Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
И при мене косенето върви с пълна пара, само че се появиха една камара гафове, някои от които системни (хронични), които ми изпилиха нервите до безкрай ...

Ето снимка от преди 5 минути как и двата робота се трудят усърдно ...

Ето кратък списък с възникналите проблеми:
1. Luba 2 е склонна да излиза извън зоната за косене поради подхлъзване, подскачане от бабуна или GPS грешка. Дава съобщение "Robot is outside task area" и там си остава замръзнал в една точка. Не ми дава да го управлявам дистанционно, за да го върна в зоната. Иска да му отида там на място при него и да натисна 2 бутона, което е много тъпо, особенно ако този гаф го направи няколко пъти в рамките на деня.
2. Luba 2 не се превключва автоматично между различните Wi-Fi Access Points в имота. Докарва я дотам да ми скъса връзката, въпреки че друг Access Point я облъчва с много силен сигнал.
3. Luba 2 с голямо закъснение превключва между Wi-Fi и 4G. Първо скъсва връзката, после се тутка 1 минута и чак тогава идва новата връзка.
4. При всяка една възникнала грешка робота първо спира, после праща съобщение за нея и след няколко минути заспива. Така не ми дава шанс да се опитам дистанционно да отстраня грешката, а пак ме разкарва до ходя по поляните да го търся къде е заспал.
5. При нощно косене изглежда има някакъв проблем (пак софтуерен). Блокира на едно място и не ти дава шанс дистанционно да направиш каквото и да било, и чак на другата сутрин като съмне сам се измъква от ситуацията.
6. Segway Navimow X390 9000X - много по-надежден от Luba 2, но не може да коси по баири. Също така поради малките предни колеленца лесно попада в дупка, изкопана от кучето, и не всеки път успява сам да се измъкне от нея.
ПП: Аз кося ежедневно на 40 mm височина, но скоро ще започна и на 35мм, щото жълтурчетата продължават да се появяват тук или там.
Коментар