IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
    но има някои елементи от идеите и тезите, които алфа омега пише, които са неоспорими. Т.е. истината отново е някъде по средата. Конспирация има. Дали тя е толкова голяма, колкото някои болни мозъци като Айк я описват - това не подлежи на коментар според мен. Но да се отрича е или глупаво или явно не отърва на всички.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/s...ktator-232495/
    Така изглежда по две причини:
    - бизнесът има интереси, за които лобира и политиците няма как да игнорират този факт
    - в политиката всичко е игра на балансиране - опитните политици предлагат това, което ще се приеме, като предварително опипват почвата и лобират за политиката, която смятат да провеждат (това се прави както на високо, така и на съвсем ниско експертно ниво)

На мене също понякога ми се е струвало, че има заговори, включително срещу мои идеи. В действителност, просто се води игра и всички (опитни) играчи бързо се пренастройват спрямо посоката на вятъра. Ако сега вятърът духа на север, всички казват, че винаги са били фенове на севера. Ако задуха на юг, всички казват, че винаги дълбоко в себе си са били фенове на юга

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение

Ако говорим за САЩ, това което се случва - Тръмп президент - е плашещо. САЩ са минали през Голямата депресия, която е причинила далеч по-голямо страдание на "плебса" от сегашното бавно възстановяване от кризата. Също така по времето на Голямата депресия усещането на безизходица и безпомощност пред събитията е било много по-силно, единици са били хората, които са имали идея как да се излезе от Голямата депресия. И въпреки това американската политика през 30-те г. си остава в традиционните демократични рамки.

Това е тревожно. Но според мене Тръмп няма силен гръб. Ясно е, че демократите искат той да се махне час по-скоро. Но и мнозинството републиканци биха го свалили ако можеха. Мисля, че институциите в САЩ са достатъчно силни да не позволят на Тръмп да връши големи поразии. Първо Конгресът най-вероятно ще е контра, ако той тръгне да върши глупости. Второ Върховният съд на САЩ ще обявава за неприложими дискриминационните и ксенофобски закони, които ще се опита да прокара. Трето, ако икономическата му политика не се хареса на бизнеса, лобистите ще му подкопаят властта в Конгреса още повече. А при един краен сценарий, Тръмп ще бъде импийчнат и вероятно съден. Не знам дали ще успеят да го осъдят за държавна измяна (заради връзките с Путин или ако се опита да вземе контрол над Армията, с идеята да се провъзгласи за нещо като император), но примерно за укриване на данъци или измами (строителният му "бизнес").
      гледа ли церемонията? голямото напрежение се усещаше дори от екрана - просто всеки момент можеше да каже някоя глупост и всички бяха на тръни Ясно че диктатура в стила Путин или Ердоган няма как да стане в САЩ но проблема им е че след кризата масата няма пара а всичко е концентрирано в 10% от населението дори ако видиш данните 1% държат над 40% от богатство в САЩ. Няма ли силна средна класа няма да има реална демокрация.
      А дали Тръмп ще тръгне срещу този 1% - аз лично се съмнявам в крайна сметка целият бизнес на Тръмп е насочен точно към ултра богатите. Все пак вярвам че ще му позволят да върне фабрики в щатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Тези, които по-трудно се справят искат да разрушат устройството на обществото. Но успеят ли ще създадат много по-лош за тях свят. Ще се откажат от всичко извоювано с много кръв от френската революция насам. Интересното е, че точно управляваща върхушка е тази, която насърчава тези идеи и модели. Когато хората се откажат от права, свободи, социална мобилност, властта се бетонира и никога не може да бъде махната. В момента тече точно контра революция, която бавно и системно изземва извоюваното от хората и го връща на политическият елит. Всичко това става под ръкоплясканията и аплодисментите на плебса, тръгнал на социално заколение.
        Дали когнитивният процес ще надделее или манипулации в друга посока ще изместят набиращите скорост събития е неизвестно. Ще чакаме с интерес.
        Ако говорим за САЩ, това което се случва - Тръмп президент - е плашещо. САЩ са минали през Голямата депресия, която е причинила далеч по-голямо страдание на "плебса" от сегашното бавно възстановяване от кризата. Също така по времето на Голямата депресия усещането на безизходица и безпомощност пред събитията е било много по-силно, единици са били хората, които са имали идея как да се излезе от Голямата депресия. И въпреки това американската политика през 30-те г. си остава в традиционните демократични рамки.

