Първоначално изпратено от Teodor_Asa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Закупуване на акции от чуждестранна компания
Collapse
X
-
-
Императорът не са ми нужни съвети, които не отговарят на въпроса ми. Ако ми бяха нужни щях да направя нови теми за тях. Не виждам смисъл след като явно нямате опит в това, което питам да пълните темата с безсмислени коментари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеЕ айде ся, с каква цел. И целта е ясна, и акцията... Те са си го написали хората: http://karollcapital.bg/blog/zabravi...tani-milioner/Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
Пиковата стойност беше над 40к.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teodor_Asa Разгледай мнениеИмператорът Защо трябва да ги следя 20 години. Единствено могат да станат невалидни ако компанията фалира. Дори и да станат по 1 стотинка не е от значение за мен
А защита за твоето вложение може да бъде само и единствено могъществото на компанията, не напечатаната на шарена хартия акция. Щом искаш да инвестираш 2 Б, бих те посъветвал (още повече, че очевидно не си опитен в това), да разпределиш парите между около 4-5 компании в различни сектори. Ного хора туканка могат да ти дадат съвети за конкретни позиции. И винаги ще трябва да ги следиш - поне отвреме навреме. Ако искаш дългосрочна инвестиция, която да не следиш, купи си един Златен лев и го зарови някъде.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teodor_Asa Разгледай мнениеЗдравейте,
Харесах си чуждестранна компания и искам да закупя нейни акции на стойност от порядъка на 1000-2000 лева. Много държа акциите да са истински на хартиен носител(надявам се това да е правилния термин), тъй като мисля да ги запазя към 20 години, и вярвам, че за такъв период от време това ще е единствената ми гаранция. Може ли да ме посъветвате къде конкретно трябва да отида или към кого да се обърна за да осъществя това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ного скъпи тапети, бе - Холдинг Пътища струваше май около 10 Б по едно време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДрагий Теодоре ... С каква цел искаш да си купиш тия акции? Дивидент чакаш ли, чакаш да поскъпнат ли? Защо мислиш, че ще можеш да ги пазиш 20 години без да ги следиш?
Коментар
-
Императорът Защо трябва да ги следя 20 години. Единствено могат да станат невалидни ако компанията фалира. Дори и да станат по 1 стотинка не е от значение за мен
Коментар
-
Олеле майко, толкова "компетентни" коментари, чак да ти се доповръща. Но така е все пак българи сме...
Императорът, въпроса ми беше "Какво трябва да направя". Не искам съвети за компанията или от друго естество. Просто попитах ако някой знае процедурата да сподели. Все пак ти благодаря за отговора. На другите честито за загубеното им време в писане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеВие се хилите, ама ако всеки си беше взел акции на "хартиен носител" 2007г., като Холдинг Пътища, Енемона и тн., поне можеше после да си налепи вместо тапети вкъщи или да ги забучи на пирона във външния клозет на село. Пак щеше да има някаква ползаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Не се подигравайте на човекът
Драгий Теодоре - хартиеният носител не е НИКАКВА гаранция, ако не си следиш нещата - ного такива са отишли, както казват колегите: за хигиенни нужди в нужникът. По-добре кажи коя компания си харесал, за да те посъветваме дали изборът ти е мъдър. 20 години е твърде дълъг срок за повечето бизнеси - без значение дали имаш шарена хартийка или нямаш. С каква цел искаш да си купиш тия акции? Дивидент чакаш ли, чакаш да поскъпнат ли? Защо мислиш, че ще можеш да ги пазиш 20 години без да ги следиш?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
Коментар