IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DOW 20K+ Навлизаме в опасна територия!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понеже бая народ го е направил, да взема и аз да се изходя по темата. Първо да кажа, че нямам никакви акции към момента, имам огромно желание да си купя, но не и на тези цени, така че стискам здраво кеша и за пръв (и надявам се единствен) път в живота си съм на банков депозит. Второ, не съм от вчера на пазара - търгувам от повече от 25 години (в началото само помагах на дядо си с "велики и могъщи акции" като Хранков, Лекс, ПЧБ и т.н.). Трето, искам да призова за малко повече смиреност - никой не познава пазара и никой не е разбирач - всеки си мисли, че е трейдър, докато не го изненада някоя игла и му отнесе всичко. Четвърто, да се уточним за кой пазар говорим, че аз между форекса и залаганията в еврофутбол особена разлика не виждам - прекалено много уредени неща има и в двете посоки, дето уж са сигурни

Сега конкретно - предполагам, че повечето от вас правят разликата между технически и фундаментален анализ. Да, техническият е супер важен, макар за мен да е просто гледане в миналото, с което "прогнозираме" бъдещето. Техническият звиси от едно основно нещо - вярата на тълпата, че нещото (пазарът) следва математически условия и правила, които са константа и сами по себе си са верни. В такива моменти стадото чака пробиви на технически съпротиви, психо граници и т.н. Идеална работа за шорт търм - някой правят пари, други ядат бахура, абе трейдване му е майката.

Фундаменталният анализ е важният и нещото, което следва да интересува всеки инвеститор, а той, към момента казва (поне в моята празна глава) следното - жесток балон абсолютно навсякъде, породен от няколко неща:
    1. невероятното количество хеликоптерни пари, които бяха създадени от нищо
    2. алчността на хората, която е в рязък контраст с възпиращия я страх
    3. отрицателните лихви по депозити на много места, съответно много ниските лихви по държавни облигации
    4. и последно, но не по важност - абсолютната липса на алтернатива на статуквото!

1 и 3 едва ли скоро ще се променят, поне не в близко бъдеще -онзи бабишкел току излезе и рече как ФЕД-я шял да го вдига, ама вече бил дърт и не му ставало, та го отложили за следващия път, ама тоава, следващия път, гаранция шял да задоволи пазарите. 2 е в пълна зависимост от остналалите променливи. РЕално важмото е 4 - алтернативата. Ама алтернатива няма - нито има някаква нова световна валута на хоризонта, (на еврото не случайно му разкатаха фамилията, а златото е изцяло манипулирано), нито някой оспорва ролята на САЩ като хегемон и "водач на свободния свят", нито пък някой е кой знае колко недоволен от цялата работа.

С две думи, всички се надяват на еволюционен сценарий, но за да се случи това, трябва да има плавен и многогодишен път надолу (ЯПония е типичния пример), само дето никой не го кефи такъв сценарий, а революционния е кофти за всички - никой не иска апокалипсис. Засега. Затова и вариантите са:
    - ще се срине с поне 25% - най-добрият, но рисков вариант
    - всичко ще е в рейндж - добрият вариант
    - яко ъп - отвратителен вариант, защото ще последва наистина жесток краш
    - апокалипсис - с или без якия ъп преди него

Ми толкова, изходих се, сега ми е леко. Успех ви желая и повече позитивизъм
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Работещи бизнеси има имало е и ще има.. Въпросът сега е има ли смисъл да се купува на тези нива и има ли смисъл купилите на ниски нива да кешират и да чакат възможности за нови входове на поне 20-30% по-ниски нива.

Ясно е, че каквато и криза да дойде кока-кола ще се пие и голфове ще се карат, но от инвестиционна гледна точка има както вход така и изход от всяка една инвестиция/спекулация.

Кой купува на 'промоция' сега ? Според мен в момента гледаме капитулацията на мечо настроените играчи, които бяха убедени, че с идването на тръмп балона надут от ФЕД на уолстрийт ще се спука..... че ще се спука е ясно, но въпросът е кога...