Това е тревожно. Но според мене Тръмп няма силен гръб. Ясно е, че демократите искат той да се махне час по-скоро. Но и мнозинството републиканци биха го свалили ако можеха. Мисля, че институциите в САЩ са достатъчно силни да не позволят на Тръмп да връши големи поразии. Първо Конгресът най-вероятно ще е контра, ако той тръгне да върши глупости. Второ Върховният съд на САЩ ще обявава за неприложими дискриминационните и ксенофобски закони, които ще се опита да прокара. Трето, ако икономическата му политика не се хареса на бизнеса, лобистите ще му подкопаят властта в Конгреса още повече. А при един краен сценарий, Тръмп ще бъде импийчнат и вероятно съден. Не знам дали ще успеят да го осъдят за държавна измяна (заради връзките с Путин или ако се опита да вземе контрол над Армията, с идеята да се провъзгласи за нещо като император), но примерно за укриване на данъци или измами (строителният му "бизнес").
        Last edited by Misho ILIEV; 21.01.2017, 18:01.

Коментар

• dddd, за пореден път - много добри разсъждения, но alphaomega написа нещо много интересно, на което трябва да обърнете внимание:

Не мога да разбера защо когато някой каже че е против статуквото (или примерно западния модел или друг модел) вие веднага излизате със заключението че този човек непременно трябва да е подръжник/симпатизант на Путин, Ердоган и разни други диктатори и популисти? ?
          Защо така се получава?
          Защо всички гледате и мислите толкова дуалистично? По разсъжденията ти и по начина ти на писане за бързо заключение изглежда си интелигентен човек, но наистина ти убягва една част от цялата картинка - хората не са винаги само леви и десни, бели и черни, добри и лоши. Аз съм съгласен с почти всичко написано от теб, но има някои елементи от идеите и тезите, които алфа омега пише, които са неоспорими. Т.е. истината отново е някъде по средата. Конспирация има. Дали тя е толкова голяма, колкото някои болни мозъци като Айк я описват - това не подлежи на коментар според мен. Но да се отрича е или глупаво или явно не отърва на всички.

http://www.investor.bg/sasht/337/a/s...ktator-232495/
          От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

Лично аз не разделям материалният свят от идеите, които властват в съответната епоха. За мен е едно и също. Хората променят възгледите си съобразно околната действителност и чрез действията си я променят. Постоянен процес, който никога няма крайна точка. То и затова света е динамичен а не статичен. Затова в затворените общества е забранена свободата на мисълта. Тя води до промяна и е възможно върхушката да бъде свалена. Но да се върнем на идеите. Периодично се сменят доминиращи възгледи, които променят цялото общество. Вземете .......................
            Не мога да разбера защо когато някой каже че е против статуквото (или примерно западния модел или друг модел) вие веднага излизате със заключението че този човек непременно трябва да е подръжник/симпатизант на Путин, Ердоган и разни други диктатори и популисти? ?
            Защо така се получава?

Аз примерно някъде да съм споменал (дори и една дума) че ги подкрепям или че им симптизирам на тия отрепки?

Точно обратното! Аз твърдя че цялата власт на високо ниво(глобално) е една и съща, а идеята за опозицията (и враговете) е само илюзия създадена да държи масите под контрол. (Разделяй и владей!) Това което беше СССР и това което е САЩ и ЕС днес са просто двете страни на една и съща монета. Това че примерно в едната диктатура плебса живее малко по добре (щото си мисли че е демокрация и има право на избор) това е без значение.
            Важното е че всички диктатури имат едни и същи крайни цели, и те в основата си са зли! Едни и същи цели, но различни похвати и методи за тяхното постигане. Това е. Всички искат да командват света и да строят вавилонската кула!

