IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Балонът във всичко

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

На нивото на хората стоящи зад основните банки в САЩ и Европа печалбата не е цел.Имат всичко за каквото може да се помисли. Създават парите от нищото.+Те имат само една цел-ВЛАСТА.
    Май уцели сърцевината, интересно какво има отвъд ВЛАСТТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

А и супер ниските лихви не са в интерес на банките. Така че не знам в чий "свой" интерес го правят
      На нивото на хората стоящи зад основните банки в САЩ и Европа печалбата не е цел.Имат всичко за каквото може да се помисли. Създават парите от нищото.+Те имат само една цел-ВЛАСТА.
      Last edited by Hermes73; 11.06.2017, 15:44.

Коментар

Приемаш, че те могат да определят лихвените проценти както им падне, което не е така. Примерно спадането на лихвите по 10-годишните облигации преди кризата е дългосрочна тенденция, която няма много общо с това, което прави Федът.
        Както им е изгодно.Както им е изгодно.Употребяват лихвите и като оръжие.................Не по-малко опасно от ядреното...........

Коментар

Много идиализираш нещата.Изпускаш момента че лихвената политика се провежда от група хора изключително в техен интерес ...................
          А и супер ниските лихви не са в интерес на банките. Така че не знам в чий "свой" интерес го правят

Коментар

Много идиализираш нещата.Изпускаш момента че лихвената политика се провежда от група хора изключително в техен интерес ...................
            Приемаш, че те могат да определят лихвените проценти както им падне, което не е така. Примерно спадането на лихвите по 10-годишните облигации преди кризата е дългосрочна тенденция, която няма много общо с това, което прави Федът.

Коментар

Т.е. основният лихвен процент, като инструмент за насочване на бизнес цикъла. Който лихвен процент е и база за формиране на лихвата по конкретните кредити.

Коментар

а лихвата за всички е една.
                Т.е. основният лихвен процент, като инструмент за насочване на бизнес цикъла. Който лихвен процент е и база за формиране на лихвата по конкретните кредити.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Ако има примерно 20% задължителен минимум за самоучастие това не ограничава ли покупките? Предполагам че и в Швеция лихвите по ипотеките са рекордни ниски? и повечето лихви са плаващи или?
                  Не живея в Швеция и нямам преки наблюдения. Бях чел миналата година за това в Economist.

Ето тука гледам накакъв пресен докрад на техния регулатор на английски, при това. Казват, че нещата в момента се стабилизират.

http://www.fi.se/contentassets/2a466...n_2017_eng.pdf

Принципно, ако цените на недвижимите имоти растат с 10%, за да издиша балона, ЦБ трябва да вдигне лихвата толкова, че банките да увеличат лихвите по ипотечните кредити малко над 10%. Иначе мотивацията да се теглят кредити остава. Мисълта ми е, че за ЦБ е голям проблем това, че различните сектори и активи в икономиката се движат с различна скорост, а лихвата за всички е една.

Коментар

Проблемът на централните банки от край време е как да спрат спекулативното кредититране без да задушат инвестициите в продуктивни бизнеси.

Пример: Риксбанк в Швеция иска да спре балона на недвижимите имоти, но не иска да задуши кредитирането на шведския бизнес, който по тяхна преценка не в степен на пренагряване. Какво правят? Опитват се с някакви macro-prudential мерки да спрат балона на недвижимите имоти. Като примерно се опитват да въведат минимално loan-to-value ratio. За сега не е дало резултат.
                    Няма как и да даде резултат. Балоните са необходими, те са като Оргазъма, въпреки че знаеш, че след него идва упадък се стремиш към него, иначе няма как да се роди нещо ново. А това вече е Закона на Пирона.

Коментар

Проблемът на централните банки от край време е как да спрат спекулативното кредититране без да задушат инвестициите в продуктивни бизнеси.