с популизъм и печатане на пари и трупане на дълг се правят чудеса, които обаче не са много дълговечни...обикновено 10години максимум преди да им сериозна драма .... хората бързо забравят и затова филма се повтаря редовно и чупи 'рекорди' ... и най-смешното от всичко е, че всеки път масата катереща върхове вкупом пее "този път ще е различно, сега сме много по-подготвени и нищо не може да ни спре"
      Last edited by bertram; 26.01.2017, 11:34.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Голям срив едва ли ще има. Но корекция на Дау до 18 000 - защо пък не.
        Изказах едно мнение, че в близките 16 години ще се зароди по-сериозна криза, която ще се задълбочава много сериозно, докато не се превърне в световен конфликт (бях малко по-лаконичен, но сега го изразявам), но никой не го взе на сериозно. Няма как да няма голям срив. Неестествено е. Въпросът е, че кризите, които сме виждали (някои от вас повече от мен, понеже съм малчо) ще са клечки за зъби пред тези мечове, които идват. Причината е абсолютно ясна - балонът се надува, надува, надува, тук там се отпуска, но в един момент винаги се пука.
        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Мишо ти си от тези класически инвеститори отраснали и облъчени с теория теория теория повтарящи само заучени фрази. Ти си от хората изповядващи стила първо риска после печалбата.. Така съм обучен и аз риск риск другото квото дойде. Мислите в рамка, мисля че колегата ив макс се отказа да ти опонира защото ти само едно си знаеш и повтаряш, а ти цитираш учебници които повярвай ми чели сме ги. 6% доходност е страхотно нали? ама на 1000 лева дали ще ти е страхотна? Примера които ми даде беше меко казано глупав или се опита да ме изкараш глупав, но не се получи.
          Не си прав по следните причини:
          - влизам постепенно
          - диверсифициран съм
          - имам дълъг времеви хоризонт
          - купил съм и доста неща след сривове (Фолксваген, Банк ъф Америка или S&P/SPGI, примерно)

Други неща, които съм взел не при срив, като Старбъкс и Гугъл пак не са били рискови, като се има предвид дългия ми хоризонт и анализа ми за конкурентното предимство и изгледите за бъдещето на тези компании.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
            Мислех да не пиша, защото няма смисъл човек да губи време в писане, ако след това някакви цензори го трият... Защо го трият? Защото казва своята истина. Ако пък не го изтрият - разни недоносчета ще опонират без никакъв смислен довод..., защата били прочели нечие крайно мнение тук, повторено стотици пъти - и са го превърнали в своя истина, без да влагат смисъл в нея... Или пък недоносчетата ще кажат: ама аз отдавна мисля така... Мисля, но в хилядите си /празни/ постове -така и не остана време да го кажа /преди теб/... Детска градина: моля госпожо, аз го казах пръв!

Та, без да се изхвърлям излишно, ще припомня най-важното: нищо не се е променило от поста ми /с някакви НАЧЕРТАНИ ОТ ПАЗАРА/ чертички, които сведох като мое мнение до вас, за което трябваше да се обяснявам надълго и широко в стил "Моля госпожо..." Значи, първо: нищо не се е случило от 30.12. до сега. Основания да мисля така ми дава графиката, която коментирах на 30.12. и по-скоро таймингът на същата. Важно! Пиша го, защото има хора, които нямат понятие...

Второ: сега мисля по въпроса, доколко силно е потвърждението на отварянето на пазар с гап, ако при този гап се преодолява "психологическо" ниво... "Психологическо"-то ниво може да се окаже и само "психо"-ниво, което може да се тълкува като ниво за психари.... Това разбира се са празни приказки, защото Пазара ще ни покаже как действа... Ама Той бил манипулиран! Чета ви, уважаеми знаещи /без императорите/, но не намирам отговор на онзи пример, който дадох - елементарен /с десетте императори, които се съюзили срещу пазара, а той ги издухал..., та втория ден те се чудили, дали аджеба да вложат нови 100 милиарда на мястото на изгубените?..., все пак те знаят за МА и играят с до 5% от излишните си средства, определени на нов небостъргач... /...