Всички политици днес в западните общества до един са кукли на конци (дори и много от тях самите да не го осъзнават). Политиците днес могат да вземат решения които влияят на системата само на локално ниво. (тоест те се заиграват само със детайлите) Обаче абсолютно никой политик не смее да прави опити за пълна промяна на системата и противопоставяне на "големия Брат". Та нали неговата кариера ( а и живот) ще приключи преждевременно. Те всички са наясно с това.

Вижте САЩ които се самопределят за най демократичната държава в света. Президентите постоянно се сменят а политиката е една и съща. Войни, войни, и пак войни. Обама със каква мантра спечели изборите?? "ПРОМЯНА" ще направим голямата промяна....... и какво стана? Още в началото на мандата му дадоха нобелова награда за мир (какъв цирк само) и после сащ продължи със старата си политика. Войни във близкия изток. После НОВИ войни във Африка. Защо свалиха режимите във северна Африка? Кой им дава право да се месят във политиката на чужди държави?

Америка създаде тероризма понеже вече няма истински врагове. Изфабрикува го, за да има основание да продължи да си води войни където и харесва.
            ЕС е пудела на САЩ и прави какво каже големия брат. НАТО какво е? Това е наемната армия която върши мръсната работа на САЩ безплатно. Ние също сме част от тази армия за да обслужваме интересите на сащ.

И за кавъв мир през последните 70г. ми говориш изобщо? Западната "мирна" демокрация систематично избива хора по целия свят вече над 100г.
            Това че войната не се води в задния ти двор, не значи няма война.

Общо за последните 30г. Западната "мирна" демокрация e причинила смъртта на над 15 000 000. невини в различни страни.
            Само във Ирак между 2003 - 2007 са загинали 1,033,000 невинни! ...

Ами преди това?
            Виетнам - 1,353,000!
            Япония 246,000+ ! В резултат на атомните бомбардировки. (единствената държава използвала атомно оръжие срещу хора е САЩ!!)
            Ами режимите в Южна Америка ? Където САЩ дърпаха конците в продължение на години и финансираха техните диктатори? Колко хора са загинали там?
            А за последните години още няма точна статистика. Кой знае колко хора за избили в северна Африка?

Ама тия неща няма да ти ги кажат във вечерните новини!
            Няма да ти покажат на какво приличат днес държавите от където са минали "демократичните" войски на НАТО!

Колко от това е гласувано от народа? Народа ли реши да се водят тези войни? НЕ!
            Реално думата на народа не струва НИЩО!
            2001г. Буш какво каза на света? Постави ултиматум и каза "Или сте със нас или със терористите". (гласа на народа се изключва напълно) Това ако не е чиста форма на фашизъм.....кое е?
            https://www.youtube.com/watch?v=-qdvm6h8WKg

Демокрацията не работи! Демокрацията е абсолютно същата измама като комунизма. И двете системи идват със добри намерения (продават мечти на стадото), а накрая и двете системи стигат до едно и също положение. В крайна сметка и двете системи мутират в тоталитарни режими и властта се концентрира в ръцете на една шепа психопати.
            По голямата част от тия хора са наследници на бившите кралски и "благороднически" фамилии от западна Европа, както и еврейските фамилии които въртят финансите на света вече 3-4 века.

Ако това не можете да го схванете, значи няма никакъв смисъл да продължаваме тази тема. По добре да се концентрираме върху ДАУ 20000...
            Last edited by alphaomega; 21.01.2017, 14:18.

Коментар

• [QUOTE=Hermes73;n3161757]

Опростенчески и повърхностен анализ на това което става.Написанато е в духа на либерастията и неолиберализма,устройващо прекрасно шепа хора на върха на пирамидата и омагьосващо стадото че всико е наред.Не познаването на историята и не правилното разбиране е довело до написването на поста.Точно либералните идеи използвани от група хора доведоха до две световни воини и са на път да разпалят трета.
              Last edited by Hermes73; 21.01.2017, 13:02.

