Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Първоначално изпратено от ceneto
Разгледай мнение
Годишната вноска, която инвестиционните посредници трябва да направят във Фонда за компенсиране на инвеститорите за 2018 г., да бъде в размер на :
>> 0,25 на сто от общия размер на паричните средства и
>> 0,05 на сто от общия размер на останалите клиентски активи
за 2017 г., определени на средномесечна основа.
>> 0,25 на сто от общия размер на паричните средства и
>> 0,05 на сто от общия размер на останалите клиентски активи
за 2017 г., определени на средномесечна основа.
Не съм сравнявал на практика дали спреда е по-голям при CFD-тата, който му се занимава може да провери. Сега е извън работно време и няма данни. Обикновено спредът е променлив. Някои посредници предлагат фиксиран спред. Не съм сравнявал спреда на CFD-тата с този на съответната акция.
Има възможност директно да се купят акции (тогава дивидентите са ясни - облагат се като дивиденти).
Но при индексите - как се облагат дивидентите - като дивиденти или като "други", ДДС има ли...
На мен лично ми допада възможността за CFD върху ценни метали - няма месечна такса, цената на услугата е включена в спреда, няма такса попечителство, такса управление и други месечни разходи (каквито има при покупка ETF, инвестиращ в ценни метали). За ценните метали съм смятал - дори при относително голям спред излиза по-изгодно CFD вместо спот (плаща се swap!) и ETF (има такса за управление, има месечна такса за платформата за търговия, има такса за отваряне и затваряне на позицията, има такса попечителство върху свободните средства и финансовите инструменти). Звездите ми говорят, че ще има срив на цената на среброто като този от кризата през 2008 година, сега чакам да се срине за да отворя дълга позиция на CFD върху сребро (и ще се надявам да не изгърми банковата система, защото ако това стане ще изгорят инвестираните пари). Не инвестирайте в CFD-та и банкови сметки (ако това изобщо може да се разглежда като инвестиция) повече, отколкото можете да си позволите да загубите, кризата идва и може да има bail ins...
За индекси и акции (които дават дивиденти) бих се замислил само ако оправят закона и след големия срив на акциите.
Коментар