Та, как се манипулира пазар с ежедневен оборот, над 4 трилиона долара, с разплащания в тази валута, които са около 85% от всички разплащания?

Аз например мисля, че за да манипулираш пазар, трябва да вкараш реални пари срещу "посоката" на пазара. Има ли хора, които с лека ръка могат да вкарат милиардите си, които и да си дават сметка, че могат да изгубят? Ми - че ние на няколко хиляди К света ще проглушим, как са ни отнесли стопа... А ония, които манипулират - не мислят ли като нас? Аде ве - не мислят? По-големи сметкаджии са от нас! Но ние трябва да намерим врага, който ни кара де губим! И не сме престанали да го търсим: албанците например... ))

Добре де, нека са албанците, които са ни с.али в гащите... Е, като ги знаем, че вкарват едни милиарди и "манипулират" пазара, КОЙ ни пречи да ги последваме? Ей, как не ни е дошло до сега на ум? Сметката ни е доста натоварена вече... Доста сме добавяли, защото "психологическото" ниво няма кой да го бие... Та, кой пък ни пречи, точно в стил хитрите албанци - да играем с 5% от "най-излишните", с които някога щяхме да строим небостъргач? Опссс, ама ние никога не сме мислили да строим небостъргач! Така лЕ? Ми де сме тръгналЕ тогава да се сравняваме с хаоса на 4-те ТРИЛИОНА долара всеки ден? Иначе - по търсенето на врага, който се изака в гащите ни - сме ненадминати... ))

За себе си съм разбрал, че този пазар, който много разделят /включително и този в Красно село/ - се влияе не само от едни играчи с валути, които следят чертички, но и всички други, които се разплащат /не с цветни камъчета/ - и всеки албанец, който мисли, че ще го манипулира лесно - не би могъл да го анализира, защото ще се намесят много банки и много институции ще заявят някаква необходима им за деня валута, или ще превалутират друга във връзка с техния бизнес, или пък просто за да направят една екскурзийка..., а това ще промени котировките /които манипулираме ТОЧНО в този момент/ - и ето че ни хвръкнаха 100-те милиарда...

Ми, албанците НЕ правят опити да вървят срещу пазара /да го манипулират/, защото знаят горното.

Кога ще научат това някои от нас?... Ади ся и аз! Успехи! Гап на "психологическо" пиво - кое пиле ни окълва да ги умуваме тия неща? Колко са силни биковете в подобна ситуация? Умереничко и без еуфория! Нищо не се е случило от 30.12. до сега.
            Изключително трудно за четене даже не ти схавах мисълта албанци, милиярдери и императори. Сега преди да се правиш на разбирач от последна инстанция,а ние глупави конспиратори, се замисли НИЕ РАВНИ ЛИ СМЕ?

Сигурно и ти ходиш при Драги и някой от ЕЦБ, пиеш си кафето и взимаш решението им предварително. Забравих,че живееш в утопия
            Пазара сме ние хората, не марсианците. За да биеш пазара биеш хората. Ние не мислим еднакво. Ти не си ядрен физик нали? Така е и при големите. Осбено базираните на статистическо--психологически модели, тези със сървари до този на борсата. Те те виждат. Виждат всички.Имат ли ресурса правят каквото искат

И пак казвам хората по света равни ли сме? Има ли привилигировани , кралски особи, султани,шейхове, политици.
            Нека ти дам пример , не че ти трябват понеже на хора като теб нищо не може да им влезне в главата освен глупостите на някой професор или учебник. Политиците са на върха на държавата. Те задават курса на нас стадото, а ние го следваме. Опънеме ли се ни опъват в някой случай, в други ни правят отстъпки. Но те са на върха не ние.
            Last edited by prectical; 26.01.2017, 01:48.