Коментар

Лично аз не разделям материалният свят от идеите, които властват в съответната епоха. За мен е едно и също. Хората променят възгледите си съобразно околната действителност и чрез действията си я променят. Постоянен процес, който никога няма крайна точка. То и затова света е динамичен а не статичен. Затова в затворените общества е забранена свободата на мисълта. Тя води до промяна и е възможно върхушката да бъде свалена. Но да се върнем на идеите. Периодично се сменят доминиращи възгледи, които променят цялото общество. Вземете Рим с неговото многообразие, технически прогрес, гладиаторските битки, кръв и жестокост . После идва християнството и доста променя света. После Възраждането и така нататък. Това, което ме плаши в днешно време е целенасочената атака върху възгледите на основата на които е изградено едно до голяма степен мирно и относително хармонично общество. Ще възразите, че съвременният свят е гаден, но кога е имало толкова дълъг период на мир? Никога. В западният свят 72 години не е имало нито една война. Основата върху която това е изградено се подкопава от два паралелни процеса. От една страна е така наречена хибридна война, където диктатори се опитват да подкопаят свободните режими в съседни държави и съюзи с цел укрепване на собствената си власт. Използва се едновременно най-силното и слабо място на свободните общества. Свободата на словото дава право на всеки да изкаже мнение, дори и то да е насочено срещу самите устои на държавата и обществото. Толерантността се подиграва като толерастия, но когато тя си замине идва конфликт. Правата на човека се иронизират, но когато тях ги няма хората стават роби. Целенасочено се проповядват идеи на омразата. Различният се обявява за враг. Няма значение дали е гей, арабин, или някакъв друг. Всеки, който не е точно по съответният калъп е враг и това е. Насърчават се всякакви екстремистки групи, от Атака, през динковците до Люпен. Някой от вас може ли да направи разлика между динковците и ислямските терористи? Аз не виждам такава. Приема се, че чрез насилие може да се постигне щастие и хармония. Няма разлика и между ленинизма, хитлеризма и примерно Ал Багдади. Според ленинизма, като избием богатите ще настане щастие. Според нацизма като избием етнически не чистите ще настане щастие. Според ислямизма като избием нерелигиозните ще настане щастие. Според инквизицията като избием еретиците и ще настане щастие. Идеологии с добри намерения основани на насилие и омраза. Това настъпва всеки ден и не виждам как може да му се противопоставим. Оставим ли го на свобода, то като рак завзема всичко. Почнем ли да се борим с него то се появява разделение на обществото и пак губим.
                Паралелно Гугъл и фейсбук косвено водят до разпад на обществото. Спомагат за така нареченото му атомизиране. Хората са сами за себе си и не признават обществото. От всякъде се чуват лафове:"какво ми е дала държавата, че да и плащам данъци", "кой е той, че ще ми каже на мене", "ти знаеш ли кой съм аз". Обществените правила нямат значение. Процеса си тече в соц блока още от осемдесетте години, но със социалните мрежи и хибридната война се пренесе и на запад. Човек застава пред компютъра си и си мисли, че вижда целият необятен свят, но това не е вярно. Поради таргетирането на рекламата трябва да ви върнат това, на което бихте кликнали. Реално погледнато те са огледало което ви връща самите вас. Търсите потвърждаваща вашите възгледи информация, самите търсачки и ви връщат това, което харесвате. Няма как да се сблъскате с различното. Парадоксално, но информираността се свива. Хората се събират на малки групички съобразно интересите си и попадат в така наречените информационни гета. Мислят си, че тези няколко стотин души са целият свят.
                В крайна сметка хората не могат дълго време да живеят всеки сам за себе си. Имат нужда от обединяване в общество.Въпроса е на каква основа. Едната алтернатива е да бъде изградено класическо тоталитарно/фашистко общество където хората са обединени по някакъв общ признак под водачеството на единственият фюрер, дуче, генерален секретар, Путин, Тръмп, Ердоган ... При тези общества различният е излишен и се преследва. Другата алтернатива е да се събере обществото отново зад институции и правила а не личността на диктатор. Според мен е трудно. Хората в България си искат фашисткият водач, чрез който да се олицетвори цялата нация. Първият опит беше Симеон после имаше и други с такава реторика. Волен, Бойко сега Каракачанов. Единственото хубаво е, че фюрера е само един и един на друг си пречат. Защо Ердоган влезе в конфликт с Гюлен? Както слънцето е едно на небето, така и падишаха е един на земята. Защо публично екзекутираха Немцов на площада? Защото вожда и учителя е само един.
                Като цяло песимистични размисли не типични за заклетият ми оптимизъм. Двете групи имат различни възгледи за света. Тези, които по-трудно се справят искат да разрушат устройството на обществото. Но успеят ли ще създадат много по-лош за тях свят. Ще се откажат от всичко извоювано с много кръв от френската революция насам. Интересното е, че точно управляваща върхушка е тази, която насърчава тези идеи и модели. Когато хората се откажат от права, свободи, социална мобилност, властта се бетонира и никога не може да бъде махната. В момента тече точно контра революция, която бавно и системно изземва извоюваното от хората и го връща на политическият елит. Всичко това става под ръкоплясканията и аплодисментите на плебса, тръгнал на социално заколение.
                Дали когнитивният процес ще надделее или манипулации в друга посока ще изместят набиращите скорост събития е неизвестно. Ще чакаме с интерес.
                Все пак да не е напълно спам. Според мен ДАУ 20 000 е също толкова опасно колкото ДАУ 19 000 или ДАУ 21 000, но някак си числото 20 000 звучи по-така.

