IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закупуване на акции от чуждестранна компания

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• lobos Това правя! Ако не ти е интересна темата, или не искаш да помогнеш, не си длъжен да я четеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      Тези са му малки, според мен.
      Направо да отива в Мол Сердика.
      http://www.citi.com/bulgaria/homepage/
      Прав си, моя грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение

Уникредит Булбанк.
        Тези са му малки, според мен.
        Направо да отива в Мол Сердика.
        http://www.citi.com/bulgaria/homepage/

Коментар

• Първоначално изпратено от Teodor_Asa Разгледай мнение
          Знам, че е лоша практика, затова ще задам въпроса така: Коя е нак-голямата брокерска къща/банка в София?
          Уникредит Булбанк.

Коментар

ceneto Въпроса ми е да се посочи компания
            Вместо да пишеш глупусти ,вземи се разрови в интернет и сам ще си намериш отговорите

Коментар

• ceneto Въпроса ми е да се посочи компания

Коментар

Знам, че е лоша практика, затова ще задам въпроса така: Коя е нак-голямата брокерска къща/банка в София?
                ще трябва да посочиш за какъв актив става въпрос
                акции на бфб
                акции на чужди компании
                облигации
                след това трябва да си зададеш и въпроса какви ще са разходите за транзакция - това ако си почнал да мислиш малко по от инвеститорска гледна точка
                големината как ще я определяш брой сделки, оборот в лв?
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Знам, че е лоша практика, затова ще задам въпроса така: Коя е нак-голямата брокерска къща/банка в София?

Коментар

• Благодаря Teodor_Asa
                    Ценните книжа ще са на твое име и можеш да ги продаваш, прехвърляш/подаряваш и могат да се наследяват. Ти решаваш какво да ги правиш.
                    Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                    ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Kildirim_Bei Мерси! Ето това е аргументирана позиция. Разубеди ме. Предполагм, че тези акции ще се водят на мое име? Мога ли да ги прехвърялм?

Коментар

Kildirim_Bei Много ти благодаря за отговора. Аз не съм колекционер. Наблегнах на хартиите, защото ако акциите които ще закупя, все пак са живи след двадесет години - да мога да удостоверя. Защото 20 години не са малко време, и не съм сигурен какво могат да ми кажат ако нямам нощо налично. Това е моята логика.
                        ОК. Основната ти идея, доколкото разбирам, е да удостовериш по сигурен начин собствеността върху закупените акции след някакъв дълъг период от време.
                        Начинът, по който искаш да го направиш, е неприложим по простата причина, че в световен мащаб се промени реда за удостоверяване на собственост върху ценни книжа. Собствеността ти върху дадени ценни книжа в 99% от случаите се удостоверява единствено от запис в база данни, която се води от някаква институция (в случая депозитар) по силата на нормативната уредба в съответната държава. Прави се проверка в депозитара има ли те като собственик, и ако да - ок, ако не - не си. Нищо друго на света няма да послужи като доказателство за собственост, ако в базата данни те няма.

През дългия период на притежаване на ценните книжа можеш да се уповаваш на системите за сигурност в институцията (които не са малко и пак се регулират нормативно) и на многото копия на базата данни, които се правят в реално време и офлайн, и се съхраняват на разни места.

Рискове винаги има, но начина, който си избрал за удостоверение на собственост (хартия) има много повече риск от компрометиране, отколкото базата данни.
                        Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                        ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Ти не си инвеститор, защото първо не мислиш като такъв. То стойноста на хартииките и направата им ще струват повече от инвестицята ти. Пък и не вярвам някой някаде да се занимава с мижеви бройки. На всички инвеститори от онуй време до сега да не би да са им изчезнали акциите и някой да се притеснява и то за милярди долари? Преди да тръгнеш да инвестираш най-добре прочети една две книжки. Напиши в гугъл да видиш дали даже има снимки на акции на AAPL или някоя друга компания. Всички хартиики са от преди много много време на някоя железница, петролна компания и така на татак. Успех

Коментар

• Билетче за автобус или електронна карта
                            Пари в брой или кредитна/ дебитна карта
                            Пазаруване на женския пазар или онлайн
                            Електронен запис за притежаване на акции или артия.

Всеки влак си има пътници. За някои пътници обаче вече няма влакове

Коментар

Snipe "По тази логика купуването на бижута те прави инвеститор в благородни метали." Пак неточен пример. Аз не купувам iPhone-и а акции. Това ме прави инвеститор.
                              Примерът е точен, но е жалко, че не го разбираш...

Коментар

Аз не съм колекционер. Наблегнах на хартиите, защото ако акциите които ще закупя, все пак са живи след двадесет години - да мога да удостоверя. Защото 20 години не са малко време, и не съм сигурен какво могат да ми кажат ако нямам нощо налично. Това е моята логика.
                                След 20 години е по-вероятно да удостовериш притежанието на акции посредством биометрични данни отколкото с показване на хартия. Доста може да се спори по темата кое е по-добро, но е факт, че светът се движи в тази посока.

Коментар

Working...
                                X