Коментар

Като цяло сме на едно мнение. 100% годишна възвръщаемост се прави със спекулация, висок риск и доста късмет. Може да се направи веднъж, може два пъти, но постоянно - не може.

Това не е вярно. Хората със знания, умения и добро познаване на пазара правят систематично най-много по 20-25% годишно.

Разбира се, че ми стигат, дори и еднократно. Но не това е въпросът.

Мишо ти си от тези класически инвеститори отраснали и облъчени с теория теория теория повтарящи само заучени фрази. Ти си от хората изповядващи стила първо риска после печалбата.. Така съм обучен и аз риск риск другото квото дойде. Мислите в рамка, мисля че колегата ив макс се отказа да ти опонира защото ти само едно си знаеш и повтаряш, а ти цитираш учебници които повярвай ми чели сме ги. 6% доходност е страхотно нали? ама на 1000 лева дали ще ти е страхотна? Примера които ми даде беше меко казано глупав или се опита да ме изкараш глупав, но не се получи.

Коментар

Голям срив едва ли ще има. Но корекция на Дау до 18 000 - защо пък не.

2017 печалбите ще се качват с 10-11%. А лихвите дори и с 0.75% нагоре пак ще са ултра ниски.
                И аз така мисля - за корекцията, де. Само трябва да намерят причина за.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Голям срив едва ли ще има. Но корекция на Дау до 18 000 - защо пък не.

2017 печалбите ще се качват с 10-11%. А лихвите дори и с 0.75% нагоре пак ще са ултра ниски.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                    Балона се надува с пълна сила! Пробихме 20 000. Всички американски индекси в момента се намират на исторически върхове.
                    NASDAQ-100 проби стабилно над 5000 което представлява върха от дот ком балона през 2000г.

Сега е много важно да се следят медиите и конкретно начина по който коментират пазара. Ентусиазма обикновено се засилва в началната фаза преди върха и в крайната фаза преминава в еуфория.

Тръмп вече стъпи в длъжност, а речта му беше изключително оптимистична (даже нереално) Той всъщност през цялото време повтаряше едно и също нещо. "Ние сме велики, и ще направим САЩ велика страна отново" ....."Американския народ победи и взе властта...."
                    Все такива глупости и празни популистки лозунги.

Остава да видим дали шараните са налапали кукичката!? Аз мисля че даже вече са я глътнали и в празните им кратунки се въртят само разни идеи за светлото бъдеще с което ще ги дари новия вожд Тръмп.

Сега е вече е въпрос на време реалността да се сблъска със кухия оптимизъм, и това ще е началото на края за този бичи пазар.
                    Както вече казах в началото на темата първите 6-12 месеца от управлението на Тръмп ще са най критични, и има най голяма вероятност за спукване на балона.

Иначе за сега дългите позиции все още са актуални, но трябва да се внимава че падането от високо много боли.
                    За някои работи - аз - съгласен, за други: не. Замисляш ли си колко се е развил IT-секторът от 2000-та година досега? Тогава имаше ли такива гъзарски моби или пък Букче, дето всички висят като зомбита? Тоест тоя сектор тогава е бил ебасибалон, сега е небалон... все още.

За ентусиазъмът си прав... и за насаждането му от медии и анализаторченца. Същото и за насаждането на паникьорство при срив. Има ли паникьорство, готви се да грабиш с всичкото си сухо. Аз мисля, че пазарите ще вървят нагоре дългосрочно, но рано-рано дръпнаха ного-ного и без спадове няма да се мине.

Стига с тоя популизъм - щом някой е мъдър държавник и истински патриотин, изкарват го популист. Да разшифроваме ли думата? "Попули" - народ. Кой тогава е непопулист? Някой изрод като меркел, дето се мисли за господ, прави каквито глупости му скимнат, а народът кучета го яли, пък волята му е без значение - те са някакви простаци? Ето - Доналдът почва да гради могъщата си стена и казва - че държава без граници просто не е държава - не е ли прав? Или дай като нас - "толерантните евроГейци" - да нахлуват безнаказано всякакви изроди и диваци в страните ни, за да ни колят, а ние да не смеем да ги спрем, та сакън да не им нарушим "правата"? Що си нямаме и в Европа един такъв велик мъж като Доналд, пък нека е популист !!!