силни думи! за пореден път се убеждавам че сме от една порода За мен Путин и Ердоган са двама диктатори които отговарят на мисленето на масовката в тези държави и за мен не е чак такава изненада че тези процеси текат в Русия и Турция. По притеснително е това което се случва в САЩ. Толкова разделена не си я спомням! Средната им класа е толкова отчаяна че накрая се стигна до Тръмп.

https://www.gobankingrates.com/perso...icans-savings/
                http://www.businessinsider.com/inequ...u-think-2015-6

Като цяло спада на средната класа в запада е доста плашещ!

Коментар

• Лично аз не разделям материалният свят от идеите, които властват в съответната епоха. За мен е едно и също. Хората променят възгледите си съобразно околната действителност и чрез действията си я променят. Постоянен процес, който никога няма крайна точка. То и затова света е динамичен а не статичен. Затова в затворените общества е забранена свободата на мисълта. Тя води до промяна и е възможно върхушката да бъде свалена. Но да се върнем на идеите. Периодично се сменят доминиращи възгледи, които променят цялото общество. Вземете Рим с неговото многообразие, технически прогрес, гладиаторските битки, кръв и жестокост . После идва християнството и доста променя света. После Възраждането и така нататък. Това, което ме плаши в днешно време е целенасочената атака върху възгледите на основата на които е изградено едно до голяма степен мирно и относително хармонично общество. Ще възразите, че съвременният свят е гаден, но кога е имало толкова дълъг период на мир? Никога. В западният свят 72 години не е имало нито една война. Основата върху която това е изградено се подкопава от два паралелни процеса. От една страна е така наречена хибридна война, където диктатори се опитват да подкопаят свободните режими в съседни държави и съюзи с цел укрепване на собствената си власт. Използва се едновременно най-силното и слабо място на свободните общества. Свободата на словото дава право на всеки да изкаже мнение, дори и то да е насочено срещу самите устои на държавата и обществото. Толерантността се подиграва като толерастия, но когато тя си замине идва конфликт. Правата на човека се иронизират, но когато тях ги няма хората стават роби. Целенасочено се проповядват идеи на омразата. Различният се обявява за враг. Няма значение дали е гей, арабин, или някакъв друг. Всеки, който не е точно по съответният калъп е враг и това е. Насърчават се всякакви екстремистки групи, от Атака, през динковците до Люпен. Някой от вас може ли да направи разлика между динковците и ислямските терористи? Аз не виждам такава. Приема се, че чрез насилие може да се постигне щастие и хармония. Няма разлика и между ленинизма, хитлеризма и примерно Ал Багдади. Според ленинизма, като избием богатите ще настане щастие. Според нацизма като избием етнически не чистите ще настане щастие. Според ислямизма като избием нерелигиозните ще настане щастие. Според инквизицията като избием еретиците и ще настане щастие. Идеологии с добри намерения основани на насилие и омраза. Това настъпва всеки ден и не виждам как може да му се противопоставим. Оставим ли го на свобода, то като рак завзема всичко. Почнем ли да се борим с него то се появява разделение на обществото и пак губим.
