IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закупуване на акции от чуждестранна компания

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Teodor_Asa Разгледай мнение
    Олеле майко, толкова "компетентни" коментари, чак да ти се доповръща. Но така е все пак българи сме...
    Императорът, въпроса ми беше "Какво трябва да направя". Не искам съвети за компанията или от друго естество. Просто попитах ако някой знае процедурата да сподели. Все пак ти благодаря за отговора. На другите честито за загубеното им време в писане.
    като сме некомпетентни що ни питаш.само да вметна че хартиения носител не е гаранция може да се унищожи. вече хартиени носители няма има си регистри където се вписват акционерите. в България се казва централаен депозитар. за чужбина требе да си намериш посредник,както и за България.за малка сума не си заслужава в чужбина защото имаш разходи които е вероятно да надхвърлят приходите

Коментар

• Императорът не са ми нужни съвети, които не отговарят на въпроса ми. Ако ми бяха нужни щях да направя нови теми за тях. Не виждам смисъл след като явно нямате опит в това, което питам да пълните темата с безсмислени коментари.

Коментар

• Наивник Този сайт легитимен ли е? Прилича ми на скамерски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
          Е айде ся, с каква цел. И целта е ясна, и акцията... Те са си го написали хората: http://karollcapital.bg/blog/zabravi...tani-milioner/
          Ного добро написаното - доволен съм, че съм подучил ного хора да инвестират в реални активи, а не да "инвестират" в нов модел моба.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Пиковата стойност беше над 40к.
            Олеле-мале. Май наистина беше тъй.

Коментар

Императорът Защо трябва да ги следя 20 години. Единствено могат да станат невалидни ако компанията фалира. Дори и да станат по 1 стотинка не е от значение за мен
              Аз мисля, че вероятно ти е нужен съвет за компанията - ний тук сме свикнали да си помагаме в това отношение със съвети и информация. Така че не се срамувай

А защита за твоето вложение може да бъде само и единствено могъществото на компанията, не напечатаната на шарена хартия акция. Щом искаш да инвестираш 2 Б, бих те посъветвал (още повече, че очевидно не си опитен в това), да разпределиш парите между около 4-5 компании в различни сектори. Ного хора туканка могат да ти дадат съвети за конкретни позиции. И винаги ще трябва да ги следиш - поне отвреме навреме. Ако искаш дългосрочна инвестиция, която да не следиш, купи си един Златен лев и го зарови някъде.

Коментар

• http://www.giveashare.com/

Коментар

Здравейте,
                  Харесах си чуждестранна компания и искам да закупя нейни акции на стойност от порядъка на 1000-2000 лева. Много държа акциите да са истински на хартиен носител(надявам се това да е правилния термин), тъй като мисля да ги запазя към 20 години, и вярвам, че за такъв период от време това ще е единствената ми гаранция. Може ли да ме посъветвате къде конкретно трябва да отида или към кого да се обърна за да осъществя това?
                  Мисля повечето инвестиционни посредници не биха ти отказали такава услуга (поне един съм питал), но разходите ще бъдат сериозен процент от сумата която си предвидил Освен това сигурно ще са на приносител и получаването на дивиденти ще е също трудно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ного скъпи тапети, бе - Холдинг Пътища струваше май около 10 Б по едно време...
                    Пиковата стойност беше над 40к.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Драгий Теодоре ... С каква цел искаш да си купиш тия акции? Дивидент чакаш ли, чакаш да поскъпнат ли? Защо мислиш, че ще можеш да ги пазиш 20 години без да ги следиш?
                      Е айде ся, с каква цел. И целта е ясна, и акцията... Те са си го написали хората: http://karollcapital.bg/blog/zabravi...tani-milioner/

Коментар

• Императорът Защо трябва да ги следя 20 години. Единствено могат да станат невалидни ако компанията фалира. Дори и да станат по 1 стотинка не е от значение за мен

Коментар

• Олеле майко, толкова "компетентни" коментари, чак да ти се доповръща. Но така е все пак българи сме...
                          Императорът, въпроса ми беше "Какво трябва да направя". Не искам съвети за компанията или от друго естество. Просто попитах ако някой знае процедурата да сподели. Все пак ти благодаря за отговора. На другите честито за загубеното им време в писане.

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                            Вие се хилите, ама ако всеки си беше взел акции на "хартиен носител" 2007г., като Холдинг Пътища, Енемона и тн., поне можеше после да си налепи вместо тапети вкъщи или да ги забучи на пирона във външния клозет на село. Пак щеше да има някаква полза
                            Ного скъпи тапети, бе - Холдинг Пътища струваше май около 10 Б по едно време...

Коментар

• Не се подигравайте на човекът

Драгий Теодоре - хартиеният носител не е НИКАКВА гаранция, ако не си следиш нещата - ного такива са отишли, както казват колегите: за хигиенни нужди в нужникът. По-добре кажи коя компания си харесал, за да те посъветваме дали изборът ти е мъдър. 20 години е твърде дълъг срок за повечето бизнеси - без значение дали имаш шарена хартийка или нямаш. С каква цел искаш да си купиш тия акции? Дивидент чакаш ли, чакаш да поскъпнат ли? Защо мислиш, че ще можеш да ги пазиш 20 години без да ги следиш?

Коментар

• Вие се хилите, ама ако всеки си беше взел акции на "хартиен носител" 2007г., като Холдинг Пътища, Енемона и тн., поне можеше после да си налепи вместо тапети вкъщи или да ги забучи на пирона във външния клозет на село. Пак щеше да има някаква полза

Коментар

Working...
                                X