Бая ного дълги трябва да са - понадценени са щатските компании. Виж извън САЩ все още има неща, дето човек може да си ги напазарува дългосрочно и но сгода.

Безименов, стига си повтарял едни и същи глупости. Обясних ти как може да се срине пазар, което е и правено неведнъж, но ти предпочиташ да си живееш в розавите сънища, в които пазарите са вечно нагоре, защото ти така искаш. Стана най-най-най-после Дау 20 000 и ти вече вирна самолета - още малко ще хукнеш по мечешките дупки да шамариш мецаните... ама внимавай, щото Баба Меца ного лошо клеца !!!!
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Балона се надува с пълна сила! Пробихме 20 000. Всички американски индекси в момента се намират на исторически върхове.
                      NASDAQ-100 проби стабилно над 5000 което представлява върха от дот ком балона през 2000г.

Сега е много важно да се следят медиите и конкретно начина по който коментират пазара. Ентусиазма обикновено се засилва в началната фаза преди върха и в крайната фаза преминава в еуфория.

Тръмп вече стъпи в длъжност, а речта му беше изключително оптимистична (даже нереално) Той всъщност през цялото време повтаряше едно и също нещо. "Ние сме велики, и ще направим САЩ велика страна отново" ....."Американския народ победи и взе властта...."
                      Все такива глупости и празни популистки лозунги.

Остава да видим дали шараните са налапали кукичката!? Аз мисля че даже вече са я глътнали и в празните им кратунки се въртят само разни идеи за светлото бъдеще с което ще ги дари новия вожд Тръмп.

Сега е вече е въпрос на време реалността да се сблъска със кухия оптимизъм, и това ще е началото на края за този бичи пазар.
                      Както вече казах в началото на темата първите 6-12 месеца от управлението на Тръмп ще са най критични, и има най голяма вероятност за спукване на балона.

Иначе за сега дългите позиции все още са актуални, но трябва да се внимава че падането от високо много боли.
                      Last edited by alphaomega; 26.01.2017, 00:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение

Определението "фантастични годишни възвръщаемости" е много разтегливо и за различните хора значи различни неща!

То е същото както ако направиш едно допитване между хората със въпроса - "Какво значи да си богат, и колко пари са много пари?" .
                        Ще се изненадаш от огромната разлика в отговорите.

На пазарите всичко е възможно! Въпрос на знания, умения и добро познаване на пазара, но също трябва и известна доза късмет.

Много зависи как човек ще подходи към пазара. Дали като инвеститор който търси сигурност и стабилна възвращаемост при нисък риск, или като спекулант който има за цел да максимизира възвращаемостта ( което неизбежно води до поемане на по високи рискове).

Ако подходиш като ивеститор, тогава наистина е малко вероятно да постигнеш възвращаемост 2 пъти или повече над средната за конкретния пазар.

Ако обаче подходиш като спекулат, тогава ....the sky is the limit..... Отделно има една камара деривативни инструменти със които ако знаеш какво да правиш може да си докараш доходност която по принцип наистина изглежда фантастична в очите на инвеститорите.

И не нужно да я докарваш тази доходност систематично за дълго време. Нужно е да си на точното място във точното време.
                        2-3 години под ред по 500-1000% не ти ли стигат??

И преди да сте тръгнали да ми доказвате как това е напълно невъзможно, и как след няколко години ще имаш трилиони...., трябва да се знае че има нещо наречено scalability equation. Казано накратко, това е съoтношението между възвращаемостта на дадена стратегия и търгувания обем.
                        При нарастващ търгуван обем възвращаемостта започва да намалява прогресивно в момента в който стратегията започне да консумира значителна част от наличната ливидност на пазара.
                        Така че всеки пазар и всяка стратегия си има лимит защото ликвидността на пазарите е ограничена.