                  Паралелно Гугъл и фейсбук косвено водят до разпад на обществото. Спомагат за така нареченото му атомизиране. Хората са сами за себе си и не признават обществото. От всякъде се чуват лафове:"какво ми е дала държавата, че да и плащам данъци", "кой е той, че ще ми каже на мене", "ти знаеш ли кой съм аз". Обществените правила нямат значение. Процеса си тече в соц блока още от осемдесетте години, но със социалните мрежи и хибридната война се пренесе и на запад. Човек застава пред компютъра си и си мисли, че вижда целият необятен свят, но това не е вярно. Поради таргетирането на рекламата трябва да ви върнат това, на което бихте кликнали. Реално погледнато те са огледало което ви връща самите вас. Търсите потвърждаваща вашите възгледи информация, самите търсачки и ви връщат това, което харесвате. Няма как да се сблъскате с различното. Парадоксално, но информираността се свива. Хората се събират на малки групички съобразно интересите си и попадат в така наречените информационни гета. Мислят си, че тези няколко стотин души са целият свят.
                  В крайна сметка хората не могат дълго време да живеят всеки сам за себе си. Имат нужда от обединяване в общество.Въпроса е на каква основа. Едната алтернатива е да бъде изградено класическо тоталитарно/фашистко общество където хората са обединени по някакъв общ признак под водачеството на единственият фюрер, дуче, генерален секретар, Путин, Тръмп, Ердоган ... При тези общества различният е излишен и се преследва. Другата алтернатива е да се събере обществото отново зад институции и правила а не личността на диктатор. Според мен е трудно. Хората в България си искат фашисткият водач, чрез който да се олицетвори цялата нация. Първият опит беше Симеон после имаше и други с такава реторика. Волен, Бойко сега Каракачанов. Единственото хубаво е, че фюрера е само един и един на друг си пречат. Защо Ердоган влезе в конфликт с Гюлен? Както слънцето е едно на небето, така и падишаха е един на земята. Защо публично екзекутираха Немцов на площада? Защото вожда и учителя е само един.
                  Като цяло песимистични размисли не типични за заклетият ми оптимизъм. Двете групи имат различни възгледи за света. Тези, които по-трудно се справят искат да разрушат устройството на обществото. Но успеят ли ще създадат много по-лош за тях свят. Ще се откажат от всичко извоювано с много кръв от френската революция насам. Интересното е, че точно управляваща върхушка е тази, която насърчава тези идеи и модели. Когато хората се откажат от права, свободи, социална мобилност, властта се бетонира и никога не може да бъде махната. В момента тече точно контра революция, която бавно и системно изземва извоюваното от хората и го връща на политическият елит. Всичко това става под ръкоплясканията и аплодисментите на плебса, тръгнал на социално заколение.
                  Все пак да не е напълно спам. Според мен ДАУ 20 000 е също толкова опасно колкото ДАУ 19 000 или ДАУ 21 000, но някак си числото 20 000 звучи по-така.

