Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Балонът във всичко
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМоето лично определение за балон е: цената на актива никога не се възстановява до върховите стойности или отнема повече от едно поколение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеПритеснението при дериватите сега трябва да е да не фалират CCP-тата.
А за дериватите, те сега се докладват поне в Европа. Ето какво казва EMIR:
http://eur-lex.europa.eu/legal-conte...X%3A32012R0648
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
аз лично го очаквам есента към септември-октомври
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАлонсо, за дефиницията си прав..За мен балона се познава само по пукането след като е станало вече..А последствията са ясни- паника, загуба за трилиони и икономически застой..Спомням си преди Дот-ком балона - всички твърдяха, че вече може никога да няма балони и кризи, защото виждате ли толкова бързо се развивали новите технологии, че те измествали балонирането и старите теории..И сега има хора с подобни теории..После се разбра , че алчността и страха са универсални...Забелязал съм , че никой преди пукането не го очаква и все смята, че има още няколко години и ще има ясни сигнали..destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Притеснението при дериватите сега трябва да е да не фалират CCP-тата.
А за дериватите, те сега се докладват поне в Европа. Ето какво казва EMIR:
Article 9
Reporting obligation
1. Counterparties and CCPs shall ensure that the details of any derivative contract they have concluded and of any modification or termination of the contract are reported to a trade repository registered in accordance with Article 55 or recognised in accordance with Article 77. The details shall be reported no later than the working day following the conclusion, modification or termination of the contract.
Коментар
-
Алонсо, за дефиницията си прав..За мен балона се познава само по пукането след като е станало вече..А последствията са ясни- паника, загуба за трилиони и икономически застой..Спомням си преди Дот-ком балона - всички твърдяха, че вече може никога да няма балони и кризи, защото виждате ли толкова бързо се развивали новите технологии, че те измествали балонирането и старите теории..И сега има хора с подобни теории..После се разбра , че алчността и страха са универсални...Забелязал съм , че никой преди пукането не го очаква и все смята, че има още няколко години и ще има ясни сигнали..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
В книгата, която посочих вчера се казва, че 2008-2009, CCP-тата като са net-нали всички деривати и те са се свили с 99%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеПроблемът на днешните времена е че можеш да прочетеш абсолютно всичко. Ако сме подходящо настроени можем да повярваме дори в това че земята е плоска. Та в този ред на мисли истината може да се породи единствено в спора.
Имам едно чувство че под думата "балон" всички разбирате различно нещо. За да може да се разберете е добре да дефинирате какво значи думата "балон" за всеки един от вас
A market phenomenon characterized by surges in asset prices to levels significantly above the fundamental value of that asset. Bubbles are often hard to detect in real time because there is disagreement over the fundamental value of the asset.
http://www.nasdaq.com/g00/investing/....google.com%2Fdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега се поразтърсих за това какъв е мащаба на пазара на разни деривати. Последните данни са от преди една година
Деривати върху лихвени проценти - 368 трилиона
Деривати върху валутни курсове - 68 трилиона
CDS 10 трилиона
Деривати върху акции 6,1 трилиона
Деривати върху стоки 1,3 трилиона
А странно единственото за което се говори навсякъде са дериватите върху стоки - фючърси предимно. Дериватите върху златото например са само 354милиарда.
Коментар
-
Проблемът на днешните времена е че можеш да прочетеш абсолютно всичко. Ако сме подходящо настроени можем да повярваме дори в това че земята е плоска. Та в този ред на мисли истината може да се породи единствено в спора.
Имам едно чувство че под думата "балон" всички разбирате различно нещо. За да може да се разберете е добре да дефинирате какво значи думата "балон" за всеки един от васАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
Тези "мащаби" най-вероятно отразяват обема на базовият актив, върху който са сключени.
Примерно IRS върху 100 милиарда евро номинал. Реалната стойност/цена на самите деривати, едва ли е такава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеСега се поразтърсих за това какъв е мащаба на пазара на разни деривати. Последните данни са от преди една година
CDS 10 трилиона
А странно единственото за което се говори навсякъде са дериватите върху стоки - фючърси предимно. Дериватите върху златото например са само 354милиарда.
Примерно IRS върху 100 милиарда евро номинал. Реалната стойност/цена на самите деривати, едва ли е такава.
Коментар
-
Сега се поразтърсих за това какъв е мащаба на пазара на разни деривати. Последните данни са от преди една година
CDS 10 трилиона
Коментар
Коментар