За някой неликвидни пазари и стратегии този лимит може да е много ниско - дори само 100 - 200К капитал.
                        За други е високо - стотици милиони, и дори милиарди капитал ( за най ликвидните пазари.)

Едно е 500% върху 100 000 единици капитал в условията на ликвиден пазар, съвсем друго е върху 10 милиарда.
                        Като цяло сме на едно мнение. 100% годишна възвръщаемост се прави със спекулация, висок риск и доста късмет. Може да се направи веднъж, може два пъти, но постоянно - не може.

Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                        Въпрос на знания, умения и добро познаване на пазара
                        Това не е вярно. Хората със знания, умения и добро познаване на пазара правят систематично най-много по 20-25% годишно.

Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                        2-3 години под ред по 500-1000% не ти ли стигат??
                        Разбира се, че ми стигат, дори и еднократно. Но не това е въпросът.

Коментар

• Мислех да не пиша, защото няма смисъл човек да губи време в писане, ако след това някакви цензори го трият... Защо го трият? Защото казва своята истина. Ако пък не го изтрият - разни недоносчета ще опонират без никакъв смислен довод..., защата били прочели нечие крайно мнение тук, повторено стотици пъти - и са го превърнали в своя истина, без да влагат смисъл в нея... Или пък недоносчетата ще кажат: ама аз отдавна мисля така... Мисля, но в хилядите си /празни/ постове -така и не остана време да го кажа /преди теб/... Детска градина: моля госпожо, аз го казах пръв!

Та, без да се изхвърлям излишно, ще припомня най-важното: нищо не се е променило от поста ми /с някакви НАЧЕРТАНИ ОТ ПАЗАРА/ чертички, които сведох като мое мнение до вас, за което трябваше да се обяснявам надълго и широко в стил "Моля госпожо..." Значи, първо: нищо не се е случило от 30.12. до сега. Основания да мисля така ми дава графиката, която коментирах на 30.12. и по-скоро таймингът на същата. Важно! Пиша го, защото има хора, които нямат понятие...

Второ: сега мисля по въпроса, доколко силно е потвърждението на отварянето на пазар с гап, ако при този гап се преодолява "психологическо" ниво... "Психологическо"-то ниво може да се окаже и само "психо"-ниво, което може да се тълкува като ниво за психари.... Това разбира се са празни приказки, защото Пазара ще ни покаже как действа... Ама Той бил манипулиран! Чета ви, уважаеми знаещи /без императорите/, но не намирам отговор на онзи пример, който дадох - елементарен /с десетте императори, които се съюзили срещу пазара, а той ги издухал..., та втория ден те се чудили, дали аджеба да вложат нови 100 милиарда на мястото на изгубените?..., все пак те знаят за МА и играят с до 5% от излишните си средства, определени на нов небостъргач... /...

Та, как се манипулира пазар с ежедневен оборот, над 4 трилиона долара, с разплащания в тази валута, които са около 85% от всички разплащания?

Аз например мисля, че за да манипулираш пазар, трябва да вкараш реални пари срещу "посоката" на пазара. Има ли хора, които с лека ръка могат да вкарат милиардите си, които и да си дават сметка, че могат да изгубят? Ми - че ние на няколко хиляди К света ще проглушим, как са ни отнесли стопа... А ония, които манипулират - не мислят ли като нас? Аде ве - не мислят? По-големи сметкаджии са от нас! Но ние трябва да намерим врага, който ни кара де губим! И не сме престанали да го търсим: албанците например... ))

Добре де, нека са албанците, които са ни с.али в гащите... Е, като ги знаем, че вкарват едни милиарди и "манипулират" пазара, КОЙ ни пречи да ги последваме? Ей, как не ни е дошло до сега на ум? Сметката ни е доста натоварена вече... Доста сме добавяли, защото "психологическото" ниво няма кой да го бие... Та, кой пък ни пречи, точно в стил хитрите албанци - да играем с 5% от "най-излишните", с които някога щяхме да строим небостъргач? Опссс, ама ние никога не сме мислили да строим небостъргач! Така лЕ? Ми де сме тръгналЕ тогава да се сравняваме с хаоса на 4-те ТРИЛИОНА долара всеки ден? Иначе - по търсенето на врага, който се изака в гащите ни - сме ненадминати... ))