Коментар

• 4Д, силен пост, поздравления!

Какво мислиш за следното - колкото повече опознаваме света, толкова повече го променяме съобразно нашите интереси. А колкото по-добре работи когнитивният процес, толкова по-добре работи манипулативния.

Коментар

Понеже всички пишете по различна от зададената тема ще го направя и аз. Имате странни разбирания на тема конспирация. В света протичат два паралелни процеса. Единият е когнитивният където се опитваме да опознаем света а другият манипулативният, където се опитваме да променим света съобразно нашите интереси. Това, което се случва в действителност е резултат от динамичната борба на двата процеса извършвана от милиони индивиди. Трябва да се отбележи, че колкото по-добре работи когнитивният процес, толкова по-трудно върви манипулативният. Не случайно всички манипулирани общества въвеждат цензура и ограничават информацията. Проблема е, че пълно познание никога не може да има защото вселената е необятна и този мащаб е непознваем, защото методите ни за събиране, съхранение и обработка на информация са несъвършени. Същевременно идеята за пълна манипулация, която се прокламира от любителите на "конспиративни теории" е невъзможна поради две причини. На първо място няма само един маниулиращ а милиони такива. Те имат различно влияние, но действията на всеки ограничават в някаква степен дори и най-могъщият. Освен това има черни лебеди, които разместват пластовете. Пръква се от нищото един Цукерберг и света се е променил из основи. Гугъл е още един пример. Същевременно за да има пълна манипулация е необходимо да има и пълно невежество. Точно тук е най-интересният парадокс. Реално погледнато любителите на конспирациите твърдят че са напълно невежи поради което могат да бъдат манипулирани и че влиянието им е нищожно и не може да промени даже и личният им свят около тях. Реално погледнато описват себе си като една посредствена фигура, като ролята на конспиратора се свежда до това да се намери "виновен", който да поеме вината за личният провал на вярващият в конспирации. Не случайно най-големите любители на конспирациите са привърженици на манипулативни общества с ограничени възможности за информиране и личностно развитие. Харесват Путин, Тръмп, Ердоган, Орбан... списъка е безкраен. Те искат манипулатори и си ги избират. Те искат да са жертва за да се осмисли по някакъв начин провала им. Наличието на огромен, непознаваем и хаотичен свят ги плаши. Искат си статичното положение и това. Но това си е тема на друг разговор.
                      като цяло добре си го казал много българи харесват Путин но никой не иска да имигрира там а всеки бяга към САЩ и ЕС
                      Че манипулации има това е ясно но човек трябва да се мъчи да ги отсява и имайки твърдо мнение да се възползва от играта та да има по висок стандарт.

https://www.youtube.com/watch?v=h9paVDx1y0A

Коментар

• Защо ли бях сигурен, че ще се стигне до тук...

dddd, макар и не напълно съгласен с последната част от мнението ти, не съм чел нещо толкова добро скоро. Дори ще си го копирам и ще го цитирам, когато е нужно. Поздравления.
                        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от ED Разгледай мнение

Бая глупости са изписани. Четох статията още лятото в зирохедж и съм се смял през сълзи. Чудя се защо не е публикувана в Блиц
                          Влиза в графата жълтини и храна за любителите на конспирации. Не че познавам дейността на Сорос в миналото, но описанието на днешните събития и причините да се случат са меко казано наивни
                          Глупости ама друг път! Може да има някой преувеличения, обаче повечето са си чисти факти които спокойно могат да се проверят. Особенно що се отнася до НПО-тата които имат за цел да обезличат културата на различните нации като основния им инструмент са вътрешните малцинствени движения (които ги има в всяка държава) които изповядват токсични за обществото идеологии. НПО-тата подпомагат разрастването на тези движения и така постепенно разрушават морала и нормите които в отделните общества са установявани в продължение на стотици и дори хиляди години.
                          Целта е елиминирането на националната идентичност и уникалността на народите, и тоталното унифициране на културния модел във всички държави. Само така може да бъде въведено по късно световното правителство.

