.Дай по-подробно.

Коментар

• В една друга тема, някой подхвърли следното:
          Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
          Ima megdan za 160 doilera barel ,(ERM II)
          А аз, се питам при това положение, как ще "удушат" руската икономика. Дори теоретично. Щатите, все едно, не могат насмогна на всички да изнасят, Бай Алцхаймер, още не може да овладее цената на бензина у дома си... Щели да "удушат". Аха. И аз туй гледам.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikimaus Разгледай мнение
            нивата не ще молитва
            , следователно тука се не иска молитва, а мотика. А ние какво правиме?
            Какво ли? Танцуваме с дайрета и пустосваме Путин, избиваме комплекси и т.н

Коментар

• нивата не ще молитва
              , следователно тука се не иска молитва, а мотика. А ние какво правиме?

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Наследени нали?
                Нееее

Както съм писал, преди пандемията успях да осребря много трудно продаваеми имоти за 35 000 евро общо.

Освен това, в последните години съм печелил 2 конкурса от ЕС и от там съм заработил колкото за един двустаен в СФ, това са ми допълнителни пари извън заплатата.

Имам интереси в много области, но не и акции, облигации и крипто валути.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Мижава ,мижава колко да е мижава? над 10% е.
                  При 30% инфлация, при наличието на привилигировани с по 7%. Айде, не ме гъделичкай, моля.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

По-лесно е естествено, ама фондовете са с бая подводен риск. Купуването на широк фонд е като да играеш борсов хазарт, ама с вързани очи - едва ли някога ще научиш цялото съдържание на фонда. Рискът е прекалено висок за такава мижава реална възвръщаемост, ако въобще я има. Само ще се заблуждаваш, че играеш на сигурно.

Ще пиша на лични утре. Няма нужда да се изхвърляш, нещата са елементарни. Особено ако имаш безпроблемен произход на парите, за да превеждаш насам натам. Учудващо, че не залиташ по койни, техове и особено слънчеви батерии. По някаква причина всички от офисите са луди по тях.
                    Мижава ,мижава колко да е мижава? над 10% е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Да ти кажа, че сигурно те бия по активи и по труд.
                      Наследени нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                        И
                        Това е цената на “сигурността” да работиш за друг. Каквото и да напишеш, дори в извънработно време или отпуска е собственост на шефа. Дори да напуснеш, в следващите 3 години също
                        Не унивай. И не вярвай на глупости. Свободата е вътре в нас. А и нещата не са, както изглеждат на пръв поглед. Аз също работя за друг но, моите си неща, са мои си неща.
                        Last edited by Pyramid; 24.02.2022, 12:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Интересен човек си. АМИ ПРАВИ СИ СВОИ БЕ!
                          Това е цената на “сигурността” да работиш за друг. Каквото и да напишеш, дори в извънработно време или отпуска е собственост на шефа. Дори да напуснеш, в следващите 3 години също

Коментар

Парите са от трудово възнаграждение и всичките са превеждани по банков път. Саларни панели бих си монтирал веднага ако живеех в къща - за вилите не си заслужава. Програмист съм - койни не пипам, дори да са във формата на индексен фонд. Апропо и колегите ми не пипат койни.
                            Харесах. Много мъдро решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Желая ти успех с децата жената нека си мрънка.Това е радост не може да се опише с думи...С един шестгодишен юнак си говорим сериозно за жени...Той тренира за да има мускули и всички гаджета в детската градина да са негови..щото му е ясно хубавите мацки са с мъжете с големи мускули.Аз му викам че не са а той ми разправя как да не са аз нали това гледам по телевизора...Голяма забава голяма нема такъв кеф...Аз му казвам че хубавите жени са с мъже които имат много пари и хубави коли а той мисли мисли и вика сега освен силен ще трябва да стана и умен...
                              Това е уникално, разбира се. Като кеф, няма равно. И, за да стане още по-интересно, се сетих за един лаф, чийто автор, не се сещам кой беше:
                              Обичайте внуците си. Те ще отмъстят за вас.
                              (Предполагам, на когото трябва.

Коментар

Супер идея. За съжаление всичките ми патенти не са моя собственост Гаден заробващ договор с давност години след евентуално напускане...
                                Интересен човек си. АМИ ПРАВИ СИ СВОИ БЕ!

Коментар

Working...
                                X