За себе си съм разбрал, че този пазар, който много разделят /включително и този в Красно село/ - се влияе не само от едни играчи с валути, които следят чертички, но и всички други, които се разплащат /не с цветни камъчета/ - и всеки албанец, който мисли, че ще го манипулира лесно - не би могъл да го анализира, защото ще се намесят много банки и много институции ще заявят някаква необходима им за деня валута, или ще превалутират друга във връзка с техния бизнес, или пък просто за да направят една екскурзийка..., а това ще промени котировките /които манипулираме ТОЧНО в този момент/ - и ето че ни хвръкнаха 100-те милиарда...

Ми, албанците НЕ правят опити да вървят срещу пазара /да го манипулират/, защото знаят горното.

Кога ще научат това някои от нас?... Ади ся и аз! Успехи! Гап на "психологическо" пиво - кое пиле ни окълва да ги умуваме тия неща? Колко са силни биковете в подобна ситуация? Умереничко и без еуфория! Нищо не се е случило от 30.12. до сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от exxs Разгледай мнение
                            След последните и особено последния пост, загубих и малкото желание, което ми беше останало, да се опитам да променя поне малко стила на изказванията и липсата на каквато и да е конкретика. Така или иначе не мисля, че постовете ми се следят от някого, а не разполагам с излишно време за губене. Все пак бих се радвал ако у някой се е породило зрънцето на стремеж да излезе от общото русло и започне да мисли наистина критично.

И понеже не обичам да оставям нещата недовършени, ще направя последен ъпдейт на въпросния сетъп за Дау:
                            Макар и да сме съвсем в позволената територия, която позволява развитието на ултра бичия сценарий, липсата на гап последните два дни започва да накланя мааалко повече везните към сценария, в който се тестват по-силните подкрепи. На този етап бих предприел съвсем малък хедж от около 15% на позицията си. Стопът лосът му би бил последният връх, а лимитът на последното дъно от миналата седмица. При пробив на 19600 възнамерянав да хеджирам поне 50% от позицията докато не добллижи вече споменатите подкерпи от около 19200, където възнамерявам да затворя хеджа, евентуално на траншове, започвайки от 19350. При пробив и на 19000 ще стана неутрален и ще затворя всички дълги позиции, докато получа повече яснота.
                            Дълги позиции бих добавял при пробив над 20000 до поне 20300-20400.

След няколко седмици може да събера смелост и да ви навестя пак, макар че не вярвам.

Успех на всички в начинанията пожелавам!
                            Поздравление.За точната прогноза.

Коментар

• destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• хайде честито хамерика ис грейт агейн 20К всичко е супер .... 20трилиона дълг 20К дау , догодина 22 трилиона дълг 22К дау и така до края на света

не знам мишо и компания дали си давате сметка какъв исторически балон се надува в момента, НО пукането ще е сериозен ШОК за световната икономика...доста по-сериозен от 2008-ма година... въпрос на година-две е...

ще ми кажете,че съм черноглед и апокалиптос, но в момента нещата много ми намирисват на 2007-ма и единственото, което би отложило краха на САЩ (които ще повлекат всички) е планираното яко харчене от страна на Тръмп за инфраструктура... това ще даде временно въздух, но в един момент ще се окаже, че дълговото бреме е нарастнало колосално и тогава Тръмп ще нагази в дълбокото като се захване да 'оправя' дълга....както го е правил преди няколко пъти.... само дето държавата не му е частната инвестиционна компания...и ако на няколко пъти е оставял стотици предприемачи гладни като е фалирал....сега ще удари много сериозно по американския долар...и ще гладуват милиони.

Last edited by bertram; 25.01.2017, 18:58.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X