Пример: Риксбанк в Швеция иска да спре балона на недвижимите имоти, но не иска да задуши кредитирането на шведския бизнес, който по тяхна преценка не в степен на пренагряване. Какво правят? Опитват се с някакви macro-prudential мерки да спрат балона на недвижимите имоти. Като примерно се опитват да въведат минимално loan-to-value ratio. За сега не е дало резултат.
                      Ако има примерно 20% задължителен минимум за самоучастие това не ограничава ли покупките? Предполагам че и в Швеция лихвите по ипотеките са рекордни ниски? и повечето лихви са плаващи или?

Коментар

• Проблемът на централните банки от край време е как да спрат спекулативното кредититране без да задушат инвестициите в продуктивни бизнеси.

Коментар

Ако някой ми каже този дълг как може да се намали до по разумни нива спрямо БВП?

https://www.forbes.com/sites/johnmau.../#1cb416d87f40
                          Дългът в развитите страни се надува главно заради галопиращите цени на недвижимите имоти. Ипотеките са около 65% от всички кредити в банките на запад. Как може да се спре това - с регулация

Иначе не виждам как ще спреш хората да искат да живеят в центъра на Лондон или Париж, по възможност близо до парк. Принципно аз бих могъл да плащам двойно по-нисък наем, но ми се живее в готин квартал с много заведения, ресторанти, парк наблизо и магазини.
                          Last edited by Misho ILIEV; 11.06.2017, 13:26.

Коментар

• Много интересна тема се е получила. Поздравления на пишештите.
                            Мисля че голяма част от песимизма се дължи на факта, че пазарите се задържаха бичи за доста дълго. И сега просто е време за корекция :-)
                            Сегашната ситуация е някак комбинация от ниска инфлация, породена от ниски цени на петрола и много силен технологичен сектор. При петрола се съмнявам да има големи движения нагоре, основно заради шистовите добиви, но и заради алтернативните енергии. Технологичните компании, за разлика от 2000 година, сега печелят пари и техните продукти наистина добавят стойност за хората и компаниите. Това си мисля аз е в основата на ралито. Колко дълго ще продължи никой не знае, но примери за дълги възходящи цикли има много. Пример Китай. По-назад във времето може да се видят и 100 годишни възходящи цикли. Дълги периоди на стегнация също има - Япония.
                            С това искам да кажа, че да се чака срив само защото му е време, е необосновано. Иначе, рисковете са много и те са най-вече политико-социални. Вторачването във финансови индикатори и лихви, рядко помага да се предвидят краховете.

Коментар

• Тази статия е от Април 2016 и е на база данни от 2015 а от тогава дългът се увеличил още
                              Ако някой ми каже този дълг как може да се намали до по разумни нива спрямо БВП? Иначе съм си оптимист по душа но имам едно на ум

The Federal Reserve, the European Central Bank, the Bank of Japan, and the People’s Bank of China have been unable to gain traction with their monetary policies…. Excluding off balance sheet liabilities, at year-end the ratio of total public and private debt relative to GDP stood at 350%, 370%, 457% and 615%, for China, the United States, the Eurocurrency zone, and Japan, respectively…. The debt ratios of all four countries exceed the level of debt that harms economic growth. As an indication of this over-indebtedness, composite nominal GDP growth for these four countries remains subdued. The slowdown occurred in spite of numerous unprecedented monetary policy actions—quantitative easing, negative or near zero overnight rates, forward guidance and other untested techniques.

US Nonfinancial Debt Rises 3.5 Times Higher than GDP

https://www.forbes.com/sites/johnmau.../#1cb416d87f40

Коментар

само да не се окаже след време че залогът е ALL IN и тогава................. не ми се мисли за последиците
                                И защо трябва да се окаже така. Не искам да повтарям едно и също като латерна, но това не е първия път в историята когато Федът изкупува огромно количество ДЦК и после постепенно свива баланса си. Същото става през ВСВ и после 50-те години Федът нормализира монетарната политика без да се стига до катаклизми.

Коментар

Working...
                                X