Естествено, че ще има балон който да се пукне. Обикновенно това е нещо, което не е очевидно за масата. Сега всеки говори за дълг. Няма да гръмне от там. Последният път гръмнаха суровините, златото и БРИКС. Според мен този път ще е след доста години и ще се спукат ГУГЪЛ, Фейса, Майкрософт, Амазон когато растежа им спре а като регион новите членки на ЕС от България до Полша. В момента няма никакъв балон, но след десет 15 години ще се надуе и ще се спука. После ще е грозно. Може да го докараме до там че всяка една от тези компании губи капитализация от над трилион за една година.
Имам и още един въпрос за дъллга. Когато изчисляват коефициентите на акциите какво правите с обратно изкупените акции? Те влизат ли в сметките? Та какво праите с обратно изкупеният дълг от Централната банка която е собственост на правителството. Този дълг смятате ли го? Става малко интересно. Левият джоб плаща лихва на десният и после в края на годината десният джоб разпределя печалбата обратно на левият.
Имам и още един въпрос за дъллга. Когато изчисляват коефициентите на акциите какво правите с обратно изкупените акции? Те влизат ли в сметките? Та какво праите с обратно изкупеният дълг от Централната банка която е собственост на правителството. Този дълг смятате ли го? Става малко интересно. Левият джоб плаща лихва на десният и после в края на годината десният джоб разпределя печалбата обратно на левият.
Коментар