Всичко това са си чисто комунистически/тоталитарни похвати през които и ние в Бг. сме минали (много бързо забравихме само че).
                          Разликата е че сега определени кръгове се опитват да подготвят почвата на света за глобален тоталитаризъм във които САЩ да управлява целия свят. Защо НАТО обгражда Русия? Това случайно ли е? Русия продължава да бъде трън в очите на глобалистите. ( не че аз съм фен на Русия, даже напротив.) Но когато фактите говорят, и боговете мълчат!
                          Хората започнаха да се усещат за какво става въпрос и номера може и да не мине този път.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Бая глупости са изписани. Четох статията още лятото в зирохедж и съм се смял през сълзи. Чудя се защо не е публикувана в Блиц
                            Влиза в графата жълтини и храна за любителите на конспирации. Не че познавам дейността на Сорос в миналото, но описанието на днешните събития и причините да се случат са меко казано наивни

Коментар

• Браво dddd, брилянтно написано! Ученото си е учено ; )

Коментар

Понеже всички пишете по различна от зададената тема ще го направя и аз. Имате странни разбирания на тема конспирация. В света протичат два паралелни процеса. Единият е когнитивният където се опитваме да опознаем света а другият манипулативният, където се опитваме да променим света съобразно нашите интереси. Това, което се случва в действителност е резултат от динамичната борба на двата процеса извършвана от милиони индивиди. Трябва да се отбележи, че колкото по-добре работи когнитивният процес, толкова по-трудно върви манипулативният. Не случайно всички манипулирани общества въвеждат цензура и ограничават информацията. Проблема е, че пълно познание никога не може да има защото вселената е необятна и този мащаб е непознваем, защото методите ни за събиране, съхранение и обработка на информация са несъвършени. Същевременно идеята за пълна манипулация, която се прокламира от любителите на "конспиративни теории" е невъзможна поради две причини. На първо място няма само един маниулиращ а милиони такива. Те имат различно влияние, но действията на всеки ограничават в някаква степен дори и най-могъщият. Освен това има черни лебеди, които разместват пластовете. Пръква се от нищото един Цукерберг и света се е променил из основи. Гугъл е още един пример. Същевременно за да има пълна манипулация е необходимо да има и пълно невежество. Точно тук е най-интересният парадокс. Реално погледнато любителите на конспирациите твърдят че са напълно невежи поради което могат да бъдат манипулирани и че влиянието им е нищожно и не може да промени даже и личният им свят около тях. Реално погледнато описват себе си като една посредствена фигура, като ролята на конспиратора се свежда до това да се намери "виновен", който да поеме вината за личният провал на вярващият в конспирации. Не случайно най-големите любители на конспирациите са привърженици на манипулативни общества с ограничени възможности за информиране и личностно развитие. Харесват Путин, Тръмп, Ердоган, Орбан... списъка е безкраен. Те искат манипулатори и си ги избират. Те искат да са жертва за да се осмисли по някакъв начин провала им. Наличието на огромен, непознаваем и хаотичен свят ги плаши. Искат си статичното положение и това. Но това си е тема на друг разговор.
                                Отдавна не съм чел нещо смислено тука. Евала за мнението!
                                Само ще добавя, че каквито и манипулативни завери да се правят то те са преходни като всяко нещо в живота. Цивилизации и империи идват и си отиват та камо ли завери от няколко човека, фамилии или общества. Така че рилакс, живейте си живота и не се филмирайте толкова.
                                Коментарът не е офф дъ топик защото постоянно се говори за манипулации на индекси, пазари, злато, петрол и пр. Истината е че икономиката, света и вселената както каза колегата са твърде сложни за да бъдат схванати всички процеси от човешкия ум. Има тенденции, от които си вадим някакви изводи, но това не означава че като сме схванали нещо значи разбираме процесите в целия им обхват

Коментар

Working...
                                X